دنبال اجرای برنامه‌های پیشگیرانه برپایه هم‌افزایی با سایر قوا هستیم / ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه در کشور وجود دارد


دنبال اجرای برنامه‌های پیشگیرانه برپایه هم‌افزایی با سایر قوا هستیم / 2500 عنوان مجرمانه در کشور وجود دارد

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه در حوزه قوانین و مقررات کیفری گفت:به دنبال اجرای برنامه‌های پیشگیرانه برپایه هم افزایی با سایر قوا هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسین پورمند پیش‌ازظهر امروز در آئین رونمایی از «سامانه پنجره واحد مدیریت زمین» که در سالن اجتماعات مجتمع قضایی شهید قدوسی دادگستری استان کردستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و قدردانی از زحمات رئیس‌کل دادگستری دادستان مرکز استان، بازرس‌کل و کارکنان دستگاه قضایی در کردستان اظهار داشت: پیشگیری از وقوع جرائم‌ جزو برنامه‌های اولویت‌دار دستگاه قضایی بوده و تلاش‌های زیادی در این راستا انجام شده است.

وی با بیان اینکه امروز در وضعیتی به سر برده که اقدامات خاصی برای رفع مشکلات و برخی چالش‌های سالیان‌ گذشته انجام‌ نشده و امروز به ارث به ما رسیده که اگر برنامه‌ریزی نکنیم به یک بحران‌تبدیل خواهد شد، گفت: در دوره تحول و تعالی دستگاه قضا دنبال اجرای برنامه‌های پیشگیرانه با مشارکت و بر پایه هم‌افزایی با سایر قوا هستیم که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی نیز حاصل شده است.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه باید تئوری‌های پیشگیرانه و به روز طراحی و فرامین رهبر معظم‌انقلاب، سیاست‌های کلان مملکت و قوانین بالادستی با استفاده از فناوری‌های نوین طراحی شود، تصریح کرد: بسیاری از کشورها دولت الکترونیک به سمت دولت هوشمند عبور کرده که در این حوزه اقدامات از پیش تعیین شده و در یک فرجه استاندارد انجام می‌شود و امروزه در قوه قضائیه نیز با بسیاری از مسائل برخورد کرده که درصددیم متناسب با شرایط کشور و فرهنگ‌ بومی، بومی‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه امروزه کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه از دستیار هوشمند استفاده می‌کنند، افزود: تنها در حوزه قوانین و مقررات کیفری 2500عنوان مجرمانه داشته و در بسیاری از موارد انطباق محتوای یک‌ پرونده با عنوان جرائم کار بسیار مهمی است که استفاده از دستیار هوشمندانه ضروری و باعث ارتقای کارآیی و رضایتمندی مردمی می‌شود.

پورمند بیان کرد: اگرچه یکی از اهداف و برنامه‌های دستگاه قضا کاهش تشکیل پرونده‌ها و وقوع جرائم است اما کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری‌ها هدف نهایی نیست بلکه اجرای عدالت و قانون اساسی به نحو احسن اولویت است.

وی با بیان اینکه اگر اطلاعات درست در این سامانه بارگزاری شود، بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد، اظهار کرد: باید درخواست‌ها و کارهای مردم را در کمترین زمان انجام دهیم. اگرچه دنبال تغییر کاربری‌ها نیستیم اما اگر فردی درخواست تغییر کاربری داشته باشد آن را دنبال کرده تا به حقوق قانونی خود برسد.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه راه‌اندازی این سامانه را برابر مصوبه و الزام‌قانونی برای جلوگیری از بسیاری از معضلات و مشکلات عنوان و خاطرنشان کرد: سامانه پنجره واحد یک‌ مبنا بوده که بسیاری از تکالیف و مصوباتی که دولت مصوب کرده اما بر زمین‌مانده را دنبال کرده و در سال‌جاری نیز دنبال راه‌اندازی سامانه اعتبارسنجی هستیم چراکه نقش بسیار مهمی به دسترسی مردم به حقوق خود و پیشگیری از آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی دارد.

وی با بیان اینکه امروز یکی از ترفندها و روش‌های کلاهبرداری با استفاده از ابزارهای قانونی است، عنوان کرد: برخی‌ از کلاهبرداران با ثبت شرکت یا دریافت یک مجوز، درخواست دسته چک به بانک داده و سپس در بازار اموال مردم را به تاراج می‌برند به طوری‌که تنها در یک فقره 32هزار میلیارد تومان کلاهبرداری کرده‌اند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از پیگیری راه‌اندازی سامانه اعتبارسنجی حقیقی در کشور خبر داد و ابراز داشت: این سامانه با استفاده از داده‌ها و هوش اعتبار افراد را در معاملات نشان خواهد داد کمااینکه اقدامات پیشگیرانه در ارتقای رضایت‌مندی مردم و جلوگیری از وقوع جرائم جلوگیری خواهد کرد.

پورمند یادآور شد: از همه دستگاه‌ها انتظار می‌رود در راستای پیشگیری از وقوع جرائم دستگاه قضایی را کمک کنند تا وظایف به‌نحو احسن انجام شود.

انتهای پیام/481/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon