دندان‌گردی برخی از مدارس در دریافت شهریه‌های نجومی

دندان‌گردی برخی از مدارس در دریافت شهریه‌های نجومی

در حالی که برخی از مدارس هیئت امنایی، مدارس غیر انتفاعی و تعدادی از مدارس دولتی شهریه‌های نجومی برای والدین تعیین کرده‌اند، دادستان استان خراسان جنوبی از ورود بازرسی و تعزیرات حکومتی مبنی بر نظارت از مدارس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبیرجند، پس از گذشت چند سال از آغاز شیوع کرونا و به حاشیه رفتن آموزش‌های حضوری، اما امسال با قوت تمام قرار است مدارس آموزش را به صورت حضوری از اول مهرماه داشته باشند، هر چند در سال گذشته هم مهرماه با تدابیری خاص به صورت آموزشی و آنلاین برگزار شد، اما امسال همه شرایط دست به دست هم داده تا مدارس رنگ و بوی بیشتری گرفته و شاهد حضور دانش‌آموزان بر سر کلاس درس و نیمکت‌ها باشیم.

اما آن چه در این میان مطرح است این که برخی از مدارس در نبود نظارت‌ها دندان‌گردی کرده و همه تلاششان بر این است تا ضررهای دوران کرونا را با اخذ شهریه‌های میلیونی از والدین اخذ کنند، آن‌ گونه که بسیاری از والدین از دریافت وجوه غیرقانونی از سوی مدارس دولتی و افزایش نجومی شهریه مدارس غیر دولتی در حیرت هستند.

نوسازی نیکمت‌ها، وسائل گرمایشی، سرمایشی، تعمیر دیوار، تهیه مواد ضدعفونی، ماسک، کاغذ و غیره از جلمه دلایلی هستند که مدارس بابت آن از دانش‌آموزان پول می‌گیرند و این حکایت برخی از مدارس دولتی در خراسان جنوبی است مدارسی که در ازای وعده فراهم کردن شرایط بهتر آموزشی خانواده‌ها را مجبور می‌کنند تا مبالغی را به حساب آنها واریز کنند.

در اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «دولت موظف به تامین رایگان وسایل آموزشی و پرورشی مدارس دولتی تا پایان دوره متوسطه است»، بنابر این مدارس، مجاز به دریافت هزینه‌های جانبی تامین مایحتاج نیستند و در صورت نیاز، مطالباتشان از وزارت آموزش و پرورش، قابل پیگیری است. حال این سوال مطرح است که اگر مدارس مجاز به دریافت وجه اجباری کمک به مدرسه نیستند، چرا  برای دریافت آن اجبار وجود دارد؟

تقاضای شهریه‌های میلیونی و بالای مدارس غیردولتی  و هیئت امنایی دغدغه بزرگی است که به عنوان یکی از چالش‌های خانواده‌ها در سال تحصیل جدید تبدیل شده است.


 اگر چه مطابق قانون هیچ اجباری برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس غیرانتفاعی نیست، اما بسیاری از  خانواده‌ها گاهی به‌ دلیل کیفیت پایین‌تر مدارس دولتی یا به‌ دلیل اینکه خواستار آموزش ویژه‌تر هستند، تمایل به ثبت‌نام فرزندان خود در مدارس غیرانتفاعی دارند، اما روایت آن‌ها از ثبت‌نام فرزندان خود در این مدارس متفاوت و عجیب است و بر این عقیده‌اند که بعد از چند سال کرونا این مدارس تلافی دو سال قبل را درآورده و شهریه‌هایی نجومی برای ثبت‌نام طلب می‌کنند.

محمدی یکی از والدین دانش‌آموز در بیرجند است که از شهریه‌های زیاد مدارس غیرانتفاعی گلایه دارد و به خبرنگار ما می‌گوید: یکی از دخترانم کلاس چهارم و دیگــری هشتــم است، بــه‌ دلیــل شرایط کاری ناچار به ثبت‌نام آن‌ها در مدارس غیرانتفاعی شده‌ام و امسال شهریه‌شان نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش داشته است.

پدر یکی دیگر از دانش‌آموزان هم به خبرنگار ما گفت: شهریه مدارس غیردولتی تحت تأثیر تورم حاکم بر جامعه افزایش چشمگیری داشته، در این شرایط کمتر خانواده‌ای پیدا می‌شود که بتواند در برابر این هزینه‌ها کمر صاف کند، به ویژه اگر آن خانواده بیش از یک فرزند داشته باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه شرایط برای برخی از خانواده‌ها برای تامین هزینه‌های ثبت نام دشوار شده است گفت: وقتی هم که نسبت به گرانی شهریه‌ها اعتراض می‌شود می‌گویند که افزایش شهریه‌ها برای کلاس‌های فوق برنامه و اردوهای آموزشی است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: سازمان بازرسی و تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی باید بر روند شهریه مدارس اعم از مدارس دولتی، هیئت امنایی و غیرانتقاعی استان نظارت کنند.

حجت الاسلام نسائی زهان با بیان اینکه تعزیارت حکومتی و سازمان بازرسی باید ضمن نظارت بر روند اخذ شهریه‌ها در مدارس استان در بازدیدهای خود دقت لازم را داشته باشند تا سلیقه‌ای مبلغی دریافت نشود، گفت: هر کدام از هم استانی‌ها که گزارشی از دریافت هر گونه وجه زیاد  دارند، گزارش دهند تا با پیگیری مسئولان بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه 9 درصد مدارس استان تخریبی است گفت: ما باید به سراغ مدیران سالیان گذشته برویم، چرا که آنهایی که ترک فعل داشتند و در سال‌هایی که باید مدارس را بازسازی نکردند حال دانش‌آموزان در سال جدید بخواهند بر سر کلاس‌های درسی بروند که ایمن نباشد.

نسائی زهان با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی اجازه نمی‌دهیم دانش‌آموزان در استان خراسان جنوبی در مدارس که ایمنی لازم را ندارد درس بخوانند ادامه داد: در خصوص سرویس مدارس هم باید نیروی انتظامی صلاحیت رانندگان را بررسی کند و هر سرویس یک نفر همراه را داشته باشد.

وی بیان داشت: در خراسان جنوبی 182 هزار نفر دانش‌آموز تحصیل می‌کنند که از این میزان 16 درصد در مدارس غیرانتفاعی هستند.

انتهای پیام/254/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon