شرط ارتش سودان برای واگذاری قدرت


شرط ارتش سودان برای واگذاری قدرت

مشاور رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت: تا زمانی که سیاستمداران درباره تشکیل یک دولت مدنی به توافق نرسند، ارتش قدرت را واگذار نخواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، سرهنگ « طاهر ابوهاجه» در یک نشست مطبوعاتی در خارطوم با اشاره به سخنان ژنرال « عبدالفتاح برهان » فرمانده ارتش سودان  مبنی بر خروج نظامیان از روند گفت‌وگوهای سیاسی تاکید کرد: دولت در دوره انتقالی باید از صلاحیت‎‌های ملی، مستقل و غیرحزبی برخوردار باشد و در آن هیچ سهم خواهی وجود نداشته باشد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، وی تصریح کرد: ارتش خود را ملزم می داند که دولت آینده با توافق تمام گروه‌های سیاسی تشکیل شود لذا تا زمانی که سیاستمداران درباره تشکیل دولت مدنی به توافق نرسند یا دولت منتخب مردمی تشکیل نشود، ارتش قدرت را واگذار نخواهد کرد.

سخنان سرهنگ طاهر ابوهاجه یک روز پس از آن ایراد شد که « محمد حمدان داقلو » مشهور به « حمیدتی » معاون رئیس شورای حاکمیتی گفته بود : طی نشستی که با ژنرال برهان داشتم ، توافق کردیم که سیاسمتداران مدنی ریاست شورای حاکمیتی و نخست وزیری را به عهده بگیرند.

حمیدتی هفته گذاشته از قانون اساسی که کانون وکلای سودان پیشنهاد داده بود، استقبال کرد. این قانون اساسی که برای دوره انتقالی پیشنهاده شده است از حمایت ائتلاف آزادی و تغییر، شماری از گروه‌های سیاسی سودان به همراه برخی کشورهای عربی و غربی برخوردار است.

قانون اساسی پیشنهادی وکلای سودانی در 76 بند تنظیم شده و قرار است رایزنی‌های بیشتری درباره آن انجام شود تا به یک قانون مورد قبول تمام تشکلات سیاسی و مدنی سودان تبدیل شود.

در این قانون به چگونگی تشکیل دولت مدنی ، روابط نهادهای حاکمیتی ، ادغام نیروهای واکنش سریع و شبه نظامیان گروه‌های مسلح در ارتش، آزادی دینی ، استقلال دانشگاه‌ها و رسانه ‌ها پرداخته شده است.

از سوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند سودان فاقد قانون اساسی است و بحران سیاسی در این کشور تعمیق یافته و این بحران بدترین و طولانی‌ترین بحران در تاریخ این کشور محسوب می‌شود.

درخواست رئیس جمهور سومالی

رئیس جمهور سومالی خواستار بازگشت هزاران نظامی این کشور شد که برای طی کردن دوره آموزش نظامی به ارتیره رفته‌اند.

« حسن شیخ محمود» از آمریکا خواست تا کمک کند هزاران نظامی سومالیایی که دوره آموزشی آنان در ارتیره به پایان رسیده به سومالی بازگردند تا در نبرد علیه گروه تروریستی الشباب مشارکت داشته باشند.

به نوشته روزنامه «سومالی جدید» چاپ موگادیشو، وی با بیان اینکه دوره آموزشی نظامیان اعزامی به ارتیره دو ساله بوده درباره عدم بازگشت آنان به سومالی گفت: رئیس جمهور اریتره به دلیل اختلافات سیاسی که در سومالی وجود داشت از بازگشت نظامیان آموزش دیده سومالیایی به کشورشان جلوگیری می‌کرد.

معارضان و دولت فدرال سومالی درباره برگزاری انتخابات در این کشور اختلاف داشتند. سرانجام انتخابات پارلمانی در نوامبر 2021 برگزار شد و 6 ماه پس از آن نمایندگان پارلمان « حسن شیخ محمود » را به عنوان رئیس جمهور جدید کشورشان انتخاب کردند.

رئیس جمهور سومالی در 11 ژوئیه 2022 به اریتره سفر کرد تا از وضعیت نظامیان آموزش دیده سومالیایی باز دید کند. این نظامیان برای اولین بار در برابر حسن شیخ محمود رژه رفتند.

ارتیره 5 هزار نظامی سومالیایی را آموزش و تجهیز کرده است.

رئیس جمهور سومالی معتقد است، این کشور هم اکنون  به نظامیان آموزش دیده خود نیاز دارد تا آنان در نبرد علیه گروه تروریستی الشباب مشارکت داشته باشند و از این طریق سومالی بتواند بر تهدیدات امنیتی خود غلبه پیدا کند.

الشباب یک گروه تروریستی وابسته به شبکه القاعده در شرق آفریقاست که با انجام عملیات‌های خود امنیت و ثبات سومالی را برهم زده است. با وجود این ، دولت موگادیشو توانسته است طی سال‌های اخیر بخش‌های زیادی از خاک سومالی را از لوث این گروه پاک کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان