جدیدترین اخبار کرونا در ایران| زنگ خطر کرونای طولانیمدت در بیماران/ توصیهای جدی به زائران اربعین + نقشه
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که افراد مبتلا به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به کرونای طولانیمدت قرار دارند.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، کرونای طولانیمدت یکی از موضوعاتی است که متخصصان را نگرانکرده است. کووید 19 یک بیماری مسری بوده که ممکن است علائم آن هفتهها یا حتی ماهها ادامهدار باشد و قسمتهای مختلف بدن را تحت تأثیر قرار دهد. چندین مطالعه تأثیرات کرونای طولانیمدت و شاخصهای تأثیرگذار بر آن را بررسی کرده است. مشخص شدن این شاخصها به درمان به موقع علائم بیماری کمک شایانی میکند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که افراد مبتلا به نوع شدید بیماری کووید -19 بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به کرونای طولانیمدت قرار دارند. زنان بیشتر از مردان درگیر علائم کرونای طولانیمدت میشوند. گاهی اوقات، افراد مبتلا به کرونای طولانیمدت به بستری شدن در بیمارستان و مراقبت پزشکی نیاز دارند.
گزارشهای ارائه شده نشان میدهد که تنگی نفس، خستگی و اختلالات خواب جزو علائم رایج کرونای طولانیمدت است. علاوه بر این، دیگر علائم مرتبط با کرونای طولانیمدت شامل درد عضلانی، درد قفسه سینه، تپش قلب و سرفه مداوم میشود. مشکلات شناختی نیز معمولاً در میان افرادی که به کرونای طولانیمدت مبتلا شدهاند، مشاهده شده است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که دیگر علائم رایج کرونای طولانیمدت شامل مشکل در صحبت کردن از دست دادن حس بویایی و چشایی و تب میشود؛ این علائم ممکن است باعث بروز اختلال در انجام فعالیتهای روزانه افراد شود. کرونای طولانیمدت ممکن است بر اندامهای اصلی بدن مانند قلب، کلیه، ریهها و معده تأثیر بگذارد. گاهی اوقات افراد مبتلا به کرونای طولانیمدت مشکلات پوستی را نیز تجربه میکنند.
هیچ جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد، زیرا علائم کرونای طولانی مدت به سیستم ایمنی فرد و وضعیت سلامتی او بستگی دارد. گزارشهای ارائه شده نشان میدهد که برخی بیماران مبتلا به کرونای طولانیمدت پس از گذشت چند هفته بهبود پیدا میکنند؛ در حالی که برخی دیگر حتی پس از گذشت یک سال نیز درگیر علائم بیماری هستند. بنابراین محققان معتقدند که مدت زمان ادامهدار بودن علائم کرونای طولانیمدت از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
ستاد مرکزی اربعین در هشتمین اطلاعیه خود در آستانه اربعین حسینی 1444 با توجه به فصل گرما و ازدحام جمعیت توصیههای بهداشتی و محدودیتهای جدیدی را اعلام کرد.در بخشی از اطلاعیه ستاد مرکزی اربعین آمده است: به منظور تأمین امنیت جان و حفظ سلامت زائران گرامی و با توجه به تأکیدها و توصیههای بهداشتی و فهرست محدودیتهای اعلامی در سامانه سجا و نیز فصل گرما، توصیه میشود افرادی که به شرایط و بیماریهای زیر مبتلا هستند از اعزام و سفر به عتبات عالیات پرهیز کنند.
بیماران دیابتی با زخم یا عفونت اندام، بیماران دیابتی با مشکل کلیوی، بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته، بیماران دارای عوارض و علائم قلبی و عروقی، بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای 250 و بالاتر دارند، بیماران مبتلا به سرطان و در حال درمان، بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند و بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید یا کنترل نشده دارند، از جمله کسانی هستند که در این اطلاعیه مورد خطاب قرار گرفتهاند.
ستاد مرکزی اربعین از افرادی که در مرحله حاد بیماری قرار دارند (معمولاً سه تا پنج روز اول بیماری) بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی، افرادی که تست کرونای آنها (رپید یا پیسیآر) مثبت است تا پنج روز اول پس از تست مثبت در صورت نداشتن علائم حاد، افرادی که دارای بیماری حاد تبدار هستند تا حداقل 48 الی 72 ساعت پس از قطع تب بدون استفاده از داروهای تببُر، بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی با انجام معاینه مجدد، افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیر هستند در دوره فعال بیماری (معمولاً 3 تا 21 روز بنا به تشخیص پزشک) بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی (بهطور متوسط 7 تا 10 روز) با انجام معاینه مجدد، افراد دارای بیماری واگیردار اثبات شده در طی دوره حاد بیماری (معمولاً دو هفته اول شروع درمان) بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی با انجام معاینه مجدد، زنان باردار، سالمندان بالای 60 سال، افراد دارای بیماری زمینهای و مزمن (ریوی، قلبی، عصبی، کلیوی، کبدی) افراد دارای فشار خون بالای کنترل نشده، افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از 40، افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی، افرادی که بهطور مزمن از ترکیبات حاوی سالیسیلات استفاده میکنند هم خواسته از سفر اربعین پرهیز کنند.
مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که در هفته اول شهریورماه نسبت به هفته آخر مردادماه، موارد مرگ و میر در 27 استان و بستری بیماران کووید19 در 30 استان روند کاهشی داشته است.
گزارش مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در مورد هفته 132 همه گیری کرونا مصادف هفته اول شهریورماه 1401 نشان می دهد که موارد ابتلا به کووید19 شامل بستری و سرپایی از 28 هزار و 181 مورد در هفته اول مردادماه به 14 هزار و 926 مورد در هفته اول شهریورماه رسیده است.
بنا بر این گزارش، در هفته اول شهریورماه تعداد موارد بستری جدید سه هزار و 537 مورد، تعداد موارد مرگ و میر 327 و تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده 11 هزار و 389 مودر بوده که این آمار در هفته گذشته به ترتیب، 6 هزار و 104 مورد بستری جدید، 430 مورد مرگ و میر و 22 هزار و 77 مورد سرپایی مثبت شناسایی شده بوده است.
براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت دیروز اگرچه برای سومین روز متوالی روند نزولی نرخ ابتلای روزانه ثبت شده است اما واقعیت نگران کننده اینجاست که هرچه نرخ ابتلا روند سیر نزولی به خود گرفته ظاهرا هموطنان نیز نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز بیتفاوتتر شدهاند.
به گفته کارشناسان بهداشت و درمان در شرایط فعلی که خوشبختانه روند نزولی برای چند روز متوالی ادامه دار شده اتفاقاً لازم است هموطنان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت نظر بیشتری داشته باشند تا شرایط به تثبیت رسیده و مسئولان مربوطه با درنظر گرفتن آمارهای رسمی بتوانند رسماً عبور از پیک هفتم را هم اعلام کنند.
این گروه تاکید میکنند شرایط فعلی که هنوز شعلههای زیر خاکستر همهگیری کرونا محسوس است نباید به دلیل سیر نزولی آمارها موضوع رعایت پروتکلها و البته تکمیل فرآیند واکسیناسیون را فراموش کنیم و تاجای ممکن باید با دقت نظر بیشتر زمینه تثبیت شرایط را فراهم کنیم تا با کمترین هزینه ممکن از پیک فعلی با فعالیت زیرسویههای اومیکرون عبور کنیم.
در جدیدترین اطلاعیه وزارت بهداشت شاهد کاهش تعداد شهرهای با وضعیت قرمز در کشور از 64 به 8 شهر و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 163 به 116 شهر و افزایش تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 207 به 302 و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از 14 به 22 شهر هستیم که این روند نشان از بهبود وضعیت کرونایی ایران دارد.
استان سمنان/ 78 نفر با علائم مشکوک به مراکز درمانی مراجعه کردند
حجتالله یحیایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: امروز 78 بیمار با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان مراجعه کردند که این تعداد نسبت به روز گذشته 30 نفر کاهش داشت.
وی با بیان اینکه از مجموع مراجعان مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان، 51 نفر مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود و 27 نفر نیز مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان بوده است عنوان کرد: از مجموع این تعداد تست مثبت کرونای در استان سمنان در شبانهروز گذشته سهم شهرستانهای شاهرود و میامی 1 و سایر شهرستان دیگر استان سمنان نیز 4 نفر بوده است.
به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، تعداد تستهای مثبت کرونا در استان سمنان در شبانهروز گذشته نسبت به روز پیش از آن 2 نفر کاهش داشته است.
یحیایی با اشاره اینکه در 24 ساعت گذشته یک بیمار در بیمارستانهای استان سمنان بر اثر ابتلا به کرونا بستری شد بیان کرد: مجموع بستری شدهها در بخش کرونای بیمارستانهای استان سمنان نسبت به روز پیش تغییری نداشت.
وی با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته 4 بیمار به صورت سرپایی روند درمانی خود را ادامه دادند عنوان کرد: تعداد بیماران سرپایی در استان سمنان نسبت به روز گذشته 2 نفر کاهش داشته است.
یحیایی با اشاره به اینکه در شبانه روز خوشبختانه مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان ثبت نشد خاطرنشان کرد: در مجموع 11 بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان سمنان بستریاند که از این تعداد چهار بیمار در بیمارستانهای شهرستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و هفت بیمار در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شدهاند.
وی گفت: در مجموع و با احتساب بیماران مشکوک به کرونا، در شبانهروز گذشته 5 بیمار در بخشهای کرونای بیمارستانهای استان سمنان بستری شده است و این تعداد نسبت به روز گذشته 85 نفر افزایش داشته است.
استان کهگیلویه و بویراحمد/بستری 61 بیمار در بیمارستانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در 24 ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا در استان گزارش نشده و شمار قربانیان این بیماری همچنان 1148 نفر است.
محمد غلام نژاد تصریح کرد: هم اکنون 61 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که 12 نفر مبتلای قطعی و 5 نفر از این بیماران در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
وی با اشاره به آزمایشهای انجام شده در 24 ساعت گذشته تصریح کرد: از 190 نمونه دریافت شده از آزمایشگاههای استان که شامل تستهای پی سی آر ورپید تست است 15درصد موارد مثبت بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان روزانه در حال افزایش است، گفت: پیش بینی می شود طی روزهای آینده آمار بیماران بدحال و مرگهای ناشی از کرونا در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یابد.
خراسان جنوبی/ شناسایی 24 مبتلا
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته 118 آزمایش تشخیص مولکولی و سریع کرونا در استان انجام شد که در مجموع 24 بیمار جدید شناسایی شد.
شریف زاده افزود: از این تعداد 16 مورد از بیرجند، 1 مورد بشرویه، 1 مورد سربیشه، 1 مورد از فردوس، 3 مورد از قاینات و 2 مورد از نهبندان شناسایی شد.
در حال حاضر 30 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 17 نفر کرونا مثبتند. 2 مورد بیمار کرونا مثبت در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال عمومی 1 نفر نامساعد است.در شبانه روز گذشته خوشبختانه مورد فوتی از کرونا در استان ثبت نشده است و تعداد جان باختگان کرونا در خراسان جنوبی همان هزار و 478 نفر است.
استان قزوین/ تعداد بیماران بدحال 50 درصد افزایش یافت
جلال رحمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش 29 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 18 مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز پیش 4 نفر بیشتر شده است.
وی با اشاره به افزایش 8.4 درصدی موارد روزانه بستریهای کرونایی گفت: در شبانهروز گذشته 26 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز قبل 2 نفر افزایش داشته است.
رحمانی از افزایش 50 درصدی تعداد بیماران بدحال کرونایی خبر داد و افزود: در حال حاضر 9 بیمار کرونایی با حال وخیم جسمی و ننفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدهاند که این آمار در قیاس با روز گذشته 3 نفر افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: نرخ مرگومیر روزانه کرونایی هم در 24 ساعت گذشته صفر بوده و هیچ موردی از مرگ ناشی از بیماری کرونا در شبکه بهداشت و درمان استان قزوین به ثبت نرسید.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در ادامه به افزایش 25 درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانهروز اخیر 30 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز پیش 6 نفر بیشتر شده است.
رحمانی از افزایش 5.6 درصدی جمعیت کل بستریهای کرونایی استان قزوین خبر داد و افزود: در حال حاضر 95 بیمار کرونایی به دلیل داشتن علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 5 نفر بیشتر شده است.
استان همدان/ 40 بیمار جدید شناسایی شد
علیرضا توقیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون سه هزار و 395 بیمار کرونایی در استان جان خود را از دست دادند، اظهار داشت: در طول 24 ساعت گذشته هیچ موردی از مرگ بیماران کرونایی در استان گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه دیروز 40 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدند، تصریح کرد: در حال حاضر 197 بیمار مشکوک و ابتلای قطعی به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 369 بیمار با علائم تنفسی و مشکوک به کرونا به اورژانس بیمارستانها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند، گفت: در حال حاضر چهار بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان تحت درمان هستند.
توقیری با تاکید بر اینکه خطر کرونا همچنان در کمین همه گروههای سنی است، اظهار داشت: گسترش واکسیناسیون تاثیر زیادی در کاهش ابتلا، بستری و مرگومیر بیماران داشته است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای شروع بیماری کرونا تاکنون 149 هزار و 528 بیمار کرونایی در استان شناسایی شده است، افزود: از مردم تقاضا داریم برای تزریق دز یادآور واکسن خود اقدام کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت رنگبندی کرونا در شهرستانهای استان، تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان تویسرکان در وضعیت آبی، شهرستانهای بهار، نهاوند، ملایر، همدان و اسدآباد در وضعیت زرد و رزن، درگزین، فامنین و کبودرآهنگ نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.
استان فارس/ جان باختن 3 نفر در شبانهروز گذشته
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بر اساس اعلام وزارت بهداشت شهرستان سروستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و شهرستانهای اقلید، ممسنی، سرچهان، زرقان، خنج و اوز در وضعیت نارنجی و پر خطر قرار گرفتهاند.همچنین سایر شهرستانهای استان از جمله کلانشهر شیراز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و 226 هزار و 918 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 657 هزار و 436 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 807 هزار و 484 تست تشخیصی مولکولی بوده که 531 هزار و 416 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 419 هزار و 434 مورد تست سریع انجام شده و 126 هزار و بیست بیمار مثبت شناسایی شده است.با بستری 64 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته هم اکنون 334 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 46 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
متاسفانه در 24 ساعت گذشته 3 مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، به هشت هزار و 129 نفر رسید.همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون 648 هزار و 68 هم استانی مبتلا به کووید19 بهبود یافته که از بیمارستانها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شدهاند.در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و 267 هزار و 756 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 432 هزار و 530 دُز نوبت اول، سه میلیون و 139 هزار و 16 دُز نوبت دوم، یک میلیون و 572 هزار و 79 دُز نوبت سوم و 125 هزار و 131 دُز یادآور واکسن بوده است.
استان بوشهر/ ثبت فوت 2 بیمار دیگر
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته 22 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند تصریح کرد: روز گذشته 22 بیمار بخش کرونایی نیز با حال خوب از بیمارستانها استان ترخیص شدند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 4 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بوشهر تحت مراقبت ویژه قرار دارند و 2 نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند.
ملکیزاده با اشاره به فوت 2 بیمار کرونایی در استان بوشهر افزود: تعداد جانباختگان کرونا در استان بوشهر به 2 هزار و 225 نفر رسید.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر خاطرنشان کرد: تعداد کل مبتلایان به کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون 108 هزار و 453 نفر بوده است.
خراسان رضوی/ روز بدون فوتی
محمد پهلوان کاشی رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت:در یک روز گذشته هیچ موردی از فوت بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان خراسان رضوی گزارش نشد که این امر نشان از تلاش و همت مدافعان سلامت در ارائه خدمت به بیماران است. در حال حاضر 215 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 159 نفر در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستادکرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: طی یک روز گذشته 77 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که 63 نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.51 نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت ویژه استان بستری هستند که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد 41 نفر است.طی یک روز گذشته 421 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستان ها مراجعه کردند.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شمار بستریشدگان بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی، در 10 روز گذشته 25.27 درصد کاهش یافته است.هم اکنون شمار بستری شدگان کرونایی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی 236 نفر است که سهم بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد 181 بیمار است.شمار بستری شدگان بدحال مبتلا به کرونا در 10 روز گذشته از 91 نفر به 68 نفر رسیده است که 57 نفر آنان در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و تحت درمان هستند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستادکرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در 24 ساعت گذشته 100 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شدند که 80 نفر از آنان در بیمارستانهای مشهد و 16 شهرستان دیگر زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت درمان قرار گرفتند.در 24 ساعت گذشته 404 بیمار سرپایی مشکوک یا مبتلا به کرونا به بیمارستانها و مراکز 16 ساعته خدمات سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردهاند.
استان کردستان/شناسایی 16 بیمار جدید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فریدون عبدالملکی صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته، 16 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در کردستان شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه در طول شبانهروز گذشته هیچ مورد فوتی کرونا در کردستان گزارش نشده است، گفت: در حال حاضر 64 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری و تحت مداوا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه 14 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه ICU تحت مراقبت هستند، تصریح کرد: کنترل این بیماری مستلزم رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و خودداری از حضور در تجمعات است که امیدواریم شهروندان فهیم کردستانی در اولویت قرار دهند.عبدالملکی خاطرنشان کرد: در طول شبانهروز گذشته 417 نفر در استان کردستان واکسن یادآور کرونا را تزریق کردهاند.
استان اردبیل/ 5 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، طی 24 ساعت گذشته، 4 بیمار در مراکز درمانی استان بستری شدند و در حال حاضر 19 بیمار بدلیل ابتلا به کووید19 بستری هستند که از این تعداد 5 بیمار در بخش ICU کرونا بستری بوده و 8 بیمار پس از بهبودی مرخص شده اند و خوشبختانه در 24 ساعت گذشته، فوتی بدلیل کرونا در استان ثبت نشده است.
از عموم هم استانی های عزیز درخواست می کنیم از عادی انگاری بیماری خودداری کنند، دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و استفاده از ماسک را فراموش نکنند. همچنین افرادیکه بیش از 6 ماه از آخرین دوز واکسن کرونا آنها گذشته است حتما جهت تزریق واکسن به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.
استان اصفهان/ شناسایی 101 بیمار جدید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 537 هزار و633 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 513 هزار و 466 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 513 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 101 مورد و یک مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 215 هزار و 717 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 213 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 55 نفر است که از این تعداد 35 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: 11 هزار و 947 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و 892 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
استان کرمان/ بستری 79 بیمار در بیمارستانها
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 12 شهریور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 7 مورد به صفر کاهش یافته و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی همچنان 9 شهر است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 7 شهر به 14 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 18 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 11 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 2 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 2 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و 3 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 79 نفر است، گفت: در 24 ساعت گذشته موردی از فوتی به دلیل ابتلا به کرونا گزارش نشده و مجموع جانباختگان کرونا در استان کرمان همچنان 5 هزار و 809 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 360 هزار و 645 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 96 هزار و 160 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 931 هزار و 177 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 99 هزار و 285 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
گزارش در حال تکمیل