ماجرایِ سوغاتی دادنِ یک برنامه تلویزیونی به مخاطبانش چیست؟
تهیهکننده «نشان ارادت» از چند اتفاق نو در این برنامه تلویزیونی میگوید خصوصاً پیامکهای مخاطبانی که خواهان سوغاتی از کربلا بودند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سری چهارم «نشان ارادت» به تهیهکنندگی پویان هدایتی، اجرای حسین متولیان و کارگردانی محمدعلی بای از شنبه 29 مرداد آغاز شد. در این سری هم دستاندرکاران برنامه به سراغِ بازیگران رفتهاند و آنها از ارادتشان به امام حسین(ع)، حضور در هیئت و خاطراتشان از عزاداری، راهپیمایی اربعین و حضور در کربلا میگویند.
یکی از جذابترینِ این قسمتها به حضورِ رامین راستاد و زهره حمیدی برمیگردد که واگویههایشان مورد استقبال مخاطبین در فضایمجازی هم قرار گرفت.
در سری جدید «نشان ارادت»، علاوه بر چهرههای مختلف اجتماعی، سیاسی، هنری، ورزشی و ... مردم معمولی هم حضور دارند. همچنین بخشی از برنامه به معرفی آئینها و مناسک عزاداری اقوام مختلف کشورمان اختصاص دارد.
همچنین ساختار و شکل ظاهری برنامه هم نسبت به قبل تغییر کرده و علاوه بر دکور، دارای هویت بصری و آیتمهای متفاوت و متنوع است.
با پویان هدایتی تهیهکننده برنامه درباره دو اتفاق دیگر و جالبِ برنامه، یکی حضور پررنگ اقوام و دیگری تعزیهخوانی در «نشان ارادت» گفتوگو کردیم.
حضور تعزیهخوانها در برنامه «نشان ارادت»
«نشان ارادت» در فصل جدید اهتمامی ویژه به قومیتها داشته و در هر قسمت نماینده یکی از اقوام در این برنامه حضور پیدا میکند. پویان هدایتی تهیهکننده در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: ظرفیت فرهنگی مناطق مختلف کشورمان به قدری بالا است که میتوان از آنها در برنامههای مختلف بهره برد. در همه برنامههایی که برای تلویزیون ساختهام، تلاش کردم به این ظرفیت توجه کنم؛ فرقی هم نداشته که برنامه درباره مناسبتهای شاد باشد یا عزا. به همین خاطر اقوام در فصل چهارم «نشان ارادت» جایی ثابت و پررنگ دارند.
به گفته هدایتی نمایندگان مناطق مختلف، ضمن توضیح درباره آئینها و مناسک خود، به اقامه عزاداری میپردازند؛ او بیان کرد: روایت شیوههای مختلف عزاداری برای حضرت سیدالشهدا(ع) توسط اقوام کشورمان واجد اهمیت است؛ با این حال از آنها خواستهایم که هم با لباس محلی در برنامه حاضر شوند و هم سبک عزاداری خود را مقابل دوربین به نمایش بگذارند. با این روش علاوه بر آشنایی مخاطب با آئین عزاداری اقوام، شاهد رنگآمیزی دلنشینی که حاصل تنوع پوشش و لهجه است، میشویم.
این تهیهکننده با اشاره به اینکه در برنامه «نشان ارادت» نمایندگان کُرد، عرب، لر، بختیاری، آذری، قشقایی، سیستان و بلوچستان، گیلکی، مازندرانی، خراسانی و ... حضور دارند، گفت: به شخصه معتقدم میتوان برنامهای کامل با حضور اقوام کشورمان درباره شیوه عزاداری آنها ساخت. این ظرفیت وجود دارد و باید بیش از پیش به آن توجه کرد.
او درباره واکنشها هم بیان کرد: براساس پیامکهایی که به برنامه ارسال شده است میتوان پی برد مخاطبان به این بخش توجه زیادی داشتهاند.
هدایتی در پاسخ به اینکه چرا «نشان ارادت» به طور کامل به معرفی عزاداری اقوام برای امام حسین(ع) اختصاص داده نشده است، گفت: مبنای این برنامه از ابتدا حضور چهرههای مطرح در حوزههای سینما، تلویزیون، ورزش و ... بوده است. بیننده به این سبک عادت کرده و همین شیوه را از ما میخواهد. با این حال میتوان سهم اقوام را در فصل بعدی «نشان ارادت» پررنگتر کرد.
این تهیهکننده در ادامه افزود: برنامه «نشان ارادت» همچنین محملی است برای اجرای تعزیهخوانهای سراسر کشور؛ آنها نیز با لباس محلی خود در برنامه حاضر میشوند و تعزیه اجرا میکنند. این اتفاق باعث میشود مخاطبان از ویژگیها و تفاوتهای تعزیههای سراسر کشور مطلع شوند.
هدایتی همچنین بیان کرد: در سری جدید «نشان ارادت» اتفاق نویی دیگر هم رخ داده است. ما به کسانی که برنامه پیامک دادند و خواهان سوغاتی از کربلا بودند، پاسخ دادیم. این اتفاق مبارکی است که میبینیم مردم با دریافت هدیههایی مثل تربت، تسبیح ، انگشتر و ... خوشحال میشوند. آنها باور نمیکردند که یک برنامه تلویزیونی درخواست آنها را اجابت کرده است.
فصل چهارم «نشان ارادت» به تهیه کنندگی پویان هدایتی در گروه معارف شبکه دو سیما و با مشارکت ستاد عتبات عالیات ساخته شده است. سید حسین متولیان مجری، محمد علی بای کارگردان و میلاد جوادی مجری طرح و مشاور تهیهکننده این برنامه تلویزیونیاند.
انتهای پیام/