سفر فرمانده ارتش مغرب به تل آویو


سفر فرمانده ارتش مغرب به تل آویو

فرمانده کل ارتش مغرب در راس یک هیئت نظامی فردا راهی فلسطین اشغالی می‌شود تا در نشست «ابتکارعملیاتی» شرکت کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشست  «ابتکار عملیاتی » با حضور نمایندگان نظامی 25 کشور جهان سه شنبه هفته جاری در تل آویو برگزار می‌شود تا همکاری‌های نظامی و راهبردی میان شرکت کنندگان در این نشست تعمیق شود.

به نوشته روزنامه  «هبه پرس» چاپ رباط ، ژنرال « فاروق بلخیر» فرمانده کل ارتش مغرب به منظور یک دیدار رسمی از اسرائیل ( فلسطین اشغالی ) طی هفته جاری راهی تل آویو خواهد شد تا در یک نشست بین المللی که در مقر فرماندهی ارتش ( وزارت جنگ ) اسرائیل برگزار می شود، شرکت کند.

به گفته منابع آگاه ، مراسم استقبال رسمی از هیئت نظامی مغرب در مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی انجام می‌شود.

ارتش رژیم صهیونیستی برگزاری نشست « ابتکار عملیاتی » را نمایانگر گسترش روابط نظامی تل آویو با کشورهای شرکت کننده در این نشست می داند.

در همین حال، یک کارشناس مغربی فعال درحوزه نظامی در گفت وگو با روزنامه «هسپرس » چاپ رباط گفت: به دنبال عادی سازی روابط مغرب با اسرائیل ( در دسامبر 2020 ) روابط نظامی امنیتی میان دو طرف بسیار توسعه یافته است.

« عبدالرحمان مکاوی» با اشاره به برگزاری نشست ابتکار عملیاتی در تل آویو تصریح کرد: در این نشست درباره راهبردهای نوین در جنگ‌های ترکیبی بحث و گفت‌وگو خواهد شد. این جنگ‌ها متکی به استفاده از موشک‌های میان برد و دور برد همراه پهپاد است.

وی با بیان اینکه مغرب می‌کوشد از شیوه‌های عملیاتی اسرائیل استفاده کند، اظهار داشت: رباط در وهله اول می خواهد از توان فنی اسرائیل در جنگ سایبری استفاده کند. برنده سایبری کسی است که دارای اطلاعات باشد. اسرائیل فناوری  لازم در این جنگ را دارد. به همین دلیل،  توانسته در برابر دشمنان مختلف ایستادگی کند لذا مغرب می‌کوشد از فناوری اسرائیل در جنگ سابیری استفاده کند.

سفر فرمانده کل ارتش مغرب به تل آویو چند ماه پس از سفر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به رباط صورت می‌گیرد.  در این سفر بود که دوطرف در خصوص گسترش همکاری‎های  نظامی و امنیتی میان تل آویو به توافق رسیدند.

حمایت از قانون پیشنهادی وکلای سوادنی

سازمان ملل و سفارتخانه‌های 9 کشور غربی در خارطوم با انتشار بیانیه‌ای از قانون اساسی پیشنهادی کانون وکلای سودانی برای عبور از دوره انتقالی حمایت کردند.

قانون اساسی پیشنهادی وکلای سودانی در 76 بند تنظیم شده و قراراست رایزنی‌های بیشتری درباره آن انجام شود تا به یک قانون مورد قبول تمام تشکلات سیاسی و مدنی سودان تبدیل شود.

در این قانون به چگونگی تشکیل دولت مدنی ، روابط نهادهای حاکمیتی ، ادغام نیروهای واکنش سریع و شبه نظامیان گروه‌های مسلح در ارتش ، آزادی دینی ، استقلال دانشگاه‌ها و رسانه ‌ها پرداخته شده است.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، قانون اساسی پیشنهادی کانون وکلای سودانی برخاسته از نشست ماه گذشته میلادی است که در آن احزاب سیاسی به جزء حزب کمونیست، طیف گسترده ای در تشکلات مدنی و نمایندگان مراکز دیپلماتیک جهان در خارطوم حضور داشتند.

سازمان ملل با انتشار بیانیه ای از قانون اساسی پیشنهادی وکلای سودان استقبال کرد و آن را گامی مهم در روند انتقال دموکراتیک در این کشور دانست. سفارتخانه های آمریکا، انگلیس، فرانسه ، آلمان، ایتالیا، هند، نروژ، اسپانیا و سوئد با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند: قانون اساسی جدید که توسط کانون وکلای سودانی ارائه شده است برای تاسیس یک دولت مدنی طی دوره انتقالی ضروری است و تشکیل چنین دولتی بسترهای لازم را برای از سرگیری همکاری‌های بین المللی با خارطوم فراهم می کند.

در این بیانیه آمده است: با توجه به بحران‌های اقتصادی امنیتی و انسانی که سودان با آنها مواجه است، ضروریست که  ارتش در روند سیاسی شرکت کند و به سیاستمداران مدنی کمک کند تا به مسیر انتقال دموکراسی به کشورشان باز گردند.

ازسوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند سودان در گرداب بحران سیاسی و تنش‌های اجتماعی فرو رفت، به گونه‌ای که تمام طرح‌های داخلی و خارجی برای پایان دادن به بحران با شکست مواجه شد.

سرانجام ژنرال « عبدالفتاح برهان» فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیتی در مردادماه گذشته اعلام کرد: ارتش از روند گفت‌وگوهای سیاسی خارج می‌شود تا سیاستمداران مدنی بتواند دولت خود را بدون حضور نظامیان تشکیل دهند.

به دنبال این سخنان ژنرال برهان، چندین نشست میان احزاب و تشکلات مدنی سودان برگزار شد و هرکدام طرحی را برای تشکیل دولت مدنی ارائه دادند اما به دلیل اختلافات سیاسی این طرح ها هیچگاه جنبه عملیاتی به خود نگرفت و همچنان بحران سیاسی در سودان ادامه دارد.

سفر هیئتی از جنبش فتح به الجزایر

مدیر روابط عمومی جنبش فتح گفت : یک هیئت بلندپایه از مقامات این جنبش برای دیدار و گفت وگو با مقامات الجزایری به این کشور سفر می‌کنند.

« منبرجاغوب» در صحفه شخصی خود در « فیسبوک» نوشت:  سرپرست این هیئت فلسطین به عهده « محمد عالول» معاون رهبر جنبش فتح است و « عزام احمد» عضو کمیته اجزایی و «روحی فتوح» رئیس شورای ملی و عضو کمیته جنبش فتح « محمد عالول » را در این سفر همراهی می‌کنند.

به نوشته روزنامه الجزایری «خبر امروز» وی به دلیل سفر هیئت فلسطینی به الجزایر و موضوعاتی که مورد بررسی دو طرف قرار می‌گیرد هیچ اشاره ای نکرد.

«عبدالمحید تبون» رئیس جمهور الجزایر در مرداد ماه گذشته گفته بود: پیش از برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در آبان ماه آینده با گروه‌های فلسطینی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
الجزایرمی‌کوشد با برطرف کردن اختلافات موجود در بین گروه‌های فلسطینی وحدتی را میان آنها ایجاد کند تا در سایه آن،  نشست آینده سران اتحادیه عرب دستاوردهای پرباری درخصوص فلسطین به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon