پنجمین روز هفته دولت در کردستان با افتتاح پروژههای روستایی
جاده روستای خلیفه ترخان سنندج بعد از انتشار گزارشات خبرگزاری تسنیم و پیگیریهای متعدد بألاخره بعد از گذشت سالها، آسفالت و این اقدام باعث خوشحالی و رضایت روستانشینان شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، راه روستایی یکی از مهمترین خدمات زیربنایی است که نقش و جایگاه ویژهای در توسعه مناطق روستایی ایفاء میکند، به طوریکه از آن به عنوان شریان حیاتی هر منطقه یاد میکنند. جادهها علاوه بر حمل تولیدات زراعی، عامل اصلی جابهجایی مسافران و پیونددهنده مناطق روستایی و شهرها هستند.
تقویت راههای روستایی یکی از عوامل ماندگاری روستائیان در روستاها و توسعه مناطق روستایی بوده و باعث کاهش زمان حرکت و کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی میشوند. احداث راه و وجود شبکه حمل و نقل و جادههای ایمن و مناسب برای دسترسی و ارتباط با سایر مراکز شهرها و استانهای دیگر، یکی از مهمترین شاخصههای توسعه یافتگی در منطقه است که به گفته بسیاری از کارشناسان تأثیر این عامل بر رشد و گسترش سایر عوامل توسعه انکارناپذیر بوده و زمینه توسعه از جهات مختلف را فراهم میکند.
توسعه راههای روستایی در حالی یکی از برنامههای این دولت بوده و از ابتدای آغاز فعالیت بر این حوزه تمرکز ویژه شده که این مطالبه مردمی در دولتهای گذشته مورد غفلت واقع شده بود. 2.5کیلومتر جاده روستای "خلیفه ترخان" بخش حسینآباد با جمعیتی بالغ بر 192 نفر و 51 خانوار در 35 کیلومتری شهر سنندج بعد از گذشت سالها وعدههای متفاوت مسئولان و پیگیریهای متعدد روستانشینان، دهیار و شورا آسفالت نشده بود که خبرنگاران تسنیم از سال 98 تاکنون این موضوع و مطالبه مردمی را در سلسه گزارشات مختلفی با عنوان «40 سال انتظار برای آسفالت یک جاده؛ مردم روستای خلیفهترخان خسته از وعدهها + فیلم»؛ «چشم انتظاری مردم روستای خلیفهترخان سنندج برای 2.5 کیلومتر آسفالت / وعدههایی که محقق نشد + تصاویر»؛ «ادامه پیگیریهای تسنیم| مشکلات روستانشینان «خلیفه ترخان» کردستان تمامی ندارد؛ نهادهای مسئول مصائب را «پاسکاری» میکنند»؛ «توسعه راههای روستایی استان کردستان/ عملیات آسفالت جاده روستای "خلیفه ترخان" بعد از 35 سال آغاز شد» منعکس و از نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و شهرستانی پیگیری و مطالبهگری کردند.
اگر چه در دولت گذشته علیرغم مطالبهگری این مطالبه مردمی از دولتمردان و عدم پاسخگویی، خواسته این روستانشینان مورد بیمهری واقع شد اما خوشبختانه با روی کار آمدن دولتمردان جدید، دیگر شاهد این رویکرد ناصواب نبودیم و پس از پیگیری مجدد رسانهای، اختصاص اعتبار و رفع مشکل جاده روستای خلیفه ترخان سنندج جزو پروژههای اولویتدار قرار گرفت و امروز بعد از گذشت سالها به میمنت گرامیداشت هفته دولت، شاهد آسفالت و افتتاح جاده این روستا بودیم.
حسن عسکری فرماندار سنندج، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از افتتاح جاده آسفالت روستای خلیفه ترخان به طول دو هزار و 300متر خبر داد و گفت: برای این پروژه سه میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی همچنین از مقاومسازی و روکش آسفات محور روستای امروله سنندج به طول 12 کیلیومتر با اعتبار نه میلیارد و 500میلیون تومان خبر داد و افزود: آغاز عملیات عمرانی واریانت حسینآباد در راستای ارتقا امنیت جادهای با اعتبار شش میلیارد و 500میلیون تومان در فاز نخست و عملیات آسفالت محوطه خانه بهداشت و مدرسه راهنمایی شهر حسینآباد با اعتبار 600 میلیون تومان از دیگر طرحهایی بود که به مناسبت هفته دولت افتتاح شد.
فرماندار سنندج با بیان اینکه امیدواریم مردم شیرینی این خدمات نظام و دولت را بچشند، افزود: در راستای خدمتگزاری به مردم شب و روز نشناخته و تمام هم و غممان رفع مشکلات مردم است.
شماری از اهالی روستای خلیفه ترخان سنندج نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با ابراز خرسندی از آسفالت جاده این روستا اظهار کردند خوشبختانه بعد از سالها وعده و وعیدهای خلاف واقع، بألاخره جاده روستایمان آسفالت شد.
خبرگزاری تسنیم در سلسله گزارشهای مختلف مطالبات مردم، مشکلات و توانمندیهای شهرستانها و روستاهای استان کردستان را منعکس و پیگیری کرده و مردم میتوانند مشکلات و دغدغههای خود را جهت پیگیری به خبرنگاران این رسانه اعلام کنند.
افتتاح کتابخانه در روستای دزلی
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان در آئین افتتاح کتابخانه عمومی ملاحسن دزلی روستای دزلی شهرستان سروآباد، با تقدیر از عوامل ساخت، راهاندازی و تجهیز این کتابخانه اظهار داشت: ارتقای زیرساختهای فرهنگی در استان امری ضروری است.
وی گفت: افزایش سرانه مطالعه با راهاندازی کتابخانه عمومی در شهرها و روستاها میسر میشود و متولیان این حوزه با همکاری سایر نهادها و همچنین خیرین باید زمینه دسترسی عموم مردم به کتابخانه را فراهم کنند.
رشیدیپور تصریح کرد: ساخت کتابخانه با نام یکی از علمای منطقه قابل تقدیر و ارشمند بوده و میتواند منشاء خیر و برکت برای مردم این روستا و روستاهای اطراف باشد.
محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان نیز اظهار داشت: کتابخانه عمومی شهید ملاحسن دزلی در روستای دزلی به همت بنیاد علوی و با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور آماده بهرهبرداری و تجهیز شده است.
وی عنوان کرد: زمین مورد نیاز برای ساخت کتابخانه ملاحسن دزلی توسط یکی از خیرین منطقه اهدا شده و بنیاد علوی برای ساخت و بهرهبرداری از این پروژه بالغ بر 6 میلیارد و 400 میلیون ریال هزینه کرده است.
مخدومی گفت: این کتابخانه دارای 399 مترمربع مساحت و 120 مترمربع زیربناست و نهاد کتابخانههای عمومی نیز در راستای تجهیز و استخدام کتابدار آن اقدام کرده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان افزود: کتابخانه ملاحسن دزلی دارای چندین بخش از جمله مخزن، سالن مطالعه بخش کودک و بخش نشریات است و از این پس به عنوان یک پایگاه فرهنگی در روستای دزلی فعالیت خواهد کرد.
گفتنی است؛ روستای دزلی در فاصله 28 کیلومتری شهر سروآباد و 115 کیلومتری مرکز استان (سنندج) قرار دارد.
افتتاح میلیاردها تومان طرح عمرانی و خدماتی در کردستان
همچنین؛ گاز رسانی به روستای دادانه و کمانگر و افتتاح مدرسه 3 کلاسه روستای قلعهجوق بخش کلاترزان از دیگر طرحهایی بود که در شهرستان سنندج افتتاح شد.
افتتاح سیلوی 40 هزار تُنی کارخانه آرد زرینه با اعتبار 25 میلیارد تومان، طرح سیستم نوین آبیاری و توسعه زنبورداری بخش کرفتو، ساختمان اداری بیمه سلامت دیواندره، ساختمان پلاتو نمایش کرفتو و مدرسه 6 کلاسه خیرساز دیواندره مهمترین طرحهایی بود که با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندارکردستان در مناطق مختلف شهرستان دیواندره به بهرهبرداری رسید.
در کامیاران نیز امروز کلنگ احداث مجتمع گازرسانی روستایی کاظمآباد شامل هفت روستا و گازرسانی به 20واحد تولیدی آغاز شد.
آسفالت راه روستاهای اعظمآباد، طیانه و سرابکام از توابع بخش مرکزی، افتتاح مرکز آموزشی رفاهی فرهنگیان کاشتر در زمینی به مساحت 9 هزار متر مربع و 7 طرح عمرانی و خدماتی دهیاریهای بخش مرکزی از دیگر طرحهایی بود که با مجموع اعتبار 33میلیارد و 200میلیون تومان در مناطق مختلف شهرستان کامیاران به بهرهبرداری رسید.
در پنجمین روز از هفته دولت نخستین مرکز پرورش صنعتی بُز مرغز به ظرفیت 100رأس و با اعتبار 28میلیارد ریال در روستای شیو ده بخش آرمرده بانه افتتاح شد. طرح بهسازی معابر روستای گندمان، آسفالت کمبرندی شهر آرمرده و نیر ایستگاه خودکار بارانسنجی این شهر از دیگر طرحهایی بود که در این شهرستان به بهرهبرداری رسید.
در دهگلان نیز طرح آبخیزداری روستای بهمنآباد با هدف کنترل سیلاب و تغذیه آبهای زیرزمینی با هزینه سه میلیارد و 700میلیون تومان افتتاح و عملیات احداث پایگاه بهداشتی شماره دو دهگلان و نوسازی 6 خانه بهداشت این شهرستان آغاز شد.
افتتاح ساختمان اداره ورزش و جوانان شهر دزج، پروژه آبیاری تحت فشار روستای صندوقآباد به مساحت 18هکتار، دیوار چینی سراب روستای وینسار و افتتاح خانه بهداشت روستای نارنجک از محل اعتبارات محرومیتزدایی از مهمترین طرحهایی بود که در مناطق مختلف شهرستان قروه به بهرهبرداری رسید.
آموزشگاه و مرکز تولید گیاهان دارویی با اشتغالزایی 4 نفر، افتتاح اقامتگاه بومگردی روستای ئینگیجه، طرح آسفالت و بهسازی معابر روستای مرزی میرئاوا و روستای نژمار، آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای موسیقی، اصلاح شبکه برق روستاهای باغان، شیخ عطار، شهرک هجرت و کانی دینار و برد رشه و احداث 320 متر خط هوایی و زمینی در مناطق مختلف از جمله طرحهایی بود که در مناطق مختلف مریوان افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
افتتاح سدهای رسوبگیر حوزه آبخیز قره طوره و گلبلاغ شامل 10سد گابیونی و 24 سد ملاتی با اعتبار 12 میلیارد و 890 میلیون تومان، 2 گلخانه مقیاس کوچک، 2 سامانه نوین آبیاری تحت فشار و طرح مرمت قنات روستای چولجه از جمله طرحهای افتتاح شده شهرستان بیجار بود.
انتهای پیام/481/