رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور: اتمام حدنگاری در کشور یک تکلیف قانونی است
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه همه باید جهت اجرای حدنگاری تکلیف قانونی در جهت کاهش ورودی پروندهها و اختلافات دعاوی اقدام کرده، چرا که این طرح میتواند موجب توسعه کشاورزی را فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، حسین بابایی ظهر امروز در جلسه شورای قضایی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه بحث اتمام حدنگاری در کشور یک تکلیف قانونی و دستور مقام معظم رهبری است اظهار داشت: در خصوص قوانینی که مانع حدنگاری می شوند بدانید که یک سری از قوانین در جایگاه عالی قرار دارند و وقتی فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر حدنگاری شدن تمام اراضی بدون استثنا وجود دارد پس تکلیف بر ما روشن است.
وی با بیان اینکه 16 و نیم درصد از اراضی کشاورزی در استان سنددار شدهاند، افزود: در این استان 98 و نیم درصد اراضی ملی حدنگاری شده است و جهت تخصیص اعتبارات خاص به استان برای کامل شدن این آمار آمادگی داریم و 12 نقشهبردار با تحصیلات بالا در اختیار استان قرار خواهند گرفت.
معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تفکر رئیس قوه قضائیه در قسمتهای مختلف این دستگاه قابل مشاهده است و مجموعه دستگاه قضایی خراسان جنوبی یک دستگاه خدمترسانی است که توانسته رضایت مردم را جلب کند.
بابایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر حدنگاری و کاداستر جهت جلوگیری از زمینخواری و کوهخواری تاکید دارند و امروز هیچ بهانه و تفسیری از قانون جهت اجرا نشدن این تکلیف پذیرفته نیست گفت: در راس دستگاه قضایی یک الگوی عملی با 40 سال سابقه وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه همه باید جهت اجرای این تکلیف قانونی در جهت کاهش ورودی پروندهها و اختلافات دعاوی اقدام کرده، چرا که این طرح میتواند موجب توسعه کشاورزی را فراهم کند، ادامه داد: تفاهمنامه خوبی با بنیاد مسکن بسته شده است و برای تهیه نقشه هیچ اعتباری از زارعین دریافت نخواهد شد و نقشهبرداریهای سازمان اقدام به نقشهبرداری خواهند کرد
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه یکی از دغدغههای ما نبود قانون جامع و کارآمد و به روز در اقدامات ثبتی است و در این زمینه کارهایی صورت خواهد گرفت. ادامه داد: قانون منع افراز اجاره نمیدهد که سند مفروزی دهیم و قانون خرد شده و افراز برای بعد از صدور سند است و جهت جلوگیری از افرازها و حفظ وضعیت موجود این قانون حدنگار هر چه سریعتر اجرایی شود.
وی ادامه داد: در برنامه سیاستهای توسعه هفتم به اجرای 100 درصدی حدنگاری اشاره شده است و از لحاظ توسعه کشاورزی و برای یکپارچهسازی اراضی باید این قانون اجرایی شود و قانون حدنگار مصوب سال 93 است و استناد به این قانون هیچ منطق و تفسیری را قبول نمیکند و هیچ مقامی برای صدور سند برای اراضی خرد شده تحت تعقیب قرار نگرفته است.
دادگستری خراسان جنوبی از نظر مالی در مضیقه است
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی هم با بیان اینکه اینکه خراسان جنوبی یک استان محروم و پهناور است، که در این استان پهناور تنها 14 نقشه بردار وجود دارد و نمیتوانیم با شهرهای بزرگ در زمینه نقشهبرداری رقابت کنیم اظهار داشت: مردم خراسان جنوبی مردم ولایتمدار و قانعی هستند و توقع خدمت دارند و اگر این مشکلات در استانهای دیگر بود شاهد اتفاقات ناخوشایند بودیم.
حجتالاسلام علی موحدیراد افزود: درخواست داریم تا به بحث تامین و تخصیص نیرو و اعتبارات در حوزه ثبت اسناد و املاک استان توجه شود و دادگستری و ثبت اسناد استان از نظر مالی در مضیقه قرار دارند.
وی با بیان اینکه امیدواریم جشن حدنگار در خراسان جنوبی به عنوان اولین استان برگزار شود گفت: هدف از برگزاری جشن حدنگار این خواهد بود که تمامی اراضی کشاورزی در استان سنددار شدهاند و فضای مدیریتی خوبی در استان برای کار و تلاش وجود دارد و از قضات تجدیدنظر و بهترین قضات استان در کمیسیون های ثبت اسناد استفاده میکنیم.
وی با اشاره به حدنگار افزود: از دستگاههای اجرایی درخواست داشتیم تا در این زمینه همکاری کنند و در صورت نیاز دادستان استان به این موضوع ورود پیدا کنند، چرا که پرداختن به موضوع حدنگار ضرورت ویژهای دارد و امیدواریم اهداف موجود در سند تحول در راستای اجرای این طرح در استان محقق شود و نظارت بر این طرح در شهرهای استان وجود دارد تا مشکلی ایجاد نشود.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی عنوان کرد: خراسان جنوبی رتبه سوم کشوری در حوزه کاداستر را به خود اختصاص داده است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه رتبه اول را کسب کنیم.
سنددار کردن 15 هزار هکتار اراضی و املاک روستایی استان
سرپرست معاونت املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی هم با بیان اینکه در خصوص عملکرد قانون تعیین تکلیف به 95 درصد از پرونده های تشکیل شده در استان در سال جاری پاسخ داده شده است افزود: برای 15 و 6 دهم درصد از کل اراضی کشاورزی استان سند صادر شده است که هنوز با هدف اصلی و با نتیجه مطلوب فاصله بسیاری در استان داریم.
فلاح با اشاره به اراضی وزارت دفاع در خراسان جنوبی گفت: در این زمینه 3 میلیون مترمکعب برای 6 ماهه اول امسال در استان تکلیف معین شده است.
سرپرست معاونت املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی در خصوص سنددار کردن اراضی و املاک روستایی استان عنوان کرد: از 15 هزار هکتار اراضی و املاک روستایی استان تنها چهار هزار و 350 هکتار آن یعنی 29 درصد سنددار شده است و نیازمند همکاری بنیاد مسکن در سطح استان هستیم.
فلاح با بیان اینکه راه و شهرسازی استان در خصوص اراضی و املاک ملی در سال جاری منفعل عمل کرده است، گفت: به دلیل ارزش آنان انتظار همکاری از راه و شهرسازی برای حدنگاری این اراضی در طرح شهید سلیمانی داریم.
انتهای پیام/254/ح