جلوگیری از خروج محصولات خام کشاورزی اردبیل نیازمند افزایش سردخانه و صنایع تبدیلی است


جلوگیری از خروج محصولات خام کشاورزی اردبیل نیازمند افزایش سردخانه و صنایع تبدیلی است

نماینده مردم اردبیل در مجلس با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌ها در بخش کشاورزی باید به نحوی انجام پذیرد که مانع خروج محصولات خام کشاورزی استان اردبیل شود گفت: برای دستیابی به این هدف نیازمند افزایش سردخانه و صنایع تبدیلی کشاورزی در استان هستیم.

صدیف بدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: قیر رایگان مورد نیاز برای آسفالت مسافت حدود 900 متری راه اصلی شهرک ولیعصر را از وزارت کشور تأمین خواهم کرد و در جلسه‌ای که در روزهای آینده با معاونت امور عمرانی استانداری و شهرداری خواهیم داشت، تلاش می‌کنیم بعد از تأمین قیر رایگان، شهرداری اردبیل نیز کار زیرسازی و آسفالت این مسیر را به انجام برساند.

وی با تأکید بر ضرورت رفع مشکلات زیرساختی شهرک ولیعصر(عج) به‌منظور ایجاد آسایش و امنیت برای خانوارهای ساکن، رفع مشکل روشنایی میدان نور و معابر این شهرک را از مسئولان شرکت توزیع نیروی برق استان خواستار شد و از مدیر منطقه دو شهرداری اردبیل هم خواست تا ضمن تلاش برای رفع اختلافات مابین شهرداری و تعاونی مسکن نیروی انتظامی و تحویل شهرک، پس از رفع مشکل آسفالت در هفته درختکاری امسال، این شهرک نیز در اولویت قرار گیرد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات توزیع داروی استان نیز گفت: نداشتن استانداردهای لازم جهت دپوی برخی داروها و دسترسی با تأخیر به مراکز درمانی و داروخانه‌ها به سبب مسافت زیاد از شهر، از دیگر چالش‌های مهم توزیع داروی استان اردبیل است.

وی تأکید کرد: برای رفع نگرانی‌ها در این زمینه، زمینی حداقل به مساحت 4 هزار مترمربع برای ساخت انبار و توزیع داروی استان در محدوده شهری اردبیل و یا نزدیک به محدوده مورد نیاز است.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌ها در بخش کشاورزی باید به نحوی انجام پذیرد که مانع خروج محصولات خام کشاورزی از استان اردبیل شود، گفت: برای دستیابی به این هدف نیازمند افزایش سردخانه و صنایع تبدیلی کشاورزی در استان هستیم.

نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی همچنین با یادآوری مشکلات پیش‌روی عشایر استان در بخش دامداری، عنوان کرد: دولت برای پیشگیری از سقوط دامداری سنتی و عشایری استان، می‌تواند یا به‌صورت مستقیم یارانه را به تولیدکننده دهد یا گوسفند زنده را به قیمت تمام شده برای عشایر، خریداری کند که تولید قراردادی یکی از راهکارهای موثر در این زمینه می‌تواند باشد.

وی از خروج سالانه 600 هزار تن محصول سیب‌زمینی تولید اردبیل از استان به دلیل کمبود سردخانه طبق اظهارات رئیس جهاد کشاورزی استان خبر داد و اظهار کرد: در سال زراعی اخیر حدود 232 هزار تن خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان اردبیل داشتیم که به‌رغم پدیده خشکسالی، امسال حدود 30 درصد افزایش تولید گندم در سطح استان را هم شاهد هستیم.

بدری خاطرنشان کرد: در حال حاضر به خاطر عدم صرفه اقتصادی برای مرغداران به موجب افزایش قیمت نهاده‌ها، حدود 2.5 میلیون قطعه یعنی حدود 30 درصد ظرفیت موجود، جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مادر استان اردبیل انجام می‌پذیرد و این نشان از کاهش چشم‌گیری نسبت به مدت مشابه داشته و می‌تواند موجب افزایش قیمت تمام شده مرغ در روزهای آینده در بازار شود.

وی عنوان کرد: مشکل کمبود آب یکی دیگر از چالش‌های مهم پیش‌روی کشاورزی استان به خصوص در شمال استان اردبیل از سوی مدیران ادارات مرتبط است و کاهش حق‌آبه اراضی کشاورزی مغان از محل سد ارس به دلیل انتقال حداقل 10 میلیون مترمکعب آب این سد تحت عنوان برنامه احیای دریاچه ارومیه به استان آذربایجان شرقی، این مشکل را در سال زراعی اخیر مضاعف‌تر کرده است.

انتهای پیام/144/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon