تحولات اوکراین| پیشنهادات مدیرکل آژانس برای تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه/ پوتین: عملیات در اوکراین به تقویت موقعیت روسیه منجر می‌شود


تحولات اوکراین| پیشنهادات مدیرکل آژانس برای تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه/ پوتین: عملیات در اوکراین به تقویت موقعیت روسیه منجر می‌شود

نماینده روسیه در سازمان ملل با ابراز تاسف از اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش خود درباره نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه، منبع گلوله باران این تاسیسات را مشخص نکرده، تاکید کرد: روسیه هرگز از این نیروگاه به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده نکرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "رافائل گروسی"، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شب گذشته، سه‌شنبه، در سخنرانی آنلاین خود در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین مجموعه‌ای از نتیجه‌گیری‌ها و توصیه‌هایی را ارائه کرد که طی مأموریت اخیر کارشناشان آژانس پس از نخستین بازدید از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه تهیه شده است. گروسی تاکید کرد که شخصاً خسارت وارده به تاسیسات این نیروگاه را دیده است و این وضعیت را غیرقابل قبول خواند.

وی یادآور شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به زودی پیشنهادهایی را برای اطمینان از ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه به طرف‌های درگیر در اوکراین ارائه خواهد کرد. گروسی گفت: «به زودی برخی عناصر بسیار خاص را با طرف‌های مربوطه مورد بررسی قرار خواهم داد تا به سمت گام منطقی بعدی حرکت کنیم، که مستلزم ایجاد حفاظت فوری از نیروگاه‌های هسته‌ای است».

وی همچنین از دو طرف روسی و اوکراینی خواست تا برای حفاظت از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه با یکدیگر همکاری کنند تا یک منطقه امنیتی و ایمنی هسته‌ای در این منطقه ایجاد شود.

روز گذشته مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نتایج ماموریت انجام شده در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع داد. وی در این گزارش اعتراف کرد که خسارات وارده به این تاسیسات در نتیجه حملات نیروهای مسلح اوکراین غیرقابل قبول است.

گروسی در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل افزود: متأسفانه، این حملات واقعاً اتفاق افتاده و هنوز هم در حال وقوع است. تاسیسات نیروگاه دچار صدمات ویرانگری شده و این چیزی است که من و همکاران متخصصم در جریان مأموریت در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه به چشم خود دیدیم. و این غیرقابل قبول است، زیرا می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد.

این مقام یادآور شد بازگرداندن ایمنی و عملکرد کامل نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه ضروری است و به همین دلیل آژانس بین المللی انرژی اتمی توصیه‌هایی را تهیه کرده، از جمله آنها اطمینان از عملکرد تجهیزات مربوط به تعیین میزان تشعشات در محیط و ترمیم و ایمنی سازی سیستم منبع تغذیه نیروگاه است.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد که برای این کار لازم است تا تجهیزات و تسلیحات نظامی از محوطه نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه خارج شوند تا اختلالی در عملکرد منظم سامانه ایمنی هسته‌ای ایجاد نشود. گروسی در آخر گفت: «زمان آن فرا رسیده است که "از فرصت بسیار مهم برای صلح، امنیت و حفاظت از مردم اوکراین و فراتر از آن استفاده کنیم" و با ایجاد یک منطقه امن در کنار هم و جلوگیری از یک فاجعه موافقت کنیم.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و نود و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:00- ریابکوف: روسیه برای جلوگیری از حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپوروژیه هر کاری انجام خواهد داد

 سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که گلوله باران نیروگاه اتمی زاپوروژیه توسط طرف اوکراینی و اقدامات کسانی که از آنها حمایت می‌کنند بسیار خطرناک است، ولی روسیه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز هر نوع حادثه هسته‌ای در آنجا به کار خواهد گرفت.

ریابکوف با اشاره به تلاش مسکو برای توضیح وضعیت واقعی با تمام جزئیات، گفت: در جریان ماموریت کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شواهد کاملاً ملموسی مبنی بر اینکه گلوله باران از کجا آمده و چه اتفاقی می‌افتد، به مدیر کل آژانس ارائه شد.

وی یادآور شد، با وجود ادامه اقدامات کی‌یف برای به خطر انداختن این نیروگاه مسکو تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا مطمئن شود که بدترین اتفاق در آنجا رخ خواهد داد.

14:27- پوتین: به کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعتماد دارم

رئیس جمهوری روسیه درباره گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه علام کرد: من به آنها اعتماد دارم، حتی اگر آنها تحت فشار آمریکا و اروپا، نمی توانند مستقیماً بگویند که گلوله باران این تاسیسات از طرف اوکراین انجام شده است.

ولادیمیر پوتین گفت: «بله، من کاملاً به این گزارش اعتماد دارم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک سازمان بین المللی مسئول است و رهبر آن فردی بسیار حرفه‌ای است. آنها البته تحت فشار کشورهایی هستند که در آن کار می کنند، از جمله ایالات متحده و کشورهای اروپایی، و نمی‌توانند مستقیماً بگویند که گلوله باران از خاک اوکراین انجام شده، ولی این یک مسئله بدیهی است.»

14:02- پوتین: روسیه در صدور روادید برای کسی محدودیتی ایجاد نخواهد کرد

رئیس‌ جمهوری روسیه، درباره واکنش روسیه به محدودیت‌های روادیدی از سوی اتحادیه اروپا، گفت: روسیه به کسی اجازه نخواهد داد که تصمیمات خود را بر این کشور تحمیل کند و مسکو قصد ندارد کسی را در صدور روادید محدود کند.

ولادیمیر پوتین افزود: «چه در این موضوع و چه در بخش انرژی، ما اجازه نمی دهیم کسی تصمیمی را بر ما تحمیل کند، دست آنها کوتاه خواهد شد. شاید سرگئی ویکتوروویچ لاوروف، از دست من عصبانی شود، به این دلیل که وزارت امور خارجه همیشه مانند یک آینه عمل کرده و مقابله به مثل می‌کند. ولی ما به انجام کاری که به نفع ما نیست، نیازی نداریم. ما علاقه مندیم که جوانان بیایند و در روسیه درس بخوانند، ما علاقه مندیم که تجار بیایند اینجا و با وجود همه محدودیت‌ها با ما کار کنند. ورزشکاران، هنرمندان - چرا آنها را محدود کنیم؟»

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: ما خودمان هرگز بدست خود این ارتباطات را قطع نخواهیم کرد. کسانی که این کار را انجام می دهند، ما را منزوی نمی کنند، بلکه خودشان منزوی خواهند شد.

13:44- پوتین: نقض قوانین اقتصادی مانند بومبرگ عمل می‌کند

رئیس‌ جمهوری روسیه، در نشست عمومی مجمع اقتصاد شرق درباره تصمیم‌های غرب در بخش انرژی یادآور شد که نمی‌توان به قوانین اقتصادی آسیب وارد کرد،  برای اینکه همه چیز مانند یک بومرنگ بازمی‌گردد.

ولادیمیر پوتین همچنین تاکید کرد که مصادره اموال تاجران روسی در کشورهای غربی برای همه یک درس عبرت است. وی یادآور شد: به تجار روس در این خصوص هشدار داده شده بود و اگر آنها قایق های تفریحی خود را در روسیه نگه می داشتند چنین اتفاق نمی افتاد.

وی همچنین یادآور شد، رکود در اقتصاد روسیه در سال جاری ناچیز - 2 درصد یا کمی بیشتر خواهد بود. پوتین افزود: "در غرب پیش بینی کردند که یک رکود بسیار بزرگ در اقتصاد، تولید ناخالص داخلی وجود خواهد داشت. این اتفاق نمی افتد - البته رکود خواهد بود، ولی بسیار ناچیز - در حدود دو تا دو و نیم درصد."

وی یادآور شد که دولت با اقدامات موثر و سنجیده توانسته از یک سناریوی توسعه منفی جلوگیری کند.

13:22- پوتین: روسیه طبق منشور ملل متحد به متحدان خود در دونتسک و لوهانسک کمک می‌کند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه امروز چهارشنبه در نشست عمومی مجمع اقتصادی شرق در پاسخ به سئوالی گفت: فدراسیون روسیه با رعایت کامل هنجارهای منشور سازمان ملل به جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک کمک می‌کند.

وی افزود: «اگر ما آنها را به رسمیت بشناسیم، آیا می‌توانیم یک پیمان بین‌المللی دوستی، همکاری و کمک متقابل با آنها منعقد کنیم؟ البته که میتوانیم. ما این معاهده را منعقد کرده‌ایم، این معاهده توسط پارلمان فدراسیون روسیه و پارلمان‌های آنها تصویب شده و تعهدات خاصی بر عهده روسیه است - کمک به آنها، از جمله در صورت تجاوز. در این مورد، این تجاوز از طرف مقامات کی‌یف صورت گرفته که در واقع خود آنها نامشروع هستند، زیرا در نتیجه یک کودتا قدرت کنونی خود در اوکراین را بدست آورده‌اند.»

پوتین یک زنجیره ساده مرتبط با قوانین بین‌المللی و اعتبار اقدامات روسیه برای محافظت از مردم دونتسک و لوهانسک را ارائه داد.

وی با بیان اینکه منشور سازمان ملل از حق ملت‌ها برای تعیین سرنوشت خود صحبت می کند، یادآور شد: در جریان بحران کوزوو، دادگاه بین المللی دادگستری حکم داد که اگر هر بخشی از سرزمین‌ها بخواهد استقلال خود را اعلام کند، موظف نیست از دولت مرکزی اجازه بگیرد. این مسئله در رابطه با کوزوو اتفاق افتاد. در رابطه با دو منطقه دونتسک و لوهانسک نیز همه چیز یکسان است. و اگر کوزوو چنین حقی داشته باشند، آنها نیز مطابق با منشور سازمان ملل از این حق برخوردارند.

12:15- پوتین: عملیات ویژه در دونباس باعث تقویت حاکمیت روسیه شده/ ما هیچ چیزی را از دست ندادیم

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز، چهارشنبه، در نشست عمومی مجمع اقتصادی شرق در پاسخ به سئوالات خبرنگاران اعلام کرد که  این کشور در رابطه با اجرای عملیات ویژه برای حفاظت از مردم دونباس هیچ چیزی را از دست نداده است و البته تقویت حاکمیت روسیه، پیامد اجتناب ناپذیر آنچه در حال رخ دادن است بود. 

پوتین گفت: در حال حاضر چند قطبی شدن خاصی در حال وقوع است و این وضعیت چه در سطح جهان و چه در داخل کشور فقط به نفع روسیه است.

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد: هر چیز غیرضروری و مضری کنار گذاشته خواهد شد.

ولادیمیر پوتین تاکید کرد، روسیه به اصطلاح درگیری نظامی را آغاز نکرده است، بلکه تلاش می‌کند به آن پایان دهد. کی‌یف در سال 2014 با اجرای یک کودتای دولتی درگیری را شروع کرد و پس از تلاش‌های مکرر برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مشکلات در اوکراین، روسیه تصمیم به آغاز عملیات ویژه گرفت.

وی افزود: «هدف همه اقدامات ما کمک به مردم ساکن در منطقه دونباس است. این وظیفه ماست و تا انتها به آن عمل خواهیم کرد.»

او در پایان نتیجه گیری کرد که این عملیات در نهایت به تقویت موقعیت روسیه منجر می‌شود.

ابراز امیدواری گروسی نسبت به ایجاد منطقه حفاظت شده در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد امروز، چهارشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان ابراز امیدواری کرد که «عقل سلیم» در خصوص وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه حاکم شود.

وی گفت: «من روی کمی عقل سلیم همه طرف‌های درگیر حساب می‌کنم که این امکان را به ما می‌دهد تا در زمینه تامین امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه پیش برویم، در آنجا (در ایستگاه) بمانیم و بتوانیم به درستی اقدامات بعدی را انجام دهیم.» گروسی بدین ترتیب به سئوالی درباره ابتکارعمل خود برای غیرنظامی سازی محوطه پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه پاسخ داد.

پیش از این آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی از بازدید کارشناسان خود از این نیروگاه منتشر کرد. از این سند برمی آید که کارشناسان خسارت وارده در نتیجه حملات صورت گرفته به تاسیسات نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را ثبت کرده‌اند. بر اساس گزارش آنها، واحد ویژه نگهداری سوخت تازه هسته‌ای، انبار پسماندهای رادیواکتیو، سطح جاده، دیوارها و پنجره‌های ساختمان‌های مختلف این نیروگاه دچار آسیب شده است. نویسندگان گزارش خواستار ایجاد یک منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه شدند و همچنین تاکید کردند که گلوله باران‌های مداوم این تاسیسات هنوز منجر به اضطرار هسته‌ای نشده، ولی همچنان امنیت هسته‌ای منطقه را تهدید می‌کند.

آمادگی شرکت "راس.اتم" روسیه برای همکاری با آژانس در زمینه ایمنی نیروگاه زاپوروژیه

آلکسی لیخاچیف، مدیرعامل شرکت دولتی "راس.اتم" روسیه صبح امروز، چهارشنبه، در حاشیه مجمع اقتصاد شرق اعلام کرد که طرف روسی آماده همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه است.

این مقام روس به خبرنگار اینترفکس گفت: «پاسخ به این سوال بسیار ساده است: "بله، ما آماده‌ایم." ما تمام تلاش خود را برای اطمینان از عملکرد ایمن نیروگاه، منحصراً در تماس با آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام خواهیم داد. این نکته اول است. ثانیاً، من می‌خواهم یک بار دیگر بر اهمیت مأموریتی که انجام شد تأکید کنم. مهمترین موضوع ادامه دائمی بازدید مستقیم کارشناسان از این تاسیسات است. مایلم متذکر شوم که کارکنان آژانس بین المللی انرژی اتمی، از مدیرکل گرفته تا رانندگان، در این مأموریت شجاعت شخصی زیادی را از خود نشان دادند. و نکته سوم این است که، البته، نه تنها باید به مقوله‌های امروزی، بلکه به مقوله‌های آتی نیز فکر کرد و به‌طور سیستماتیک همه مسائل مربوط به کار نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را در نظر گرفت.»

شب گذشته، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست شورای امنیت سازمان ملل، مجموعه‌ای از نتیجه‌گیری‌ها و توصیه‌هایی را برای ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه ارائه کرد که این آژانس پس از اولین بازدید از این تاسیسات تهیه کرده است. گروسی با تاکید بر اینکه شخصاً خسارت وارده به نیروگاه را دیده، این وضعیت را غیرقابل قبول خواند.

درخواست گوترش برای توافق بر سر غیرنظامی سازی محیط اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار توافق طرفین درگیری بر سر ایجاد یک محیط غیرنظامی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه شد.

گوترش گفت: «دستیابی به توافقی در خصوص ایجاد یک محیط غیرنظامی در اطراف این نیروگاه ضروری است. به ویژه، این شامل تعهد نیروهای روسی برای خارج شدن واحدها و تجهیزات نظامی از محوطه نیروگاه و همچنین تعهد نیروهای اوکراینی برای عدم ورود به آن می‌شود.»

به گفته دبیرکل سازمان ملل، کارکنان نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه باید بتوانند وظایف خود را انجام دهند و با خارج از تاسیسات ارتباط برقرار کنند. وی افزود: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که فوراً در خصوص اقدامات خاص برای تضمین امنیت منطقه به توافق مشخصی برسیم.»

ابراز نگرانی چین نسبت به ادامه گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه

گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل شب گذشته، سه‌شنبه، در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره نتیجه ماموریت کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از نگرانی مقامات پکن  درباره گلوله‌باران مداوم نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه خبر داد. وی گفت: گلوله باران این نیروگاه حتی پس از ورود نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این تاسیسات همچنان ادامه دارد و این واقعاً نگران کننده است."

این دیپلمات چینی یادآور شد که همه جهان از پیامدهای حوادث رخ داده در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل و نیروگاه هسته‌ای "فوکوشیما-1" ژاپن آگاه هستند و "جامعه جهانی نمی تواند اجازه دهد که یک فاجعه هسته‌ای دیگر در نتیجه سهل انگاری رخ دهد".

وی افزود: دولت چین از حضور طولانی مدت کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی  (IAEA) در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه حمایت رده و امیدوار است که آنها بتوانند پشتیبانی فنی پایدار و حرفه‌ای، تضمین ایمنی و حفاظت از این تاسیسات را تضمین کنند.

روسیه استفاده از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه به عنوان پایگاه نظامی را رد کرد

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، روز سه‌شنبه، در جریان نشست شورای امنیت این سازمان درباره بمباران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه توسط نظامیان اوکراینی اعلام کرد که روسیه هرگز از این نیروگاه به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده نکرده و نخواهد کرد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خطاب به رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که خواستار خارج سازی تجهیرات نظامی روسیه از نیروگاه  زاپوروژیه شده بود، گفت: «ما فقط می خواهیم از شما بپرسیم لطفا توضیح دهید که چه تجهیزات نظامی را در جریان بازدید خود از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه دیدید؟ در آنجا هیچ تجهیزاتی مستقر نیست.»

نبنزیا بعداً در یک کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که اتهامات طرف اوکراینی علیه روسیه مبنی بر استفاده از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه به عنوان یک پایگاه نظامی "کاملاً نادرست و مغرضانه است". این دیپلمات گفت: «ما از نیروهای نظامی خود در آنجا تنها برای تضمین امنیت فیزیکی این تاسیسات استفاده می کنیم.»

وی افزود: تجهیزات نظامی در واقع تنها «یک جفت کامیون مستقر در نیروگاه است که نظامیان روسی توسط آن‌ها منتقل شده و این نیروها با استفاده از سلاح‌های سبک از این تاسیسات محافظت می‌کنند».

نماینده دائم روسیه همچنین یادآور شد که مقامات مسکو منتظر جزئیات پیشنهاد ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز چند ماه پیش چنین پیشنهادی را مطرح کرده بود.

ابراز تاسف نبنزیا درباره خودداری آژانس از نام بردن منبع گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شب گذشته شورای امنیت یادآور شد، طرف روسی بسیار متاسف است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش نتایج ماموریت خود در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه که همین چند ساعت پیش منتشر شد، منبع گلوله باران این تاسیسات را طور مستقیم مشخص نکرده است.

این دیپلمات خطاب به رافائل گروسی گفت: «ما جایگاه شما به‌عنوان رئیس یک سازمان بین‌المللی را درک می‌کنیم، ولی در شرایط فعلی بسیار مهم است که هر چیز را با نام واقعی آن بنامیم.»

نبنزیا افزود که روسیه از تصمیم رهبری آژانس برای ایجاد حضور دائمی کارشناسان در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه استقبال می کند، زیرا این اقدام به کارشناسان آژانس اجازه می دهد تا به طور مستقل وضعیت را در زمان واقعی ارزیابی کنند. وی تاکید کرد که مسکو آماده ارائه هر گونه کمک ممکن در این زمینه است.

نماینده دائم روسیه تاکید کرد که این کشور در زمینه وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه، اصول ایمنی را به شدت رعایت می‌کند.

هشدار روسیه درباره امکان فسخ "قرارداد صادرات محصولات غذایی"

 واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد بعید ندانست که "قرارداد مربوط به صادرات محصولات غذایی" از اوکراین فسخ شود، برای اینکه برخی از توافقات مربوط به ارائه صادرات محصولات کشاورزی از روسیه رعایت نمی‌شود.

این دیپلمات بامداد امروز، چهارشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی در پایان نشست شورای امنیت در پاسخ به سئوالی درباره خطر فروپاشی توافقات استانبول، این موضوع را بیان کرده و یادآور شد که این قرارداد چهار ماه اعتبار دارد و در ماه نوامبر (اواخر پاییز) منقضی خواهد شد و امکان هر سناریویی در جریان مذاکرات تمدید آن وجود دارد.

نبنزیا افزود: «البته ما مسلماً خواهان اجرای بخش روسی این قرارداد هستیم».

روسیه خرید تسلیحات نظامی از کره شمالی را تکذیب کرد

نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که گزارش‌های مربوط به دسترسی  طرف روسی به تسلیحات نظامی از کره شمالی صحت ندارد.

واسیلی نبنزیا در نشست شب گذشته، شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه گفت: «فکر می‌کنم این یک خبر جعلی دیگر است که در حال پخش است و اهداف خاصی را دنبال می‌کند.»

پیش از این روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکایی گزارش داد که گویا روسیه خرید تسلیحات نظامی از کره شمالی را آغاز کرده است. این مقاله یادآور شده که ظاهرا مسکو پس از اعمال تحریم‌های غرب که "زنجیره‌های تامین تسلیحاتی این کشور را محدود کرده" (روسیه از لحاظ ساخت تجهیزات نظامی به هیچ کشوری وابسته نیست)، به پیونگ یانگ روی آورده است. این ادعا بعداً توسط مقامات پنتاگون نیز تکرار شد.

پیش از این نیز اظهاراتی درباره خرید تسلیحات نظامی روسیه از کشورهای دیگر در مطبوعات آمریکایی منتشر شده بود. از جمله روزنامه واشنگتن پست در اواخر ماه آگوست مدعی شد یک بسته نظامی شامل پهپادهای ایرانی به روسیه "تحویل" داده شده است. این در حالی است که هر دو طرف ایرانی و روسی این اطلاعات را تکذیب کردند.

آمریکا هیچ نشانه‌ای از دریافت تسلیحات روسیه از کره شمالی ندیده است

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی بامداد امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که ایالات متحده هیچ مدرکی دال بر دریافت مهمات از سوی روسیه از کره شمالی و استفاده از آنها در اوکراین ندارد، ولی معتقد است که روی چنین توافقاتی کار می شود.

کربی مدعی شد: «دلایلی وجود دارد که مقامات مسکو و پیونگ یانگ در مرحله دستیابی به توافقاتی در این زمینه هستند... ولی هیچ نشانه‌ای مبنی بر خرید انجام شده و مطمئناً هیچ علامتی درباره استفاده از این تسلیحات در اوکراین وجود ندارد».
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، قبلاً گفته بود که اطلاعات مربوط به خرید برنامه ریزی شده میلیون‌ها گلوله توپ و موشک از  کره شمالی "یکی دیگر از موارد اخبار جعلی در حال انتشار علیه روسیه" است.

آمریکا هنوز به هیئت روسی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل روادید نداده است

اعضای هیئت نمایندگی روسیه برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر هنوز نتوانسته‌اند روادید ایالات متحده را دریافت کنند. این موضوع را واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل بامداد امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد. این دیپلمات افزود: «هنوز نشست مجمع عمومی آغاز نشده و ما هنوز زمان داریم. ولی سیگنال های نگران کننده‌ای دریافت شده است.»

هفته سطح عالی مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 20 تا 26 سپتامبر (هفته آخر شهریور ماه) برگزار می شود و شامل مشارکت چهره به چهره است. ریاست هیئت نمایندگی روسیه در این نشست برعهده سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه  قرار دارد.

سفارت روسیه در ایالات متحده در اواسط ماه آگوست درخواست صدور روادید برای سرگئی لاوروف و سایر اعضای هیئت برای شرکت در رویدادهای سازمان ملل را از وزارت امور خارجه درخواست کرده بود.

تاکید دبیرکل سازمان ملل بر لزوم صدور روادید برای هیئت روسی

استفان دوژاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که به منظور  شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید به هیئت روسی روادید داده شود.

وی در یک نشست خبری گفت: «این موضوعی است که ما بارها با میزبان [ایالات متحده] مطرح کرده‌ایم. دبیرکل معتقد است که باید به هیئت روسی و سایر هیئت‌هایی که در سازمان ملل فعالیت دارند، روادید ورود به خاک آمریکا اعطا شود.»

وی تاکید کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بارها در گفتگو با مقامات آمریکا موضوع صدور روادید برای هیئت روسی را مطرح کرده است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روز گذشته از ایالات متحده خواست تا صدور ویزا برای اعضای هیئت روسی را تسریع بخشد. به عقیده وی، دلیلی وجود ندارد که تاخیر بی پایان در صدور روادید را توضیح دهد.

حمایت آمریکا از مواضع اوکراین درباره وضعیت نیروگاه زاپوروژیه در سازمان ملل

ایالات متحده در نشست شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد از مواضع طرف اوکراینی در خصوص نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه حمایت کرد و طرف روسی را عامل بحران در اطراف این نیروگاه دانست.

جفری دلاورنتیس، یکی از اعضای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، در این نشست از نظریه ایجاد منطقه غیرنظامی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه که از ماه مارس تاکنون تحت حمایت نظامیان روسیه فعالیت می‌کند، حمایت کرد. و همچنین خواستار تحویل این تاسیسات به مقامات اوکراینی شد.

این در حالی است که روسیه نیروهای اوکراینی را به گلوله باران سیستماتیک نیروگاه اتمی زاپوروژیه متهم کرده و متاسف است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود درباره نتایج سفر به نیروگاه، منبع گلوله باران که نیروهای نظامی اوکراینی هستند را مشخص نکرده است.

خودداری آمریکا از درخواست از اوکراین برای تامین امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه

وزارت امور خارجه ایالات متحده از مقامات اوکراینی نخواهد خواست که نیروهای مسلح خود را از منطقه نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه با توجه به توصیه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) خارج کنند.

ودانت پاتل، معاون اول دفترمطبوعاتی وزارت خارجه این موضع گیری را تایید کرده است. شب گذشته طی یک نشست مطبوعاتی برای خبرنگاران، از او خواسته شد تا در خصوص پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سازماندهی منطقه غیرنظامی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه، که همچنین به معنای خروج واحدهای نیروهای مسلح اوکراین از این منطقه است، اظهار نظر کند. این دیپلمات با بیان اینکه وزارت امور خارجه ایالات متحده در حال مطالعه گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی است و بار دیگر از مقامات روسی می خواهد تا نیروهای  نظامی خود را از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه خارج کنند.

گفتگوی بایدن و تراس درباره تهدیدات ناشی از روسیه، چین و ایران

کاخ سفید صبح امروز گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اولین گفتگوی تلفنی خود با الیزابت تراس، نخست وزیر جدید انگلیس، تهدیدها و چالش‌های روسیه، چین و ایران برای کشورهای غربی را مورد بحث و بررسی قرار داد.

در بیانیه مطبوعاتی کاخ سفید آمده است: «رئیس جمهور  بایدن و نخست وزیر تراس در خصوص اهمیت ادامه همکاری نزدیک آمریکا و انگلیس با یکدیگر در خصوص مقابله با چنین چالش‌های جهانی گفتگو کردند.»

طبق این اطلاعات، بایدن و تراس همچنین بر ادامه «حمایت از اوکراین برای مقاومت در برابر روسیه»، پاسخ به چالش‌های چین و مقابله با ایران برای جلوگیری از توسعه تسلیحات هسته‌ای خود و حفظ عرضه انرژی باثبات، تبادل نظر کردند.

زلنسکی نخست وزیر جدید انگلیس را به اوکراین دعوت کرد

 ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جریان گفتگوی تلفنی خود با لیز تراس، نخست وزیر جدید انگلستان، وی را به اوکراین دعوت کرد و اقدامات بعدی دو کشور را نیز هماهنگ کرد.

زلنسکی شب گذشته در پیامی توییتر در این باره نوشت: "من اولین رهبر خارجی شدم که با نخست وزیر تازه منتخب لیز تراس گفتگو کرده است. او را به اوکراین دعوت کردم. ما به تضمین‌های امنیتی توجه کرده و برای ادامه اعمال فشارها بر روسیه هماهنگ شدیم."

وب سایت رسمی دولت انگلیس نیز بعد از آن در بیانیه‌ای اعلام کرد لیز تراس، نخست‌وزیر جدید طی گفت‌وگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، دعوت وی برای سفر به اوکراین در آینده را قبول کرده است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon