تحولات اوکراین| انتظار کی‌یف از غرب برای حمایت بیشتر از اوکراین


تحولات اوکراین| انتظار کی‌یف از غرب برای حمایت بیشتر از اوکراین

وزیر دفاع اوکراین تاکید کرد که به منظور برقراری صلح، این کشور به حمایت نظامی و بیشتر امضای یک سند چندجانبه با ضمانت‌های امنیتی مشخص نیاز دارند، برای اینکه کی‌یف دیگر نمی‌تواند به وعده‌های شرکای غربی، «صرفاً در کلام و در پشت صحنه» اطمینان داشته باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری کوله‌با"، وزیر امور خارجه اوکراین از اتحادیه اروپا خواست حمایت از کی‌یف را افزایش دهد.

کوله‌با شب گذشته در پیامی توئیتری با اعلام این مطلب، یادآور شد که با جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا در این باره گفتگوی تلفنی داشته است. وزیر امور خارجه نوشت: «او (بورل) امکانات اتحادیه اروپا برای کمک بیشتر به اوکراین و نزدیک‌تر کردن صلح را مورد توجه قرار داد و من تسلیحات بیشتر، تشدید تحریم علیه روسیه و حمایت مالی گسترده‌تر درخواست کردم.»

پیش از این، چند روز قبل آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در جریان دومین سفر خود به کی‌یف، اطمینان داد که آلمان به تامین تسلیحات، ارائه کمک مالی و اقدامات انسان دوستانه به اوکراین ادامه خواهد داد.

در اوایل ماه سپتامبر، جوزپ بورل یادآور شد که کمک کشورهای اروپایی به اوکراین منجر به کاهش قابل توجه ذخایر تسلیحات نظامی در خود کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است. وی از کشورهای اروپایی خواست تا تامین تجهیزات نظامی را بهتر هماهنگ کنند. علاوه بر این، به گفته وی، در اروپا حامیان کاهش کمک نظامی به اوکراین نیز وجود دارد، ولی افراد دارای چنین دیدگاهی در اقلیت هستند.

در همان زمان، مشخص شد که اتحادیه اروپا و اوکراین پنج توافقنامه همکاری و حمایت مالی از کی‌یف امضا کردند. به گفته دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین، در میان سایر توافقات، سندی در خصوص ارائه کمک بودجهای به طرف اوکراینی به مبلغ 500 میلیون یورو وجود دارد. یک توافقنامه نیز به منظور افزایش بودجه کمیسیون اروپا برای کمک‌های بلاعوض به اوکراین تا 122 میلیون یورو امضا شده است.

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا پیشتر در اواخر ماه آگوست گفته بود که اتحادیه اروپا در مجموع 9.5 میلیارد یورو به اوکراین ارسال کرده و در عین حال یادآور شد که حمایت مالی کلان مضاعفی به مبلغ 8 میلیارد یورو پیش بینی شده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:20- درخواست وزیر دارایی آلمان برای تقویت تلاش‌ها برای مبارزه با کمبود انرژی

کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان خواستار افزایش تلاش ها برای مبارزه با کمبود انرژی به دلیل کاهش عرضه گاز از روسیه شده است. لیندر روز سه شنبه در مراسم روز کارفرمایان آلمانی در برلین گفت: من بر این عقیده ام که ما  به یک تست استرس اقتصادی در تولید انرژی نیاز داریم.
وی افزود: ما باید هر سهمی را برای کاهش  این کمبود از طریق تولید انرژی قابل پیش بینی از زغال سنگ و انرژی هسته ای دریافت کنیم.  وی تاکید کرد: این ها نه تنها به ثبات فیزیکی شبکه، بلکه به کاهش قیمت در بورس برق در سال آینده کمک می کند.
لیندنر همچنین گفت که مبارزه با تورم در آلمان باید اولویت اصلی باشد.  به گفته وی به جای یک سیاست مالی گسترده، این امر مستلزم اقدامات هدفمندی است که قیمت ها را افزایش نمی دهد.

21:50- گفتگوی لیتوانی و آلمان درباره ایجاد یک یگان ناتو در این کشور بالتیک

لیتوانی و آلمان درباره ایجاد یک یگان ناتو برای تامین و حفاظت بیشتر از  این کشور شریک بالتیک ناتو گفتگو کرده اند. بر اساس اطلاعات وزارت دفاع لیتوانی، بندیکت زیمر، از مقامات وزارت خارجه آلمان  روز سه شنبه برای این منظور به ویلنیوس سفر کرد. پیش از آن، ستاد فرماندهی این یگان و اولین سربازان آلمانی با تجهیزات در اوایل ماه جاری وارد پایگاه نظامی لیتوانی در روکلا شده بودند.
ویلیوس سمسکا، معاون وزیر دفاع لیتوانی در بیانیه ای گفت: حضور سربازان آلمانی در لیتوانی یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده است. وی افزود: ما تمام تلاش خود را می کنیم تا  تمام  این یگان در لیتوانی را با بیشترین سرعت و کارآمدی دریافت کنیم. بر این اساس، کار زیرساختی با آلمان برنامه ریزی شده و در حال انجام است. سمسکا توضیح داد که پشتیبانی محلی نیز گسترش خواهد یافت و خرید مشترک سیستم های تسلیحاتی با آلمان هماهنگ خواهد شد.

21:41- اذعان سازمان ملل به برخی مشکلات در اجرای توافقنامه غلات

سازمان ملل به برخی مشکلات در اجرای توافقنامه غلات که در پایان ماه جولای بین روسیه و اوکراین منعقد شد، اذعان کرده است.  بر این اساس در حالی که صادرات مواد غذایی از اوکراین از طریق یک کریدور در دریای سیاه سرعت گرفته است، صادرات کودهای روسی به ویژه در حال رکود است. ربکا گرینسپن، نماینده سازمان ملل امروز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی در نیویورک گفت: ما پیشرفت های مهمی در بسیاری از زمینه ها داشته ایم.  اما هنوز در زمینه  بیمه، تامین مالی و سپس حمل و نقل مشکلاتی وجود دارد.

21:30- جوزف بورل: تحریم‌های اروپا به ارتش روسیه آسیب می‌زند

به گفته "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین به وضوح به ارتش روسیه آسیب می زند. بورل امروز سه‌شنبه به نمایندگان پارلمان اروپادر استراسبورگ گفت:  به این ترتیب روسیه کارش  برای حفظ تسلیحات و تجهیزات نظامی خود سخت‌تر می‌شود.  وی افزود: دلیل این امر این است که حدود نیمی از فناوری روسیه به واردات اروپایی بستگی دارد. اما این واردات به دلیل تحریم ها متوقف شده است. پس از حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و سایر کشورها اقدامات تنبیهی شدیدی را علیه روسیه اعمال کردند.
بورل همچنین گفت که  حدود دو سوم کل هواپیماهای غیرنظامی روسیه دیگر نمی توانند پرواز کنند، زیرا قطعات آنها از کشورهای غربی می آمدند. اقدامات تنبیهی از واردات قطعات یدکی به روسیه نیز جلوگیری کرد.  این مقام اروپایی افزود: علاوه بر این، روسیه دیگر قادر به غلبه بر خسارات نظامی بزرگی که متحمل شده است نیست.

21:01- گفتگوی تلفنی صدر اعظم آلمان با رئیس جمهور روسیه

برای اولین بار پس از چند هفته، اولاف شولتز،  صدراعظم آلمان با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تماسی تلفنی گفتگو کرد. استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان گفت که شولتز در گفتگوی 90 دقیقه‌ای امروز تاکید کرد که باید راه‌حل دیپلماتیک برای جنگ روسیه در اوکراین در سریع‌ترین زمان ممکن پیدا شود.  شولتز تاکید کرد که این باید بر اساس آتش بس، خروج کامل نیروهای روسیه و احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین باشد.

20:26- اولاف شولتز: آلمان تا پایان سال آینده از گاز روسیه مستقل خواهد شد

اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان بر این عقیده است که این کشور تا پایان سال آینده کاملاً از گاز روسیه مستقل خواهد شد. شولتز امروز سه‌شنبه در سخنرانی خود در روز کارفرمای آلمان در برلین گفت: به لطف پایانه‌های واردات گاز مایع که انتظار می‌رود تا آن زمان آماده شوند، می‌توان تمام گاز مورد نیاز را از کشورهای دیگر تهیه کرد.  وی افزود: سپس مواد خام از نروژ، ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر می آید. با توجه به زمستان پیش رو، صدراعظم فدرال آلمان ابراز خوش بینی کرد  که کمبودی وجود نخواهد داشت. وی در این باره گفت:  ما احتمالاً زمستان را پشت سر خواهیم گذاشت و در این زمان خبر خوبی است.
"شولتز" توضیح داد که مشکل دیگر قیمت های بالا است. وی ازاین مسئله استقبال کرد که کمیسیون اتحادیه اروپا تقریباً همان پیشنهادی را که برلین ارائه کرد در هفته گذشته ارائه داد.  بر این اساس برنامه ریزی شده است که سود ویژه تولیدکنندگان برق که در حال حاضر ارزان تولید می کنند، محدود شود. قرار است سود ویژه برای حمایت از خانوارها و شرکت های فقیرتر در نظر گرفته شود. شولتزتاکید کرد:  این اصلاح در بازار برق باید به سرعت در زمستان امسال انجام شود، تا بتوانیم مصرف کنندگان را از فشار  قیمت برق راحت کنیم. انتظار می رود کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه مقررات خاصی را در این باره  ارائه کند. بر اساس پیش‌نویسی که در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته است کمیسیون اروپایی می‌خواهد رویه‌ای یکسان برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا تجویز کند.

20:17- روسیه: جنگ اوکراین موضوع مذاکرات آتی روسای جمهور چین و روسیه خواهد بود

بر اساس اطلاعات کرملین، جنگ علیه اوکراین موضوع مذاکرات آتی بین "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه و "شی جین پینگ"، همتای چینی وی خواهد بود. به گزارش خبرگزاری اینترفکس، "یوری اوشاکوف"، مشاور رئیس جمهور روسیه امروز سه شنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت: البته این مسئله در نشست آتی به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت. اوشاکوف موضع چین در این درگیری را به عنوان  متوازن ستود. پوتین و شی به عنوان بخشی از نشست سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ازبکستان در جمهوری شوروی سابق دیدار می کنند. این همایش دو روزه در شهر سمرقند برگزار می شود.

20:12- فنلاند: تحریم‌ها باید وارد زندگی روزمره روس‌ها شود

به گفته "سنا مارین"، نخست وزیر فنلاند، روس ها باید اثرات اقدامات تنبیهی اتحادیه اروپا علیه این کشور را احساس کنند. این مقام ارشد اروپایی امروز سه شنبه در سخنرانی خود در پارلمان اروپا در استراسبورگ گفت: تحریم ها باید وارد زندگی روزمره روس ها نیز شود.
وی همچنین از تحریم‌های سخت‌تر علیه روسیه سخن گفت.  "مارین" تصریح کرد: هرچه تحریم‌ها بیشتر شود، جنگ تجاوزکارانه علیه اوکراین برای روسیه گران‌تر خواهد بود. وی همچنین تاکید کرد که مسکو در درجه اول با جنگ به خود آسیب می رساند. مارین گفت: با این جنگ، روسیه عملاً اقتصاد و آینده خود را نابود می کند.

20:10- وعده نامزد پیشتاز نخست وزیری ایتالیا برای پایبندی به تحریم‌ها علیه روسیه

تنها کمتر از دو هفته مانده به انتخابات پارلمانی ایتالیا، جورجیا ملونی، رهبر حزب راستگرای برداران ایتالیا که بر اساس نظر سنجی ها بیشترین شانس پیروزی در این انتخابات را دارد  وعده داده است که به تحریم‌ها علیه روسیه پایبند باشد. ملونی در سخنانی گفت:  این موضوع تحت یک دولت دست راستی تغییر نخواهد کرد.
ماتئو سالوینی، وزیر کشور سابق ایتالیا و رئیس حزب لگا، از دیگر نامزدهای انتخابات ایتالیا اخیرا اثر بخشی تحریم ها علیه روسیه را زیر سوال برد.

19:32- انتقاد اوکراین از تردید آلمان در تحویل تسلیحات مدرن

 اوکراین به دنبال موفقیت های اخیر خود در شمال شرق کشور، از تردید آلمان در مورد تحویل تانک و سیستم موسوم به تعویض حلقه انتقاد کرده است. میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس‌جمهور اوکراین روز سه‌شنبه در توییتر به زبان آلمانی نوشت: به مدت شش ماه هیچ تانکی برای ما وجود ندارد زیرا تصمیم سیاسی برای آنها وجود ندارد. به دلیل تردید آلمان، روسیه می تواند به ترور ادامه دهد و اوکراینی ها باید بمیرند.
وی خطاب به برلین گفت: آلمان، ما منتظر حرف شما هستیم. در نسخه اوکراینی این پست توییتر، پودولیاک همچنین مستقیماً از به اصطلاح تبادل حلقه که توسط دولت فدرال اداره می شود نام برد. در این بیانیه آمده است: سیستم تبادل حلقه کار نمی کند. مقصود این است که کشورهای بلوک شرق سابق سلاح های شوروی سابق  در انبارهای خود را به اوکراین می دهند و در ازای آن تجهیزات مدرن از جمهوری فدرال آلمان  دریافت می کنند. در حمله اخیر در منطقه خارکف، ارتش اوکراین از جمله  از تانک‌های تی-72 تهیه‌شده توسط لهستان استفاده کرد.

19:22- آلمان بر موضع خود مبنی بر عدم تحویل تانک‌های مدرن غربی به اوکراین تاکید کرد

علیرغم فشار فزاینده اوکراین و برخی سیاستمداران دولت ائتلافی، دولت فدرال آلمان به رویکرد خود مبنی بر عدم تامین تانک های مدرن غربی برای اوکراین پایبند است. سخنگوی دولت آلمان امروز سه‌شنبه با اشاره به  اظهارات اولاف شولتز، صدراعظم آلمان مبنی بر اینکه که آلمان در این راستا تک روی نخواهد کرد گفت: چیزی برای اضافه کردن وجود ندارد.
 اظهارات  جدید دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، که خواسته های خود را برای تحویل تانک های مدرن بیشتر تکرار کرد دلیل این موضع گیری برلین بود.

16:00- کرملین: مردم روسیه از تصمیمات پوتین درباره عملیات ویژه حمایت می‌کنند

دمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که شهروندان روسیه حول تصمیمات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای انجام عملیات نظامی ویژه متحد شده‌اند و خط انتقاد مجاز توسط قانون "بسیار نازک" است.

پسکوف این موضوع را امروز سه شنبه در پاسخ به این سئوال مطرح کرد که آیا از نظر کرملین، انتشار انتقادات در شبکههای اجتماعی در مورد آنچه در منطقه عملیات ویژه اتفاق می‌افتد، می تواند بر افکار عمومی در روسیه تأثیر بگذارد؟

سخنگوی کرملین گفت: «مردم روسیه از رئیس‌جمهور حمایت می‌کنند و این مسئله هم با توجه به روحیه مردم و هم با توجه به عملکرد آنها تأیید می‌شود: مشارکت بالای مردم در انتخابات پارلمانی محلی و انتخاب فرمانداران مناطق که روز یکشنبه مشخص است و این را آمار تأیید می‌کند.

 به گفته پسکوف، "مردم حول تصمیمات اتخاذ شده توسط رئیس دولت متحد شدهاند." 

وی افزود: "در خصوص سایر دیدگاهها و انتقادهای صورت گرفته، تا زمانی که آنها در چارچوب قانون فعلی کشور باقی بمانند، این کثرت گرایی است. البته خط بسیار نازکی این انتقاد را قانونی کرده و شما باید در اینجا بسیار مراقب باشید."

سخنگوی کرملین یادآور شد: "از سوی دیگر، افکار عمومی واقعاً نسبت به آنچه که در جریان عملیات نظامی ویژه در اوکراین رخ می دهد بسیار حساس است و واضح است که افکار عمومی بسیار احساسی به این وقایع واکنش نشان می دهد."

15:30- وزارت دفاع روسیه: ارتش اوکراین در یک روز بیش از 800 نظامی خود را از دست داد

ژنرال ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز سه شنبه به خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای هوا-فضا، نیروهای موشکی و توپخانه ارتش این کشور طی شبانه روز گذشته حملات گستردهای را به واحدهای نیروهای مسلح اوکراین در تمامی جهات عملیاتی در جبهه نبرد وارد کرده‌اند.

به گفته وی، در جریان حملات نیروهای هوافضای روسیه، کی‌یف بیش از 800 نفر از نظامیان خود، از جمله مزدوران خارجی را از دست داده است و تعداد بیشتری نیز زخمی شدند.

کوناشینکوف افزود: نیروهای مسلح روسیه همچنین پنج انبار تسلیحات و مهمات موشکی و توپخانهای ارتش اوکراین را در مناطق زاپروژیه، نیکولایف و جمهوری مردمی دونتسک منهدم کردند. 

15:01- لاوروف بالاخره روادید آمریکا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل را دریافت کرد

امروز، سه شنبه در وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران اعلام شد که روادید ایالات متحده بالاخره برای سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور و تعدادی از همراهان وی، به منظور شرکت در فعالیت مجمع عمومی سازمان ملل صادر گردید.

این وزارتخانه یادآور شد: با توجه به محدودیت‌های تحریمی غیرقانونی آمریکا که مانع از ورود برخی نمایندگان روسیه برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل شده، انتظار داریم برای بقیه اعضای هیئت نمایندگی نیز روادید صادر شود و همچنین مشکلات فنی و لجستیکی در این رابطه حل و فصل شود. 

14:27- سخنگوی کرملین: در حال حاضر هیچ صحبتی از اعلام بسیج در روسیه نیست

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری فدراسیون روسیه امروز، سه شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در حال حاضر هیچ صحبتی از اعلام بسیج عمومی در این کشور در میان نیست.

سخنگوی کرملین در پاسخ به این سئوال که آیا مقامات در حال بررسی گزینه اعلام بسیج کامل یا جزئی در فدراسیون روسیه هستند، گفت: «در حال حاضر خیر، چنین چیزی ضرورتی نداشته و هیچ صحبتی در این باره نیست.»

پیش از این گزارش هایی در برخی رسانهها از سخنان میخائیل شرمت، نماینده دومای دولتی روسیه منتشر شده بود مبنی بر اینکه روسیه باید برای دستیابی به اهداف تعیین شده در عملیات نظامی ویژه در اوکراین، بسیج اعلام کند.

13:38- لاوروف و اعضای هیئت روسیه هنوز روادید آمریکا را دریافت نکردهاند

سرگئی لئونیدچینکو، نماینده روسیه، مشاور ارشد و رئیس مرجع حقوقی نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز در گفتگو با خبرگزاری تاس اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و دیگر اعضای هیئت نمایندگی این کشور، از جمله نمایندگان رسانه های گروهی پوشش دهنده اخبار این سفر، تاکنون نتوانسته‌اند روادید آمریکا برای شرکت در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل را دریافت کنند.

این دیپلمات روس گفت: این وضعیت بی‌سابقه‌ای است و شاهد دیگری بر این واقعیت است که مشکلات ناشی از عدم انجام تعهدات کشور میزبان سال به سال نه تنها حل نمی‌شود، بلکه مانند گلوله برفی در حال رشد است و ایالات متحده شایستگی آن را ندارد که مقر سازمان ملل در خاک این کشور باشد.»

وی اضافه کرد که روسیه از ایالات متحده انتظار دارد تا هر چه سریعتر برای وزیر امور خارجه، هیئت نمایندگی و همه همراهان روادید لازم را صادر کند، همانطور که در توافقات پیش بینی شده است.

سرگئی لاوروف خود روز یکشنبه یادآور شد که از همکارانش خواسته تا دیگر به طرف آمریکایی درباره تعهد این کشور در صدور روادید برای هیئت نمایندگی روسی در مجمع عمومی سازمان ملل تذکر ندهند. وی تاکید کرد، دبیرکل سازمان ملل و مقامات آمریکایی موظف به حصول اطمینان از مشارکت همه هیئت‌ها در مجمع عمومی هستند و هنوز زمان برای اخذ روادید وجود دارد.

شرط از سرگیری کار نیروگاه زاپروژیا توقف گلوله باران آن است

یوگنی بالیتسکی، رئیس اداره نظامی - غیرنظامی منطقه زاپروژیه در گفتگو با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو، اعلام کرد که به منظور از سرگیری فعالیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، تضمین‌هایی لازم است که دیگر این تاسیسات مورد گلوله باران نیروهای اوکراینی قرار نخواهد گرفت.

به گفته این مقام محلی، برای راه اندازی مجدد نیروگاه هسته‌ای، متخصصان تنها به چند روز زمان نیاز دارند. وی یادآور شد: علیرغم اینکه در طول روز گذشته حتی یک حمله به منطقه تأسیسات نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا ثبت نشده است، ولی خطر اقدامات تحریکات جدید همچنان وجود دارد.

بالیتسکی افزود که مناطق آزاد شده زاپروژیه برق مورد نیاز خود را از جمهوری کریمه دریافت می‌کنند و کمبود برق در منطقه وجود ندارد.

پیش از این گزارش شده بود که واحد ششم انرژی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا نیز متوقف شده است. بدین ترتیب فعالیت این نیروگاه به طور کامل متوقف شده است.

آغاز رایزنی‌های آژانس با مسکو و کی‌یف درباره ایجاد منطقه حائل اطراف نیروگاه زاپروژیا

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، شب گذشته، دوشنبه اعلام کرد که رایزنی‌ها با دو طرف روسی و اوکراینی برای ایجاد یک منطقه حائل امنیتی هسته‌ای و فیزیکی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را آغاز کرده است.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «من رایزنی‌ها را در این زمینه با هر دو طرف مناقشه نظامی آغاز کرده‌ام. مسلماً هم با اوکراین و همچنین با روسیه که یک شریک ضروری در مذاکرات است، برای اینکه آنها کنترل این تاسیسات را در اختیار دارند.»

وی در عین حال تاکید کرد که منطقه حفاظتی باید در نتیجه توافق بین دو طرف اوکراینی و روسی ایجاد شود.

این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) نیز اعلام کرد که دومین خط انتقال نیرو به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بازسازی شده است.در این گزارش آمده است: «دومین خط انتقال پشتیبان نیروی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بازسازی شده است.»

روز دوشنبه، سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه قصد ندارد به درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی نیروهای روسیه از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خارج کند. وی همچنین تاکید کرد که مسکو همچنان از همه کشورها می‌خواهد تا برای جلوگیری از گلوله باران‌ها که به صورت روزانه ادامه دارد، بر کی‌یف تأثیر بگذارند.

سازمان ملل نگران مشکلات احتمالی تامین انرژی در اوکراین در فصل زمستان است

استفان دوژاریک، نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد، شب گذشته اعلام کرد که اوکراین ممکن است در زمستان آینده با مشکلات زیادی در تامین انرژی خود روبرو شود.

وی با اشاره یه اینکه سازمان ملل در حال تلاش برای کاهش پیامدهای احتمالی است، گفت: «در رابطه با فصل زمستان، ما البته نگران مشکلات دسترسی تعداد زیادی از خانوارهای اوکراینی به انرژی هستیم که پیامدهای ویرانگری خواهد داشت. بنابراین، ما با مقامات اوکراینی برای حمایت از برنامه‌های زمستانی و حفاظتی و همچنین در هر زمینه‌ای که به کاهش عواقب کمک می‌کند، همکاری می‌کنیم.»

پیش از این دولت اوکراین قطع برق در مناطق مختلف این کشور را گزارش داد. علاوه بر این، رسانه‌های اوکراینی از توقف کار متروی شهر خارکوف خبر دادند.

پاتروشیف: آمریکا اطلاعات لازم برای گلوله باران نیروگاه زاپروژیا را به اوکراین می‌دهد

نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد که ایالات متحده اطلاعات لازم در خصوص موقعیت تاسیسات حیاتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را در اختیار اوکراین قرار می دهد تا نظامیان این کشور به سمت آنها شلیک کنند.

این مقام بلندپایه روس روز دوشنبه در نشستی درباره مسائل امنیت ملی در منطقه فدرال سیبری گفت: «گلوله باران تاسیسات حیاتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا توسط نیروهای ناسیونالیست اوکراینی با استفاده از اسلحه‌های سنگین عرضه شده توسط کشورهای عضو ناتو که هدف گذاری آنها توسط ایالات متحده انجام می‌شو،د یک تهدید جدی برای امنیت هسته‌ای است.»

پاتروشیف یادآور شد که پیامدهای چنین اقداماتی نه تنها برای مردم غیرنظامی اوکراین و روسیه، بلکه برای مردم اروپا نیز می تواند فاجعه بار باشد و از نظر مقیاس خسارات آنها ممکن است از فجایع رخ داده در نیروگاه‌های هسته‌ای چرنوبیل و فوکوشیما هم پیشی بگیرند.

هشدار مقامات محلی درباره آماده سازی حمله ارتش اوکراین به منطقه نیروگاه زاپروژیا

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای اصلی اداره نظامی-غیرنظامی منطقه زاپروژیه، شب گذشته، دوشنبه هشدار داد که نیروهای نظامی اوکراینی در حال آماده شدن برای یک حمله بزرگ به منطقه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا هستند و بر اساس شواهد عینی، تاسیسات توپخانه در حال حاضر در حال انتقال به منطقه است.

وی گفت: «نیروهای مسلح اوکراین در حال تدارک یک حمله بزرگ در منطقه نیروگاه زاپروژیا، جاده های منتهی به این تاسیسات و مناطق دیگر به سمت شرق هستند. تعداد زیادی اسلحه سنگین، هویتزر خودکششی M777و سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه HIMARS در حال انتقال به منطقه هستند و این تدارکات نظامی نگران کننده است.»

روگوف یادآور شد که طرف اوکراینی در تلاش است تا به طور خاص مشکلاتی را برای عملکرد نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا ایجاد کند تا آن را غیرفعال کند و به تعطیلی کامل آن دست یابد.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار آتش بس در اوکراین شد

چابا کیوروشی، رئیس جدید هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار برقراری آتش بس فوری در اوکراین و آغاز مذاکرات صلح شد.

وی به خبرنگاران گفت: «من درخواست کشورهای عضو مجمع عمومی را برای آتش بس فوری، دسترسی بدون مانع به کمک های بشردوستانه و بازگشت به یز گفتگو و مسیر دیپلماسی برای حل مناقشه اوکراین را تکرار می‌کنم. درگیری نظامی باید متوقف شود.»

روز یکشنبه ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، احتمال هر نوع مذاکره با روسیه را رد کرد. وی مدعی شد که تمایل کافی از سوی مسکو برای این منظور نمی‌بیند.

تاکید ماکرون  بر لزوم عرضه غلات از اوکراین به نیازمندترین کشورهای جهان

امانوئل ماکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه روز دوشنبه، پیش از دیدار با نخست وزیر یونان اعلام کرد که بیشتر غلات صادر شده از کشور اوکراین باید برای تامین غذا به کشورهای نیازمند استفاده ‌شوند.

رهبر فرانسه گفت: «ما قطعاً در خصوص بحران جهانی غذا، و تلاش های اروپا در این زمینه، به ویژه مسیرهای هماهنگ شده که اجازه می دهد غلات بیشتر و بیشتری از اوکراین از طریق حمل و نقل زمینی و رودخانهای به نیازمندترین کشورها صادر شود، بحث خواهیم کرد.»

ماکرون در عین حال یادآور شد اگرچه مسیر دریایی نسبت به مسیرهای جدید در سطح پایین تری قرار دارد، اما استفاده از آن و توسعه هر گونه فرصت صادراتی ضروری است.

اوکراین از آمریکا سیستمهای موشکی دوربرد درخواست کرده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع خبری خود گزارش داده است که اوکراین درخواستی برای تامین تسلیحات اضافی از جمله سامانههای موشکی دوربرد به آمریکا ارسال کرده است.

به نوشته این نشریه، کی‌یف به واشنگتن و سایر متحدانش "سیگنالی ارسال کرده تا از تامین تسلیحات تهاجمی برای سال 2023 اطمینان حاصل کنند، و فهرستی از 29 تجهیزات مختلف  تهیه کرده است."

لیست ارسال شده برای نمایندگان کنگره آمریکا، از جمله شامل موشکهای ATACMSبا برد پرواز 300 کیلومتری است که طرف آمریکایی قبلاً از ارائه آنها به دلیل ترس از اصابت آنها به اهدافی در خاک روسیه خودداری کرده بود.

اوکراین همچنین خواستار دریافت تانک، پهپاد، توپخانه، موشکهای ضد کشتی هارپون و 2000 گلوله برای سامانه موشکی پرتاب چندگانه HIMARSشده است.

وزیر دفاع اوکراین گفت که دیگر به سخنان شرکای غربی اعتماد ندارد

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین شب گذشته در یک مصاحبه تاکید کرد که به منظور برقراری صلح در اوکراین، مقامات این کشور آماده امضای یک سند چند جانبه با ضمانت‌های امنیتی مشخص هستند، زیرا کی‌یف اخیراً فراموش کرده است که چگونه به وعده‌های شرکای غربی، «صرفاً در کلام و در پشت صحنه» باور داشته باشد.

این مقام نظامی گفت: «ما یاد گرفتهایم، در میان مسائل دیگر، به تلاشهای مختلف برای کمک به ما برای دستیابی به صلح در اوکراین اعتماد نکنیم. متأسفانه در سال 2014 چنین تلاشهایی از سوی شرکای غربی ما صورت گرفت، ولی ابزار لازم و توافقاتی که قبلا وجود داشت، دیگر جواب نمی دهد.»

به گفته وزیر دفاع اوکراین، "نمونه روشن" یکی از این وعدههای تحقق نیافته، تفاهم نامه بوداپست است که اوکراین را از رتبه سوم در جهان از نظر پتانسیل هستهای محروم کرد و هیچ گونه امنیتی برای این کشور فراهم نکرد. اکنون، به گفته وی، کی‌یف به "هیچ مکالمه و پروتکل غیررسمی" اعتماد ندارد، بنابراین تضمین‌های اصولی اکنون باید در قالب یک سند چندجانبه، رسمی و به روی کاغذ تنظیم شود.

گرجستان رشد اقتصاد این کشور را به دلیل مواضع صحیح در قبال اوکراین می‌داند

ایراکلی گاریباشویلی نخست وزیر گرجستان معتقد است که این کشور به لطف مواضع درست و روشن در قبال بحران اوکراین به رشد اقتصادی دو رقمی خوبی دست یافته است.

گاریباشویلی روز دوشنبه در نشست کابینه دولت گفت: «اگر موضع گیری درست ما نبود، شاید امروز رشد اقتصادی دو رقمی نداشتیم، بلکه مانند کل دنیا مشکلات اقتصادی داشتیم».

وی با بیان اینکه صادرات کالا در بازه زمانی شش ماه نخست امسال 3.1 میلیارد دلار بوده است، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 36.4 درصد افزایش داشته است.

نخست وزیر همچنین یادآور شد: درآمدهای گردشگری کشور در مدت زمان مشخص شده، سه برابر بیشتر از مدت مشابه در سال 2021 بوده و به 1.6 میلیارد دلار رسیده است.

گاریباشویلی پیش از این نیز گفت که اقتصاد گرجستان در ماه ژوئن 7.2 درصد رشد داشته و این رقم برای نیمه اول سال 10.5 درصد بود.

پیش از این، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی، دولت گرجستان را به امتناع از اعمال تحریمهای جدید علیه فدراسیون روسیه متهم کرد.

کاخ سفید قصد دارد به حمایت از اوکراین تا پیروزی "در میدان نبرد" ادامه دهد

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که دولت ایالات متحده از کنگره آمریکا خواسته است تا کمکهای مضاعف به اوکراین که قبلاً درخواست شده بود، را تصویب کند. به گفته وی، واشنگتن به تامین هر چیزی که برای موفقیت در میدان جنگ لازم است به اوکراین ادامه خواهد داد.

وی در یک نشست مطبوعاتی درباره درخواست بودجه جدید به کنگره آمریکا گفت: «ما از [کنگره] به خاطر حمایتی که امکان ارائه کمک‌های نظامی، بشردوستانه و مالی بی‌سابقه به اوکراین را فراهم کرده است، سپاسگزاریم و از آنها درخواست می‌کنیم تا بودجه بیشتری را تصویب کنند تا ما به حمایت از تامین نیازهای اوکراین برای موفقیت در میدان جنگ ادامه دهیم. این هدف ماست.»

ژان پیر با اشاره به اینکه این موضوع در خصوص تخصیص بیش از 11 میلیارد دلار بود و یادآور شد که هفته گذشته دو بسته مهم کمک به کیف اعلام شد. در عین حال وی از اظهار نظر در مورد وضعیت فعلی اوکراین و همچنین ارزیابی از شکست عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین خودداری کرد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «آنچه می توانم در مورد ضد حمله [از سوی اوکراین] بگویم این است که ما به جای اوکراینی‌ها صحبت نخواهیم کرد. ما به اوکراین این فرصت را خواهیم داد تا خود درباره نتیجه این عملیات اطلاعات لازم را ارائه دهد.»

پیش از این پت رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت که از سال 2014 تاکنون، ایالات متحده تسلیحات نظامیی به ارزش کل 15.5 میلیارد دلار به اوکراین داده است.

پوتین: روسیه با موفقیت با فشارهای غرب مقابله کرده است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بعد از ظهر روز دوشنبه در نشستی درباره مسائل اقتصادی این کشور اعلام کرد که مسکو با اعمال فشارهای غرب مقابله کرده و روش حمله رعدآسا به اقتصاد روسیه کارساز نبود.

پوتین گفت: «تاکتیک‌های حمله برق آسای اقتصادی، حمله‌ای که روی آن حساب می‌کردند، کارساز نبود و این برای همه و برای خود کشورهای غربی نیز آشکار است.»

رهبر روسیه یادآور شد که اجرای مجموعهای از اقدامات در روسیه برای حمایت از رشد اقتصاد، جلوگیری از رکود اقتصادی و تثبیت تورم را ممکن می سازد. رئیس جمهور توضیح داد: «ما به سرعت اقدامات حفاظتی مؤثری را اجرا کردیم، مکانیسم‌هایی را برای حمایت از صنایع کلیدی، موسسات تجاری و همچنین کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ​​راه‌اندازی کردیم.»

پوتین انتظار دارد که تورم در این کشور در پایان سال حدود 12 درصد باشد در حالی که اکنون در سطح 14.1 درصد است. وی گفت: "ما توانستیم به سرعت تورم را تثبیت کنیم. پس از رسیدن به 17.8 درصد در آوریل، اکنون به 14.1 درصد کاهش یافته است. دلایل زیادی وجود دارد که انتظار داشته باشیم تورم تا پایان سال حدود 12 درصد باشد."

به گفته پوتین، کارشناسان مدیریت ریاست جمهوری در دولت معتقدند روند کاهشی تورم ادامه خواهد داشت. رئیس جمهور  همچنین گفت که کاهش تولید ناخالص داخلی در ماه جولای به 4.3 درصد کاهش یافت و یادآور شد که یک ماه قبل از آن 4.9 درصد برآورد شده بود.

رئیس جمهور تاکید کرد که روند دلارزدایی در عرصه اقتصاد اجتناب ناپذیر است و یادآور شد که اولویت دولت تمرکز بر توسعه و اجرای پروژههای ملی در راستای منافع شهروندان و همچنین حفظ ثبات اقتصاد کلان روسیه است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon