روایت تسنیم از دستان توانمند دانش‌آموزان کم‌توان شیرازی که مهارت می‌آفرینند


روایت تسنیم از دستان توانمند دانش‌آموزان کم‌توان شیرازی که مهارت می‌آفرینند

ایجاد اشتغال و آموزش مهارت به دانش‌آموزان در استان فارس آن هم دانش‌آموزانی که در مدارس استثنایی و با نیازهای ویژه مشغول تحصیل هستند، این روزها به دغدغه و برنامه اولویت‌دار مسئولان آموزش و پرورش تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مهارت و مهارت آفرینی یکی از موضوع‌های کلیدی و تاثیرگذار این روزهای جامعه است. موضوع بسیار مهمی که امیدآفرین است و رونق اقتصادی را به دنبال دارد.

در جامعه‌ای که زندگی می‌کنیم برخی افراد هستند که با توجه کمبودهای ذهنی و یا جسمی از توان و مهارت های خاص برخوردار هستند و این افراد در جامعه از موفق ترین‌ها به شمار می‌روند. یکی از این اقشار جامعه دانش آموزان با نیازهای ویژه یا استثنایی است.

موضوع اشتغال این قشر از جامعه این بار در میان سایر اهداف و برنامه‌ها در حد یک شعار نماند و به‌جای اینکه رنگ ببازد، رنگ تازه به خود گرفت و فرهنگیانی فرهیخته در شیراز و استان فارس تمرکز خود را بر روی مهارت آفرینی دانش آموزان و آن هم دانش آموزانی کم توان ذهنی در شیراز گذاشتند و آنان را با مهارت آشنا کردند.

مهارت هایی تخصصی که علاوه بر اینکه در زندگیشان کاربرد دارد کسب و کار را نیز به دنبال دارد.کسب و کاری که می تواند چرخ اقتصاد زندگی را به حرکت درآورد و برای یک فرد کم توان ذهنی و دانش آموز امید زندگی دوباره را بدهد.

وجود 4700 دانش آموز با نیازهای ویژه در استان فارس

در این زمینه مدیرکل آموزش و پرورش فارس با ارائه آماری مبنی بر اینکه چهار هزار و 700 دانش آموز با نیازهای ویژه در استان فارس وجود دارد از معلمان، مربیان، والدین و خیران نیز درخواست حمایت از این دانش‌آموزان به ویژه طرح تعاونی را دارد.

محمدخلیل عسکری با تاکید بر اینکه ضرورت دارد این دانش آموزان را به سمت اشتغال پایدار همراهی کنیم گفت: مبنای تشکیل تعاونی طرح فراگیر ملی مدارس در راستای اجرایی کردن سند تحول بنیادین است.

عسکری بر لزوم توجه بیشتر به دانش آموزان با نیازهای ویژه تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد این دانش آموزان را تا رسیدن به اشتغال پایدار همراهی کنیم، در این راستا نیز تعاونی‌های آموزشگاهی مبنای ایجاد اشتغال پایدار برای این عزیزان است.

اشتغالزایی دانش‌آموزان استثنایی سراسر استان فارس در برنامه قرار دارد

نماینده مدیرکل آموزش و پرورش در تعاونی‌های آموزشگاهی و از اعضای هیئت موسس  شرکت تعاونی فراگیر ملی مدارس استثنایی استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از پنج سال پیش فعالیت های خود در زمینه ایجاد تعاونی های آموزشگاهی ویژه دانش آموزان استثنایی در ناحیه چهار آموزش و پرورش شیراز آغاز کردیم و امروز به 50 مدرسه در استان فارس افزایش یافته و در تمام مقاطع و بیشتر هنرستان ها مشغول فعالیت شدیم. دانش آموزان در این تعاونی کارهای مختلف ازجمله تعمیر صندلی، تا خیاطی و حتی طراحی و تهیه پاکت‌نامه را انجام و در این زمینه اشتغالزایی مناسبی ایجاد شده است.

ولی رضوی بیان کرد: دهه فجر سال 1400 کارشناسان وزارت کار از طرح‌های اجرا شده بازدید کردند و به این نتیجه رسیدیم تا طرحی را برای دانش آموزان با نیازهای ویژه اجرا کنیم تا بتوانند پس از فارغ التحصیلی با مهارتی که دارند مشغول کار شوند.

رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با عضویت حدود 200 دانش آموز، فارغ التحصیل دختر و پسر استثنایی تعاونی فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند و برنامه ما توسعه آن در شهرستان های استان و عضوگیری هستیم. همچنین با فضایی که در به عنوان نمایشگاه دائمی و کارگاه توسط آموزش و پرورش در اختیار ما قرار گرفته دانش آموزان دخترکم توان جسمی و حرکتی در زمینه‌های مختلف از جمله طراحی و دوخت مقنعه، پرده و قالی باقی، تابلو فرش، گبه بافی مشغول فعالیت هستند.

رضوی تصریح کرد: همچنین پسران نیز در زمینه تولید بوم نقاشی، درودگری، مشبک مثل عصا و صندلی چوب مشغول فعالیت بوده و کارشان به تولید رسیده است.

وی بیان کرد: برنامه بعدی این است از مدارس استثنایی استان  فراخوان زده و عضوگیری کرده و در زمینه‌های دیگر از جمله پرورش قارچ و گیاهان آپارتمانی فعال شویم.

این مربی مدرسه با دعوت از متولیان برای همکاری و ایجاد رونق و اشتغال برای دانش‌آموزان استثنایی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم این دانش آموزان استعدادهای زیادی دارند که با تقویت آنان می‌توان مهارت‌هایشان را تقویت و سایر استعدادهای آنان را نیز شکوفا کرد.

رضوی بیان کرد: در حال حاضر در زمینه بازار مصرف نیز مشکلی نداریم و نهادهای مختلف و متولی از جمله اتحادیه صنایع دستی اعلام همکاری کرده است و امیدواریم در کمترین زمان ممکن رونق مناسبی به اشتغال دانش آموزان استثنایی بدهیم.

رضوی در بخش دیگری از سخنان خاطرنشان کرد: نخستین تعاونی فراگیر ملی دانش آموزان استثنایی به همت مدیران سه آموزشگاه دولتی از جمله حرفه‌ای دکترحسابی، هنرستان حرفه‌ای مطهره و فرشتگان با حمایت مدیریت ناحیه چهار آموزش و پرورش شیراز برای نخستین بار در کشور ثبت و مقرر شد از ابتدای مهرماه تعدادی از دانش آموزان فارغ التحصیل یا اولیای آنان مشغول کار شوند.

نماینده مدیرکل آموزش و پرورش در تعاونی های آموزشگاهی با بیان اینکه این تعاونی چندین بار به عنوان تعاونی ملی و برتر آموزشگاهی مورد تجلیل قرار گرفته از ابراهیم عسکری مدیرهنرستان دکترحسابی و عضو هیئت مدیره تعاونی،علیرضا افخمی، معصومه صدق آمیز و اعظم صادقی اعضای هیئت مدیره، ابراهیم محمدی‌نسب مربی کارگاه درودگری، مریم پروانه‌نژاد مربی کارگاه مشبک، حمید رضاباباجعفری معاون هنرستان دکترحسابی، عاطفه شفیعی مدیر، لیلا قاسمی معاون آموزشی،فاطمه زارع خلیلی،خدیجه جعفری و لیلا کلاهی از هنرآموزان مدرسه مطهره و کیمیا نوروزی مدیر آموزشگاه فرشتگان و همکارانشان خانم‌ها پسندیده و حیدری در راه اندازی تعاونی فراگیر استثنایی استان فارس قدردانی کرد.

خیران برای خرید تجهیزات مورد نیاز اشتغال دانش آموزان استثنایی پای کار آیند

مدیرعامل شبکه مجمع خیرین استان فارس نیز در گفت‌‎وگو با خبرنگار تسنیم به آغاز فعالیت طرح تعاونی فراگیر ملی دانش آموزان استثنایی این استان اشاره و اظهار داشت: از جمله ویژگی‌های این طرح که برای نخستین بار آغاز به فعالیت کرد، کسب و کار ویژه دانش آموزان استثنایی، مهارت آموزی و فرهم کردن فضای تولید و کسب و کار برای دانش آموزان و خانواده آنان است.

سیروس پاک‌فطرت با تاکید بر اینکه تبلیغ، تشویق و فضاسازی برای رونق در فعالیت مهارتی این دانش آموزان با نیازهای ویژه از اهمیت بالایی برخوردار است بیان کرد: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در پی تشکیل تعاونی در کارگاه مهارت افزایی با ذوق وسلیقه و کمترین ابزار بهترین خروجی را انجام می دهند که باید کارهای هنری این دانش آموزان مورد توجه قرار گرفته و وارد عرصه بازار شود.

 مدیرعامل شبکه خیرین استان فارس با اشاره به حضور خود در مراسم افتتاحیه تعاونی فراگیر ملی دانش آموزان استثنایی این استان گفت: در نخستین فرصت اعضای هیئت مدیره شبکه مجمع از این تعاونی و دستاوردهای دانش آموزان بازدید و نشستی نیز برای کمک به این دانش آموزان و کار مهارتی آنان انجام می شود.

 وی بیان کرد: در حال حاضر دانش آموزان استثنایی فعال در کارگاه مهارت آموزی از کمبود تجهیزات برخوردار هستند که در این زمینه نیازمند همراهی و مشارکت خیران هستیم و شبکه خیرین استان نیز در حد امکان همراهی ها و حمایت های خود را انجام می‌دهد.

گزارش از علی شاهسون

انتهای پیام/ ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon