تمدن نوین اسلامی از مدارس محقق ‌می‌شود


تمدن نوین اسلامی از مدارس محقق ‌می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: تمدن اسلامی با شروع از مدارس و جشنواره‌هایی مثل جوان و نوجوان خوارزمی و جابر ابن حیان محقق می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا ابراهیمی پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره نوجوان خوارزمی اظهار داشت: استان اصفهان خواستگاه شهیدان گرانمایه، اندیشمندان مختلف در اعصار گذشته، تمدن سازان و هنرآفرینان است و نیز خاستگاه 23 هزار شهید گلکون کفن دفاع مقدس است که حدود 6 هزار از این عزیزان دانش‌آموز بودند و باعث شدند تا امنیت و آسایش و استقلال میهن اسلامی ما محقق شود و ما بتوانیم در سایه امنیت به مسائل مختلف از جمله مسائل علمی و پژوهشی بپردازیم.

وی عنوان کرد: یادواره این حماسه بزرگ و این رویداد علمی به نام یک اندیشمند فهیم و ولایتمدار مرحوم کاظمی آشتیانی است که می‌تواند یک الگو مناسبی برای قشر جوان و نوجوان باشد؛ امثال شهید کاظمی‌ها و شهید آشتیانی‌ها و افراد بزرگوار مثل فخری‌زاده‌ها در ایران اسلامی بسیار است و آنها فخر و الگوی ما هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: بهترین الگویی که ما می‌توانیم در دوره زندگی خود داشته باشیم این عزیزان هستند.

وی با اشاره به ویژگی‌های مرحوم کاظمی آشتیانی بیان کرد: مهم ترین ویژگی کاظمی آشتیانی که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان الگو یاد شده جهد و تلاش و کوشش ایشان در راستای رساندن ایده‌های دانش‌آموزان به علم نافع است؛ ما باید در این راستا قدم برداریم‌.

ابراهیمی با بیان اینکه در فرمایشات مکرر رهبر معظم انقلاب بحث تمدن نوین اسلامی مطرح شده است، گفت: این تمدن محقق نمی‌شود مگر با شروع از مدارس و جشنواره‌هایی مثل جوان و نوجوان خوارزمی و جابر ابن حیان و این‌ها به دانشگاه و شهرک‌های علمی و تحقیقاتی و اندیشمندانی برای اسلام و انقلاب منجر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هر کسی که علم دارد حاکم می شود و این حاکمیت به معنای ظاهری نیست بلکه شان و منزلت پیدا می‌کند و کشوری که به علم و پژوهش و اندیشه و جشنواره‌های علمی توجه کند قدرتمند است و هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر آن ایستادگی کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به تاثیر توسعه علمی در قدرت انقلاب اسلامی تصریح کرد: آمریکا و قدرت‌های بزرگ نمی‌توانند علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی کاری بکنند و این فقط به خاطر قدرت نظامی نیست بلکه به خاطر قدرت علمی و توسعه اقتصادی و فناوری و علم و اندیشه است؛ اگر در این راستا حرکت کنیم زمینه‌ساز تمدن اسلام  می‌شویم و این تمدن زمینه‌ساز قیام معود عالم هستی حضرت بقیه‌الله می‌شود.

وی ادامه داد: دانش‌آموزانی که در دوره‌های مختلف در جشنواره‌های نوجوان و جوان خوارزمی و المپیادها و جشنواره‌های مشابه حضور پیدا می‌کنند هرکدام به سهم خود می‌توانند سرباز امام زمان(عج) باشند چراکه ایشان سرباز توانمند علمی می‌خواهند تا کل جهان ساخته شود و این کار نیازمند دانشمندان و خردورزان است.

تولیدات دانش‌آموزان نخبه را به محصول تبدیل می‌کنیم‌

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش از برنامه‌های بعد از جشنواره خبر داد و گفت: این دسته دانش‌آموزان را رها نخواهیم کرد و فرصتی فراهم می‌کنیم که تولیدات‌شان را به محصول تبدیل کنیم و  اگر زمینه تجاری‌سازی فراهم شود این ارتباط را برقرار می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی کاظمی در حاشیه جشنواره خوارزمی در جمع خبرنگاران با اشاره به میزبانی اصفهان در جشنواره خوارزمی، اظهار داشت: این جشنواره هشتمین دوره نوجوان خوارزمی بعد از سه سال وقفه حضوری به صورت حضوری به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد.

وی افزود: در این مرحله 523 نفر از دانش‌آموزان با بیش از 200 نفر از همکاران فرهنگی از بین ناظران، معاونان آموزش متوسطه استان‌ها، روسای ادارات دوره اول و دوم متوسطه در این جشنواره شرکت کردند و فرصتی را برای رقابت دانش‌آموزان فراهم کردند.

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این دوره از جشنواره در 9 محور برگزار شد، گفت: 3 محور برنامه‌نویسی، ریاضی و مناظره که از سرفصل مطالعات اجتماعی برای اولین بار در این دوره جشنواره اضافه شد و ما با برگزاری این جشنواره به دنبال این هستیم که بتوانیم فرصت‌هایی را برای ظهور، بروز و شناسایی استعدادهای بالقوه و بالفعل دانش‌آموزان به ویژه در عرصه علمی و پژوهشی فراهم بیاوریم.

وی ادامه داد: فرصتی را فراهم کنیم که بهبود فرایندهای یادگیری با رویکرد پژوهش محوری را داشته باشیم کار بست آموزش‌ها به خصوص در زندگی شخصی دانش‌آموزان از آموخته‌هایی که در طول دوره متوسطه اول دارند، بتوانند در زندگی شخصی و امورات مختلف دست‌سازه‌هایی داشته باشند و کسب و کارهایی را ایجاد کنند.

رویکرد اصلی ما مهارت آموزی و تقویت پژوهش محوری دانش‌آموزان است

کاظمی تصریح کرد: محورهای مختلف با رویکرد کاربردی برگزار شد و رویکرد اصلی  ما هم مهارت آموزی و تقویت پژوهش محوری دانش‌آموزان و همچنین توجه به روحیه خلاقیت و نوآوری دانش‌آموزان و افزایش کارآفرینی آنها در آینده است.

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این برگزاری این قبیل جشنواره‌ها بتواند بستری برای کیفیت‌بخشی با آموزش‌های متوسطه اول داشته باشد، گفت: موضوع بحث 6 ساحته که مورد تاکید سند تحول بنیادین است بحث کاملا تلفیقی است که باید در کنار مسائل دانشی اتفاق بیفتد و زمینه‌ای را برای رویکرد اقتصادی -حرفه‌ایی، سلامت، اعتقادی، عبادی و سایر ساحت‌های مختلف دانش‌آموزان بتوانیم فراهم کنیم.

وی افزود: برگزاری این جشنواره‌ها قطعا هر چه به سمت مهارتی‌تر پیش برود، می‌تواند زمینه‌ساز تحقق رویکرد چند ساحتی را فراهم کند و سعی کردیم در کنار این موضوع توجه به مسائل اعتقادی، توجه به ساحت زیستی و بدنی هم حتی در برنامه‌ریزی اجرایی ما در این دوره جشنواره در اجرای فرایندها پرداخته شود.

کاظمی خاطرنشان کرد: با برگزاری این جشنواره‌ها موقعیت‌های متنوع یادگیری برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنیم و دانش‌آموزان در کنار این فعالیت‌هایی که دارند تجربه کار گروهی و تیمی را تجربه می‌کنند، آنها گروه تشکیل می‌دهند و بوم کسب و کار می‌نویسند و زمینه را برای تقویت ساحت‌های مختلف در خودشان آماده می‌کنند و ما هم زمینه توسعه و تقویت 6 ساحته را فراهم می‌کنیم.

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان بوم کسب و کار، گفت: با توجه به شعار سال تصمیم داشتیم بین این دانش‌آموزان و طرح‌های علمی-پژوهشی ارتباط برقرار کنیم و آنها را تبدیل به محصول کنیم که نیاز به ورود شتاب‌دهنده‌ها هست و سعی کردیم برنامه‌هایی انجام بدهیم و همچنین برای بعد از این جشنواره برنامه‌هایی داریم و آنها را رها نخواهیم کرد و بتوانیم فرصتی را به وجود بیاوریم که تولیدات‌شان را به محصول تبدیل کنیم و  اگر زمینه تجاری‌سازی فراهم شود از طریق شتاب‌دهنده‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم وفناوری این ارتباط را برقرار کنیم و از ظرفیت علمی دانش‌آموزان به طور مستمر استفاده کنیم.

انتهای پیام/174

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon