درخواست مشاوران اقتصادی دولت آلمان برای فعال نگه داشتن نیروگاه‌های هسته‌ای


درخواست مشاوران اقتصادی دولت آلمان برای فعال نگه داشتن نیروگاه‌های هسته‌ای

مشاوران اقتصای دولت فدرال آلمان خواستار فعال نگه داشتن نیروگاه‌های هسته‌ای تا زمان غلبه بر بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها تورم روزافزون ناشی از جنگ اوکراین در اروپا و همچنین آلمان نارضایتی های زیادی را در بین شهروندان ایجاد کرده است.

تورم به صورت روزافزون تمایل آلمانی ها به خرید را کاهش می دهد. رئیس صندوق‌های پس‌انداز در آلمان هم این طور ارزیابی می کند که اکثر شهروندان آلمانی به‌دلیل تورم بی‌سابقه، به‌طور فزاینده‌ای به مرزهای مالی خود رسیدند و دیگر چیزی برای پس‌انداز ندارند.

نتایج نظرسنجی اخیر مؤسسه اینفراتست دیامپ به‌سفارش آ.ار.دی. آلمان هم نشان می‌دهد که اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی در مصرف انرژی و خرید روزانه خود صرفه‌جویی می‌کنند.

خانوارهای آلمانی پس از اعمال عوارضی که با هدف کمک به پوشش هزینه نیروگاه‌ها تعیین شد، ناچارند تقریباً 500 یورو (509 دلار) پول بیشتری در سال برای گاز پرداخت کنند.

اقتصاددانان هشدار دادند که این عوارض، به رشد تورم آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا به‌شمار می‌رود، شتاب خواهد بخشید.

به نوشته "اس ار اف" سوئیس در این شرایط برخی از اقتصاد دانان برجسته آلمانی از طرح رابرت هابک، وزیر اقتصاد به منظور تنها در حالت آماده باش نگه داشتن دو نیروگاه از سه نیروگاه هسته‌ای فعال انتقاد کرده‌اند.

اعضای شورای مشورتی ارزیابی توسعه کلی اقتصادی در مقاله‌ای برای فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ نوشتند که راکتورهای هسته‌ای باید حداقل تا زمان غلبه بر بحران انرژی در درازمدت به کار خود ادامه دهند. این اقتصاد دانان برجسته اعلام کردند که این عملیات ذخیره سازی تا اواسط آوریل سال آینده به مصلحت نیست.

این اقتصاد دانان که به دولت فدرال مشاوره می دهند خواستار در نظر گرفتن همه احتمالات به منظور کاهش بیشتر تولید برق با سوخت گاز، کند شدن روند افزایش شدید قیمت برق و افزایش دسترسی به انرژی هستند. آن ها اعلام کردند که این موضوع باید فراتر از جنگ ایدئولوژیک مورد بحث قرار گیرد.

بر اساس یک بیانیه، این شورا انتظار دارد که بحران انرژی حداقل تا تابستان 2024 ادامه یابد. در این بیانیه آمده است: با توجه به شرایط متشنج، باید انگیزه های قوی تری برای خانوارهای خصوصی برای کاهش مصرف گاز وجود داشته باشد. بر این اساس درخواست‌های تجدیدنظر و الزامات نظارتی نمی‌توانند جایگزین مشوق‌های پس‌انداز از طریق سیگنال‌های قیمت شوند.

نویسندگان می نویسند: قیمت های بالای بنزین باید به مصرف کنندگان نهایی منتقل شود، که در ازای آن باید به طور کلی این بار از وی دوش آن ها برداشته شود.

وزیر اقتصاد آلمان چندی پیش اعلام کرد که برای مقابله با کمبود احتمالی انرژی در زمستان، دو نیروگاه هسته‌ای از سه نیروگاهی که قرار بود تا پایان سال خاموش شوند، همچنان در حالت آماده‌باش برای ذخیره انرژی قرار می‌گیرند.

سه نیروگاه هسته‌ای هنوز در آلمان به شبکه متصل هستند، اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در پایان سال آنها باید خاموش شوند.

به‌دلیل بحران انرژی که با جنگ روسیه علیه اوکراین تشدید شده است، ماه‌ها بحث در مورد اینکه آیا سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده در این کشور باید بیشتر کار کنند، حتی اگر مجوز بهره‌برداری از برق آنها در پایان این سال منقضی شود بین مقامات این کشور بالا گرفته است.

به‌نوشته "اس‌اراف" سوئیس، وزارت اقتصاد فدرال آلمان بعد از ارزیابی‌های انجام‌شده حالا می‌خواهد دو نیروگاه هسته‌ای را به‌عنوان ذخیره پس از پایان سال همچنان به شبکه متصل نگه‌دارد.

بر اساس تصمیمات اتخاذشده از سه نیروگاه هسته‌ای باقی‌مانده در آلمان، دو نیروگاه تا اواسط آوریل به‌عنوان ذخیره اضطراری فعالیت خواهند کرد.

در مرحله حذف هسته‌ای که حدود ده سال پیش در آلمان تصمیم گرفته شد، در واقع توافق شد که نیروگاه‌های ایزار 2 در بایرن، نکاروستهایم 2 در بادن‌ـ‌وورتمبرگ و امسلند در نیدرزاکسن آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای باشند که در 31 دسامبر 2022 تعطیل می‌شوند، با این حال، با گسترش جنگ اوکراین و بحران انرژی، درخواست‌ها برای تمدید عمر این نیروگاه‌ها بلندتر و بلندتر شد.

در دولت ائتلافی پس از پیشنهادهای وزیر اقتصاد برای ذخیره محدود نیروگاه هسته‌ای، دوباره دعواها و اختلافات بالا گرفته است و این پیشنهاد با انتقاد گسترده حزب لیبرال دموکرات مواجه شده است.

بر اساس تصمیمات اتخاذشده، سه نیروگاه هسته‌ای آخر آلمان در 31 دسامبر سال جاری میلادی باید کار خود را متوقف کند. قطع تدریجی انرژی هسته‌ای، که پس از فاجعه رآکتور هسته‌ای در فوکوشیمای ژاپن در سال 2011 در آلمان آغاز شد، حالا می‌تواند حداقل به‌طور موقت با توجه به جنگ در اوکراین روند معکوسی پیدا کند.

به‌دلیل نگرانی از توقف تحویل گاز روسیه، حزب لیبرال دموکرات و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به‌ویژه خواستار تمدید زمان کار نیروگاه هسته‌ای هستند، از طرفی حزب سوسیال دموکرات و سبزها به این مسئله بدبین هستند.

به نوشته اس ار اف سوئیس، اداره آمار فدرال آلمان روز سه شنبه با استفاده از محاسبات دقیق تایید کرد، به دلیل افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، نرخ تورم سالانه به 7.9 درصد در ماه اوت بازگشت. اقتصاددانان انتظار دارند نرخ تورم در ماه های آینده دو رقمی شود.

پس از نرخ 7.9 درصد در ماه می، تورم در آلمان ضعیف شده بود. نرخ تورم در ژوئن 7.6 درصد و در جولای 7.5 درصد بوده است. تخفیف سوخت ارائه شده توسط دولت فدرال و بلیط 9 یورویی برای حمل و نقل عمومی محلی تا حدودی به تسکین اوضاع کمک کرد. هر دو اقدام در پایان ماه اوت به پایان رسید.

تنها به همین دلیل، اقتصاددانان انتظار دارند که قیمت های مصرف کننده در ماه های آینده به افزایش خود ادامه دهد.

یواخیم ناگل، رئیس بوندس‌بانک آلمان، پیش بینی می کند که تورم در دسامبر به بیش از 10 درصد برسد. با این حال، بوندس بانک همچنین انتظار تورم قابل توجهی در بزرگترین اقتصاد اروپا برای سال 2023 را دارد و بر این باور است که تورم سالانه احتمالاً بیش از 6 درصد باشد.

بانک مرکزی اروپا (ECB) که پس از مدت‌ها تردید در حال مبارزه با تورم رکورددار با نرخ‌های بهره بالاتر است، ثبات میان‌مدت قیمت‌ها در منطقه یورو را با تورم دو درصدی در نظر گرفته است.

انرژی و غذا بزرگترین محرک های قیمت در آلمان در طول ماه ها بوده‌اند. حمله روسیه به اوکراین و تنگناهای عرضه این وضعیت تنش‌آمیز را تشدید کرده است. بر اساس محاسبات آماردانان در آلمان در آگوست 2022 قیمت انرژی در آلمان 35.6 درصد بیشتر از ماه مشابه سال قبل بود. نفت گرمایش بیش از دو برابر گران‌تر از سال گذشته بود (به اضافه 111.5 درصد)، قیمت گاز طبیعی هم 83.8 درصد افزایش یافت.

بر این اساس مصرف کنندگان مجبور بودند 16.6 درصد بیشتر از سال قبل برای برق بپردازند و سوخت 16.5 درصد گران تر شده است. بر این اساس علیرغم اقدامات امدادی، افزایش قیمت محصولات انرژی بیشتر از تورم کلی بود. دلیل اصلی آن افزایش شدید قیمت خرید بین‌المللی است.

بر این اساس قیمت مواد غذایی برای ششمین ماه متوالی در آلمان افزایش یافت و قیمت ها نیز در ماه آگوست با نرخ بالاتر از میانگین 16.6 درصد افزایش یافت. به عنوان مثال، مصرف کنندگان مجبور بودند به میزان قابل توجهی برای چربی ها و روغن های خوراکی (به علاوه 44.5 درصد) و برای محصولات لبنی و تخم مرغ (به علاوه 26.8 درصد) هزینه بیشتری بپردازند.

به طور کلی، قیمت مصرف کننده در آلمان از جولای تا اوت سال جاری 0.3 درصد افزایش یافته است. در اینجا نیز اداره آمار فدرال ارقام اولیه منتشر شده دو هفته پیش را تایید کرد.

روزنامه "هندلزبلات" آلمان هم در گزارشی نوشت: وزارت اقتصاد در گزارش ماهانه منتشر شده یک تحول اقتصادی منفی را تشریح کرده است. بر این اساس بحران انرژی تأثیر بدی بر اقتصاد دارد.

با توجه به بحران انرژی، دولت فدرال آلمان برای رکود اقتصادی آماده می شود. در گزارش ماهانه وزارت امور اقتصادی که روز سه شنبه منتشر شد، آمده است: تولید اقتصادی آلمان ممکن است در نیمه دوم سال رکود یا کاهش یابد.

بر این اساس در حالی که اقتصاد آلمان در شش ماه اول ثابت کرد که انعطاف‌پذیر است، حال و هوای اقتصادی اخیراً به طور قابل توجهی تیره شده است. تولید صنعتی در ماه جولای به ویژه در بخش های انرژی بر کاهش یافت. سفارشات دریافتی نیز برای شش ماه متوالی کاهش یافت، در حالی که تجارت خارجی نیز رشد ضعیفی داشت.

در عین حال، دولت فدرال آلمان انتظار دارد تورم افزایش یابد. وزارت اقتصاد آلمان به ریاست رابرت هابک هشدار داد: در مجموع، شوک قیمت انرژی ناشی از کاهش عرضه گاز روسیه به طور فزاینده ای بر اقتصاد آلمان تأثیر می گذارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت