سازمان ملل: ادامه کمک‌های بشردوستانه تنها راه جلوگیری از فاجعه در افغانستان است

سازمان ملل: ادامه کمک‌های بشردوستانه تنها راه جلوگیری از فاجعه در افغانستان است

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی کمک‌های بشردوستانه تصریح کرد تنها راه جوگیری از وقوع فاجعه‌ای بزرگتر از آنچه سال گذشته در افغانستان رخ داد این است که کمک‌های بشردوستانه به این کشور ادامه یابد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «مارتین گریفیتس»  معاون دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی کمک‌های بشردوستانه با تشریح بحران انسانی در افغانستان گفت نزدیک به 19 میلیون نفر در این کشور با سطوح حاد ناامنی غذایی مواجه هستند، از جمله 6 میلیون نفر که در معرض خطر قحطی قرار دارند.

وی با اظهار اینکه بیش از نیمی از جمعیت یعنی حدود 24 میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، تصریح کرد: حفظ ارائه خدمات اولیه در کنار کمک‌های بشردوستانه تنها راه برای جلوگیری از فاجعه‌ای بزرگتر از آنچه در سال گذشته دیده‌ایم، است.

گریفیتس گفت حدود 3 میلیون کودک به سوء تغذیه حاد مبتلا هستند که یک میلیون نفر آنها از شدیدترین و تهدیدکننده‌ترین شکل سوء تغذیه رنج می‌برند که بدون درمان تخصصی امکان مرگ آنها وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل افزود: این بحران سوء تغذیه به دلیل خشکسالی مکرر، از جمله بدترین خشکسالی سه دهه اخیر در سال 2021، تشدید شده و اثرات آن هنوز ادامه دارد. از هر 10 افغان، هشت نفر آب آلوده می‌نوشند، که آنها را مستعد ابتلا به وبای حاد می‌کند. اکنون حدود 25 میلیون نفر در فقر به سر می‌برند و سه چهارم درآمد مردم صرف غذا می‌شود.

گریفیتس با ابراز نگرانی از اینکه انتظار می‌رود این وضعیت وخیم‌تر شود، افزود: به محض شروع هوای سرد، قیمت مواد غذایی و سوخت که در حال حاضر نیز بالاست، سر به فلک می‌کشد و خانواد‌ ها باید بین غذا دادن به فرزندان، فرستادن آنها به مدرسه، بردن آنها به پزشک در هنگام بیماری یا گرم نگه داشتن آنها یکی را انتخاب کنند.

وی با اشاره به تأثیر توقف کمک‌های توسعه‌ای بر بحران جاری افغانستان ادامه داد: کمک‌های توسعه‌ای در مقیاس بزرگ یک سال است که متوقف شده است. پیش از تسلط طالبان نیز افغانستان با سطوح شدید ناامنی غذایی و سوء تغذیه مواجه بود و این سطوح البته از زمان توقف کمک‌های توسعه‌ای بدتر شده است و خانواده‌ها را در همه جا، از جوامع روستایی گرفته تا مراکز شهری تحت تأثیر قرار داده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی کمک‌های بشری با اشاره به کمک‌های صورت گرفته به افغانستان طی یک سال اخیر اظهار داشت: اما مسلماً کمک‌های بشردوستانه هرگز نمی‌تواند جایگزین ارائه خدمات سیستمی به 40 میلیون نفر در سراسر کشور باشد، با این حال تنها راه جوگیری از وقوع فاجعه‌ای بزرگتر از آنچه سال گذشته در افغانستان رخ داد این است که کمک‌های بشردوستانه به این کشور ادامه یابد.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان