اوضاع بحرانی دانشگاه فرهنگیان در فضا و نیروی انسانی/ مهرماه ۵۰ هزار دانشجوی ترم ۷ وارد دبستان‌ها می‌شوند

اوضاع بحرانی دانشگاه فرهنگیان در فضا و نیروی انسانی/ مهرماه 50 هزار دانشجوی ترم 7 وارد دبستان‌ها می‌شوند

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اوضاع بحرانی دانشگاه در حوزه نیروی انسانی و فضا گفت: مهر امسال ۵۰ هزار دانشجوی ترم هفتم وارد برای خالی نماندن کلاس‌های درس مدارس تهران و شهرستان‌های تهران وارد دوره ابتدایی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ رضا مراد صحرایی سرپرست دانشگاه فرهنگیان امروز در نشست خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان قدیمی‌ترین دانشگاه معاصر کشور است و در تلاشیم به دانشگاه مرجع در حوزه تربیت معلم تبدیل شود.

وی افزود: آرمان ما معلمانی است که همه جنبندگان زمین و آسمان برای او طلب خیر و دعا کنند و تصمیم داریم چنین معلمی تربیت کنیم، معلم آینده کلید واژه مفهومی ما است و روش ما باید تربیت معلم برای آینده باشد، امروز اگر معلمی جذب کنیم در سال 1405 فارغ‌التحصیل می‌شود و تا سال 1435 معلم است و باید بدانیم مقتضیات سال 1420 چیست.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: از شیوه‌های سنتی تربیت معلم باید به شیوه‌های نوین روی بیاوریم، هر معلم یک مربی پرورشی، امدادگر و... گوشه‌ای از اقداماتی است که امسال آغاز خواهیم کرد و باید معلم چند ساحتی تربیت کنیم. برای دانشگاه چند چرخش تحولی طراحی کرده‌ایم و این چرخش‌ها می‌تواند تصمین‌کننده اجرای سند تحول بنیادین و زیر نظام تأمین نیروی انسانی باشد.

وی اضافه کرد: این چرخش‌ها عبارتند از: تبدیل دانشگاه از یک دانشگاه عادی به دانشگاه نسل چهارم و پنجم. تربیت معلمان مهارتی و چند ساحتی؛ حرکت از انتقال دانش به ساخت دانش و از معلم به مربی؛ حرکت از آموزش‌های عادی به مهارت‌های نرم، خلاق، انتقادی و نوین. حرکت از دانشگاه‌های پراکنده با ساختار پراکنده به دانشگاه جامع و مادر.

صحرایی ادامه داد: برای تحقق اصلاح ساختار دانشگاه فرهنگیان، تقویت نیروی دانشگاه از جمله استاد و دانشجو مدنظر است همچنین ارتقای نظام برنامه درسی کلان تربیت معلم، اصلاح فضا و کالبد دانشگاه و اصلاح نظام جذب و پذیرش دانشجو عملیاتی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان در فضا وضعیت بحرانی دارد، گفت: با 3 میلیون متر مربع عرصه و عیان در کشور با کاستی‌های فراوان مواجه هستیم، از ابتدای مسئولیت بنده 100 هزار متر مربع به فضای آموزشی و رفاهی دانشگاه اضافه شد و تا یک میلیون متر مربع دیگر باید اضافه شود تا مهر امسال را بدون مشکل آغاز کنیم.

جذب 50 هزار دانشجومعلم بدون توجه به امکانات

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه در سال 99 و 1400 با شرایط کرونا مواجه بودیم و 50 هزار دانشجو معلم جذب شد، افزود: این میزان جذب دانشجو معلم بدون توجه به خوابگاه و فضای مورد نیاز بود بنابراین سال 1401 که دانشگاه‌ها حضوری شد دانشگاه فرهنگیان فقط برای ورودی‌های دو سال حضوری بود با این حال مهر امسال را حضوری آغاز خواهیم کرد به جزو ورودی‌های سال 98 که دلایل خاص خود را دارد.

صحرایی ادامه داد: طرح جامع توسعه دانشگاه فرهنگیان تهیه و در مبادی ذیربط تصویب شده است همچنین بازنگری برنامه کلان تربیت معلم مدنظر است و باید مسائلی را به دانشجو معلمان آموزش دهیم که در جای دیگر نمی‌توانند آن را بیاموزند، مسائلی همچون کار آفرینی، فناوری، توجه به اقتضائات آموزشی نسل جدید و آینده‌نگر بودن از محورهای اصلاح برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان است و امیدواریم تا پایان سال 1401 معماری کلان برنامه تربیت معلم کشور را اصلاح کنیم.

نسبت استاد به دانشجو معلم؛ یک به 110

وی با اشاره به بحرانی بودن وضعیت دانشگاه فرهنگیان در حوزه نیروی انسانی متذکر شد: دانشگاه 4700 عضو هیئت علمی و به همین تعداد نیروی اداری کمبود دارد، هم‌اکنون 846 هیئت علمی داریم و نسبت استاد به دانشجو 110 به یک است در حالی که این نسبت در کشور 20 به یک است. البته جذب سالانه 500 عضو هیئت علمی جدید به تصویب وزارت علوم و سازمان اداری و استخدامی رسیده است و وزارت علوم در اقدامی قابل تقدیر با تبدیل وضعیت هزار دکتر معلم ممتاز فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی به هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان موافقت کرده است.

جذب دانشجو معلم سختگیرانه می‌شود

سرپرست دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: دانشگاه فرهنگیان سالانه 25 هزار دانشجو جذب می‌کند بنابراین شاخص و استاندارد جذب تقویت و سختگیرانه‌تر خواهد شد‌. گزینش مستمر دایر و دانشجو معلمان در طول دوره تحصیل، دو بار گزینش می‌شوند و اگر تشخیص داده شود مناسب نیستند امکان تحصیل آنها در سایر دانشگاه‌ها فراهم و از دانشگاه فرهنگیان خارج می‌شوند.

صحرایی گفت: سال 1401 دانشجومعلمان متناسب با رشته خود باید 6 مهارت را کسب کنند و فارغ‌التحصیلی منوط به این است همچنین در پایان دوره آزون جانع صلاحیت حرفه‌ای خواهند داد.

وی متذکر شد: امکانات رفاهی دانشگاه زیبنده دانشجو معلمان نیست؛ با وجود کسر از حقوق دانشجو معلمان هم‌اکنون با 700 میلیارد تومان کسری مواجه هستیم و هزینه تأمین غذا بسیار زیاد است تلاش می‌کنیم از آغاز مهر حداقل دو غذا در منوی پیشنهادی داشته باشیم و امکانات موجود را بیشتر کنیم. 

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اقدامات حوزه آموزش بیان کرد: علاوه بر کسب مجوز جذب هزار دکتر معلم برای هیئت علمی از سال تحصیلی آینده شاهد استقرار هیئت ممیزه در دانشگاه خواهیم بود.

صحرایی درباره کاهش دوره کارشناسی به سه سال برای آموزش ابتدایی گفت: از امسال در دانشگاه‌های برگزیده آغاز می‌شود همچنین در رویکرد جدید به جای استخدام از شیوه‌های بهتری که معلمان توانمند را به آموزش و پرور بیاورد، استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به نیاز آموزش و پرورش به 100 هزار معلم برای سال تحصیلی جدید متذکر شد: 50 هزار نفر از دانشجویان ترم هفتم برای پر کردن کلاس‌های خالی شهر تهران و شهرستان های استان به دوره ابتدایی می‌روند، این دانشجویان 5 ترم در شرایط کرونا غیرحضوری درس خواندند و فقط یک ترم حضوری آموزش دیده‌اند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان درباره کسر از حقوق دانشجومعلمان گفت: زمانی که قانون متعهدین به خدمت تصویب شد در تبصره 6 آن قانون آمده که بخشی از هزینه‌ها از حقوق دانشجو کسر و در اختیار دانشگاه قرار بگیرد و 45 درصد اعلام شد که 35 درصد هزینه‌های رفاهی و خوابگاهی و 10 درصد اقدامات آموزشی و... است. به سازمان برنامه اعلام کردیم و گفتیم مطلوب این است که این روند را اصلاح و سرانه دانشجومعلمان را بدهند. 

وی افزور: سازمان برنامه با این اقدام دست ما را در جیب دانشجومعلمان کرده است. همین شیوه غیرمناسب به شیوه غیرمناسبتری اجرا می‌شود و حقوق دانشجومعلم به حساب آموزش و پرورش محل خدمت آینده‌اش واریز و سپس مبلغ آن کسر می‌شود. تنوعی هم در میزان کسورات بر حسب استفاده از خوابگاه و... وجود دارد. امیدواریم به شکل درستی بودجه تخصیص یابد.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon