ثبت ۴ رکورد جدید در صنعت برق حرارتی در سال اول دولت سیزدهم

ثبت 4 رکورد جدید در صنعت برق حرارتی در سال اول دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: نیروگاه‌های حرارتی کشورمان از زمان شروع به کار دولت تا مردادماه امسال بیش از ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده‌اند که این میزان تولید سالانه نیروگاه‌های حرارتی در تاریخ صنعت برق بی‌سابقه بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در نشستی خبری اظهار داشت: شاهد ثبت چهار رکورد جدید در صنعت برق حرارتی کشورمان هستیم.

وی افزود: ظرفیت نیروگاه‌‌های حرارتی از شهریورماه سال گذشته تاکنون چهار هزار و 306 مگاوات افزایش یافته است که این رقم از طریق احداث 20 واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت سه هزار و 271 مگاوات و ارتقای توان و رفع محدودیت تولید 286 واحد نیروگاهی موجود به ظرفیت هزار و 35 مگاوات به دست آمده است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: پروژه‌های سنکرون شده در این بازه زمانی شامل واحدهای گازی نیروگاه‌های هنگام، پاسارگاد قشم، میانرود، آریان زنجان(دو واحد)، ایران ال‌ان‌جی(سه واحد)، مهتاب کویر(دو واحد)، شهید باکری و مقیاس متوسط زاهدان(دو واحد) بوده است. همچنین در این مدت واحد بخار نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس جنوبی، غرب کارون و عسلویه به بهره‌برداری رسیده است.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی با اجرای این پروژه‌ها از مرز 72 هزار مگاوات عبور کرده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته با سنکرون واحدهای جدید نیروگاه‌های دوکوهه، راشد تربت‌حیدریه، فولاد بوتیا، زاهدان 3، فردوسی و... میزان افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی به حدود پنج هزار و 357 مگاوات خواهد رسید.

وی افزود: بدین ترتیب با احتساب تمامی اقدامات صورت گرفته در بخش صنعت برق حرارتی و انرژی‌های تجدیدپذیر میزان افزایش ظرفیت نیروگاه‌های ایران در طی یکسال اخیر به رقم 6 هزار مگاوات مورد اشاره در برنامه‌های وزیر نیرو که در تاریخ صنعت برق کشورمان این میزان افزایش ظرفیت بی‌سابقه بوده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه رکورد تعمیرات نیروگاهی در پیک تابستان امسال شکسته شده است، گفت: امسال برای نخستین بار حدود 94 هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رساندیم تا در زمینه تعمیرات نیروگاهی نیز رکورد جدیدی را به ثبت برسانیم.

پیشاهنگ اضافه کرد: انجام به موقع برنامه‌های تعمیراتی و آماده‌سازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز 98 درصد عبور کند و در روزهای اوج مصرف برق کشور شاهد تولید برق پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور و عدم تکرار تجربه تلخ خاموشی‌های چند سال اخیر در فصل تابستان باشیم.

وی یادآور شد: همچنین در جریان برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی حدود 140 هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه‌ها برای تکمیل فرآیند تعمیرات از جمله پره‌های توربین‌ گازی، روتور توربین بخار، کنترل توربین گازی و تجهیزات ابزار دقیق بومی‌سازی شده است.

مدیرعامل برق حرارتی افزود: نیروگاه‌های حرارتی کشورمان از زمان شروع به کار دولت سیزدهم(نیمه مردادماه 1400) تا مردادماه امسال بیش از 348 میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده‌اند که این میزان تولید سالانه نیروگاه‌های حرارتی در تاریخ صنعت برق بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر پیرو تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های نیرو و صمت به منظور احداث نیروگاه‌های حرارتی توسط صنایع، پروژه ساخت واحد گازی جدید نیروگاه شهید باکری سمنان نیز در دستور کار گرفت و متخصصان داخلی کشورمان در گروه مپنا توانسته‌اند فرایند نصب و راه‌اندازی یک واحد گازی این مجموعه را در مدت زمان هشت ماه به پایان برسانند.
پیشاهنگ تاکید کرد: به طور معمول بازه زمانی ساخت چنین واحدهایی در حدود 12 تا 14 ماه است که با این اقدام رکورد جدیدی در پروسه ساخت واحدهای نیروگاهی به نام کشورمان ثبت شده است.

مدیرعامل برق حرارتی با اشاره به برنامه‌های صنعت برق حرارتی برای پیک تابستان سال آینده، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از نیمه شهریورماه امسال برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز خواهد شد. به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار تابستان سال آینده بیش از 107 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در قالب 735 پروژه در دستور کار قرار گرفته تا پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان سال آینده توانیم تمامی واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.

وی افزود: همچنین برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده مقرر شده است تا ظرفیت نیروگاه‌های کشور 6 هزار مگاوات افزایش یابد که بیش از سه هزار و 500 مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های بخش خصوصی و دولتی است و مابقی آن توسط نیروگاه‌های صنایع، تجدیدپذیر و تولید پراکنده محقق خواهد شد.​

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon