ایران در بین ۳۰ کشور نخست جهان از نظر سرعت خطوط جاده ای قرار گرفت

ایران در بین 30 کشور نخست جهان از نظر سرعت خطوط جاده ای قرار گرفت

بررسی‌های صندوق بین المللی پول نشان می‌دهد، ایران از نظر سرعت خطوط جاده‌ای در بین ۳۰ کشور نخست جهان قرار گرفته و سرعت جاده‌ها در ایران بالاتر از کشورهایی مثل چین، روسیه، ترکیه، هند، برزیل و لهستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول با انتشار گزارشی به بررسی وضعیت سرعت جاده‌ها در 162 کشور جهان از جمله ایران پرداخته است.

این گزارش بر پایه اطلاعات دریافتی از گوگل مپ تهیه شده و زمان متوسط سفر بین شهرهای بزرگ هر کشور که حداقل 80 کیلومتر با هم فاصله دارند را مورد سنجش قرار داده است.

بر این اساس، کشورها از نظر سرعت جاده‌های خود به چهار دسته تقسیم شده‌اند. 1 - کشورهایی با کندترین جاده‌ها که متوسط سرعت در جاده‌های بین شهرهای بزرگ آنها بین 30 تا 60 کیلومتر در ساعت است.2 - کشورهایی با سرعت متوسط جاده‌های 61 تا 75 کیلومتر در ساعت، 3 - کشورهایی با سرعت متوسط جاده‌های 76 تا 90 کیلومتر در ساعت و 4 - کشورهایی با سریع‌ترین جاده‌ها که متوسط سرعت در جاده‌های بین شهرهای بزرگ آن‌ها بین 91 تا 110 کیلومتر در ساعت است.

بررسی صندوق بین المللی پول نشان می‌هد تقریبا 30 کشور جهان دارای سریع‌ترین جاده‌ها هستند؛ یعنی سرعت جاده‌ها بین شهرهای بزرگ آنها 91 تا 110 کیلومتر در ساعت است و ایران نیز در بین این کشورها قرار دارد.

سرعت متوسط جاده‌های بین شهرهای بزرگ در ایران 94 کیلومتر در ساعت برآورد شده است که بر این اساس، ایران در بین 30 کشور جهان دارای سریع‌ترین جاده‌ها قرار گرفته است.

از جمله کشورهایی که سرعت جاده‌ها در آنها از ایران کمتر است یعنی سرعت کمتر از 94 کیلومتر در ساعت دارند عبارتند از: چین (90 کیلومتر در ساعت)، روسیه (76 کیلومتر در ساعت)، ترکیه (93 کیلومتر در ساعت)، مصر (83 کیلومتر در ساعت)، پاکستان (86 کیلومتر در ساعت)، اندونزی (55 کیلومتر در ساعت)، هند (58 کیلومتر در ساعت)، برزیل (72 کیلومتر در ساعت)، اوکراین(75 کیلومتر در ساعت) و لهستان(92 کیلومتر در ساعت).

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، کشورهایی که دارای بالاترین سرعت جاده‌ها هستند، عموما کشورهای ثروتمند، دارای اقتصادهای بزرگ و نسبتا توسعه یافته هستند. این کشورها علاوه بر ایران عبارتند از: آمریکا، کانادا، آرژانتین، شیلی، سوئد، آلمان، بلژیک، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، اتریش، مجارستان، کرواسی، صربستان و یونان، ترکیه، عربستان، عمان، کره جنوبی، مالزی، مراکش، آفریقای جنوبی، نامیبیا، بوتسوانا و استرالیا.

صندوق بین المللی پول در گزارش خود افزوده است: سرعت جاده‌ها یکی از عوامل مهم در تحرک اقتصادی و توسعه یافتگی محسوب می‌شود. به همین دلیل، کشورهایی که جاده‌های کُندتری دارند، عموما کشورهای فقیر و توسعه‌نیافته بوده و در کشورهای ثروتمند و اقتصادهای بزرگ و توسعه‌یافته، عموما سرعت خودروها در جاده‌ها بالاتر است. البته این گزارش موضوع امنیت جاده‌ها و دیگر اشکال حمل و نقل مثل حمل و نقل ریلی و هوایی را مورد بررسی قرار نداده است.

برخی کشورهایی که دارای کُندترین جاده‌ها هستند یعنی سرعت جاده‌های آن‌ها بین 30 تا 60 کیلومتر در ساعت است عبارتند از: افغانستان، هند، سریلانکا، یمن، مغولستان، سومالی، کنیا، سودان جنوبی، تانزانیا، نیجریه، میانمار، تاجیکستان، اندونزی، کلمبیا و بولیوی.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon