مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان:کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش آموزش و پرورش است


مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان:کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش آموزش و پرورش است

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: اصفهان یکی از پر دغدغه‌ترین استان‌ها در زمینه کمبود نیروی انسانی است و با افزایش ورودی دانشگاه و سهمیه استخدامی استان تلاش می‌شود که این معضل حل شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، محمدرضا ابراهیمی بعدازظهر امروز در نشست صمیمانه با رسانه‌های استان ضمن گرامیداشت رحلت آیت‌الله ناصری اظهار داشت: ماه صفر، ماه اسارت آل‌الله و جهاد تبیین امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) برای انتقال پیام عاشورا است؛ در جهان هیچ واقعه‌ای مهم‌تر و عظیم‌تر از واقعه عاشورا نبوده و نخواهد بود اما اگر روشنگری‌ها و جهاد تبیین امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) نبود، پیام عاشورا به ما نمی‌رسید و یا جور دیگری می‌رسید که مطابق میل دشمن بود.

وی افزود: اگر امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در خبطه‌های قرای‌ خود واقعیت‌های اسلام ناب محمدی را تبیین نمی‌کردند، بنی‌امیه تاریخ خودش را به خورد بشریت می‌داد؛ درواقع تبیین‌گری امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) باعث ماندگاری آثار قیام عاشورا شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: رسالت یک رسانه منصف، خبررسانی دقیق، صحیح، واقع و به دور از غلو است، رسانه‌ها باید نقطه اتصال بین مردم و مسئولین باشند تا هم مردم از خدمات بهتری استفاده کنند و هم مسئولین جوابگوی مردم باشند؛ یعنی به عبارتی رسانه‌ها باید خوبی‌ها و خدمات یک دستگاه‌ را بیان کرده و نقاط ضعف را گوشزد کنند. اگر این رویه اتفاق بیفتاد، آن رسانه مورد وثوق خواهد بود و مسئولین موظف هستند که پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک ارگان دولتی مردم‌محور است، متذکر شد: هیچ دستگاهی به اندازه آموزش و پرورش با مردم ارتباط ندارد؛ استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش‌آموز دارد، مجموع شاغلین و بازنشستگان آموزش و پرورش استان به 110 هزار نفر می‌سد و حدود 26 هزار نفر نیز در مدارس غیردولتی فعال هستند. مجموع این افراد و تناسب آن با جمعیت استان به خوبی نشان می‌دهد که همه اصفهانی‌ها به شکلی آموزش و پرورش مرتبط هستند و اتفاقات این حوزه روی همه تاثیرگذار است.

ابراهیمی با تاکید بر نقش انتقاد سازنده رسانه‌ها در پیشرفت ارگان‌های مختلف، بیان کرد: گاهی اوقات رسانه‌ها نکاتی را می‌بینند که از نگاه مسئولین مخفی می‌ماند، شهید بهشتی معتقد بود که انتقاد سازنده، موجب اصلاح‌گری شده و منتقد سازنده باعث اصلاح امور می‌شود و منتقد انتقام‌جو باعث تخریب، بنابراین رسانه‌های منصف می‌توانند با انتقادات سازنده در جهت اصلاح امور گام‌های بزرگی بردارند.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم در ارگانی مثل آموزش و پرورش که بیشترین ارتباط را با مردم دارد، امیدآفرینی را سرلوحه کار قرار دهیم، در همین راستا با مدیران مدارس استان و نواحی مختلف جلسه برگزار کرده‌ و تلاش کردیم تا با معضلات و مشکلات مدارس و نواحی مختلف از نزدیک آشنا و رفع کنیم و انتقادات آنها را بشنویم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: در دولت سیزدهم باوجود آنکه مشکلات متعدد و پرشماری از گذشته به جای مانده، در حوزه آموزش و پرورش کارهای خوبی شروع شده و تلاش می‌شود که در حوزه‌های نیروی انسانی، فضاها و تجهیزات آموزشی شرایط بهبود یاید.

ابراهیمی کمبود نیروی انسانی را مهم‌ترین چالش آموزش و پرورش استان دانسته و گفت: اصفهان یکی از پردغدغه‌ترین استان‌ها در زمینه کمبود نیروی انسانی است و با افزایش ورودی دانشگاه و سهمیه استخدامی استان تلاش می‌شود که این معضل حل شود. علاوه بر این در بحث تامین تجهیزات مدارس اقدامات خوبی انجام شده به طور مثال به هنرستان‌های کل کشور حدود 240 میلیارد تومان بودجه تعلق گرفته که حدود یک‌هشتم این مبلغ به هنرستان‌های استان اصفهان تعلق گرفته است.

وی ادامه داد: در بحث گسترش فضاهای آموزشی اصفهان به طور متوسط روزی 1.5 کلاس کلنگ‌زنی می‌شود که در تیر ماه این رقم به 4 کلاس رسید و در خیرین استان‌های ساخت 32 هنرستان جوان و صنعت را تقبل کردند که بخشی از عملیات اجرایی آن آغاز شده است. البته باید در نظر گرفت که در کلان‌شهرهای کشور از جمله اصفهان به دلیل زاد و ولد و مهاجرت‌های صورت گرفته جمعیت افزایش یافته و طبیعتا در برخی نواحی نیاز به مدارس بیشتر می‌شود. علاوه بر این بحث فرسودگی ساختمان‌های مدارس نیز وجود دارد و باید روند بهینه‌سازی مدارس طی شده و نیاز به مدارس جدید وجود دارد.

ابراهیمی متذکر شد: از طرف دیگر در نواحی پرجمعیت نیاز به مباحث پرورشی و تربیتی نیز بیشتر می‌شود؛ چون بسیاری مسائل و بزهکاری‌های پیش‌آمده ناشی از حاشیه‌نشینی است و طبیعتا این نواحی نیاز به توجه و رسیدگی بیشتری دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه نشست از اصحاب رسانه خواست تا پیشنهادات و انتقادات خود‌ برای بهبود عملکرد و ارتباط این ارگان با رسانه‌ها را بیان کنند و پس از شنیدن اظهارات خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: آموزش و پرورش مهم‌ترین ارگان مورد وثوق مردم است چون جان خودشان را به این ارگان و مدارس امانت می‌دهند و انتظار دارند امانت‌دارها کم عیب باشند بنابراین ارتقا آموزش و پرورش باعث ارتقا جامعه می‌شود.

وی با اشاره به انتقادات مطرح شده از جانب رسانه‌ها درباره شیوه اطلاع‌رسانی مرسوم در آموزش و پرورش افزود: آموزش و پرورش در اطلاع‌رسانی ضعف دارد و با شیوه قدیمی عمل می‌کند که باید اصلاح شود.

ابراهیمی با اشاره به مشکلات اقتصادی معلمان گفت: معلمین آموزش و پرورش باید طراز مدرسین دانشگاه باشد با رویکرد مربیگری نه معلم آموزش‌محور، برخی از معلمین این شرایط را دارند و تلاش می‌کنیم که همه معلمین به این سطح برسند. هدف اصلی طرح رتبه‌بندی معلمان در همین راستا بود که متاسفانه به خاطر دیر اجرایی شدن و برخوردهای نادرست از هدف اصلی‌ فاصله گرفت.

وی افزود: هدف اصلی طرح رتبه‌بندی معلمان ایجاد تمایز بین معلمین پژوهنده و مربی با معلمانی است که تنها به دنبال آموزش هستند؛ معلمانی سواد رسانه‌ای دارند، اختلالات آموزشی کلاس‌شان را رفع کرده و اقدامات پژوهشی دارند باید با معلمانی که صرفا به دنبال آموزش هستند، متفاوت باشند. بنابراین معلمان نباید با کارمندها مقایسه شوند تا معلمان انرژی پژوهشی را به دست آورده و زمان تحقیق را داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به صدمات ناشی از شیوع کرونا در حوزه آموزش و پرورش گفت: ما در دوران کرونا در بحث آموزش و پرورش به ویژه بخش تربیتی دچار یک فاجعه شدیم، معلمان ما در بخش آموزش چندین برابر فعالیت بیشتری داشتند اما نتیجه کمتری به دست آمد و هم در بخش تربیتی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شدیم. بسیاری از خانواده‌ها و حتی معلمان ما سواد رسانه‌ای لازم را ندارند و در چنین شرایطی فضای مجازی با کمترین نظارت در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت و آسیب‌های به وجود آمد که جبران آن زمان‌بر است. متاسفانه برخی‌ها باعث شدند که مدارس در ایران بیش از دو سال غیرحضوری باشد درحالی در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه مدارس نهایتا یک ماه تعطیل شد.

ابراهیمی در ادامه به تشریح اقدامات آموزش و پرورش برای جبران افت تحصیلی دانش‌آموزان اصفهانی پرداخته و گفت: ما تابستان داغی را پشت سر گذاشتیم و حود 350 هزار نفر دانش‌آموزان استان در کلاس‌های تقویتی، هنری، فرهنگی ، پرورشی و ورزشی شرکت کردند که بخشی از این کلاس‌ها بدون دریافت هزینه برگزار شد.

وی در ادامه با بیان احیای نشریات اختصاصی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در گذشته نشریات زیادی توسط آموزش و پرورش منتشر می‌شد که این نشریات باید احیا شوند. طرح خبرنگار_دانش‌آموز یک ایده جذاب است که می‌تواند باعث شکوفا شدن استعدادهای دانش‌آموزان در این حوزه شده و تبیین‌گری را گسترش دهند.

انتهای پیام170

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon