افزایش حمایتها از تایوان در بحبوحه شدت گرفتن تنشها با چین
نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد در پی افزایش فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی تنگه تایوان، حمایتهای جهانی از تایوان افزایش یافته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نتایج بررسی های جدید نشان می دهد در پی سفر جنجال برانگیز ماه گذشته نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و افزایش فعالیت های نظامی چین در نزدیکی تنگه تایوان، حمایت های جهانی از این کشور افزایش یافته است.
مرکز تحقیقاتی پولیسی اظهار کرد همزمان با نزدیک تر شدن روابط بین روسیه و چین، نگرانی های جهانی درباره واکنش جدی تایوان در صورت ادامه فعالیت های نظامی چین در نزدیکی مرزهای این کشور، افزایش یافته است. این موضوع باعث شده بسیاری از کشورهای جهان از سفر پلوسی به تایوان حمایت کنند.
بر این اساس، بسیاری از کشورها در حالی حمایت خود را از تایوان اعلام کردند که از ایده وقوع تهاجم نظامی دیگری در جهان پس از تجاوز روسیه به اوکراین، اعلام بیزاری کردند.
کشورهای آسه آن نیز نسبت به افزایش تنش ها در تنگه تایوان ابراز نگرانی کردند. براساس گزارش منتشر شده از سویمرکز تحقیقاتی پولیسی، کشورهای آسه آن در نشست اخیر خود که چین نیز در آن حضور داشت، هشدار دادند که درگیری بین چین و تایوان می تواند منجر به نتایج غیرقابل پیش بینی شود و به همین دلیل از پکن خواستند تا خویشتنداری بیشتری به خرج دهد. این درخواست کشورهای آسه آن، باعث شد وزیر خارجه چین نشست را ترک کند. حتی کره جنوبی نیز که از سرزنش پکن به طور مستقیم خودداری کرده بود، مراتب اعتراض خود را نسبت به هر گونه تلاش برای تغییر وضعیت موجود در منطقه آسیا اقیانوسیه، اعلام کرد.
مرکز تحقیقاتی پولیسی افزود: علاوه بر این، بسیاری از کشورها مانند کشورهای شرق اروپا، به دنبال محدودکردن روابط خود با چین هستند. وزیر خارجه لتونی اظهار کرد این کشور تصمیم دارد حضور خود را در گروه همکاری کشورهای مرکزی و شرق اروپا با چین، کاهش دهد. کشور لیتوانی نیز سال گذشته از این گروه همکاری خارج شد و قصد دارد روابط خود را با تایوان گسترش دهد.
کشورهای دیگری همچون اسلواکی و جمهوری چک نیز روابط خود را با تایوان مستحکم تر کرده در حالی که هشدارهای چین را نادیده گرفتهاند. به رغم آنکه چین دعوت از نخست وزیر تایوان از سوی جمهوری چک را اقدامی نفرت انگیز خواند، اما دیگر کشورهای اروپایی به حفظ روابط خود با تایوان متقاعد شدهاند.
همچنین این گزارش حاکی از آن است که چین به سرعت در حال از دست دادن دوستان و شرکای خود است و دشمنان بیشتری برای خود در منطقه آسیا اقیانوسیه تراشیده است. قابل توجه است که اخیرا ژاپن و استرالیا نیز به جمع کشورهای بلوک غربی به رهبری آمریکا برای مقابله با چین پیوستهاند.
در پی سفر جنجال برانگیز نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و بعد از آن سفر هیئتی از کنگره آمریکا به این کشور و در نهایت سفر فرماندار ایندیانا و سناتور مارشا بلکبرن به این کشور، دولت چین همچنان به رزمایش خود در نزدیکی تنگه تایوان ادامه داده و همین امر باعث نگرانی های زیادی شده است.
پس از این سفرها وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد به سیاستمداران آمریکایی توصیه میکنیم به اصل چین واحد و بیانیههای مشترک میان دو کشور پایبند باشند.
دولت چین همچنین اعلام کرد شرط ازسرگیری مذاکرات آبوهوایی با دولت آمریکا این است که واشنگتن پیامدهای منفی سفر پلوسی به تایوان را برطرف کند. این یک شرط لازم الاجرا برای از سرگیری مذاکرات آب و هوایی است.
دولت چین پیشتر در پاسخ به سفر نانسی پلوسی به تایوان، برخی اقدامات تنبیهی علیه آمریکا اعمال کرد. تعلیق گفتگوها میان فرماندهان نظامی این کشور و همتایان آمریکایی آنها و نیز لغو مذاکرات آبوهوایی میان پکن و واشنگتن و لغو همکاری با واشنگتن در زمینه مهاجرت غیرقانونی و جرایم فرامرزی و مبارزه با مواد مخدر از جمله این اقدامات است.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد آمریکا هرگز تاخت و تاز چین در تنگه تایوان را به عنوان امری عادی و جدید نمی پذیرد.
وی افزود: از زمان سفر نانسی پلوسی به تایوان در اوایل ماه اوت، چین عملیات های نظامی کم سابقهای را در نزدیکی تایوان آغاز کرده و حالا تلاش می کند با ادامه این عملیات ها، آن را به عنوان امری عادی و جدید در قبال تایوان نشان دهد.
پس از گذشت چند هفته از سفر گروهی از مقامات آمریکایی به تایوان، سه روز پیش هیئتی 5 نفره از پارلمان فرانسه وارد این کشور شدند.
هدف از این دیدارها گفتگو درباره موضوعاتی همچون امنیت منطقه ای، نوآوری های تکنولوژی و تقویت زنجیره ذخایر صنعتی عنوان شده است.
این نخستین سفر یک هیئت عالی رتبه اروپایی به تایوان، پس از سفر جنجال برانگیز نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و به این کشور است.
انتهای پیام/