اربعین، شتاب‌دهنده بزرگی برای تحقق تمدن اسلامی است

اربعین، شتاب‌دهنده بزرگی برای تحقق تمدن اسلامی است

مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: در مراسم اربعین شاهد تحقق مفاهیمی در میدان عمل هستیم که تا پیش از این فقط به صورت انتزاعی درکش می‌کردیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجید امامی استاد دانشگاه و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور مهمان برنامه تلویزیونی «در مسیر حسین» بود. او درباره اینکه راهپیمایی اربعین چه نقشی در تمدن‌سازی اسلامی دارد، گفت: می‌بینید که امام حسن عسکری در آن حدیث مشهور، زیارت اربعین را به عنوان یک ممیزه بسیار مهم خط امامت از غیر از آن معرفی می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که همیشه جریانی در مقابل جریان امامت وجود داشته است.

وی ادامه داد: در نسبت با زیارت اربعین که در یکی دو دهه گذشته احیا شده است، حال تمدنی خود را بازخوانی می‌کنیم. در حقیقت با زیارت اربعین، دنبال ارتقای وضعیت فعلی جامعه هستیم.

امامی با اشاره به مؤلفه‌های اصلی در راهپیمایی اربعین گفت: بنده 10-12 مؤلفه‌ای را شناسایی کردم که می‌تواند زمینه‌ساز تمدن اسلامی باشد و به نظر می‌رسد موسم اربعین، شتاب‌دهنده بزرگی برای تمدن اسلامی است. شاید اگر اربعین نبود نمی‌توانستیم این مولفه‌ها را درک کرده و به نسل بعدی انتقال بدهیم. در رأس این مولفه‌ها نظم قرار دارد؛ نظم یک رژیم بین اشیاء است که ما را به هدف می‌رساند.

اربعین لذت انتزاعی برخی مفاهیم را در میدان عمل نشان داد

وی اضافه کرد: مولفه‌های دیگر صبر، مقاومت و مواسات است. همچنین در اربعین مردمی‌سازی را می‌بینیم و شاهد مفهوم صلح و تنوع در عین وحدت هستیم. از دیگر مولفه‌ها نیز می‌توان به مسئولیت‌پذیری و حرکت، دولت تنظیم‌گر مقتدر و امنیت اشاره کرد. قبل از اربعین، هر وقت درباره این مفاهیم صحبت می‌کردیم می‌توانستیم لذت انتزاعی آن را تصور کنیم، اما نمی‌توانستیم بگوییم که این مفاهیم در عمل، چگونه محقق می‌شود.

دبیر فرهنگ شورای عمومی کشور گفت: بنابراین می‌توان گفت که اربعین به عنوان یک شتابدهنده می‌تواند یک یا چند مورد از این مولفه‌ها را در زندگی اجتماعی مردم و مسلمین بازتولید کند. در این شرایط، اگر 20 روز برگزاری این مراسم به 12 ماه سال تسری پیدا کند، بسیار سریع‌تر از حالت عادی به یک الگوی قابل تاملِ تمدنی می‌رسیم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اربعین ثابت کرد که محرکی فراتر از خاک و خون می‌تواند ما را در کنار یکدیگر مجتمع کرده و همه شیعیان را فراتر از ملت و مرز در یک مسیر قرار بدهد. این موضوع در حالی است که در تمدن فعلی، تنها چیزی که افراد را کنار هم قرار می‌دهد خاک و خون است. ادعا می‌شود که جهانی‌سازی صورت گرفته اما انسان امروز هیچ گاه به سمت جهان وطنی نرفته است.

او در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید مورد تاکید قرار گیرد، اقتصاد اربعین است. معتقدم که باید اقتصاد تمدنی خود را در اربعین مطالعه کنیم.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران