شهردار مشهد: تراکم‌فروشی را قبول نداریم/ به دنبال ایجاد قطار برقی و اتوبان حرم به حرم هستیم + فیلم

شهردار مشهد: تراکم‌فروشی را قبول نداریم/ به دنبال ایجاد قطار برقی و اتوبان حرم به حرم هستیم + فیلم

مدیریت شهری مشهد به نمایندگی از مردم مشهد خدمت به زائرین و مجاورین بارگاه منور امام هشتم (ع) را در اولویت کاری نخست خود قرار داده ‌و با شعار "همه خادم‌الرضاییم" تلاش دارد ‌مشهد را به عنوان حیاط منزل امام رضا(ع)در خور شان امام هشتم و زائرین آماده کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،هروقت صحبت از شهرداری می‌کنیم ناخودآگاه تصاویری مرتبط با ساخت و ساز یا ارائه خدمات شهری را در ذهنی مرور می‌کنیم، اما واقعیت امر اینجاست که نباید فراموش کنیم کارکرد شهرداری تنها این نوع خدمات نیست؛ بلکه با نیم نگاهی دقیق‌تر می‌بینیم صحبت از شهرداری یعنی ارتباط با فرهنگ، اقتصاد و خدمات شهروندان که گستره‌ای قابل توجه و غیرقابل انکار است.

از این رو اگر بخواهیم فعالیت‌های مرتبط با شهرداری یا مدیریت کلان شهر را بررسی کنیم به هیچ عنوان نمی‌توانیم به یک کلمه یا واژه‌ای خاص بسنده کنیم و هرچه منطقه مورد نظر ما از نظر جمعیتی و تردد مسافران بزرگتر باشد قطعاً بازه فعالیت و عملکرد شهرداری آن منطقه نیز گسترش چشمگیرتر و اهمیت بالاتری خواهد داشت تاجایی که وقتی واژه کلانشهر برای نقطه‌ای خاص از کشورمان مطرح می‌شود، ناخودآگاه سخن از جایگاه شهردار و اثرگذاری وی در جامعه تحت مدیریتش گفته‌ایم.

مشهدمقدس نیز یکی از همین کلانشهرهاست با این تفاوت که آمارها نشان می‌دهد اگرچه این شهر جمعیت ثابتی نزدیک به 4 میلیون نفری را در خود جای داده و مدیریت شهری آن باید متناسب با این حجم از جمعیت باشد اما نباید فراموش کنیم که مشهد مقدس در واقع شهری است که سالانه میزبان جمعیتی 10 برابر از ساکنانش به عنوان زائر است و سیدعبدالله ارجائی شهردار این شهر معتقد است نباید در زمینه مدیریت شهری این کلانشهر دچار اشتباه محاسباتی باشیم و قصدکنیم مشهد مقدس را با قوانینی در اندازه یک روستا مدیریت کنیم.

فلسفه ذاتی شهر مشهد مقدس وجود مضجع منور امام هشتم است

تسنیم: آقای ارجائی موضوع فرهنگی و فرهنگ در شهرداری‌ها چه جایگاهی دارد و شهرداری مشهد مقدس با توجه به اینکه این کلانشهر علاوه بر حضور 4 میلیونی خود سالانه 30میلیون زائر را نیزپذیراست چه برنامه ای در حوزه فرهنگ دارد؟

مختصات شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است فلسفه ذاتی برخی شهرها فعالیت اقتصادی است و در کنار صنعتی بزرگ، شهر خوابگاهی شکل می‌گیرد، برخی در کنار عارضه‌های طبیعی، برخی از به هم پیوستن روستاها، برخی به دلیل یک سیاست دولت و برخی به دلیل پدیده‌های فرهنگی و اجتماعی شکل می‌گیرد که مشهد این‌گونه است.فلسفه ذاتی شهر مشهد وجود مضجع منور امام هشتم تشکیل شده یعنی یک باغ خصوصی در طول کمتر از 1300 سال به ابر شهر جهانی با مختصاتی نظیر سه و نیم میلیون جمعیت، حدود 10 برابر آن زائر و 10 درصد زائر خارجی تبدیل شده است، مشهد شهری کاملا بین‌المللی در یک نقطه از کشورما است که از نظر سنی بسیار جوان است.

مشهد در مقایسه با کهن شهرهای اطراف خود مانند نیشابور و سبزوار شهری بسیار جوان محسوب می‌شود اما دلیل سرعت رشد و جمعیت‌پذیری این شهر یک رویداد یعنی شهادت امام رضا(ع) و دفن شدن پیکر مطهر ایشان در یک باغ خصوصی است که زائرین این باغ کم کم به مجاور تبدیل شده‌اند.

هیچ کاری صورت نمی‌گیرد مگر آنکه با فلسفه ذاتی سیستم رابطه متناسبی داشته باشد؛ پس اگر کالبد در شهر تغییر پیدا می‌کند، اقتصاد تعریف می‌شود و کنش‌های اجتماعی شکل می‌گیرد، باید یک رابطه متناسبی با فلسفه ذاتی مشهد داشته باشد. فلسفه ذاتی مشهد وجود امام رضا (ع) است و بیشترین برون‌داد حضور یک امام معصوم در عصر حاضر رخدادها و برون‌دادهای اجتماعی و فرهنگی است البته حوزه علم نیز از صفات بارز این امام معصوم است، اصلی‌ترین نقشی که مشهد می‌تواند در پیکره و نقشه اطلس جمهوری اسلامی ایران داشته باشد یک کارکرد اجتماعی، علمی و فرهنگی است.

نقش شهرداری پشتیبانی است، ما باید تلاش کنیم آسیب‌های اجتماعی را توسط سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های متولی پشتیبانی کنیم تا کاهش پیدا کند. آسیب‌هایی مانند طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و ... از جمله مواردی است که شهرداری نقش پشتیبانی وتسهیل کننده در آن دارد زیرا مسئولیتی بر دوش شهرداری در این زمینه وجود ندارد اما می‌تواند تسهیل‌کننده باشد.

شهرداری مشهد در چشم‌انداز افق برنامه پنج ساله خود براساس اسناد بالادستی ضریب هوشمند کردن فعالیتها و خدمات خود به شهروندان را تعیین و برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی کرده است. چرا که ‌تجهیز شهرها با فناوری‌های نوین و روز دنیا در ساخت و سازها، سامانه حمل و نقل، زیرساخت‌های ارتباطی اقدامی در جهت توسعه شهری است که الزامات موفقیت در این بخش، بهره گیری از ایده های نوین به ویژه ایده‌های استارت‌آپ‌ها‌ست. در مجموع هوشمند شدن در ارتقای سطح زندگی مردم متبلور می‌شود، جدا از اینکه خود افراد مجهز به وسایل الکترونیکی و ارتباطی مانند موبایل و رایانه هستند بخشی از خدمات نهادها در قالب سامانه حمل و نقل، خدمات بانکی و غیره را به صورت هوشمند و مطابق با فناوریهای دنیا استفاده می‌کنند.

برنامه شهرداری در حوزه حاشیه شهر؛ایجاد توازن میان حاشیه و متن است

تسنیم: آقای ارجائی اشاره کردید به بافت فرسوده وحاشیه نشینی یکی ازفعالیت‌های شما در شهرداری که انجام شد بحث رسیدگی به حوزه حاشیه نشینی است با توجه به آستان قدس رضوی در این زمینه چه فعالیتی داشتید و کدام مناطق را شناسایی کردیدبرای پایلوت قرار دادن فعالیت‌های شهرداری؟

دو بال قوی علمی نظیر دانشگاه‌ها و حوزه علمیه در شهر مشهد وجود دارد؛ در حوزه علمیه وضعیت خوبی در شهر وجود دارد و در حوزه فرهنگی خوشبختانه مشهد قطب فعالین فرهنگی است، نگاه ما به شهر و حاشیه به دو شکل است؛ اول متوازن کردن شهر و دوم ثروت‌مند کردن شهر است، امروز خدمات در پهنه‌های مختلف شهر یکسان توزیع نشده است و منطقه ‌های درمانی شکل گرفته که امروز در حاشیه شهر نیز آن وجود ندارد، شهرداری می‌تواند زمین‌هایی با کاربری درمانی را در اختیار دولت قرار دهد تا در حاشیه این اتفاق رخ دهد که خوشبختانه این کار در شهرداری مشهد مقدس انجام شده و چند هفته قبل با همکاری آستان قدس رضوی زمینی با کاربری بیمارستان در اختیار دولت قرار گرفت و دولت نیز کلنگ‌زنی کرده است.

ایجاد فضاهای ورزشی و پارک‌ها و ... از دیگر برنامه‌های ما برای حاشیه شهر است تا توازن میان حاشیه و متن ایجاد شود. نکته مهم‌تر ثروتمندتر کردن شهر است که در این راستا باید تناسب را رعایت کنیم. اگر نگاه ما به دهک‌های پایین و نقاط کم برخوردار مساوی با قسمت‌های برخوردار باشد، فاصله رعایت می‌شود و برای نیل به این هدف باید در چند دوره مدیریت شهری شیب خدمت به سمت حاشیه شهر باشد. وظیفه نهادهای حمایتی توزیع بسته معیشتی و نهادهای اجتماعی و اقتصادی ایجاد شغل است اما رسالت شهرداری متفاوت است.

800 میلیارد تومان پروژه‌های مورد درخواست مردم و زودبازده در محله‌های حاشیه شهر

تسنیم: آقای ارجائی دو نکته را اشاره فرمودید؛ بحث ارزشمند کردن زمین های حاشیه ای وبحث کاستن تفاوت قیمت زمین حاشیه و متن شهر؛ حال این سوال پیش می‌آید که شما می‌خواهید بحث تراکم فروشی را ادامه دهیدو  اگر قرار نیست این اتفاق بیفتد درآمد این پروژه‌ها ازکجاست؟ باتوجه اینکه دولت مردمی آیت الله رئیسی پای کار هستند وشعارشان مبارزه با فساد است در این پروژه ها چطور مانع از جلوگیری فساد می‌شوید و این تفاوت ارزش زمین که گفتید می‌تواند نقطه ای برای شیطنت  و سوء استفاده بعدی باشد؟

 زمانی که از ارزشمندتر کردن و بالابردن کیفیت زندگی در نقاط کم‌برخورد سخن می‌گوییم، باید برای آن مصداق قابل اجرا پیدا کنیم تا مردم نتایج آن را مشاهده کنند. به عنوان مثال در ابتدای شهرک شهید رجایی 33 هکتار زمین وجود داشت که مسیر را مسدود کرده بود و خوشبختانه با همکاری آستان قدس رضوی این زمین‌ها ساماندهی و بولوار بصیرت تا چند روز دیگر بازگشایی می‌شود.در گذشته به دلیل انسداد مسیر، ملک‌های حاشیه خیابان ارزش تجاری نداشت اما با بازگشایی بولوار بصیرت ارزش املاک حاشیه افزایش پیدا می‌کند و به جهت جلوگیری از فساد ابتدا طرح را اجرا و سپس اطلاع‌رسانی کردیم تا مالکین اصلی منتفع شوند. مشابه این اتفاق نیز در بازگشایی پادگان رخ داد که به محض توافق در تهران و اعلام رسمی، در تمام شهر اطلاع‌رسانی کردیم و در مساجد حاشیه این مکان جلسات توجیهی برای مردم برگزار و قبل از بازگشایی شماره‌گذاری معابر انجام شد و امروز ارزش ملک یک و نیم تا دو برابر شده است و مستقیما به جیب مالکین حاشیه پادگان رفته است که این کار به معنای جلوگیری از فساد احتمالی است.

افزایش  51 هکتاری فضای سبزباساماندهی و اراضی پادگان

تسنیم:آقای ارجائی به نکته بازگشایی محوطه پادگان اشاره کردید، این پادگان وفضا قرار برایش چه اتفاقی بیفتد؟نهایت کار فرهنگی و اقتصادی می‌شود یا همه در قالب یک کلان پروژه تعریف شده است؟

پادگان 400 هکتار زمین است که در آن کاربری‌های مسکونی، تجاری، فضای سبز، فرهنگی، ورزشی، تاسیات شهری، درمانی و ... پیش‌بینی شده و جمعیت ساکن در آن ممکن است از شهرهای کوچک نیز بیشتر باشد و به نوعی یک پروژه مدت‌دار است. فاز اول این پروژه بازگشایی معابر بود که سه معبر شرقی و غربی بازگشایی شده و هدف اصلی تسهیل عبور و مرور و دسترسی بود زیرا در اطراف پادگان 9 بیمارستان قرار دارد. فاز دوم که در حال حاضر بر روی آن فعالیت داریم، 51 هکتار فضای سبز است که سه هکتار آن به زودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه فاز بعدی کار پارکینگ است که در حال حاضر در اختیار مردم قرار گرفته و برای ایجاد پارکینگ طبقاتی منتظر جذب سرمایه‌گذار هستیم، بیان کرد: فضاهای ورزشی نیز در اختیار مردم قرار می گیرد و 15 هکتار فضای فرهنگی در سوله‌هایی با قدمت 100 سال ظرف ماه های آینده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، به طور کلی پادگان برنامه‌ای فشرده هزینه‌بر است و ما مشکل تنگنای مالی و عدم براورد اعتبارات در بودجه 1401 را داریم و از طرف دیگر توافق ما با ارتش نیز مرحله به مرحله است.

شهری ملی و جهانی با اختیارات محلی اداره می‌شود

تسنیم:طرح‌ها و برنامه‌هایی‌که قرار انجام شود موضوع اختیارات شهرداری است، اختیار شهردار مشهد با توجه به کلان پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تعریف شده است مناسب یا خیر؟ چرا که برخی  از شهرها از جمله شهردار تهران در اختیاراتش تفاوتی نسبت به دیگر شهرها وجود دارد.

در این زمینه رسانه‌ها باید به ما کمک کنند تا نگاه مسئولین نسبت به شهر مشهد تغییر کند. یکی از رنج‌هایی که مشهد می‌برد این است که شهری ملی و جهانی با اختیارات محلی اداره می‌شود. ما به دنبال بودجه و اعتبارات نیستیم بلکه حرف ما این است که شهری با سه و نیم میلیون نفر را نمی‌توان با مقررات شهر 50 هزار نفره اداره کرد. زمانی که تهران مستثنا شد، تهران آن زمان از مشهد امروز کوچک‌تر بود اما امروز تهران از مشهد بزرگ‌تر و با مشکلات بزرگ‌تر و پیچیده‌تر است. اعتبار امروز تهران پنجاه هزار میلیارد تومان و بودجه مشهد 26 میلیارد تومان است، تهران 60 هزار کارمند و مشهد 30 هزار کارمند دارد اما نیاز داریم که قوانین اداره مشهد تغییر پیدا کند.

 

 استاندار خراسان رضوی چه اختیار ویژه‌ای در مقایسه با یک استان دیگر دارد؟ ورود و خروج سالی 30 میلیون زائر به شهر مساله ساده‌ای نیست. بودجه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی ما برحسب جمعیت مشهد است اما زائران از خدمات درمانی شهر استفاده می‌کنند که نیازمند تغییر و ارتقا است.یکی از سیاست‌های خوب دولت تسهیل ورود به شهر مشهد است و به دنبال ایجاد قطار برقی و اتوبان حرم به حرم هستند. بارها عرض کردم که ظرف باید گنجایش مظروف را داشته باشد؛ از طرفی ورود به مشهد تسهیل می‌شود از طرف دیگر زیرساخت‌های مشهد باید تقویت شود تا گنجایش ظرفیت این حجم از زائر را داشته باشد.

 اگر آستان قدس رضوی توسعه حرم را در دستور کار قرار نمی‌دادند، امروز توانایی میزبانی از دو میلیون نفر در یک ساعت وجود داشت؟ ما با حرم چهل سال پیش نمی توانیم میزبان این حجم از زائران باشیم. زمانی که سالیانه چهار میلیون زائر خارجی داریم و هیچ اختیاری برای مدیریت آنان وجود ندارد چه باید کرد؟شهر نیز بایدبرای این میزبانی توسعه پیدا کند.

میزان بدهی این دوره نسبت به دوره‌های قبل زیاد است

تسنیم: به بحث بودجه و تعداد کارمندان اشاره کردید، معمولا هر شهرداری که انتخاب می‌شود وارث یکسری بدهی است از شهرداری قبل شما روزی که شهرداری را تحویل گرفتید چه میزان بدهی داشت شهرداری و تا امروز چه میزان پرداخت شده است و چه برنامه ای برای بقیه بدهی‌ها دارید؟

همیشه در شهرداری بدهی وجود داشته و منشا بدهی‌های آن پروژه‌های عمرانی و پیمان‌‌های خدمات شهری و بدهی به بانک‌ها است و میزان بدهی این دوره نسبت به دوره‌های قبل زیاد بود و روند طبیعی دوره‌های قبل نبود. روش مواجهه با این وضعیت دو مدل است یا اینکه سروصدا کنیم یا اینکه به دنبال پرداخت آن باشیم. حسب گزارش کسب شده در حال حاضر بدهی به پیمانکار تا قبل از سال 98 وجود ندارد و بدهی‌های سال 99 نیز پرداخت شده، در 1400 نیز نزدیک به 60 درصد مطالبات پرداخت شده است.

در زمینه استقراض بانک‌ها نیز 30 درصد سررسیدها پرداخت شده و در بودجه امسال 9 هزار و 200 میلیارد تومان برای بدهی‌ها پیش‌بینی شده است. در کل کار را سخت نمی‌دانیم و معتقد هستیم همت همکاران در شهرداری خیلی بیشتر از این موارد است و همکاری بانک‌ها وپیمانکاران خوب است.11 هزار میلیارد تومان از مجموع درآمدهای شهرداری را به روش حسابداری فعلی جزو درامدهای پایدار می‌دانیم البته تعریف مشخصی برای درامدهای پایدار وجود ندارد که خوشبختانه با قانونی که اخیرا وضع شد تا حدودی فضا شفاف‌تر خواهد شد و با تعاریف این قانون ما بیش از 12 هزار میلیارد تومان از درآمدهایمان پایدار است.

صادرات خدمات شهری از مشهد به کشورهای همسایه

تسنیم:آقای ارجائی به درآمدهای پایدار شهرداری مشهد اشاره داشته باشید؟اگر تعریف از اقتصاد شهری داشته باشیم شهرداری مشهد از چه گزینه‌هایی استفاده می‌کند؟

پارادوکس بزرگی که در شهرها وجود دارد این است که همه می‌گویند شهرداری‌ها تراکم‌فروشی نکنند و اقتصاد زمین را از سبد خود خارج کنند (البته که ما با آن موافق هستیم و شهرداری مشهد در این زمینه پیشرو است) اما از طرف دیگر شهرداری نمی‌تواند شرکت داشته باشد، کارهای مشارکتی انجام دهد و سهامش نمی‌تواند بیش از 40 درصد باشد که این پارادوکس است. ما نهاد عمومی غیردولتی هستیم یا دولتی؟ اگر دولتی هستیم مجموع درآمدهای شهرداری‌ها را به حساب خزانه واریز کنید و به ما هزینه اداره شهر را بدهید تا شهرداری بتواند شهر را اداره کند.

ماهیانه در مشهد 500 میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌شود. ما تراکم‌فروشی را قبول نداریم و قانون نیز به ما اجازه نمی‌دهد از طرف دیگر بستر برای فعالیت اقتصادی فراهم نیست، ما با چند شهر کشور همسایه توافق کردیم تا صادرات خدمات شهری داشته باشیم اما قانون اجازه نمی‌دهد! از معاون اول رییس جمهور بسیار تشکر می‌کنم که پیگیر این ماجرا هستند ولی سرعت در مجاری کم است و فکر می‌کنم آقای مخبر یک تنه به دنبال حل این مشکل هستند وکسی با ایشان همکاری نمی‌کند، درحال حاضر ما پشت سدی قرار داریم که میزان آب موجود در آن اهمیتی ندارد مهم سد است که باید شکسته شود برای اداره شهرداری یا باید درآمد پایدار تعریف شود یا تراکم فروشی شود.

هوشمند سازی 100فرآیند در مشهد آغاز شده است

تسنیم:با توجه به اینکه یکی از اولویت های دولت محترم حمایت از موضوع دانش بنیان‌هاست  هوشمندسازی مشهدمقدس در بحثزائرین و سایر خدمات تا چه اندازه در بحث هوشمندسازی و دانش بنیانها در مدیریت شهری مشهد استفاده می‌شود؟

وضعیت دانش‌بنیان‌ها در مشهد بسیار خوب است. در میزان نصب اپلیکیشن‌های خدماتی وضعیت بسیار خوبی دارند ما نیز بستری تحت عنوان کارخانه نوآوری را فراهم کردیم که شرکت‌ها در آن مستقر شوند و کارخانه نوآوری دومی نیز در یکی از نقاط حاشیه شهر در حال برنامه‌ریزی است. سیستم پرداخت قطار شهری و اتوبوس مبتنی بر «من‌کارت» است و در تلاش هستیم من کارت را حذف کنیم و چهار ماه است که پروژه دانش‌بنیانی آغاز به کار کرده تا به جای آن درگاهی در اتوبوس و قطار شهری نصب شود تا مردم با کارت‌های اعتباری فعلی خود نیز بتوانند هزینه حمل‌ونقل را پرداخت کنند.

همان‌گونه که می‌دانید بیش از 300 فعالیت ما مستقیم با مردم است و از حدود  10ماه پیش تاکنون هوشمندسازی 100 فرآیند آغاز شده که گام موثری است و امیدوارم در بازه زمانی معقول آن را به 250 فرایند برسانیم البته برخی فرآیندها واقعا پیچیده است و نیازمند مراجعه حضوری است.

کمبود 60 واگن در خط یک/ هزینه 900 میلیارد تومانی شهرداری برای خرید قطار 

تسنیم:اشاره فرمودید به بحث حمل ونقل ومترو باتوجه به جمعیت سیال و زائرینی که در مشهدمقدس جا به جا می‌شوند پروزه هایی برای بحث مترو یا حمل ونقل عمومی مطرح شده؛ بحث پروژه های مترو به کجا رسید ودر بحث نوسازی  ناوگان فرسوده چه برنامه ای شهرداری مشهد دارد؟

مشهد چهار خط مترو مصوب دارد که قبل از دوره ششم یک و هشت دهم خط‌ها به بهره‌برداری رسیده بود به این معنا که یک خط به صورت کامل به بهره‌برداری رسیده بود و خط دیگر تکمیل نشده بود که باید اسناد مالی آن پرداخت می‌شد. در خط یک 60 واگن کم داریم که باید خریداری شود. موضوع اصلی خط سه است که فاز اول آن هوشمندانه طراحی شده و امیدواریم در پایان سال 1403 به بهره‌برداری برسد. طول این فاز 5.5 کیلومتر است و هر کیلومتر مترو هزار و 500 میلیارد تومان هزینه دارد و تاکنون بیش از سه هزار میلیارد تومان به این خط تزریق مالی داشته‌ایم و الباقی آن تزریق خواهد شد و اگر این اتفاق رخ دهد، ایستگاه باب الجواد به فرودگاه، راه‌آهن و پایانه مسافربری اتوبوس متصل خواهد شد و فقط برای میهمانان علی‌بن موسی الرضا علیه السلام است و امیدوارم هدیه خوبی از طرف مردم مشهد برای زائران باشد.

900 میلیارد تومان در سال گذشته برای خرید قطار در تگناهای مالی هزینه کردیم. حفاری تونل تمام شده و ساختار اصلی ایستگاه‌ها انجام شده و در مرحله معماری آن هستیم.

تسنیم:پروژه ای که در شهر مشهد مطرح شد بحث  شهر فرودگاهی است الان در چه مرحله ای است و اگر این پروژه کامل شود چه دستاوردی برای شهرمشهد خواهد داشت؟

فرودگاه فعلی مشهد چند اشکال را برای شهر ایجاد کرده است که اولین موضوع مسائل زیست محیطی است چراکه که تمام صعود و فرود آن بر روی شهر است و آلودگی زیستی و صوتی زیادی را ایجاد کرده همچنین توسعه شهر را مختل کرده است و از طرف دیگر ارتفاع ساختمان‌های آن محدوده نباید از میزانی که مشخص شده بیشتر باشد. از همه مهمتر توسعه به شرق را تعطیل کرده است و امروز حرم در مرکز شهر قرار ندارد و به حاشیه رانده شده است و فاصله غربی‌ترین نقطه تا حرم در نقشه 17 کیلومتر و شرق 6 کیلومتر است.

مدیریت شهری مطالبه‌گر شهرک فرودگاهی است

مدیریت شهری مطالبه گر این موضوع است. متولی اینکار وزارت راه و شهرسازی است که در این زمینه جلساتی برگزار شده و پذیرفتند و قرار است مطالعات آن آغاز شود همچنین در سفر اخیر رییس جمهور به مشهد آغاز مطالعات شهرک فرودگاهی دیده شده اما فکر می‌کنم اگر دولت می‌خواهد پروژه سرعت بگیرد باید مدیر پروژه مشخص کند و اگر از نظر دولتی مانع وجود دارد، ما اعلام آمادگی می‌کنیم.

اتمام پروژه‌های نیم‌تمام در اولویت است

تسنیم:موضوع مهمی که دولت سیزدهم تاکید دارد که ما پروژه ای را شروع نمی‌کنیم مگر اینکه پروژه های نیمه تمام به سرانجام رسیده باشد، چند پروژه نیمه تمام در مشهد داریم واگر امسال و در موعد مقرر به نتیجه نرسد چه بار مالی به شهرداری تحمیل می‌کند؟

سیاست درست در عرصه عمران شهر این است که ابتدا پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنیم که یک مشکل را ایجاد می‌کند و آن هم این است که مخاطب می‌گوید دوره جدید مدیریت شهری چه کاری انجام داده است. این حرف‌ها اشتباه نیست بلکه بیشتر سطحی است و ما برای اداره درست جامعه نباید به آن اهمیت دهیم بلکه بیشتر باید به دنبال منافع مردم باشیم و منافع مردم این است که کارگاه‌های نیمه تمام را تعطیل نکنیم زیرا کارگران بیکار خواهند شد و زمان اجرا پروژه افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر تعدیل پروژه‌های عمرانی زیر 70 درصد نیست یعنی در یک سال 70 درصد ضرر از جیب مردم می‌شود ما تا زمانی که پروژه نیمه تمام داریم نمی‌توانیم پروژه جدید تعریف کنیم و این اشتباه مدیریتی است.

تسنیم:سرانه پسماند شهر مشهد چقدر است و چه برنامه ای برای بازیافت آن دارید؟

روزانه دو هزار تن زباله از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود و در برخی روزهای سال به جهت حضور زائران این مقدار دوبرابر می‌شود و تعداد این ایام کم نیست. درصد تفکیک از مبدا از ابتدای دوره تاکنون سه برابر رشد داشته که از شهروندان تشکر می‌کنم و مبنای ما افزایش این مقدار و توسعه لندفیل و زباله سوز است. طرح‌هایی در دست برنامه ریزی است و با چند سرمایه‌گذار خارجی صحبت شده است.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon