هفتمین روز هفته دولت در خراسان رضوی/ افتتاح پروژه‌های گردشگری در چناران/ بهره‌برداری از نخستین اقامتگاه سنتی

هفتمین روز هفته دولت در خراسان رضوی/ افتتاح پروژه‌های گردشگری در چناران/ بهره‌برداری از نخستین اقامتگاه سنتی

همزمان با هفتمین روز از هفته دولت دو مرکز اقامتی در روستای گردشگری اخلمد شهرستان چناران افتتاح شد همچنین نخستین اقامتگاه سنتی شهرستان تربت حیدریه افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،محمد طاهریان‌مقدم، مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چناران با بیان این مطلب که صبح امروز  دو مرکز اقامتی در روستای گردشگری اخلمد شهرستان چناران افتتاح شد اظهارداشت:یک واحد اقامتی شامل بوم‌گردی به نام «خونمون» در اخلمدعلیا و اقامتگاه سنتی شاهان در اخلمد شهرستان چناران هم‌زمان با هفته دولت با حضور مدیران استانداری، امام جمعه، فرماندار و تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان افتتاح شد.

طاهریان‌مقدم افزود:این دو واحد اقامتی با 60 نفر ظرفیت اقامت، آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران است.این مراکز اقامتی با سرمایه‌گذاری حدود بیش از 30میلیارد ریال و اشتغال‌زایی 9 نفر راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد:با افتتاح این واحدهای اقامتی شهرستان چناران در روستای گردشگری اخلمد تعداد واحدهای اقامتی ما به 9 واحد می‌رسد و با ظرفیت پذیرش بیش از 300 نفر آماده پذیرش از گردشگران است.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چناران ادامه داد: روستای گردشگری اخلمد در فاصله 18 کیلومتری شهر چناران در استان خراسان رضوی است.

نخستین اقامتگاه سنتی شهرستان تربت حیدریه افتتاح شد

علی محمدی،رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت حیدریه نیز اظهارداشت:مرحله نخست اقامتگاه سنتی رباط لاری با حضور معاون استاندار و فرماندار شهرستان، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و سایر مسئولن محلی هم‌زمان با هفته دولت افتتاح شد.

وی افزود:این اقامتگاه سنتی با تغییر کاربری کاروانسرایی تاریخی با مساحتی بیش از چهارهزارمترمربع و با سرمایه‌گذاری بیش از60 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت حیدریه ادامه داد: در مرحله نخست این مجموعه که شامل رستوران سنتی، 12 واحد اقامتی و بازارچه صنایع‌دستی و سوغات است، برای 10 نفر به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

محمدی تصریح کرد:به‌دلیل موقعیت ویژه و قرارگیری این اقامتگاه در داخل بافت تاریخی و بازارهای سنتی تربت حیدریه، احیای این اثر تاریخی کمک زیادی به حفظ و مرمت سایر آثار تاریخی شهر خواهد کرد.

وی‌گفت:معماری سنتی این اقامتگاه با تزئینات آجرکاری زیبا همراه با پذیرایی با غذاهای محلی و وجود کارگاه‌های صنایع‌دستی  از جمله مزیتهای این اقامتگاه است که در رونق اقتصادی این مکان تاثیر به‌سزایی خواهد داشت.

محمدی افزود:تاکنون در سطح شهرستان تعداد 18 اقامتگاه بوم‌گردی فعال یا در حال دریافت مجوزاست، هم‌چنین تعداد دو خانه‌مسافر نیز در این شهرستان در حال خدمت‌رسانی است.

طرح کف‌سازی باغ‌راه محور قنات جهانی قصبه گناباد کلنگ زنی شد

رسول صنوبری،سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گناباد از آغاز طرح کف‌سازی باغ‌راه محور قنات جهانی قصبه گناباد هم‌زمان با هفته دولت با حضور فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر گناباد خبر داد.

 صنوبری افزود: این طرح شامل جداره سازی و کف‌سازی است که در این مرحله اساس و زیر اساس مسیر اجرا خواهد شد.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گناباد ادامه داد:این مرحله از طرح کف‌سازی مسیر باغ‌راه با مبلغ 5 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی میراث‌فرهنگی و با کمک شهرداری گناباد انجام خواهد شد.

صنوبری تصریح کرد:مسیر این باغ‌راه و محور گردشگری 3200 متر طول دارد که در این طرح 400 متر از این طول کف‌سازی خواهد شد.

وی اظهارکرد:علاوه بر اعتبارات ملی اختصاص یافته، از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری نیز مبلغ 4.5 میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته است که در ادامه اجرای طرح هزینه خواهد شد و تا نوروز 1402 این باغ‌راه به بهره‌برداری خواهد رسید و در نوروز1402 این محور پذیرای گردشگران خواهد بود.

رضا نصیری، فرماندار شهرستان گناباد نیز در آیین آغاز این طرح گفت:با توجه به سفر ریاست جمهوری به استان خراسان رضوی و اعتبار بسیار خوبی که برای قنات جهانی قصبه در نظر گرفته شده، در طی این سال‌ها این مبلغ بی‌نظیر بوده است.

وی تاکید کرد: قنات قصبه گناباد یک اثر تمدنی و جهانی است که علاوه بر فرمانداری دیگر دستگاه‌های اجرایی برای کمک به حفظ، احیا، معرفی آن باید اهتمام ورزند.

قنات قصبه گناباد به عنوان عمیق‌ترین قنات ایران با قدمت 2500 ساله، یکی از مهندسی سازترین قنات‌های جهان است و به تعبیر بسیاری از صاحب‌نظران، این قنات از حیرت انگیزترین پدیده‌های ساخته دست بشر و نمادی از هم‌نوایی بشر با طبیعت است، این اثر مربوط به دوره هخامنشی است و دارای 472 حلقه چاه با 33 کیلومتر طول بوده و میزان آب دهی آن 160 لیتر در ثانیه است.قنات قصبه در سال 1379 توسط سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

نصب سیستم‌های نوین در تصفیه خانه‌های فاضلاب مشهد کلید خورد

مرتضی سعیدی معین مدیر پروژه تصفیه‌خانه خین عرب مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهدمقدس از این تصفیه خانه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین تصفیه خانه‌ها در استان یاد کرد و اظهارداشت: کیفیت پساب تصفیه شده در این مرکز برای مصارف کشاورزی بسیار مطلوب و از نظر بهداشتی در سطح بالایی قرار دارد.

وی افزود: در بازدیدی که  مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از این پروژه داشت مقرر شد درباره نصب و راه اندازی سیستم‌های نوین تصفیه  راهکارهای لازم اندیشه شود و با تزریق بودجه نسبت به تکمیل پروژه اقدام شود که امیدواریم چرخه پساب منطقه خین عرب، اولنگ و همچنین پرکندآباد 1و 2 را تا پایان سال جاری تکمیل و به چرخه تولید پساب اضافه کنیم.

مدیر پروژه تصفیه‌خانه خین عرب مشهد با اشاره به راه‌اندازی پروژه ایستگاه پمپاژ و خط انتقال پساب از خروجی تصفیه خانه خین عرب تا مخزن پرکندآباد و احداث پیش تصفیه‌خانه محلی کشف‌رود به روش B.O.T خودگران، درباره موقعیت جغرافیایی پروژه گفت: تصفیه خانه محلی کشف رود در حاشیه رودخانه کشف رود و حد فاصل جاده کنویست و میامی و در پایین دست تصفیه خانه های اولنگ و التیمور با ظرفیت 10 میلیون متر مکعب در سال احداث شده است.

سعیدی درباره هدف از اجرای این پروژه گفت: قرار است فاضلاب مازاد بر ظرفیت تصفیه خانه‌های اولنگ و التیمور قبل از ورود به رودخانه کشف رود، از طریق کانال خاکی احداث شده منحرف و به تصفیه خانه محلی کشف رود وارد و پس از تصفیه، پساب حاصله در بخش کشاورزی استفاده شود.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon