ورود صنایع به ساخت متروی کلانشهر اصفهان


ورود صنایع به ساخت متروی کلانشهر اصفهان

چالش‌های اجرای پروژه قطار سریع‌السیر تهران- اصفهان، ضرورت ورود صنایع به ساخت مترو این کلانشهر اصفهانو پیشرفت زیرسازی‌های پروژه قطار شهری با سرمایه‌گذاری‌های صورت پذیرفته از جمله مهمترین موضوعات جلسه شورای شهر اصفهان به شمار می‌رفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، در پنجاه‌وپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به ازدحام جمعیت در مرزهای کشور پیرو راهپیمایی باشکوه اربعین اظهار داشت: ازداحام جمعیت مشکلاتی را برای مردم ایران و زائران در مرزها ایران و عراق به همراه داشته، همچنین با توجه به علاقه‌مندی همیشگی دولت ایران به منظور حضور در آیین پیاده روی اربعین پیشنهاد می‌شود تا شرایط انتقال زائران در سطح ملی به کربلا فراهم شود و ستاد اربعین به منظور برنامه‌ریزی اجرای بهتر این منظور حتی یک روز هم تعطیل نشود. 

وی با اشاره به پروژه قطار سریع‌السیر تهران-قم- اصفهان افزود: به دنبال بازتاب اخبار این پروژه برخی از دوستان ما در حوزه راه‌ و شهرسازی تصورشان بر آن بود که ما چرایی هزینه در این حوزه مدنظرمان است درحالیکه پروژه‌ای که از 26 سال پیش کلنگ آن زده شده و از تعریف در بودجه کشورش نیز 12 سال سپری می‌شود در صورتی که پروژه مشابه به آن در کشور اندونزنی در دوره 4 ساله به اتمام رسیده بنابراین منظور آن است که طولانی شدن این پروژه هزینه‌های چندبرابری را به همراه خواهد داشت. 

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان طولانی شدن این روند را یک بیماری اداری دانست و بیان کرد: اکنون که دولت بر اجرای این پروژه اراده دارد و مجلس نیز علاقه‌مندی خود را نسبت به اجرای آن نشان داده، کارشناسی بیمارگونه و مریض در بدنه دولت، سازمان مدیریت و بانک مرکزی ممانعت‌های زیادی را در اجرای این پروژه به همراه خواهد داشت، به همین منظور ضروری است تا سیستم راهکار و فکر علاجی برای این بروکراسی ناسالم بیاندیشد. 

وی خاطرنشان کرد: 70 درصد زیرسازی‌های پروژه قطار شهری با سرمایه‌گذاری‌های صورت پذیرفته اجرا شده  که سود این سرمایه‌گذاری هر 6 ماه توسط دولت پرداخت می‌شود. اکنون مطرح کردن اقتصادی بودن یا نبودن پروژه درست نیست، ما اکنون به عنوان کشور پیشرفته در منطقه علاقه‌مند به ورود تکنولوژی روز به کشور هستیم در حالیکه این پروژه در کشورهای دیگر با زمان کمتری به سرانجام می رسد. 

نورصالحی با بیان آنکه اکنون اعتراض ما به نبود اراده و تسلط و اقتدار مدیریتی برای این پروژه است، گفت: افرادی هستند که با هر نوع اندیشه با اجرای این پروژه مخالف هستند، ممانعت می‌کنند و در سایر پروژه‌ها نیز این موضوع را شاهدیم. 

وی پیرامون موزه بزرگ شهر اصفهان، اظهارداشت: در این پروژه به واسطه سوء مدیریت‌ها و جریانات شاهد طولانی شدن آن به مدت 10 سال بودیم که روز گذشته به شهرداری اصفهان از جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اخباری پیرامون رفع موانع این پروژه دادند که امیدواریم اصفهان در یکی از شهرهای تاریخی دنیا شاهد راه‌اندازی موزه ملی باشد. 

ضرورت توجه ویژه به برخی پروژه‌ها در تدوین بودجه 1402 

سیدامیر سامع عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره پروژه‌های عمرانی همچون رینگ چهارم، خط 2 مترو و خرید اتوبوس اظهارداشت: در راستای انجام پروژه‌های مهم شهری 10 پروژه بزرگ دیگر از جمله بوستان مشاهیر، پردیس فرهنگ، بوستان خانواده، موزه بزرگ اصفهان و چندین پروژه فرهنگی شهری دیگر برنامه ریزی شده بود که اکنون در مرحله طراحی و برنامه‌ریزی هستند اما قدرت لازم و کافی را به منظور آغاز فاز اجرایی ندارد. 

وی با بیان آنکه برنامه‌ریزی زمانی لازم برای برخی از این پروژه‌ها تعیین شده اما هنوز شرایط برای اجرای این پروژه‌ها فراهم نشده است با اشاره به شروع فرایند بودجه 1402 بیان کرد: موارد همچون موضوع آمار و اطلاعات، تحلیل محلی و منطقه‌ای و شهری به همچنان به صورت کامل مشخص نیست و نیازمند آن است تا آمار و اطلاعات برای فرایند بودجه 1402 تکمیل شود. همچنین لازم است برنامه‌ریزی لازم و اطلاعات پروژه‌ها در شورای سیاست‌گذاری پروژه‌ها پیرامون اجرای پروژه‌های بزرگ شهری در سال آینده مطرح و از هم‌اکنون در سطح مناطق و معاونت‌ها نیازسنجی‌های لازم دربخش‌های مختلف شهرداری صورت پذیرد. 

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: برای بودجه سال آتی به هم‌افزایی و هماهنگی دستگاه‌های شهری نیازمندیم، به نظر می‌رسد می‌توانیم با اطلاع از برنامه‌های دستگاه‌های شهری، اشتراک آمار و اطلاعات و هماهنگی در پروژه‌های موجود شاهد هم‌افزایی و هماهنگی بین دستگاهی باشیم که در این راستا شهرداری می‌تواند دبیرخانه‌ای به عنوان پیشنهاد در این زمینه داشته باشد. 

ضرورت توجه بیش از پیش پیمانکاران به حفاظت از فضای سبز کلانشهر تاریخی اصفهان 

احمد شریعتی عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: با وجود آنکه در جلسات مختلف پیرامون ایجاد موکب‌هایی برای زائرانی که به اصفهان وارد می‌شوند اشاره کردیم اما اکنون در آستانه اربعین حسینی شاهدیم که همچنان کاری صورت نپذیرفته است. باید گفت که همچنان دیر نیست و می‌توان موکب‌هایی در منطقه کمریندی شرق یا صفه در راستای میزبانی و استراحت زائران ایجاد کرد چرا که در سال‌های گذشته برنامه‌ریزی مناسبی در این باره صورت نگرفته درحالیکه ایجاد موکب در این مسیرها لازم است. 

وی افزود: با مراجعه به پارک‌ها و فضای سبز شاهد فضای غم‌زده‌ای هستیم و درختان نسبت به سال‌های گذشته طراوت و شادابی چندانی ندارند، در این راستا سازمان پارک‌ها و خدمات شهری در این مسیر تلاش‌های فراوانی می‌کنند که دیگر کلانشهرها می‌توانند از آن با وجود شرایط خشکسالی درس گیرند، با این وجود این کارها کفاف نمی‌دهد و در این باره برای نگهداری ویژه از درختان به پیمانکاران تذکر می‌دهیم. 

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه منطقه تفریحی ناژوان نیز حال وهوای سابق را ندارد، بیان کرد: با توجه به آنکه اصفهان در حوزه گردشگری جایگاه ملی و جهانی دارد باید به مسئولان در سطح ملی گفت که اصفهان را در حوزه خشکسالی دریابید و از سوی دیگر وضعیت موجود را نیز به خودمان یادآور می‌شوم تا طراوت فضای سبز حفظ شود. 

وی با بیان آنکه مدت‌ها است آب در مادی‌ها وانهار جریان نداشته و فضای سبز را دستخوش تغییرات قرار داده است، با اشاره به افتتاح خط چهارم اتوبوس تندرو پایانه ترکیبی جی و سیستم هوشمند حمل‌ونقل خاطرنشان کرد: از مدت‌ها پیش به دنبال اجرای سیستم هوشمندسازی بودیم که انجام آن قابل تقدیر است.  پایانه‌های نوترکیبی برای توسعه شهر پاسخگو هستند. 

شریعتی تصریح کرد: در منطقه 15، میدان امام خمینی به ایجاد پایانه نیازمند است تا جمعیتی که در این میدان  برای جابجایی می ایستد از آن پایانه بهره‌مند شوند و به دنبال آن ترافیک موجود در این میدان مرتفع می‌شود. 

تذکر به شهردار اصفهان پیرامون شهرک شهید کشوری اصفهان

احمدرضا مصور رئیس کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان در تذکری اظهارداشت: از مدت‌ها پیش به شهرداری پیرامون شهرک شهید کشوری به صورت مکتوب اعلام داشتیم که نسبت به سوالات مطرح شده پاسخگو باشد اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است که در صورتی که در جلسه آتی پاسخی مطرح نشود ضمن درخواست سوال کتبی از شهردار خواستار حضور ایشان در صحن خواهم شد.

وی افزود: پیرامون شهرک شهید کشوری به صورت علنی و خصوصی چندین بار تذکر داده‌ایم و ضروری است که شهردار نسبت به سوال هیأت تحقیق و تفحص پاسخگو باشد زیرا معضلات مردم در شهرک شهید کشوری برای ما اهمیت دارد.

احمدرضا مصور رئیس کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: سوالات ما پیرامون محاسبات مالی، توافقات صورت گرفته و بدون امضای شهردار وقت است که عملیاتی شده، همچنین از دیگر سوالات ما پیرامون 2 میلیون متر مربع تراکمی که توافق کرده‌اند است و اینکه چقدر از آن داده شده است.

با مالیات و ارزش افزوده مردمی نمی‌توان مترو ساخت

عباس حاج رسولی‌ها رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان  آنکه خدمات شهرداری اصفهان می‌ تواند در بخش‌های مختلفی همچون شهرسازی، شهر هوشمند، نظافت شهر و نگهداری فضای سبز تبلور یابد اظهارداشت: دغدغه نخست ما در ابتدای مهر کمبود اتوبوس بود که با  اقدامات انجام شده 1000 اتوبوس در ابتدای این ماه فعال می‌شود و در صورتی که این اتفاق به تحقق نمی‌پیوست بحران‌ها و شرایط بدی را شاهد بودیم.

وی افزود: با افزایش تعداد اتوبوس‌ها امکان انجام سفرهای آموزشی با هزینه‌های حداقلی ویژه دانش‌آموزان فراهم می‌شود. هنگامی که روند آلودگی و پاکیزگی هوا را در سالهای 1392 و 1400 بررسی می‌کنیم شاهد بدتر شدن شرایط آلودگی هوا هستیم که بخشی از علت آن استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها است و 30 درصد از آن نیز به آلودگی هوا باز می‌گردد.

رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در چندسال اخیر ناوگان تاکسیرانی کلانشهر اصفهان به روز نشده و از شهرداری خواستار آن هستیم تا با انجام تعاملاتی با وزارت کشور در برطرف ساختن آلودگی هوا نقش ویژه‌ای ایفا کند. ریزگردها از دیگر معضلات آلودگی‌ هوای اصفهان است که منشأ آن تالاب گاوخونی است.

وی با اشاره به داده نشدن حقابه تالاب گاوخونی خاطرنشان کرد: از سازمان محیط زیست درخواست داریم تا احیا این حق را پیگیر شود تا از اوج‌گیری ریزگردها جلوگیری شود.

حاج رسولی‌ها پیرامون اجرای مترو اصفهان گفت: به دلیل تورم سنگین موجود توان اجرای مترو را نداریم و باید دانست که اجرای این پروژه با بودجه شهرداری قابل اجرا نیست. در این باره از دولت و وزارت کشور خواستاریم با ضمن افزایش سهم خود در این پروژه در بودجه سال آتی از اجراسازی مترو به عنوان بهترین مصداق حمل‌ونقل پاک در اصفهان حمایت کنند و در کنترل آلودگی هوا گام ویژه و مثبتی بردارند.

وی با بیان آنکه هنگامی که خط دوم مترو راه بیفتد ارزش خط یک مشخص خواهد شد، تصریح کرد : راندمانی که اکنون 30 درصد است به 80 درصد افزایش می‌رسد. خط سوم متروی اصفهان در این دوره نیز کلنگ‌زنی می‌شود و با توجه به آنکه از مسیر فلاورجان می‌گذرد، فولاد مبارکه می‌تواند به عنوان سرمایه‌گذار اجتماعی در اجرای این پروژه ورود کند و خط سوم را از خود به عنوان یادگار به جا بگذارد. همچنین از آنجایی که ادامه خط یک در توان مردم شهر نیست که با ملایمت و ارزش افزوده مترو شهر را بسازند به همین خاطر پالایشگاه در ادامه این مسیر می‌تواند مدیریت شهری را یاری کند.

انتهای پیام/174

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon