غبار محرومیت در روستای جوزار بکش ممسنی/ طرح آبرسانی روستا اجرایی شود
جوزار بکش، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ممسنی که این روزها مردمان آن منتظر محرومیتزدایی و برخورداری از آب آشامیدنی سالم هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محرومیتزدایی و زمینهسازی برای اشتغال، رفاه و آسایش عمومی، از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است و در تمام سالهای عمر این نظام مقدس، در این راه گامهای بزرگی برداشته شده است اگرچه شاید در سالهایی آهستهتر و در سالهایی پرشتابتر، اما قطار این نظام مقدس، به این سمت در حال حرکت است.
در عمر این نظام مقدس، روستاهای دورافتاده زیادی در کنار شهرهای کوچک، رشد و توسعه یافتند، به شهر، شهرستان، و استان تبدیل شدند و امکانات رفاهی حداقلی، از مراکز استانها و کشور، به سمت و سوی مراکز دورافتادهتر و شهرها و روستاهای کوچک رفت و امروز، شاهدیم که آب، برق و گاز، و حتی تلفن همراه، در دوردستترین روستاها هم وجود دارد.
اما در زمان کنونی و با توجه به بحران آبی که دنیا با آن مواجه است، و به تبع آن، ایران اسلامی هم که سرزمینی نسبتا خشک و کمآب است، با آن دست و پنجه نرم میکند؛ و با خشک شدن بسیاری از منابع زیرزمینی، کمبود آب شرب در شهرها به وضوح دیده میشود و در روستاهای دورافتاده، شاید نمود کمتری داشته باشد.
جوزار بکش، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ممسنی در استان فارس است. این روستا در بین رشته کوه های زاگرس واقع شده و دارای طبیعتی بکر است که چشم هر رهگذری را به خود جلب میکند.
چشمه ساران تنگ لله و دره های سرسبز با درختان سر به فلک کشیده و از جمله روستاهای محروم این استان است که در بین رشته کوههای زاگرس، چشمهساران تنگ لله و درههای سرسبز با درختان سر به فلک کشیده، مردمانی فارغ از هیاهوی امروزی، زندگی میکنند؛ روستای سرسبزی که طبیعت بکر آن باعث شده به یکی از زیباترین مناطق ممسنی تبدیل شود.
تنگ فرهاد، چشمه جوزار و چشمه خرنگان از جمله قطبهای گردشگری و جاذبه طبیعی منطقه است. اگر از زندگی ماشینی شهری خسته شدهاید، اگر دلتان هوای پاک و طبیعتی زیبا و سرسبز را میخواهد، میتوانید به این روستا سفر کنید، بیشک زیباییهای این روستاها شما را مسحور خود میکند.
60 کیلومتر از شهر نورآباد ممسنی را که طی کنید و جادههای پیچ در پیچ و باغهای پُرثمر منطقه تنگ الله را پشت سر بگذارید به این روستا میرسید. اما با همه این زیباییها، این روستا، یکی از محرومترین مناطق فارس است که در ابتدای تشکیل قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه هم از جمله روستاهای هدف این قرارگاه در سپاه فجر فارس بود با ورود بسیجیان و سبزپوشان سپاه و همت خود مردم منطقه، قسمتی از مشکلات این روستا برطرف شد.
اما به گفته اهالی روستا، در یکی دو سال گذشته، با پوسیدگی و فرسودگی لولههای آب شرب، این مشکل بیش از پیش خود را نشان داده و در ابتدای فصل گرمای امسال هم آنقدر این معضل به مردم فشار آورد که دست به دامان رسانه شدند تا شاید فریادشان به مسئولین مربوطه برسد.
نبود آب آشامیدنی سالم در صدر مشکلات روستای جوزاربکش
علی شفیعی عضو شورای شهر روستای جوزار بکش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به بارندگیهای کم در سالهای گذشته، به مشکل آب آشامیدنی روستا اشاره کرد و گفت: رئیس سابق آبفای روستایی قول برطرف کردن مشکل آب شرب روستا را داد، ولی متاسفانه علی رغم بودجه اختصاص یافته هنوز عملیاتی نشده است، این کار بر زمین ماند و تاکنون اتفاقی در این عرصه نیفتاده است.
شفیعی با بیان اینکه امسال با گرمتر شدن هوا و بارندگی کمتر، از آغازین روزهای شروع فصل گرما روستاییان این منطقه با کمبود آب آشامیدنی دست و پنجه نرم کردهاند و در طول روز، کمتر از شش ساعت آب شرب مناسب و با فشار کم دارند، از مسئولین امر تقاضای رسیدگی به این مسئله را داریم.
با توجه به پیگیریهای خبرنگار تسنیم، روستاهایی که از روستاهای هدف طرح محرومیتزدایی سپاه در قرارگاه پیشرفت هستند، با هماهنگی این قرارگاه محرومیتها اولویتبندی شده و با همکاری مردم، گروههای جهادی و ادارات و دستگاههای دولتی مربوطه، اقدام به رفع آن میشود.
رفع مشکل آب روستای جوزاربکش در برنامه قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه فجر
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه فجر استان فارس در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: در حال حاضر بیش از 100 روستا را در فهرست محرومیتزدایی داریم که با توجه به بحران آب در کشور، اولویت کارها در سال جاری، آبرسانی است که عمده روستاها و حتی شهرهای کشور با آن دست و پنجه نرم میکنند.
نبیالله عوضپور با اشاره به جهاد آبرسانی در عملیاتی کردن این اقدامات در سال جاری، از آغاز این طرح خبر داد و گفت: پروژههای در دست کار برای اقدام در این قرارگاه، با همکاری و ارتباط با دستگاههای دولتی ذیربط انجام میشود و آبرسانی با مسئولین ادارات آبفای روستایی در شهرستانهای مربوطه پیگیری میشود و لیست روستاها را از این ادارات گرفته و اقدامات لازم برای محرومیتزدایی در این زمینه انجام میشود.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه فجر، مسئول مربوطه در بحث آبرسانی به روستای جوزاربکش را شاهرخ عباسی مسئول آبفای روستایی شهرستان نورآبادممسنی معرفی کرد و گفت: در صورتی که لیست روستاهای محروم در این زمینه از این دستگاه به ما ارائه شده باشد، تا پایان سال جاری به رفع محرومیت از این روستا هم اقدام خواهد شد.
عوضپور با یادآوری اینکه در سال جاری 41پروژه آبرسانی در دست کار دارند، گفت: این پروژهها در عرصههای مختلف خدمترسانی، با اولویتبندی است و اگر این روستا جزء این پروژههای آبرسانی باشد، در سال جاری مشکلشان رفع خواهد شد؛ اما مشکلات دیگر از جمله راه روستایی یا موارد دیگر، در سال بعد رفع خواهد شد.
به گفته وی، تفاهماتی با آبفای شهرستان نورآباد ممسنی بسته شده و در صورتی که آنها تائید کنند، این روستا هم در لیست محرومیتزدایی در بحث آب شرب قرار میگیرد.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه فجر تاکید کرد: طی این تفاهمنامه، تمام پروژههای آبرسانی (آب شرب) باید از طریق عباسی، مدیرعامل آبفای شهرستان ممسنی به قرارگاه اعلام شود تا در سال جاری این مشکل با همکاری متقابل آبفا و قرارگاه رفع شود.
عوضپور یادآور شد: قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در سالهای قبل در عرصههای مختلف همزمان ورود میکرد، اما امسال به دلیل تنش آبی، مسئله آب شرب در اولویت برنامههای این قرارگاه است، چراکه از 110 روستای تحت پوشش این قرارگاه برای محرومیتزدایی، 41 روستا با مشکل آب شرب مواجه هستند و قطعا آب شرب، در ا ولویت برنامهها خواهد بود.
وی تاکید کرد: در راستای محرومیتزدایی از مناطق و روستاهای محروم، قرارگاه پیشرفت همراه و همگام و پشتیبان مردم و دستگاههای مرتبط دولتی وارد عمل خواهد شد و عملا رابطی میان مردم و مسئولین است و بخصوص در مباحث تخصصی همچون مسئله آب، با اجازه، دستور و همراهی آبفا برای رفع مشکلات اقدام خواهد کرد و تکروی در این مباحث وجود ندارد.
به گزارش تسنیم، به مدت یک هفته سعی در تماس با شاهرخ عباسی، مدیرعامل آبفای شهرستان نورآباد ممسنی داشتیم تا در این مورد اطلاعات لازم را کسب کرده و به مردم این منطقه اعلام کنیم، اما پس از تماسها و پیامهای متعدد با این مدیر، وی حاضر به پاسخگویی به خبرنگار ما نشد و حتی اعلام کرد "شما مختار هستید هرطور صلاح میدانید عمل کنید".
اگرچه مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه فجر به گرمی پذیرای خبرنگار تسنیم بود و به سوالات ما در مورد این روستا به خوبی پاسخ داد و مردم این روستا دلگرم شدند که در سال جاری این معضل چندین ساله رفع خواهد شد؛ اما همه مسئولین جلسات و گرفتاریهای کاری دارند؛ اگرچه دلیلی برای پاسخگویی به رسانه که رابط میان مردم و مسئولین است، نیست و در طول روز، چند دقیقه وقت آزاد برای رسانهای که پیگیر مشکلات مردم است، پیدا میشود.
روستای جوزار بکش، ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری طبیعی در استان فارس را دارد که با رفع مشکلات آب شرب و راه روستایی، که به گفته مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی تا سال آینده آن هم رفع خواهد شد، میتواند به این هدف برسد و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان جهت فراهم کردن زیرساختها و آموزشهای لازم برای حصول به این هدف، به درآمدزایی ثابت در این حوزه برسد و حتی با جذب گردشگر خارجی، به ارزآوری هم کمک کند.
انتهای پیام/424/ن