گردشگری همچنان یک شعار صرف در اقتصاد و صنعت کشور است


گردشگری همچنان یک شعار صرف در اقتصاد و صنعت کشور است

یک کارشناس گردشگری گفت: با توجه به سوابق رسانه‌ای وزیر میراث فرهنگی انتظار می‌رفت که این وزارتخانه نقشی مؤثرتر در حوزه ترویج، تبلیغ و توسعه ارتباطات ایفا کند، اما همچنان شاهد هستیم که گردشگری تنها در حد یک شعار صرف در عرصه صنعت و اقتصاد کشور است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید فرخ میرشاهزاده با حضور در یک برنامه رادیویی، با تأکید بر اینکه سه حوزه تحت نظارت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بسیار گسترده بوده و نیازمند توجه و تلاش فراوان است، خواستار عزم جدی برای مقابله با اقدامات تصرف‌گرایانه در عرصه گردشگری شد و با انتقاد از عملکرد ضعیف وزارتخانه در این حوزه، آمارسازی را یکی از مهلک‌ترین اقدامات در حوزه گردشگری عنوان کرد که با هدف ارائه عملکردی مناسب از سوی مدیران وقت انجام می‌شد. 

وی بیان این مطلب که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در طول سالیان و ادوار گذشته به هیچ وجه به عنوان یک دستگاه و نهاد خوش‌نام و دارای حُسن سابقه شناخته نشده است، گفت: با این وجود این انتظار از سوی فعالان حوزه گردشگری وجود داشت که طی یک سال گذشته دست کم شاهد تغییر و تحولات نسبی در صنعت گردشگری باشیم.

این کارشناس ارزیابی کیفیت خدمات تأسیسات گردشگری ادامه داد: با توجه به حضور آقای سید عزت‌الله ضرغامی به عنوان وزیر در صدر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با توجه به سوابق گسترده رسانه‌ای وی انتظار می‌رفت که این وزارتخانه نقشی مؤثرتر و بااهمیت‌تر در حوزه ترویج، تبلیغ و توسعه ارتباطات ایفا کند؛ اما متأسفانه همچنان شاهد هستیم که حوزه گردشگری تنها در حد یک شعار صرف در عرصه صنعت و اقتصاد کشور مطرح بوده و باقی مانده است.

میرشاهزاده در ادامه با تأکید بر اینکه نگاه شعارگونه به حوزه گردشگری موجب شده تا هیچ‌گونه اتفاق مؤثر و مثمرثمری در این حوزه اتفاق نیفتد، بیان کرد: هرچند باید بگوییم که زحمات بسیار زیادی در راستای توسعه و تحقق دولت الکترونیک و مکانیزه شدن فرآیندها در قالب راه‌اندازی سامانه‌ها کشیده شده و انصافاً نتایج خوبی هم حاصل شد، اما باید دانست که به هیچ عنوان این زحمات و تلاش‌ها کافی نیست؛ چراکه دست‌اندازها و حوزه‌های نیازمند توجه و برطرف کردن مشکلات، بسیار فراوان و بیش از حد انتظار است.

این کارشناس گردشگری در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: به اعتقاد بنده ادغام سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در ذیل یک وزارتخانه با توجه به گستردگی هر سه حوزه حصول نتایج اقناع‌کننده و قابل توجه را بسیار پیچیده و دشوار کرده است .

مطابق گفته‌های وی، بدون تردید و یقیناً هر سه بخش گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی اجزایی کلیدی، مهم و اثرگذار در هر دو عرصه اقتصاد و فرهنگ محسوب می‌شوند و به همین دلیل علی‌الاصول مدیریت بهینه، کارا و مناسب این سه حوزه به راحتی اتفاق نیفتاده و امکان‌پذیر نیست.

این کارشناس ارزیابی کیفیت خدمات تأسیسات گردشگری با اشاره به دخل و تصرف‌های فراوان و غیرتخصصی و عمدتاً منفعت‌طلبانه صورت گرفته در حوزه گردشگری تصریح کرد: قطع دست‌های تصرف‌گر اساساً بسیار دشوار است و علاوه بر اقدامات جسورانه اراده‌ای قوی و پولادین طلب می‌کند.

میرشاهزاده همچنین اذعان کرد: برهمین اساس و با توجه به نتایج ملموس و قابل مشاهده لاجرم باید بگوییم تاکنون قدرت و توانمندی که در این عرصه و به منظور مقابله با اقدامات تصرف‌گرایانه نیاز به وجود آن است، هنوز از سوی مدیران مربوطه در وزارتخانه مشاهده و حاصل نشده است.

به اعتقاد این کارشناس گردشگری، داشته‌ها و ظرفیت‌های کشور برای همیشه پایدار نیستند و به راحتی از دست می‌روند؛ از سوی دیگر مؤلفه‌ها و المان‌های فرهنگی نیز با توجه به عوامل محیطی و تخریب‌های مداوم پایدار نبوده و در معرض از بین رفتن قرار دارند.

وی همچنین با انتقاد از عملکرد وزارتخانه در حوزه صنایع دستی، اظهار کرد: علاوه بر گردشگری در حوزه صنایع دستی نیز شاهد عملکرد ضعیفی هستیم، به گونه‌ای که گرایش لازم به سمت و سوی صنایع دستی اصیل ایرانی آن طور که شایسته آن است، اتفاق نیفتاده است.

آمارسازی‌، بلای جان صنعت گردشگری

این کارشناس ارزیابی کیفیت خدمات تأسیسات گردشگری با بیان اینکه متأسفانه در حوزه گردشگری صرفاً تمرکز بر آمارسازی بوده است، عنوان کرد: مدیران مربوطه سعی کرده‌اند بر این اساس و به استناد برخی آمارسازی‌ها وجه خوبی از عملکرد خود در این عرصه به نمایش بگذارند، حال آن که آمارهای کاذب و غیرواقعی ضربه‌ای مهلک به صنعت گردشگری کشور وارد می‌کند.

میرشاهزاده ادامه داد: امروز شاهد هستیم که در حوزه معاونت سرمایه‌گذاری افرادی حضور دارند که اساساً ریشه، مبنا و به تعبیر دقیق‌تر پایه مسائل را نمی‌شناسند؛ در حالی که برای تحقق هرگونه توفیق در عرصه صنایع دستی ابتدا باید بازار عرضه را پیدا و شناسایی کنیم، اما متأسفانه هیچگاه نتوانستیم به این درک و شناخت برسیم که محصولات خود را چگونه باید در بازارهای مختلف عرضه کنیم.

این کارشناس گردشگری با بیان اینکه در سایه غفلت و بی‌توجهی‌های صورت گرفته امروز فرش افغانستان جای فرش ایران را به عنوان یکی از هنرهای سنتی مهم در سراسر جهان گرفته است، خاطرنشان کرد: در عرصه میراث فرهنگی نیز متأسفانه نسبت به جاذبه‌های خود آگاهی و معرفت لازم را نداریم و از طرف دیگر ظرفیت و امکانات لازم را نیز برای صیانت و نگهداری از این جاذبه‌ها در اختیار نداریم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon