تجمع لبنانی‌ها مقابل ساختمان دادگستری و درخواست برای برکناری قاضی پرونده انفجار بیروت

تجمع لبنانی‌ها مقابل ساختمان دادگستری و درخواست برای برکناری قاضی پرونده انفجار بیروت

منابع لبنانی گزارش دادند که خانواده‌های بازداشت‌شدگان پرونده انفجار بندر بیروت در اعتراض به سیاسی کاری قاضی این پرونده قصد تجمع در مقابل ساختمان دادگستری را دارند و خواستار برکناری طارق البیطار هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع لبنانی گزارش دادند بعد از ادامه تعلل مسئولان مربوطه و دستگاه قضایی لبنان در رسیدگی صحیح به پرونده انفجار بندر بیروت و بازداشت افرادی که اتهام آنها در این پرونده ثابت نشده، خانواده‌های بازداشت شدگان درحال حرکت به سمت ساختمان دادگستری بوده و قصد دارند جلوی این ساختمان تجمع اعتراض‌آمیزی برگزار کنند.

بر اساس این گزارش، خانواده‌های بازداشت‌شدگان پرونده انفجار بیروت و نیز خانواده‌های قربانیان این انفجار بر درخواست خود برای تغییر بازپرس قضایی پرونده مذکور تاکید دارند و بار دیگر خواسته خود برای برکناری «طارق البیطار» قاضی این پرونده را به دستگاه قضایی ابلاغ کرده‌اند. اما «سهیل عبود» رئیس شورای عالی قضایی لبنان همچنان از تشکیل جلسه و تصمیم‌گیری درباره سرنوشت قاضی البیطار خودداری می‌کند.

روزنامه الاخبار گزارش داد که خانواده‌های بازداشت شدگان با یکدیگر متحد شده و امروز قصد برگزاری یک تجمع بزرگ مقابل ساختمان دادگستری را دارند. آنها قبلا درباره مخالفت علنی خود با ابقای طارق البیطار در منصب بازپرس قضایی پرونده انفجار بیروت هشدار داده و تاکید کرده بودند که البیطار به خاطر حمایت‌های سیاسی و فرقه‌ای که از او به عمل می‌آید هر تصمیم خودسرانه‌ای را در رابطه با این پرونده اتخاذ می‌کند.

منابع آگاه گزارش دادند که هفته گذشته نیز خانواده‌های بازداشت شدگان و قربانیان انفجار بیروت تجمعی را در مقابل منزل رئیس شورای عالی قضایی لبنان برگزار کردند و سهیل عبود به آنها وعده داد که به خواسته آنها رسیدگی می‌شود اما در عمل هیچ اقدامی انجام نشد.

بر اساس این گزارش، منابع مربوطه سهیل عبود را مسئول اخلال در رسیدگی به خواسته خانواده‌های قربانیان و بازداشت‌شدگان می‌دانند.

مداخله مستقیم طرف‌های خارجی و بین المللی در جریان تحقیقات مربوط به انفجار بیروت از همان ابتدا آغاز شد و در راس آنها آمریکا سعی داشت این پرونده را نیز همانند پرونده ترور «رفیق حریری» نخست وزیر فقید لبنان در فوریه 2005 بین المللی کند؛ پرونده‌ای که بعد از گذشت 17 سال هرگز حقیقت آن فاش نشد و با دستگیری و مجازات افرادی که هیچ نقشی در این جنایت نداشتند مختومه گشت. در کشوری که حتی ترورها و بمبگذاری‌های سطح بالا بدون مجازات باقی ماندند، بسیاری نگران هستند که تحقیقات درباره انفجار بیروت هم در روشن کردن حقیقت شکست بخورد.

«فادی صوان» اولین قاضی پرونده انفجار بیروت بود که به اتهام سیاسی کاری در این پرونده و عملکرد غیرقانونی برکنار و بعد از او «طارق البیطار» به عنوان قاضی جدید پرونده انفجار بیروت انتخاب شد. اما بعد از مدتی مشخص شد که قاضی البیطار نیز همان روش را پیش گرفته و قصد دارد این پرونده را وارد مسیر سیاست زدگی کند؛ اقدامی که تحت حمایت مستقیم دولت آمریکا و سفارت آن در بیروت قرار داشت.

قاضی طارق البیطار به عنوان بازپرس قضایی پرونده انفجار بندر بیروت که از حمایت بین المللی برخوردار است از هرگونه رفتار خودسرانه در دستگیری‌ها و اتهام زنی‌ها ابایی ندارد؛ به طوری که برخی افراد بدون اینکه مدرک کافی علیه آنها وجود داشته باشد در بازداشت به سر می‌برند و برخی دیگر بنا به دلایل سیاسی آزاد شده‌اند. این در حالی است که تاکنون هیچ گونه اقدام قضایی علیه عاملان برجسته انفجار بندر بیروت انجام نشده است و هیچ یک از مقامات سابق و کنونی لبنان که در این پرونده دست داشتند برای بازجویی احضار نشده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران