۶۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی از مزارع استان بوشهر برداشت می‌شود


600 هزار تن گوجه‌فرنگی از مزارع استان بوشهر برداشت می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از پایان کشت پاییزه گوجه‌فرنگی در استان خبر داد و گفت: سالانه در استان بوشهر ۶۰۴ هزار تن گوجه‌فرنگی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر تولید محصولات کشاورزی یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر است که در این راستا سالانه افزون بر 1.3 میلیون تن انواع محصولات تولید و به بازار عرضه می‌شود.

استان بوشهر در فصول، تابستان، پاییز و زمستان تأمین‌کننده بخش وسیعی از محصولات کشاورزی در حوزه زراعی، باغی، صیفی‌جات و سبزیجات کشور است.

استان بوشهر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما و گوجه‌فرنگی است.

برداشت 604 هزار تن محصول گوجه‌فرنگی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: از سطح 11 هزار و 400 هکتار اراضی گوجه فرنگی استان 604 هزار تن محصول برداشت و روانه بازارهای مصرف می‌شود.

کبری توکلی با بیان اینکه از این مقدار تولید 80 هزار تن تولید پاییزه و 524 هزار تن تولید زمستانه و بهاره است گفت: کاشت یک‌هزار و 400 هکتار گوجه فرنگی پاییزه در استان رو به پایان و نسبت به سال گذشته سطوح کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه پس از پایان کشت گوجه‌فرنگی کشاورزان منتظر کشت محصولات اساسی دیگر هستند خاطر نشان کرد با تحقق این مهم ان‌شاءالله بتوانیم با تغذیه مناسب دارای افزایش عملکرد و بهره‌وری مناسبی در منطقه باشیم تا سطح کلی تولید کاهش نداشته باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه از کل 604 هزار تن تولید گوجه‌فرنگی استان حدود 140 هزار تن مصارف کارخانه‌های فرآوری و رب است تصریح کرد: افزون بر 250 هزار تن محصول گوجه‌فرنگی صادرات و مابقی مصرف تازه‌خوری دارد و در بازارهای داخلی و سایر استان‌ها با توجه به خارج از فصل بودن برای تعدیل و تنظیم بازار ارسال می‌شود.

آغاز برداشت خرما در استان بوشهر

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از آغاز برداشت خرما از 34 هزار هکتار از نخلستان‌های استان خبر داد و تصریح کرد: برداشت خرما تا آبان ادامه دارد و کبکاب و زاهدی از عمده‌ترین ارقام خرما استان بوشهر هستند که دارای مشتریان بیشتری است.

سمیه فرح‌بخش با بیان اینکه 85 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در حوزه مرتبط با خرما در استان مشغول به فعالیت هستند خاطر نشان کرد: استان بوشهر با 16 هزار و 700 نفر بهره‌بردار 9 درصد کل بهره‌برداران خرما کشور دارد.

وی از صادرات سالانه حدود 30 هزار تن از خرما از استان بوشهر خبر داد و افزود: روسیه، قزاقستان، افغانستان، عراق، هند و اروپا کشورهای هدف صادراتی خرما استان بوشهر است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: اصلاح و جایگزینی ارقام و مکانیزه کردن فرآیند ساخت نخلستان‌ها با هدف افزایش بهره‌وری و تولید اقتصادی در نخیلات اهمیت فراوانی دارد.

اجرا طرح تحول نخلستان و اصلاح شیوه آبیاری

فرح بخش با اشاره به اجرا طرح تحول نخلستان و اصلاح شیوه آبیاری در سطح 10 هزار و 100 هکتار تصریح کرد: با اجرا این طرح تحول اساسی در عرصه تولید و اشتغال در سطح نخلستان منطقه ایجاد می‌شود.

شهرستان دشتستان به‌عنوان قطب اصلی تولید خرما استان بوشهر محسوب می‌شود و با توجه به اینکه بخش عمده نخیلات استان بوشهر در این شهرستان قرار دارد، بیشترین میزان تولید خرما استان نیز مربوط به دشتستان است.

مناطق «آب‌پخش» و «سعدآباد» دارای بیشترین تراکم نخیلات هستند و بخش عمده مردم این بخش‌ها در عرصه کشاورزی و خصوصاً در زمینه نخل و خرما فعالیت دارند و به‌نوعی اقتصاد و معیشت مردم این مناطق به کشاورزی‌ و نخل‌داری وابسته است.

انتهای پیام/190

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon