میشل عون: مواضع مقاومت موجب بهبود شرایط لبنان در مذاکرات مرزبندی شد
رئیس جمهور لبنان با اشاره به اینکه موضعگیریهای مقاومت موجب تقویت جایگاه این کشور در مذاکرات احتمالی مربوط به پرونده مناقشه مرزی با فلسطین اشغالی شده تاکید کرد که حزبالله یکی از مولفههای اصلی لبنان است و ما به اتحاد خود با آن پایبندیم.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان اعلام کرد که در ساعت 12 شب 31 اکتبر کاخ ریاست جمهوری را ترک میکنم و یک دقیقه بیشتر در آنجا نخواهم ماند و امیدوارم دراین تاریخ کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) را تحویل رئیس جمهور جدید بدهم و یک دولت رسمی نیز در کشور تشکیل شود.
میقاتی در تشکیل دولت جدی نیست
وی در گفتگو با روزنامه الجمهوریه درباره عوامل تشکیل نشدن دولت لبنان تا مرحله فعلی اظهار داشت، من احساس میکنم که این مانعتراشیها عمدی است تا «نجیب میقاتی» نخستوزیر دولت موقت و کسانی که همراه او هستند از طریق همین دولت بر کشور مسلط شوند. اما دولت موقت صلاحیت بر عهده گرفتن اختیارات رئیس جمهور را ندارد و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند من تسلیم نخواهم شد و با کسانی که به دنبال مانعتراشی هستند مقابله میکنم. برخی به دنبال برهم زدن توازن در کشور هستند و میخواهند هجمه خود را علیه من کامل کنند.
میشل عون تاکید کرد که من هرلحظه آماده همکاری برای تشکیل دولت هستم و اگر امروز کابینه تشکیل شود بهتر از فرداست. من بیشترین تاکید را برای تشکیل سریع دولت دارم زیرا میخواهم مطمئن شوم که در صورت وقوع خلاء ریاستجمهوری، یک دولت رسمی جای آن را پر خواهد کرد. اما من تشکیل هر دولتی را قبول نمیکنم زیرا دولت آینده باید به شکلی باشد که بتواند با چالشها و بحرانهای متعدد کشور مقابله کند.
رئیس جمهور لبنان در ادامه بر اهمیت اضافه شدن 6 وزیر سیاسی به دولت فعلی تاکید و اعلام کرد که دولت تکنوکرات همانطور که پیشبینی میشد سازنده نبود و وزرای آن آمادگی ایفای نقش سیاسی و بر عهده گرفتن اختیارات رئیس جمهور را ندارند. طبق ساختار سیاسی لبنان حضور وزرای سیاسی در دولت ضروری است و همچنین کابینه جدید باید منعکسکننده نتایج انتخابات پارلمانی نیز باشد. نجیب میقاتی ابتدا با این ساختار موافقت کرده بوده بود مشروط به اینکه وزرای اقتصاد و امور پناهندگان تغییر کنند. اما بعد از گذشت چند روز نظر او برگشت و اضافه شدن 6 وزیر به دولت فعلی را نپذیرفت.
وی تاکید کرد، فرصت تشکیل دولت جدید هنوز وجود دارد و من از آقای میقاتی میخواهم که ماموریت خود را در تشکیل دولت به شکل جدی انجام دهد.
عون در رابطه با تحقیقات مربوط به انفجار بندر بیروت اظهار داشت، کمیسیون رسیدگی به این پرونده کار خود را معلق کرده و بیش از 8 ماه است که اقدامی برای رسیدگی به آن انجام نشده است؛ درحالی که لبنانیها بهای این تعلل را میپردازند. من در دوره ریاستجمهوری خود دستاوردهای متعددی داشتم که از جمله آنها صدور دستوراتی درباره منابع نفتی و گازی و تبدیل آن به قانون بود و همچنین اخراج تروریستهای تکفیری و تثبیت امنیت و ثابت در کشور از جمله دستاوردهای لبنان در دوره من بوده است. اما باارزشترین چیزی که داریم آغاز روند رسیدگی به پروندههای مالی و حسابرسی کیفری است و زمانی که من مبارزه با فساد را شروع کردم هجمههای تندی از جانب مقامات و سیاستمداران و برخی رسانهها علیه من شکل گرفت.
سمیر جعجع را در حدی نمیدانم که به او پاسخ بدهم
رئیس جمهوری لبنان درباره هجمههای تندی که اخیرا «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی علیه او انجام داده اعلام کرد که یک چیز کم ارزش نمیتواند بهای یک چیز باارزش را کم کند و سخنانی که جعجع علیه من مطرح کرده توهینهای آشکار بوده و من او را در حدی نمیبینم که پاسخش را بدهم. به قول معروف «شاهین و مرغ هردو پرنده هستند اما نمیتوان آنها را یکسان دانست».
وی درباره انتخاب رئیس جمهور جدید برای لبنان اظهار داشت، روند انتخاب رئیس جمهور باید در مهلت مقرر قانون اساسی به پایان برسد اما به نظر میرسد یک اراده خارجی وجود دارد که برخی را به سمت تعلل ورزی در این پرونده سوق میدهد و دستور کار لازم برای انتخاب رئیس جمهور جدید هنوز آماده نیست. رئیس جمهور آینده باید با قانون اساسی آشنایی کامل داشته و به اجرای مفاد آن متعهد باشد. اکثر اسامی که به عنوان نامزدهای احتمالی جهت تصدی پست ریاست جمهوری لبنان مطرح شدهاند فاقد صلاحیت هستند. «جبران باسیل» رئیس جریان جریان آزاد ملی نامزد ریاست جمهوری نشده است.
مواضع و تهدیدهای حزبالله شرایط لبنان را در مذاکرات مرزبندی بهبود بخشید
میشل عون درباره پرونده نفت و گاز لبنان و مناقشه مرزی با فلسطین اشغالی و سفر جدید «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی در این پرونده به بیروت گفت، بیشتر مواضعی که لبنان مطرح میکند مورد قبول طرف اسرائیلی قرار گرفته است و میتوان نتیجه گرفت امور تقریبا در مرحله نهایی قرار دارد اما این بدان معنا نیست که همه چیز تمام شده و ما باید تا پایان توافق نهایی منتظر بمانیم. میدان قانا به شکل کامل متعلق به لبنان است و ما بر حق لبنان جهت استخراج انرژی از این میدان تاکید داریم؛ حتی منطقهای که اسرائیلیها ادعا میکنند دراین میدان متعلق به آنهاست. این مواضع ما یک دستاورد بزرگ و فراتر از چیزی است که قبلا در این پرونده به دست آورده بودیم.
عون درباره تلاش برخی برای به تعویق انداختن پرونده مذکور تا بعد از پایان دوره ریاست جمهوری وی گفت، این احتمال جدی است و شرایط ایجاب میکند که این پرونده قبل از پایان دوره من به نتیجه برسد. همچنین علیرغم تنشهایی که اخیرا بر سر پرونده مرزبندی به وجود آمد احتمال وقوع جنگ میان دو طرف منتفی است. همچنین باید تاکید کنیم که موضعگیریهای مقاومت و تهدیدات آن علیه اسرائیل به بهبود شرایط لبنان در مذاکرات کمک کرد و یک گام رو به جلو بود.
به اتحاد با حزبالله پایبندیم
وی درباره روابط با حزبالله تاکید کرد، جبران باسیل به خاطر اتحاد با حزبالله، توسط آمریکا تحریم شد اما ما از ائتلاف خود با این جنبش پشیمان نیستیم وبه کاری که انجام دادهایم اعتقاد و باور داریم. حزبالله یکی از مولفههای اصلی لبنان است و ما در یک کشور زندگی میکنیم و با همه لبنانیها از جمله حزبالله کنار یکدیگر خواهیم بود نه کنار آمریکاییها یا اسرائیلیها یا هر طرف خارجی دیگری. بنابراین اصول ملی و اخلاقی به دور از هرگونه محاسبات سیاسی ما را ملزم میکند که در کنار شرکای خود در داخل کشور بایستیم و به آنها تعهد داشته باشیم؛ همانند اتفاقی که در جریان جنگ جولای 2006 رخ داد و همه باهم بودیم. پس چرا برخی تلاش دارند جوانان و نسل جدید لبنان را به خاطر تعهد به مبانی ملی خود سرزنش کنند؟
انتهای پیام/