کم آبی تهدیدی همراه با محدودیتها و هزینههای بالا برای آلمان
یک رسانه آلمانی در مطلبی به کم آبی به عنوان تهدیدی فزاینده برای آلمان که هزینهها و محدودیتهای زیادی را برای این کشور به همراه دارد پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، "دویچه وله" آلمان در مطلبی به بحران کم آبی به عنوان تهدیدی فزاینده توام با محدودیت ها و هزینه ها برای کشور آلمان پرداخته و نوشت: بنا بر نتایج یک نظرسنجی گسترده در آلمان صدها بخشداری و شهرداری در این کشور از خطر کمبود آب در مناطق تحت پوشش خود نگران هستند. در برخی مناطق در حال حاضر محدودیتهایی اعمال شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: دیدن بستر خشک و ترک خوردهای که روزی زیر آب بوده است؛ تصویری است که حالا نه تنها در کشورهای مناطق خشک و نیمه خشک زمین که در آلمان هم دیده میشود.
شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که آب در آلمان نه تنها کالایی کمیاب نیست که به وفور یافت میشود. اما این تصور و تصویر تا چه اندازه پایدار است؟ تاگش شاو، وب سایت شبکه یک سراسری آلمان در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
در نظرسنجی تازهای که از شهرداریها و بخشداریها در آلمان صورت گرفته، از آنها پرسیده شده که آیا در حال حاضر کمبود واقعی آب را تجربه کرده و مجبور شدهاند برای مقابله با آن دست به اقدامی بزنند؟ جواب پاسخدهندگان، 1480 تن از شهرداران و نمایندگان مجامع بخشداریها نگران کننده است.
برای نمونه یکی از نمایندگان این مجامع از ایالت تورینگن در مرکز آلمان میگوید، مجبور بودهاند برای تأمین آب در بخشهایی از تانکر استفاده و آبرسانی کنند.
درباره شهر کوچکی در ایالت نیدرزاکسن در شمال غرب آلمان گفته شده که سطح آب چاههای عمیق در ده سال گذشته به طور پیوسته در مجموع سه تا چهار متر پایین رفته است.
مسئولان ایالت براندنبورگ در شرق آلمان میگویند که کمبود آب تهدیدی فزاینده در این منطقه به شمار میرود.
در ادامه آمده است: این گوشهای از تصویر فعلی در مورد مسئله آب و کمآبی در آلمان است.
نتیجهگیری در مجموع 57 درصد از بخشداری و شهرداریها از وجود مشکل کمبود آب در مناطق تحت پوشششان حکایت میکند. در 16 درصد از این مناطق اقداماتی برای مقابله با کمآبی اتخاذ شده است؛ برای نمونه برنامههایی برای محدودیت فعالیت استخرها، شستشوی ماشین یا آبیاری فضای سبز اعمال شده است.
در این گزارش آمده است که بخشها و شهرداریها و شرکتهای خدماتی طرف قرارداد آنها باید در درازمدت به دلیل تغییرات آب و هوایی، روی بالا رفتن هزینهها حساب کنند.
اتحادیه کارشناسی گاز و آب آلمان (DVGW) تابستان گذشته از اعضای خود در اینباره نظرسنجی کرد. بیش از 100 شرکت تأمین و انتقال آب در سراسر آلمان به این نظرسنجی پاسخ دادند و نتیجه اینکه در ده سال گذشته شرکتها 400 میلیون یورو به دلیل تغییرات اقلیمی و ضرورت تطبیق خدماتشان با این تغییرات، هزینه کردهاند.
این شرکتها پیشبینی میکنند این هزینهها در ده سال آینده سه برابر شده و به یک میلیارد و 200 میلیون دلار برسد.
از جمله اقدامات پرهزینهای که این شرکتها باید در درازمدت و در نتیجه تغییرات اقلیمی انجام دهند، میتوان به لولهکشیهای جدید و ایجاد مخازن مرتفع برای ذخیره آب اشاره کرد و در نهایت این مشتریان و مشترکان هستند که باید این هزینههای اضافی را بپردازند.
در این میان وضعیت کمآبی در شرق آلمان از دیگر نقاط شدیدتر است. نزدیک به 70 درصد شهرداریها و بخشهای این منطقه، مسئله کمبود آب را به عنوان یک مشکل جدی ارزیابی کرده و 24 درصد از این مناطق هم دست به تدابیری برای مقابله با این مسئله زدهاند.
در بسیاری مناطق در مورد یافتن راهی برای ذخیره بیشتر آب چارهجویی میشود. تا به حال اما به فراخوانهایی برای شهروندان در مورد صرفهجویی در مصرف آب بسنده شده است؛ فراخوانهایی چون دعوت از آنها در عدم شستشوی خودروهای شخصی با آب لولهکشی.
مسئله کمبود آب به ویژه در مورد منطقه جنوب شرقی برلین صادق است. شرکت آبی که در این منطقه فعالیت میکند از هم اکنون سطح مجاز مصرف مشترکان جدید را کاهش داده است. ساکنان این منطقه اجازه دارند روزانه تنها 105 لیتر آب به ازای هر نفر مصرف کنند.
تاگس شاو در ادامه گزارش خود آورده است، بر پایه دادههای فعلی "اتحادیه فدرال مدیریت انرژی و آب" در آلمان، این مقدار آب برای دو بار دستشویی رفتن و یک بار دوش گرفتن به مدت 5 دقیقه و یک بار کار کردن ماشین لباسشویی هم کافی نیست.
برخی از انجمنها و اتحادیههای مردمنهاد در آلمان از اعمال این محدودیتها انتقاد کردهاند.
انتهای پیام/