ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در بخش باغبانی در دولت سیزدهم / برنامه خودکفایی در تولید ۴ میوه گرمسیری


ایجاد 100 هزار شغل در بخش باغبانی در دولت سیزدهم / برنامه خودکفایی در تولید 4 میوه گرمسیری

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دولت سیزدهم با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی در بخش باغبانی برای ۱۰۰ هزار نفر شغل ایجاد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، اظهار داشت: سه میلیون هکتار باغ و 230 هزار هکتار گلخانه فعال در کشور وجود دارد همچنین 260 هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.

وی افزود: 25 میلیون و 700 هزار تن انواع محصولات باغی در کشور تولید می شود که 20 درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی است و 37 درصد اشتغال را بخش باغبانی ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: رتبه 1 تا 8 تولید 31 محصول باغبانی در دنیا مربوط به ایران است و کلیه نیاز مصرف کنندگان در این بخش در داخل تولید می شود و تنها در 4 میوه گرمسیری واردات داریم.

وی اظهار داشت: انبه موز اناناس و نارگیل میوه هایی هستند که به کشور وارد می شوند که در میان آنها موز با واردات 450 میلیون دلار دارای بیشترین حجم واردات است و ارز از کشور خارج می کند اما توجه داشته باشید که اگر این میوه ها در کشور تولید نمی شد باید سالانه چه میزان واردات داشتیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اضافه کرد: سرانه مصرف میوه در کشور 150 کیلو در سال است که با درنظر گرفتن جمعیت 85 میلیونی کشور و متوسط قیمت هر کیلوگرم 15 هزار تومان باغداران سالانه بیش از 200 هزار میلیارد تومان ثروت در کشور ایجاد می کنند. واردات این حجم از میوه قابل تصور نیست.

برومندی با بیان اینکه در دولت سیزدهم 50 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی انجام شده است، گفت: 10 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در هفته دولت افتتاح می شود و برای 10 هزار نفر جدید اشتغالزایی انجام می شود.

وی گفت: در دولت سیزدم و در بخش باغبانی برای 100 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.  

پالایشگاه گیاهان دارویی در کشور ایجاد شد

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: پالایشگاه گیاهان دارویی با سرمایه گذاری 26 میلیون یورو در کاشمر برای فراوری گیاهان دارویی احداث شده است که با این امر از خام فروشی محصولات کشاورزی جلوگیری به عمل می آید و ارزش افزوده بیشتری از صادرات خود خواهیم داشت.

برومندی با اشاره به خسارات سیل اخیر و سرمازدگی گذشته به باغات کشور، گفت: سیل اخیر باعث شد که ورودی آب قنوات به باغات مسدود شود و شاهد خسارات زیادی به باغها هستیم که اقدامات لایروبی برای رفع مشکل باغداران و اصلاح باغات در دستور کار است.

وی افزود: با وجود این خسارات تولید میوه در یک سال گذشته دولت سیزدهم افزایش یافته است و از 24 میلیون تن به 25 میلیون و 700 هزار تن رسیده است و پیش بینی می شود در بخش مرکبات بیش از 300 هزار تن افزایش داشته باشیم همچنین تولیدات گیاهان دارویی نیز 60 هزار تن افزایش می یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در ارتباط با واردات نارنگی گفت: این محصول به صورت محدود از طریق مرز نشینان و در راستای حسن همسایگی انجام می شود ودر ازای واردات این محصول سیب صادر می کنیم.

درتولید میوه های گرمسیری خودکفا می شویم

برومندی تصریح کرد: به دنبال خودکفایی در تولید 4 میوه گرمسیری هستیم که با این کار جلوی خروج ارز از کشور به ویژه برای واردات موز گرفته می شود.

وی افزود: این تولید در سواحل مکران و در فضای باز و گلخانه ای انجام می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی یاداور شد: کشور ترکیه نیز در گذشته از واردکننده موز به صادرکننده این محصول تبدیل شده که این اقدام در ایران نیز دور از دسترس نیست.

برومندی تاکید کرد: با اسپانیا برای واردات نهال پای کوتاه انبه وارد مذاکره شده ایم وبخشی از آن نیز به کشور وارد شده و تولیدات گرمسیری حتما با بازارپسندی و کیفیت قابل رقابت انجام می شود.

وی در خصوص آمار واردات گفت: در یک سال گذشته حدود 600 هزار تن موز، 75 هزار تن انبه، 20 هزار تن اناناس و 16.5 هزار تن نارگیل به کشور وارد شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی تاکید کرد: در 5 سال آینده می توانیم با تولید میوه های گرمسیری در کشور میزان واردات آن را 50 درصد کاهش دهیم.

برومندی اظهار داشت: 12 پایانه صادراتی محصولات کشاورزی نیز در کشور ایجاد خواهد شد و برای این امر از بخش خصوصی برای احداث آنها استفاده می شود.

تا پایان سال آینده تمام میوه های موجود در بازار شناسنامه دار می شوند

وی همچنین با اشاره به برنامه وزارت کشاورزی برای شناسنامه دار کردن میوه های تولیدی در کشور، گفت: تا پایان سال آینده همه میوه های همه باغات کشور شناسنامه دار و  قابل رهگیری می شوند.

این مقام مسئول افزود: براین اساس تمامی میوه های تولیدی اعم از میوه های صادراتی مصرف داخل قابل رهگیری خواهند بود.

برومندی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره اینکه چرا بعد از سالها کماکان بازار میوه با مشکل اختلاف قیمت شدید و چندبرابری از مزرعه تا بازارمصرف مواجه است، گفت: این موضوع برای ما نیز جای سوال است اما با توجه به اینکه براساس قانون انتزاع این مسئولیت تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است امیدواریم ساماندهی مناسبی در این خصوص صورت گیرد.

وی افزود: جهاد کشاورزی از لحاظ لجستیکی و نیروی انسانی مشکلاتی برای بازرسی داشت اما برنامه هایی برای تنظیم بازار در بخش میوه دارد کما اینکه در بخشهای دیگر نیز برای متعادل سازی بازار اقدامات موثری انجام شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی خاطرنشان کرد: منطقی نیست که به تولیدکننده باغات که سختی زیادی متحمل می شوند و ریسک تولید دارند 15تا20 درصد سود داده شود اما تنها فروشنده این محصول 35 درصد از فروش محصول خود سود دریافت کنند.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon