خطر بالای سکته قلبی و مغزی ۵ درصد قزوینیهای بالای ۳۰ سال را تهدید میکند
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: خطر سکته قبلی و مغزی تا ۱۰ درصد ۶۱ درصد مردم قزوین، خطر بروز ۱۰ تا ۲۰ درصد ۴ درصد از هماستانیها و خطر بالای بروز سکته قلبی و مغزی ۵ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان قزوین را تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، جلال رحمانی عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قزوین که در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، با اشاره به رشد میزان وقوع بیماریهای غیرواگیر در چند سال اخیر اظهار داشت: طرحی به نام ایراپن داریم که مربوط به مداخلات اساسی بیماریهای غیرواگیر در نظام مراقبتهای اولیه است که در این طرح خطر بروز سکته قلبی و مغزی سنجیده و پیشگیری و کنترل بیماریهای دیابت و فشار خون انجام میشود.
وی با یادآوری اینکه اجرای طرح ایراپن را از سال 1395 در استان قزوین شروع کردیم، اضافه کرد: در قالب این طرح تا امروز 960 هزار فقره خدمت به حدود 684 هزار نفر از هماستانیهای با سن 30 سال به بالا ارائه شده و احتمال بروز سکته قلبی و مغزی طی 10 سال آینده در این جمعیت خطرسنجی شده است.
رحمانی ادامه داد: بر اساس نتایج این طرح 30 درصد افراد خطرسنجیشده که زیر 40 سال سن دارند، هیچ مشکلی نداشته و تا 3 سال آینده نیاز به مراقبت ندارند. اما خطر بروز سکته قبلی و مغزی تا 10 درصد 61 درصد این افراد و خطر بروز 10 تا 20 درصد 4 درصد از این افراد را تهدید میکند. ضمن اینکه خطر بالای بروز سکته قلبی و مغزی 5 درصد جمعیت بالای 30 سال استان را تهدید میکند و این افراد نیاز به مراجعه به متخصصین دارند.
وی همچنین از شناسایی 10 هزار و 265 بیمار جدید مبتلا به فشار خون در استان قزوین در سال جاری خبر داد و گفت: این افراد در سامانه سیب ثبت نام کردند و تحت مراقبت قرار گرفتند. همچنین از اول سال 1401 تاکنون 6 هزار و 709 نفر بیمار دیابتی جدید شناسایی شدند.
عدم تعلق ضریب محرومیت جذب پزشکان متخصص را سخت کرده است
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین هم در این نشست درباره مشکل جذب و نگهداری پزشکان متخصص در استان گفت: علت مشکل هم این است که تمام مناطق استان و مراکز شهرستانها که واجد بیمارستان هستند، ضریب محرومیت به آنها تعلق نمیگیرد. مدت تعهد خدمت پزشکان متخصص کاهش پیدا میکند و انگیزهای میشود که استان ما را انتخاب کنند.
عبدالله کشاورز با تأکید بر لزوم همراهی مجموعه مقامات استان برای اختصاص ضریب محرومیت به شهرستانهای استان افزود: اینکه ضریب محرومیت به شهرستانهای اشتهارد و نظرآباد در استان البرز تعلق بگیرد و به شهرهای محروم ما تعلق نگیرد، از عدالت به دور است. ضمن اینکه این شهرستانها از نظر جغرافیا به تهران نزدیکتر هستند.
وی ادامه داد: وقتی ضریب محرومیت به منطقهای اختصاص مییابد، یک تعرفه ترجیحی در مناطق محروم تعریف میشود. یعنی بیمهها مازاد بر خدماتی که پزشکان ارائه میکنند، مبلغی را مازاد بر آن تعرفه تعریفشده پرداخت میکنند و همه این عوامل باعث میشود که پزشک متخصص یک استان را انتهاب کند.
کشاورز از جذب 41 نفر پزشک متخصص متعهد به خدمت در استان خبر داد و گفت: علیرغم این جذب در بیمارستانهای دولتی مشکل داریم. چرا در تعداد پزشکات متخصص بخش خصوصی و تامین اجتماعی نسبت به میانگین کشوری مشکلی نداریم، ولی در بخش دانشگاهی ضریب نیروی متخصص به تخت فعال 21 درصد است که تعداد پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی ما 6 درصد از میانگین کشوری کمتر است.
پزشکان متخصص تمایل کمتری به کار در بخش دولتی ندارند
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای غلط در سنوات گذشته باعث فرار پزشکان از بخش دولتی شده است، گفت: وقتی پزشک در بخش خصوصی به ازای درآمدش 10 درصد مالیات میدهد، ولی در بخش دولتی 35 درصد مالیات میپردازد، نگهداشت این پزشک در بخش دولتی و مناطق محروم سخت میشود.
کشاورز تصریح کرد: در ضمن با توجه به فاصله زیاد تعرفه خدمات درمانی در بخشهای خصوصی و دولتی کمتر پزشک متخصصی گرایش به کار در بخش دولتی و بیمارستانهای دانشگاهی دارد و عمده پزشکان کار در بخش خصوصی را ترجیح میدهند؛ چون درآمد بیشتری به دست آورده و مالیات کمتری هم پرداخت میکنند.
انتهای پیام/