آغاز مرحله اول بازگشت آوارگان سوری از لبنان
طبق اطلاعات رسانههای لبنانی، اولین کاروان آوارگان سوری برای بازگشت به کشورشان تا چند روز آینده به سمت سوریه حرکت میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، منابع لبنانی اعلام کردند که «عباس ابراهیم» مدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان فهرستی شامل اسامی اعضای 374 خانواده سوری را دریافت کرده که در منطقه قلمون در نزدیکی مرز لبنان و سوریه زندگی میکنند و تمایل خود را برای بازگشت به کشورشان اعلام کردهاند.
این منابع به روزنامه اللواء اعلام کردند که اداره امنیت عمومی لبنان اسامی این افراد را بررسی کرده و برای وزرات امور داخلی و وزارت کشور سوریه ارسال میکند.
بر اساس این گزارش، چند روز دیگر کاروان آوارگان سوری با 200 ماشین آماده حرکت به سمت سوریه میشود. همچنین شمار زیادی از آوارگان سوری در مناطق عکار و طرابلس نیز به صورت داوطلبانه خواستار بازگشت به کشور خودشان هستند.
«عصام شرفالدین» وزیر مهاجرت و امور پناهندگان در دولت پیشبرد امور لبنان در این زمینه اعلام کرد، سرویس امنیت عمومی لبنان از وزارت مهاجرت لیست مربوط به آوارگان سوری در 6 روستای منطقه غربی قلمون را تحویل گرفته و یک دفتر هماهنگی برای بازگرداندن این آوارگان در عکار و طرابلس افتتاح میشود و سپس حرکت کاروانهای آوارگان سوری به کشورشان بدون هیچ مشکلی آغاز میگردد.
وی افزود، دولت سوریه نیز همه امکانات لازم برای استقبال از آوارگان سوری که از لبنان به کشورشان برمیگردند را فراهم کرده است. همچنین فدراسیون روسیه نیز طبق توافقی که با دمشق انجام داده کمکهایی معادل 5 برابر کمکهای کمیساریای عالی سازمان ملل برای تامین مواد غذایی این آوارگان اختصاص داده است. مسکو همچنین برنامه و کمکهای مالی متعددی با هدف توسعه زیرساختهای روستایی سوریه و نیز ارائه خدمات آموزشی و دانشگاهی رایگان به شهروندان سوری در نظر گرفته است.
روز گذشته منابع لبنانی گزارش دادند، در حالی که مسئولان لبنانی از جمله «عصام شرفالدین» وزیر مهاجرت و امور پناهندگان در دولت پیشبرد امور این کشور، طرح بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را فعال کردهاند مانعتراشیهای بینالمللی در این زمینه همچنان ادامه دارد که موجب نارضایتی طرف لبنانی شده است.
منابع آگاه فاش کردند که از نظر طرفهای بینالمللی بازگشت امن آوارگان سوری به کشورشان به معنای یک پیروزی برای «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و نظام آن است و به همین دلیل در صدد مانعتراشی در روند بازگرداندن آنها هستند. این امر در رفتارها و اقدامات «ایاکی ایتو» نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در لبنان کاملا مشخص است.
انتهای پیام/