شماره جدید نشریه پیام زن با موضوع ویژه «تلفن همراه و زنان» منتشر شد
شماره دوم و سوم دوره جدید نشریه فرهنگی اجتماعی زن، خانواده و سبک زندگی با عنوان «پیام زن» با موضوع ویژه «تلفن همراه و زنان» به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شماره دوم و سوم دوره جدید نشریه فرهنگی اجتماعی زن، خانواده و سبک زندگی با عنوان «پیام زن» ویژه چهار ماه نخست 1401 به مدیر مسئولی حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد شیخ الاسلامی چاپ و توزیع شد.
این شماره از نشریه پیام زن که با رویکردی جدید به موضوع تأثیر «تلفن همراه» در سبک زندگی زنان و دختران پرداخته، به موضوعاتی از قبیل بررسی راهکار برونرفت از خیانت سایبری همسران، تأثیرات فضای مجازی بر سبک زندگی، تحولات از پیامک تا تماس تصویری و استفاده بیرویه از تلفن همراه به عنوان اعتیادی مدرن اشاره تحلیلی کرده است.
به این ترتیب پیام زن سعی دارد ضمن بررسی آثار تلفن همراه و فضای مجازی بر سبک زندگی زنان مسلمان ایرانی، تلخی آسیبهایی که در دنیای مدرن بر پیکره خانواده ایرانی، روابط زناشویی و تربیت فرزندان وارد میشود را نیز یادآوری کند.
محمد شیخ الاسلامی، مدیر مسئول نشریه پیام زن و رییس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در سرمقاله این شماره، موضوع بدن را یکی از مسائل مهم کلامی، اخلاقی و رفتاری دنیای امروز معرفی کرده و به این نکته اشاره کرده که با گسترش ابزارهای هوشمند و ورود این صنعت به فنآوریهای پوشیدنی، تصور از بدن نیز دچار تغییر ماهوی شده است.
رییس میز سبک زندگی تصریح کرده است: امروز میتوان اپلیکیشنها و دیوایسها را امتداد بدن خارج از چهارچوبهای مشخصه فیزیکیاش دانست. نیک سرلیک در مقاله «اندام کمکی» در کتاب «اپلیکیشن تخیل» به صراحت فرضیه گسترش بدن در عصر پیشرو را مطرح میکند. به نظر سرلیک، اپلیکیشنها باعث خواهند شد تصوری که از بدن به عنوان مرزهای «من» وجود دارد، در هم شکسته شود و در آیندهای نه چندان دور، برخی از دیوایسها چنان با هویت فردی و اراده شخصی گره بخورند که رویکرد فرد به آنها، مشابه رویکردی باشد که به اندام طبیعی خود داشته است.
در ادامه سرمقاله میخوانیم: ویژگی تکنولوژیهای جدید باعث میشود تصور انسان امروز از بدن از یک خانه همیشگی به یک دیوایس یا ابزار تکنولوژیک گذار کند. این گذار قطعاً باعث خواهد شد نگاه ما به بدن خود به مثابه بخشی از هویتمان تغییر کند شاید اندیشههای موریس مرلوپونتی درباره بدن و نقش آن در سبک زندگی بیش از هر چهارچوب مفهومی دیگری به کمک ما بیاید اگر مرلوپونتی بدن را بخشی از اندیشه و قسمتی از هویت ما در زندگی روزمره میدانست. حالا شاید ابزاری که ما در دست داریم یا پوشیدهایم به اندازه چاقی یا لاغری هر یک از ما برایمان مهم باشد. سبک زندگی مبتنی بر مصرف حالا خود را در گسترش بدن و تغییر معنای آن جاسازی میکند و اگر کسب و کار لاغری اندام و ورزشهای مبتنی بر فیتنس در سالهای گذشته یکی از سودآورترین کسب و کارهای جوامع مختلف بود، شاید حالا کسب و کار انتخاب دیوایسهای مناسب و شیک و تکنیکهای مختلف جاساز کردن و آپگرید کردن ابزارهای مصنوعی به همان اندازه به کسبی پرسود و حوزهای مهم در دنیا تبدیل شود.
مدیر مسئول در ادامه به تأثیر این مبحث بر مطالعات سبک زندگی، به مثابه تأثیر واقعیت بر مفاهیم بنیادین سبک زندگی اشاره کرده و ادامه میدهد: مرگ، زنده بودن، درد، زیبایی، زشتی و رنج، همه مفاهیمی هستند که نقش عمدهای در آرایش سبک زندگی بازی میکنند. در حالی که معنای همه این مفاهیم در جهانی که به دو تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده مجهز شده است، دگرگون شده و و عللالاطلاق سویه دیگری یافته است.
شیخ الاسلامی تصریح کرده است: در این میان زنان شاید به سبب اهمیتی که برای بدن خویش قائلند، دچار سردرگمی هویتی بیشتری شوند و تلفن همراه شاید بیشترین سهم را در این سردرگمی داشته باشد. پس تعریف آسیب تلفن همراه در ارتباط با بانوان به حسادتهای زنانه، یک توهین و فروکاست مسئله است. آسیب اصلی، آسیبی هویتی است که در ارتباط روح زنانه با بدن جدید که حد و مرزهایش هنوز تعریف نشده، پدید آمده است.
انتهای پیام/