ساز ناکوک سینما در شیراز؛ سهم هر هزار نفر یک صندلی


ساز ناکوک سینما در شیراز؛ سهم هر هزار نفر یک صندلی

در سال‌های گذشته استان فارس به لحاظ تعداد سینما پس از شهر تهران در جایگاه دوم کشوری قرار داشت اما هم اکنون پس از دو شهر مشهد و اصفهان در رتبه چهارم کشور قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکی از شاخص‌های توسعه فرهنگی از دید یونسکو تعداد تماشاگران سینما در طول سال است که پیش شرط آن وجود زیرساخت‌های مورد نیاز و در درجه اول، سالن‌های سینما است. هر چند تقریبا می‌توان اذعان داشت که هیچ کس نمی‌تواند پاسخ صریحی به این سوال بدهد که آیا وجود و تعدد سالن‌های سینما منجر به رونق و استقبال از سینما می‌شود و یا استقبال تماشاگران رونق ساخت و ساز سالن‌های سینما را در پی دارد.

از سوی دیگر استان فارس و شهر شیراز باتوجه به سابقه فرهنگی و هنری که دارد و همواره بر آن اهتمام می‌ورزد طی سال‌های گذشته در حوزه احداث سالن‌های سینما و ایجاد پردیس‌ها موفقیت چشمگیری نداشته است و اجرای برخی پروژه‌های این حوزه همچون پردیس سینمایی جوان در شهر شیراز و یا پروژه‌های شهرستانی آن متوقف شده است.

نزول به رتبه چهارم کشوری

این در حالی‌است که طی سال‌های گذشته این استان پس از شهر تهران در جایگاه دوم کشوری قرار داشت اما هم اکنون پس از دو شهر مشهد و اصفهان در رتبه چهارم کشور قرار دارد. معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این باره در گفت‌وگو با تسنیم به تشریح جایگاه استان در حوزه سینما پرداخت و اظهارداشت: فارس هم اکنون با تعداد 31 سالن سینما در رتبه چهارم کشور قرار دارد که از این تعداد 21 سالن در شهر شیراز و 10 سالن در شهرستان‌های استان است.

سید رسول موسوی‌نژادیان خبر داد: در سطح استان 13سالن سینما در حال ساخت است که شش سالن در شهر شیراز در دو مجتمع تجاری جوان و نگین احداث می‌شود و امید است در سال جاری افتتاح و به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان آباده یک سالن و در دو شهرستان مرودشت و فسا هریک به زودی سه سالن سینما به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: با افتتاح این سالن‌ها انتظار می‌رود که شیراز از جایگاه چهارم کشوری به رتبه سوم صعود کند.

صدور مجوز فیلم‌‌سازی

وی همچنین به تعداد مجوز فعالیت آموزشگاه‌های سینمایی اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون مجوز صدور فعالیت برای دو آموزشگاه صادر شده و تعداد این مراکز به 14آموزشگاه افزایش یافت.

وی اضافه کرد: در حوزه صدور مجوز فیلم‌ سازی نیز در شش ماهه نخست امسال تعداد 71 مجوز تولید فیلم صادر شده این در حالی است که در سال گذشته در مجموع تنها 97 مجوز صادر شده بود.

موسوی‌نژادیان همچنین در خصوص محدودیت‌های موجود در حوزه فیلم سازی و سینما باتوجه به سابقه فرهنگی و هنری شهر شیراز  پاسخ داد: به غیر از مواردی که هنرمندان سینما بر آنها تاکید دارند، مهم‌ترین موضوعاتی که دغدغه اصلی فعالان حوزه سینما که عمدتا در حوزه تولید فیلم‌های کوتاه، مستند و داستانی فعالیت دارند دیده نشدن کار آنها است و باتوجه به حجم تولید فیلم کوتاه که در استان و حتی در کشور انجام می‌شود اما این فیلم‌ها به صورت منظم و مستمر جایی برای اکران و دیده شدن آنها وجود ندارد و امید است یک زیرساخت مشخص برای این حوزه فراهم‌ شود.

بی‌توجهی به فیلم کودک و نوجوان

وی اضافه کرد: محدودیت منابع مالی دیگر موضوع جدی است که یک بخش را انجمن سینمای جوانان ایران و یا مؤسسات وابسته به وزارت ارشاد از آن حمایت می‌کند اما آنگونه که باید و شاید همه هنرمندان سینما نمی‌توانند از این حمایت‌ها منتفع شوند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین به ایجاد تنوع در تولیدات این حوزه اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه کودک و نوجوان و فیلم طنز آنگونه که باید و شاید تولیدات جدی نداریم و سینماها با محدودیت فیلم مواجه هستند و آن مقدار حداقل‌هایی که باید در اختیار باشد در دسترس نیست و این حوزه حمایت‌های جدی‌تری را می‌طلبد.

در ادامه نیز رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه در راستای توسعه سازمانی سینماها اقدامات در حال اجرا است، گفت: طرح جامعی که برای کلیه سینماهای سطح شهر شیراز و استان تدوین شده است بخشی از آن در حال انجام است.

وحید نمازی به وضعیت دو مجموعه سینمایی پرسیا و پیام اشاره کرد و افزود: این دو مجموعه با مشکلات اعتباری مواجه نیستند وباتوجه به اینکه درصدد ایجاد تغییراتی همچون بازسازی و ایجاد هفت سالن و طراحی یک سالن تخصصی پلاتو تئاتر و شش سالن سینما، کافه کتاب و سینما کودک و طراحی یک مجموعه کامل فرهنگی هستیم، منتظر صدور مجوز برای شروع کار اجرایی هستیم. 

سرانه ‌به ازای هر هزار نفر یک صندلی

وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون دو پروژه بهره‌برداری از سینما در دست داریم که سینما جوان یکی از آنها است و با 3 مجتمع تجاری در حال گفت‌وگو و رایزنی جهت احداث سالن در این مراکز هستیم، گفت: در حال حاضر سرانه ما به ازای هر هزار نفر یک صندلی است که در مقایسه با کلانشهرهایی همچون  مشهد، اصفهان، تهران و یزد این موضوع توجیه‌پذیر نیست و این سرانه در این استان‌ها به ازای هر 250 تا 300 نفر ، یک صندلی است و می‌توان گفت که شیراز در مقایسه با سایرکلانشهرها شرایط خوبی را ندارد و در وضعیت متوسط قرار دارد. 

نمازی ادامه داد: بعد از کاهش بیماری کرونا سینماداران تلاش بسیاری کردند تا به رونق اولیه خود را بازگردانند اما هنوز در این عرصه اتفاق جدی نیافتاده است و به عنوان نمونه، مجموعه سینماهایی که در اختیار حوزه هنری است در حالت خوش بینانه در حالت پایاپا هستند. از سوی دیگر میزان فروش سینماها با میزان هزینه کرد آنها همخوانی ندارد و این حوزه نیازمند حمایت است.

نقش تآثیرگذار نهادهای تبلیغاتی همچون صدا و سیما و شهرداری دیگر موضوعی بود که رئیس حوزه هنری فارس به آن اشاره کرد و افزود: سازمان فرهنگی شهرداری باید در کنار سینما باشد و در ساختار تبلیغاتی نگاه تجاری را برداشت چرا که اگر ساختار سینما را به عنوان یک ساختار تاثیرگذار فرهنگی می‌شناسیم باید بدانیم همان قدر که جامعه برای سایر سازه‌ها احتیاج به زیست کردن دارد به همان میزان به فضاهای فرهنگی و سرگرمی و نشاط احتیاج دارد که سینما در اولویت خواهد بود و در اینجا نگاه تبلیغاتی و تجاری باید از سینما حذف و به نگاه حمایتی تبدیل شود.

ایجاد پردیس سینمایی در ‌کازرون و نی‌ریز

نمازی در ادامه این گفت‌وگو به ساماندهی پردیس‌های سینمایی اشاره و بیان کرد: در حال حاضر 3 پردیس پیش‌بینی کرده‌ایم که خود حوزه هنری متولی آن است که پردیس پرسیا و پیام با هشت سالن و پردیس سینما سعدی با 10 سالن از جمله این پردیس‌هاست. همچنین در تلاشیم تا 4 پردیس را در شهر شیراز داشته باشیم.

وی همچنین از ایجاد پردیس سینمایی در دو شهرستان کازرون و نی ریز خبر داد و اضافه کرد: برای شهرستان‌ها بسته‌هایی را در قالب ایجاد پردیس‌های سینمایی آماده کرده‌ایم و این موضوع بیشتر معطوف به آنست که فرمانداران در کدام شهرستان‌ها می‌توانند بسته‌های تشویقی و حمایتی را در شهر خود ایجاد کنند چرا که محدودیتی برای ایجاد پردیس‌ها در شهرستان‌ها بویژه در شهرستان های بزرگ نداریم. 

نمازی همچنین در پایان از تغییر کاربری سالن‌های سینما در برخی مجتمع‌های تجاری ابراز گلایه کرد و گفت: قریب به چند مال تجاری در شهر شیراز برای ساخت سینما در مراکز تجاری اعلام آمادگی کردند اما در فاز اجرا و بهره‌برداری بخشی از آنها تغییر کاربری می‌دهند و به فضاهای دیگری تبدیل می‌شوند این در حالی است که در هنگام اختصاص یک سالن سینما در مجتمع تجاری، این فضا باید به سینما اختصاص یابد و نیاز است تا شهرداری و سایر مجموعه‌ها نظارت بیشتری داشته باشند تا این تغییر کاربری صورت نگیرد.

لازم به ذکر است بخشی از اقدامات اجرایی مربوط به سینما پرسیا و رفع معارضات مربوط به مجموعه سینما سعدی از دیگر مواردی بود که رئیس حوزه هنری فارس در خصوص اقدمات انجام شده جهت طراحی و تدوین نقشه‌های جدید آنها توضیح داد.

گزارش از زینب برزگر

انتهای پیام/424/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon