تحولات اوکراین| شکست تلاش نظامیان اوکراینی برای تصرف نیروگاه زاپوروژیه
به گفته مقامات شهر انرگودار، قطعات باقی مانده از موشکها و گلولههای توپ ساخت آمریکا شلیک شده توسط نیروهای مسلح اوکراین به سمت محوطه نیروگاه هستهای زاپوروژیه به رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کارشناسان این سازمان نشان داده شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که شب شنبه نیروهای مسلح اوکراینی یک بار دیگر با وجود حضور نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این نیروگاه، تلاش کردند تا نیروگاه هستهای زاپوروژیه را تصرف کند.
طبق این اطلاعات، در تاریخ دوم سپتامبر (11 شهریور ماه)، حدود ساعت 23 به وقت مسکو، دو گروه متشکل از 42 قایق تندرو، بیش از 250 نفر از نیروهای عملیات ویژه اوکراینی و مزدوران خارجی را به سواحل منطقه انرگودار رساندند که قصد تصرف نیروگاه زاپوروژیه را داشتند.
وزارت دفاع روسیه یادآور شد که بلافاصله گروهی متشکل از چهار فروند جنگنده سوخو-30 و دو بالگرد کا-52 نیروهای هوا-فضای روسیه در منطقه حضور یافته و 20 قایق دشمن را منهدم کردند، بقیه قایقها دور زده و و به سمت سواحل تحت کنترل ارتش اوکراین گریختند. متعاقباً توپخانه ارتش روسیه بخشی از ساحل رودخانه دنپر که نیروهای نظامی اوکراینی در آنجا مستقر بودند را مورد حمله قرار داد که در نتیجه حدود 50 نفر از نظامیان دشمن، از جمله ده مزدور خارجی کشته شده و 23 نفر دیگر زخمی شدند.
نیروگاه هستهای زاپوروژیه در ساحل چپ رودخانه دنپر در نزدیکی شهر انرگودار قرار دارد. این نیروگاه از لحاظ تعداد واحدهای تولید انرژی و ظرفیت آنها، بزرگترین نیروگاه هستهای در قاره اروپا است. این تاسیسات از ماه مارس تحت کنترل ارتش روسیه قرار گرفته است. نیروهای مسلح اوکراین به طور منظم به گلوله باران شهر انرگودار، روستاهای اطراف و حتی محوطه نیروگاه ادامه می دهند.
گروه کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه از نیروگاه هستهای زاپوروژیه بازدید کرد. در حال حاضر دو تن از کارشناس آژانس در نیروگاه باقی مانده و به کار خود ادامه میدهند.
در روز بازدید از نیروگاه زاپوروژیه نیز، نیروهای مسلح اوکراین تلاش کردند یک نیروی تهاجمی حدود 60 نفری را در سه کیلومتری شمال شرق این تاسیسات فرود آورند، ولی نیروهای امنیتی روسی این اقدام تحریک آمیز را خنثی کردند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و نود و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
22:25- 13کشتی باری حامل غلات در یک روز بنادر اوکراین را ترک کردند
بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، 13 کشتی باری حامل غلات امروز یکشنبه بنادر این کشور را ترک کردند که بیشترین تعداد در یک روز از زمان اجرایی شدن توافق بین سازمان ملل و ترکیه است. به گفته وزارت امور زیربنایی اوکراین ، حدود 282 هزار و 500 تن محصولات کشاورزی در این کشتی ها وجود دارد که قرار است به هشت کشور ارسال شود.
بر اساس این اطلاعات، از زمان انعقاد این قرارداد در ماه جولای، 86 کشتی با دو میلیون تن کالای کشاورزی راهی 19 کشور شده است. اوکراین یکی از مهم ترین تامین کنندگان غلات در جهان است.
22:10- تاکید صدر اعظم آلمان بر لزوم حرکت اوکراین در مسیر اصلاحات با هدف پیوستن به اتحادیه اروپا
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در دیداری با "دنیس اشمیهال"، نخست وزیر اوکراین وی را در مسیر اصلاحات خود با هدف پیوستن به اتحادیه اروپا تشویق کرد.
در بیانیه ای آمده است که اصلاحات در زمینه های حاکمیت قانون و سیستم قضایی به همان اندازه در جذب سرمایه گذاری برای بازسازی این کشور مهم است. رهبران اتحادیه اروپا در ماه ژوئن تصمیم گرفتند به اوکراین وضعیت نامزدی در اتحادیه اروپا را اعطا کنند.
21:29- پسکوف: مسکو همچنان برای گفتگو با کی یف در مورد چگونگی اجرای شرایط فدراسیون روسیه آماده است
دیمیتری پسکوف سخنگوی مطبوعاتی کرملین، در سخنانی گفت: روسیه سخنانی برای گفتگو با رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی - در مورد تحقق شرایطش برای حل و فصل وضعیت اوکراین دارد.
وی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال یک روزنامهنگار که از سخنگوی کرملین پرسید آیا مسکو پس از اظهارات زلنسکی در مورد عدم تمایل وی به حل مسالمتآمیز اوضاع، چیزی برای گفتوگو با او دارد. پسکوف گفت: "البته در مورد اینکه چگونه شرایط ما برآورده خواهد شد، میتوان گفتگو کرد".
21:18- سومین سیاستمدار قدرتمند چین به روسیه سفر میکند
به گفته رسانه های دولتی، سومین سیاستمدار قدرتمند چین، لی جان شو،رئیس کمیته دائمی کنگره ملی در هفته آینده به روسیه سفر خواهد کرد. خبرگزاری رسمی شین هوا روز یکشنبه گزارش داد که وی در آنجا در مجمع اقتصادی شرق شرکت خواهد کرد که از روز دوشنبه در شهر ولادی وستوک روسیه برگزار می شود.
در سالهای اخیر، پکن و مسکو به یکدیگر نزدیکتر شدهاند و همکاریهای خود را برای مقابله با نفوذ آمریکا تشدید کردهاند.
از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، تنش ها بین چین و غرب افزایش یافته است زیرا پکن از محکومیت حمله مسکو خودداری می کند و از تحریم های غرب و فروش تسلیحات به کی یف انتقاد می کند.
21:07- "ماتئو سالوینی" اثر بخشی تحریمها علیه روسیه را زیر سوال برد
ماتئو سالوینی، پوپولیست راستگرای ایتالیایی، اثربخشی تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه را که به دلیل جنگ اوکراین اعمال شده است، زیر سوال برده است که این باعث انتقاد در کشورش شده است. وی که رئیس حزب راست افراطی لگا است، امروز یکشنبه به رادیو RTL گفت: چندین ماه گذشته است و مردم دو یا چهار برابر هزینه را در قبوض خود پرداخت می کنند در حالی که پس از هفت ماه جنگ خزانه روسیه پر از پول است.
سالوینی موفقیت تحریم ها را زیر سوال برد. وی گفت: بازنگری در این استراتژی برای نجات مشاغل در ایتالیا مهم است.
21:03- برگزاری اعتراضات در حمایت از روسیه و مخالفت با ارسال تسلیحات به اوکراین در کلن آلمان
چند صد نفر در شهر کلن آلمان با شعار" علیه جنگ و تحویل تسلیحات به اوکراین" به خیابان ها آمدند و در طرفداری از روسیه تجمع کردند. پلیس از حضور صدها نفر در این اعتراضات خبر داد. چند صد نفر هم در طرف مقابل دست به اعتراض زدند.
شرکت کنندگان در اعتراضات طرفدار روسیه این شرط را داشتند که مجاز به نشان دادن هیچ گونه علامت Z یا V نیستند. پلیس گفت که اینها ممنوع هستند زیرا به عنوان تمجید از جنگ روسیه علیه اوکراین شناخته می شوند.
20:39- درخواست اوکراین از آلمان برای عرضه تسلیحات بیشتر
"دنیس اشمیهال"، نخست وزیر اوکراین در جریان سفر خود به برلین خواستار تحویل بیشتر تسلیحات سنگین به کشورش شد. به گزارش دفتر نخست وزیری اوکراین ، اشمیهال در دیداربا فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان تاکید کرد که چقدر برای کشورش مهم است که تحویل تسلیحات افزایش یابد. وی افزود: اوکراین امیدوار است که آلمان نقش رهبری را در دفاع هوایی در برابر مهاجمان روسی ایفا کند.
اشمیهال در دیدار با رئیس جمهور فدرال آلمان در کاخ بلوو گفت: هویتزرهای خودکششی نوع 2000 و راکتاندازهای مریخ 2 که توسط آلمان عرضه میشوند، خودشان را در میدان جنگ ثابت کردهاند. وی افزود: ما امیدواریم که بتوان تحویل سلاح های سنگین را گسترش داد.
به گفته سخنگوی رئیس جمهور آلمان، اشتاین مایر هم در این دیدار یک ساعته اطمینان داد که همچنان با همبستگی کامل در کنار اوکراین خواهد ایستاد . این دو سیاستمدار همچنین در مورد کمک به بازسازی اوکراین تبادل نظر کردند.
20:34- مدودوف آلمان را به جنگ هیبریدی علیه روسیه متهم کرد
دیمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه، آلمان را به جنگ هیبریدی علیه روسیه متهم کرد و توقف عرضه گاز روسیه را با رفتار غیر دوستانه برلین در مناقشه اوکراین استدلال کرد. مدودف در سرویس آنلاین تلگرام نوشت، "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان روسیه را متهم کرد که دیگر تامین کننده قابل اعتماد انرژی نیست. وی افزود: در واقع، این آلمان است که کشوری غیردوست است، کل اقتصاد روسیه را تحریم کرده و سلاح های مرگبار را به اوکراین می دهد.
مدودوف که معاونت شوای امنیت ملی روسیه را بر عهده دارد افزود: به عبارت دیگر آلمان به روسیه اعلام جنگ هیبریدی کرده است. وی افزود: آلمان مانند دشمن روسیه رفتار می کند.
20:28- اوکراین 5 میلیارد یورو کمک مالی از اتحادیه اروپا دریافت میکند
دنیس اشمیهال، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که انتظار دارد هفته آینده پنج میلیارد یورو از اتحادیه اروپا دریافت کند. وی در تلگرام گفت: این برای حمایت از اقتصاد و ارتش در نظر گرفته شده است و این پول نیز صرف آمادگی برای زمستان آینده خواهد شد.
20:26- سفیر ایالات متحده، مسکو را ترک کرد
در میان تنش های گسترده بین روسیه و ایالات متحده، "جان جی سالیوان"، سفیر ایالات متحده مسکو را ترک کرد تا بازنشسته شود. سفارت آمریکا روز یکشنبه در مسکو اعلام کرد که این دیپلمات منصوب شده توسط "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور وقت آمریکا در دسامبر 2019، پس از تقریباً سه سال مأموریت خود را به پایان رسانده است. این مرد 62 ساله پس از 4 دهه خدمت در خدمات دولتی در دوره پنج رئیس جمهور ایالات متحده به کار خود پایان می دهد. سالیوان که بارها از سیاست روسیه انتقاد کرده بود، معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز بوده است.
تا زمان معرفی سفیر جدید، الیزابت رود، نماینده سالیوان، کار خود را در سفارت انجام خواهد داد.
20:21- کرملین: روابط با غرب زمانی دوباره به حالت عادی باز میگردد
با وجود جدی ترین تنش ها با غرب در جریان جنگ اوکراین، کرملین انتظار دارد که روابط در نهایت زمانی دوباره به حالت عادی بازگردد. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: هر رویارویی با تنش زدایی به پایان می رسد و هر وضعیت بحرانی به میز مذاکره ختم می شود. این بار هم همینطور خواهد بود. وی افزود: به احتمال زیاد به این سرعت اتفاق نخواهد افتاد، اما این اتفاق خواهد افتاد.
پسکوف گفت که روسیه حامی هماهنگی بین المللی مبتنی بر احترام و منافع متقابل است. او بدون نام بردن مستقیم از آمریکا، ایالات متحده را به دنبال کردن نوعی رویکرد کابویی متهم کرد.
20:07- روسیه اتحادیه اروپا را مسئول توقف عرضه گاز از طریق نورد استریم 1 دانست
کرملین اتحادیه اروپا را مقصر توقف عرضه گاز از طریق خط لوله نورد استریم 1 دانست. دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت: اگر اروپاییها تصمیمی کاملاً بیمعنی بگیرند که از حفظ تأسیسات خود یا به عبارت بهتر، تأسیسات متعلق به گازپروم خودداری کنند، تقصیر گازپروم نیست، بلکه تقصیر سیاستمدارانی است که تصمیمهای تحریمی را اتخاذ کردهاند.
به گفته پسکوف، اروپایی ها به صورت قراردادی موظف به نگهداری از نیروگاه شرکت گازپروم ، غول انرژی روسیه هستند. پسکوف با اشاره به افزایش سریع قیمت انرژی گفت: سیاستمداران ( اروپایی) اکنون نگرانند که شهروندانشان با دیدن قبض های برق خود دچار سکته مغزی شوند. حالا وقتی هوا سردتر می شود اوضاع بدتر می شود.
19:38- وعده کمکهای مالی بیشتر آلمان به اوکراین
اسونیا شولزه ، وزیر توسعه آلمان به اوکراین وعده کمک مالی جدید داده است. شولزه به روزنامه های گروه رسانه ای فونکه گفت: اکثر کمک های جدید ما به مبلغ200 میلیون یورو، به برنامه دولت اوکراین برای حمایت از آوارگان داخلی سرازیر می شود. این پول برای کمک به آوارگان در اوکراین در نظر گرفته شده است تا به تامین وسایل ضروری خود ادامه دهند.
شولزه گفت: من با نخست وزیر اوکراین درباره اینکه چگونه می توانیم به حمایت از دولت اوکراین در مراقبت از آوارگان ادامه دهیم، صحبت خواهم کرد. وی افزود: این در مورد فضای زندگی، گرما، لباس و دارو است.
16:00- پاسخ سناتور روس به تهدید کییف علیه افراد شرکت کننده در همه پرسی
گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور بینالمللی شورای فدراسیون (سنای) روسیه، تهدیدات مقامات اوکراینی مبنی بر زندانی کردن ساکنان مناطق آزاد شده در شرق اوکراین به دلیل شرکت در همه پرسی الحاق به روسیه را «دموکراسی به سبک کییف» نامید.
روز گذشته، ایرینا ورشوک، معاون نخست وزیر اوکراین، تهدید کرد که آن دسته از ساکنان مناطق تحت کنترل نظامیان روسی که در همه پرسی برنامه ریزی شده در این مناطق شرکت کنند، به حبس تا 12 سال محکوم خواهند شد.
کاراسین در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: "این برخورد چیزی جز دموکراسی به سبک کییف نیست. عجیب است که آنها شهروندان خود را تهدید به اعدام نمیکنند!"
در جریان حمله نظامی روسیه به اوکراین که در مسکو "عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس" نامیده میشود، علاوه بر آزاد سازی کل سرزمین لوهانسک و بخش وسیعی از سرزمین دونتسک (که هر دو منطقه از قبل استقلال خود از کییف را اعلام کرده بودند)، نیروهای مسلح روسیه توانستند کنترل بخشهایی از منطقه زاپوروژیه و کل منطقه خرسون را به دست گرفته و شهرهای بزرگی مانند خرسون، ملیتوپل و بردیانسک را به اشغال خود درآورده و اوکراین را از دسترسی به دریای آزوف محروم سازند.
اکنون ارگانهای جدیدی، تحت عنوان اداره نظامی-غیرنظامی در هر دو منطقه تشکیل شده و شبکههای تلویزیونی و رادیویی روسیه در آنجا پخش میشود، این مناطق در حال از سر گیری ارتباطات تجاری و حمل و نقلی با جمهوری کریمه هستند. مقامات محلی اعلام کردهاند که مایل هستند به خاک روسیه بپیوندند و برای این منظور برگزاری یک همه پرسی سراسری را برنامه ریزی کردهاند.
14:47- وزارت دفاع روسیه: اوکراین مشکلسازترین کشور در زمینه حذف تسلیحات هستهای بود
سرلشکر ایگور کولسنیکوف، رئیس دوازدهمین اداره کل وزارت دفاع روسیه که مسئولیت آن در زمینه ذخیره، بهره برداری و نگهداری تسلیحات هستهای است، امروز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که اوکراین مشکلسازترین جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سابق از لحاظ کنار گذاشتن سلاحهای هستهای است.
این مقام ارشد نظامی گفت: «بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به طور کلی، کلیه جمهوریهای این اتحادیه طبق برنامه تسلیحات هستهای خود را خارج میکردند. مشکل سازترین آنها اوکراین بود. این کشور آخرین فرماندهی مرکزی بود که مهمات هستهای، تجهیزات عملیاتی و اسناد مربوطه را به مسکو ارسال کرد. بعد از آن این مهمات در پایگاههای مرکزی روسیه مورد محافظت قرار گرفت و این صادرات در سال 1996 به پایان رسید.»
لازم به ذکر است، کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و اوکراین در تاریخ 23 ماه مه سال 1992، در لیسبون، توافقنامهای را امضا کردند که مکمل توافقنامه مربوط به کاهش و محدودیت تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت-1) بود.
این جمهوریها متعهد شدند که در کوتاهترین زمان ممکن، به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT؛ 1968) به عنوان کشورهای غیرهستهای ملحق شوند. انتقال و نابود سازی تسلیحات هستهای جمهوریهای بلاروس، قزاقستان و اوکراین نیز بر اساس توافقات متقابل با روسیه انجام شد.
13:25- وزیر خارجه مجارستان: تامین انرژی کشور بدون گاز روسیه غیرممکن است
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در مصاحبهای اعلام کرد که این کشور نمیتواند نیازهای گاز طبیعی خود را بدون خرید گاز از روسیه تامین کند.
وی گفت: ما از روسیه گاز میخریم، نه به این دلیل که از مسکو حمایت سیاسی میکنیم، بلکه آن را میخریم برای اینکه این یک واقعیت در منطقه است. اگر به زیرساختارها و جغرافیای منطقه خود نگاه کنیم، واضح است که تا زمانی که توانایی حمل گاز در تانکر یا قطار را نداریم، باید از خط لوله گاز استفاده کنیم و در شرایط فعلی نمی توان خرید گاز از روسیه را رد کرد.»
سییارتو همچنین یادآور شد که بدون ارسال گاز روسیه، این کشور نمی تواند نیازهای انرژی خود را تامین کند و در این خصوص ضروری است که واقعیت و ایدئولوژی را از هم جدا کرد.
13:02- آژانس نمیتواند اطلاعات درباره حملات نیروهای اوکراینی به نیروگاه زاپوروژیه را نادیده بگیرد
الکساندر ولگا، رئیس اداره نظامی - غیرنظامی شهر "انرگودار" امروز در مصاحبه با خبرگزاری تاس یادآور شد که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در جریان بازدید از نیروگاه هستهای زاپوروژیه، با شواهد و عواقب گلولهباران این تاسیسات توسط نیروهای مسلح اوکراین آشنا شد و مسلماً او نمیتواند این اطلاعات را نادیده بگیرد.
به گفته این مقام محلی، گروسی با چشمان خود، بقایای موشکها و پهپادهای استفاده شده، نقاط اصابت آنها، از جمله روی سقف ساختمان اداری و نزدیک تأسیسات ذخیره سازی سوخت هستهای را مشاهده کرد که به خوبی نشان داده شده که حملات از کدام سمت صورت گرفتهاند.
ولگا یادآور شد که هیچیک از کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نتیجه گلوله باران طرف اوکراینی که همزمان با بازدید آنها از نیروگاه هستهای زاپوروژیه انجام شد، آسیبی ندیدند.
12:30- سخنگوی کرملین: امنیت، مهمترین عامل برای حضور پوتین در اجلاس گروه 20 است
دمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه در مصاحبه با برنامه مستند «مسکو. کرملین. پوتین» که بخشی از آن امروز، یکشنبه در کانال تلگرام شبکه اول تلویزیون روسیه منتشر شد، اعلام کرد که هنگام تصمیم گیری درباره شرکت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشست سران گروه بیست (G20) در اندونزی، همه عوامل «از جمله عامل امنیت» در نظر گرفته خواهد شد.
پسکوف در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا حضور شخص پوتین در اجلاس گروه 20 در شرایط کنونی خطرناک نخواهد بود، گفت: «برای تصمیم گیری در خصوص شکل مشارکت ما، قطعاً همه عوامل، بهخصوص عامل امنیتی در نظر گرفته میشود.»
سخنگوی کرملین یادآور شد که دعوت نامه مربوط به شرکت در نشست سران بالی، جایی که اجلاس در آنجا برگزار خواهد شد، وجود دارد. وی افزود: «ما از مقامات اندونزی - کشور برگزارکننده اجلاس سپاسگزاریم و تصمیم قطعی درباره حضور ولادیمیر پوتین را به موقع به آنها اعلام خواهیم کرد.»
نشست رهبران گروه 20 قرار است در تاریخ 15 تا 16 نوامبر (25-24 آبان ماه) به صورت حضوری برگزار شود.
مقامات انرگودار قطعات موشکهای شلیک شده اوکراینی به سمت نیروگاه زاپوروژیه را به کارشناسان آژانس نشان دادند
الکساندر ولگا، رئیس اداره نظامی - غیرنظامی شهر انرگودار شب گذشته به خبرگزاری تاس اعلام کرد که قطعات باقی مانده از موشکهای ساخت آمریکا که در محوطهنیروگاه هستهای زاپوروژیهپس از گلوله باران توسط نیروهای مسلح اوکراین کشف شدند، در جریان بازدید کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) از این نیروگاه، به آنها نشان داده شد.
به گفته این مقام محلی، به رافائل گروسی، مدیر کل آژانس که ریاست این مأموریت را برعهده داشت، نقشه حملات نیروهای مسلح اوکراین به محوطه نیروگاه هستهای زاپوروژیه و شهر انرگودار که گلوله باران به سمت آنها انجام شده بود نشان داده شد. ولگا افزود: «مهمترین چیز این است که قطعاتی از موشکهای ساخت کشورهای غربی مربوط به سیستم موشکی پرتاب چندگانه آمریکایی و گلولههای توپ شلیک شده از توپخانه خود کششی هویتزر M-777که پس از انفجار پیدا شدند، به او نشان داده شد که دیگر هیچ تردیدی در خصوص حملات ارتش اوکراین به این تاسیسات باقی نماند.»
پنجمین واحد نیروگاه هستهای زاپوروژیه پس از گلوله باران نیروهای اوکراینی خاموش شد
نمایندگان شرکت دولتی "انرگواتم" (Energoatom) اوکراین روز شنبه اعلام کردند که بلوک پنجم نیروگاه هستهای زاپوروژیه پس از گلوله باران شدید این تاسیسات، از چرخه تامین انرژی خارج شد و تولید برق آن قطع شد. بر اساس اطلاعات موجود، تصمیم به خاموش کردن این بلوک تولید برق به دلیل آسیب رسیدن به خطوط ارتباطی با سیستم انرژی اوکراین و همچنین ناکافی بودن ظرفیت آن برای اطمینان از عملکرد درست گرفته شده است.
طبق این اطلاعات، در حال حاضر ششمین واحد نیرو در حال استفاده است که در حالت محدود کار کرده و برق را از طریق یک خط پشتیبان به اوکراین منتقل می کند و نیازهای خود نیروگاه هستهای زاپوروژیهرا نیز تامین میکند.
روز شنبه، اداره نظامی-غیرنظامی شهر انرگودار نیز از توقف اجباری انتقال انرژی از نیروگاه هستهای زاپوروژیهبه مناطق تحت کنترل کییف خبر داده و دلیل آن را مشکلات فنی به دلیل آسیب در خطوط انتقال برق نامیدند.
در عین حال، گزارش شد که واحدهای پنجم و ششم نیروگاه به درستی کار میکنند و میزان تشعشعات در این نیروگاه از حد معمول فراتر نرفته است.
تاکید اردوغان و پوتین بر عزم راسخ برای اجرای پروژه نیروگاه هستهای آکویو
بامداد امروز، یکشنبه، دفتر رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود درباره روند ساخت نخستین نیروگاه هستهای ترکیه- نیروگاه "آکویو" گفتگو وتبادل نظر کردند.
در بیانیه منتشره در این رابطه آمده است: رؤسای جمهور اردوغان و پوتین بر عزم راسخ خود برای اجرای پروژه ساخت نیروگاه هستهای آکویو، طبق برنامه ریزی انجام شده، تاکید کردند.
رهبران روسیه و ترکیه همچنین توافق کردند در نشست دوجانبه خود در سمرقند که در آن اجلاس سران رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در 15 الی 16 سپتامبر (24 -25 شهریور ماه) برگزار خواهند شد، به تفصیل درباره همه این مسائل پیرامون این طرح بحث و گفتگو کنند.
طبق این اطلاعات، روسای جمهوری روسیه و ترکیه همچنین در باره روند اوضاع در اوکراین گفتگو کردند و اردوغان از نقش سازنده روسیه در سازماندهی ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپوروژیه قدردانی کرد. علاوه بر این، طرفین در خصوص مسائل مربوط به توسعه بیشتر همکاریهای چند جانبه بین روسیه و ترکیه نیز صحبت کردند.
سناتور روس: زمان انتقال مقر سازمان ملل از آمریکا به کشور دیگری فرا رسیده است
ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بین المللی شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که وضعیتی که پیرامون عدم صدور روادید برای اعضای هیئت نمایندگی روسیه برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل پیش آمده، نشان داده که زمان انتقال مقر این سازمان از آمریکا به کشوری بی طرف فرا رسیده است.
جباروف در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: «زمان آن فرا رسیده که به طور جدی موضوع انتقال مقر سازمان ملل از ایالات متحده به کشور دیگری مطرح شود. قبل از هر چیز، کشور میزبان باید وضعیتی بی طرف داشته باشد. به عنوان مثال، مقر سازمان ملل به اتریش یا سوئیس منتقل شود.»
این سناتور بلندپایه یادآور شد که چنین شرایطی که یک کشور موسس سازمان ملل و عضو دائم شورای امنیت، اجازه نداشته باشد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کند، غیرقابل قبول است.
روز گذشته، شنبه، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که نامهای به دبیرکل سازمان ملل ارسال کرده و از وی خواسته است تا با مقامات ایالات متحده درباره عدم صدور روادید برای هیئت روسی شرکت کننده در مجمع عمومی این سازمان در ماه سپتامبر گفتگو کند.
گفتگوی لاوروف و امیرعبداللهیان درباره برنامه تماسها در سطوح عالی
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور روز شنبه در جریان مذاکراتی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران برنامه تماسهای آتی بین دو کشور در سطوح عالی را مورد بررسی قرار داد.
طبق این اطلاعات، وزرای خارجه روسیه و ایران درباره روند اوضاع در اوکراین و «موضوعات مربوط به همکاریهای دوجانبه» نیز تبادل نظر کرده و توافق کردند که هماهنگی نزدیک خود در رابطه با مسائل مهم بین المللی و منطقهای را حفظ کنند.
مدویدوف: زرادخانه هستهای بهترین تضمین برای حفظ روسیه بزرگ است
دیمیتری مدویدف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز شنبه اعلام کرد که وجود زرادخانه هستهای بهترین تضمین برای حفظ کشور بزرگ روسیه است.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «با وجود همه ختلافات در ارزیابی و رفتار رهبران ارشد اتحاد جماهیر شوروی و روسیه امروزی، باید توجه داشت که آنها به اندازه کافی باهوش بودند که نگذارند زرادخانه هستهای اتحاد جماهیر شوروی با آن وسعت و عظمت، توسط ملی گرایان تازه تشکیل شده پاره پاره شود.»
نایب رئیس شورای امنیت یادآور شد: اگر تسلیحات هستهای بین کشورهایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تشکیل شدهاند توزیع شده بود، چنین اقدامی میتوانست عواقب سریع و فاجعهباری برای کل جهان باشد. وی تاکید کرد که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کل زرادخانه هستهای راهبدری در روسیه باقی مانده و تا به امروز در سطح بالایی حفظ شده است.
یک روز پیش از آن، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شده بود که تنها در صورتی که موجودیت این کشور در معرض خطر جدی قرار بگیرد، روسیه ممکن است از سلاح هستهای استفاده کند.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
انتهای پیام/