اهتمام دولت برای رفع‌ مشکلات پسماند گیلان/ اخذ مجوز ۸۰۰ میلیون یورویی برای راه‌آهن رشت ـ آستارا


اهتمام دولت برای رفع‌ مشکلات پسماند گیلان/ اخذ مجوز 800 میلیون یورویی برای راه‌آهن رشت ـ آستارا

اهتمام ویژه در جهت رفع‌ مشکلات پسماند گیلان و اخذ مجوز ۸۰۰ میلیون یورویی برای احداث راه‌آهن رشت-آستارا از طریق تهاتر نفت تنها گوشه‌ای از اقدامات موثر دولت سیزدهم در گیلان بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، قبل از هر چیزی اگر بخواهیم موقعیت استراتژیک استان گیلان را مورد بررسی قرار دهیم می‌توان گفت گیلان با توجه به قرارگیری در منطقه استراتژیک حاشیه دریای خزر نقش به‌سزایی در ایجاد روابطی پایدار و حسنه با کشور‌های شمال اروپا و منطقه قفقاز دارد.

همچنین گیلان به عنوان دروازه ورود به بازار بزرگ اوراسیا و یکی از ارکان اصلی محور ترانزیتی کریدور شمال به جنوب به یکی از مهم‌ترین استان‌های موثر در روابط بین‌الملل ایران تبدیل شده است و طبق تحلیل اخیر عباسی استاندار گیلان، این استان این قابلیت را دارد که در آینده به عنوان دروازه تجارت ایران با جهان مطرح شود.

از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، چند مسئله اساسی در گیلان مورد توجه ویژه قرار گرفت که یکی از آن‌ها بحث پسماند بود که سال‌هاست به‌عنوان یک ابرچالش در گیلان موردبحث است لذا پس از سفر رییس جمهور به گیلان در بهمن‌ماه 1400 و بازدید میدانی وزیر کشور از سایت زباله سراوان همواره بر توقف دپوی زباله و رفع آلودگی‌های ناشی از وجود زباله در آن منطقه که سال‌هاست مردم را رنج می‌دهد تاکید شد.

در ادامه تشکیل کارگروه مربوط به تالاب انزلی و رودخانه‌های گوهررود و زرجوب رشت جهت کاهش آلودگی تالاب انزلی، افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب زندان لاکان و پیگیری تصفیه‌خانه فاضلاب بیمارستان‌هایی همچون بیمارستان پورسینا، شفا و رازی نیز در راستای پاکسازی زرجوب، گوهررود و تالاب انزلی دنبال شد که جزو اقدامات دولت سیزدهم در گیلان محسوب می‌شود.

اجرای پروژه‌های همچون آغاز بهسازی و پوشش سطح زباله سراوان، افزایش خطوط بازیافت سایت لاکان و انعقاد قرارداد 5 هزار میلیارد تومانی از محل تهاتر نفت برای حل مشکلات فاضلاب رشت و پاکسازی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود و اختصاص اعتباراتی به طرح‌های آبخیزداری تالاب انزلی و تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نشان از اهتمام دولت سیزدهم بر کاهش نگرانی‌های مردم گیلان دارد در حالی‌که تنها یک سال از عمر دولت مردمی گذشته است.

از سوی دیگر گیلان یکی از استان‌های قطب "کشاورزی" در کشور است و با برخورداری از 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست را از نظر سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج را در کشور داراست و در سال گذشته با توجه به کاهش 60 درصدی آب پشت سد سفیدرود، قرارگاه جهادی تامین آب کشاورزی در گیلان ایجاد و با مدیریت بهینه و رعایت نوبت‌بندی سعی شد کمبودهای قابل پیش‌بینی با رویکرد جهادی جبران شود و حتی تولید برنج استان نیز افزایش یافت.

اگر بخواهیم به دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در گیلان اشاره کنیم باید به تخصیص بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار از سفر رئیس جمهور به گیلان و تمرکز بر پروژه‌های نیمه‌تمام استان از جمله تکمیل پل کابلی آستانه اشرفیه پس از 13 سال، بهره‌برداری کامل تالار مرکزی رشت، اختصاص 2 هزار میلیارد ریال برای احداث و آسفالت راه‌های روستایی و شتاب‌گیری خدمات‌رسانی به روستاییان اشاره کرد.

اجرای طرح آبرسانی به 711 روستای فاقد آب شرب سالم در گیلان با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) و شرکت آب و فاضلاب استان گیلان نیز از خردادماه 1401 آغاز و در دستور کار قرار گرفت.

همچنین یکی از خبرهای خوبی که اخیراً از سوی استاندار گیلان در هفته دولت اعلام شده است در واقع رایزنی و اخذ مجوز 800 میلیون یورویی برای احداث راه‌آهن رشت-آستارا از طریق تهاتر نفت بوده است و در ادامه وی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه در جهت رشد و پیشرفت استان گیلان و کشور تأکید کرد.

همچنین در طول یک سال اخیر اهم دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه صنعت، معدن و تجارت گیلان را نیز می‌توان به راه‌اندازی مرکز یکپارچه مدیریت پاسخگویی و پایش خدمات 124، احیاء و فعال‌سازی مجدد 38 واحد صنعتی راکد، افتتاح سه طرح بزرگ صنعتی با سرمایه‌گذاری 5 هزار و 500 میلیارد ریال و اشتغالزایی بیش از 300 نفر اشاره کرد.

هماهنگی به‌منظور صدور پروانه تحقیق و توسعه برای حدود 40 واحد صنعتی، جایگزینی واردات در راستای نهضت ساخت داخل به مبلغ 54 میلیون دلار، صدور مجوز بزرگترین شهرک صنفی خدمات اتومبیل شمال کشور با 300 واحد صنفی، جذب 3 سرمایه‌گذار در حوزه احداث پایانه محصولات کشاورزی در شهرهای انزلی، اسالم و آستارا بخش دیگری از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه صنعت، معدن و تجارت گیلان بوده است.

همچنین مانور نظارتی یک ماهه طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها در جهت آرامش بازار با اعزام روزانه 200 اکیپ بازرسی در استان اجرا شد و صدور بیش از 195 فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه‌گذاری 16 هزار و 913 میلیارد ریالی برای ایجاد واحدهای جدید با اشتغالزایی 2 هزار و 191 نفر نیز در حوزه صمت دنبال شد.

صدور بیش از 173 فقره جواز تاسیس صنعتی با سرمایه‌گذاری 41 هزار و 823 میلیارد ریال با اشتغالزایی بیش از 2 هزار نفر و همچنین صدور 90. جواز تاسیس بی‌نام منطق با آمایش سرزمین به عنوان بسته آماده سرمایه‌گذاری صنعتی از دیگر اقدامات حوزه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان بوده است.

عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در دولت سیزدهم هم می‌توان به طرح تکمیل طرح فاضلاب پنج شهر آستانه اشرفیه، لاهیجان، سیاهکل، رودسر و فومن با مشارکت قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) ظرف مدت 5 سال و بهره برداری از چهار پکیج تصفیه فاضلاب در مسکن مهر سیاهکل، تالش، آستانه اشرفیه و همچنین پاشاکی لاهیجان اشاره کرد.

توسعه شبکه فاضلاب 19 کیلومتری در رشت و آستارا که بیش از 21 هزار نفر را پوشش می‌دهد و آغاز پروژه تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر آستارا و مسکن مهر رشت نیز از طرح‌های‌ مهم شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در دولت سیزدهم بوده است.

طرح‌ها و پروژه‌هایی که در این گزارش مورد اشاره قرار گرفت تنها گوشه‌ای از اقدامات دولت سیزدهم در استان گیلان بوده است که جای قدردانی دارد اما این استان همچنان عقب‌ماندگی‌های متعددی در بخش‌های مختلف دارد که یک نمونه آن فرسودگی حدود 50 درصد حوزه بهداشت و درمان استان بوده که اخیراً رییس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز به آن اشاره کرد لذا جبران عقب‌ماندگی‌ها و رفع مشکلات استان در حوزه‌های مختلف همچنان همت و نگاه ویژه مسئولان استان و کشور را می‌طلبد.

انتهای پیام/612/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon