۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم رفت


225 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم رفت

معاون اقتصادی استاندار مرکزی با بیان اینکه ۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم رفت از طلب ۷۴۲ میلیارد تومانی کشاورزان گندم‌کار استان مرکزی خبر داد.

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسن میرزاخانی ظهر امروز در در آیین آغاز سال زراعی 1401- 1402 و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی استان مرکزی با اشاره به شروع سال زراعی جدید، اظهار داشت: سال زراعی جدید با کشت گندم، جو و کلزا در استان آغاز می‌شود که در این میان محصول گندم از حساسیت بیشتری در اذهان مردم برخوردار است.

وی افزود: سرانه مصرف گندم در دنیا 65 تا 70 کیلوگرم است و در کشور ایران بین 120 تا 130 کیلوگرم است که این نشان دهنده اهمیت گندم و مصرف نان در سبد غذایی مردم دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی تصریح کرد: برنامه دولت برای دستیابی به خودکفایی گندم در کشور کاهش قیمت کود است و امیدواریم با تحقق آن گام بلندی در این زمینه برداشته شود.

میرزاخانی تصریح کرد: سال زراعی جدید 225 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم آبی و دیم قرار داشت که 266 هزار تن محصول در این اراضی تولید و با توجه به ظرفیت‌های استان برداشت 430 هزار تن محصول گندم در استان امکان پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 87 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان مرکزی خریداری و امسال 196 هزار تن محصول به صورت تضمینی از گندمکاران خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شد که خرید گندم در سال جدید نسبت به سال گذشته 125 درصد افزایش یافته‌ است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: صنایعی مانند بیسکوئیت‌سازی، کیک، شیرینی و غیره وابسته به تولیدات کشاورزان بنابراین برای پایداری در تولید محصولات راهبردی مانند گندم استفاده از سیاست‌های تشویقی، ارتقای دانش و مهارت کشاورزان، توزیع و گسترش ادوات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرزاخانی اضافه کرد: دولت 12 هزار میلیارد تومان به گندمکاران در سطح کشور بدهکار است که 742 میلیارد تومان آن سهم استان مرکزی است و 20 هزار نفر از کشاورزان استان مرکزی امسال گندم خود را به سیلوهای استان تحویل دادند.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت مطالبات در اختیار استان قرار ندارد 30 درصد پرداخت مطالبات گندمکاران از طریق سیستم بانکی و 70 درصد از محل منابع دولت پرداخت می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی عنوان کرد: در سال زراعی جدید 62 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت محصول جو قرار داشت که 202 هزار تن محصول در این اراضی تولید شد.

میرزاخانی بیان کرد: انتظارات مسئولان استان مرکزی از سازمان جهاد کشاورزی این استان نظارت بر رعایت اصول کاشت، تاریخ کاشت، تراکم و عمق کاشت است و این مهم نقش مهمی در دستیابی به اهداف دولت سیزدهم و خودکفایی در تولید گندم است.

وی تصریح کرد: امسال به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که کشاورزان در دریافت اعتبارات و تسهیلات بانکی کمترین مشکل را داشته باشند و اشتباهات گذشته به عنوان تجربه در نظر گرفته شود تا دغدغه‌ای در تامین نهاده‌های کشاورزی وجود نداشته باشد.

تولیدات کشاورزی در استان مرکزی 10 درصد افزایش داشته است

"علی صفری" رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست، اظهار داشت: سال زراعی جدید از ابتدای مهرماه با کشت محصولات پاییزه و استراتژیک گندم، جو و کلزا آغاز می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد خوب کشاورزان علی‌رغم خشکسالی‌ها افزود: در سال زراعی جدید یک میلیون و 800 هزار تن محصولات کشاورزی تولید شد که تولیدات نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی دارای 29  مرکز خدماتی فعال در دهستان‌ها است تصریح کرد: مراکز استان مرکزی در واقع خط مقدم تولید هستند و اگر این مراکز تقویت شوند در واقع تمام بخش کشاورزی استان تقویت می‌شود  بنابراین باید در جهت توسعه نیروهای این مراکز اقدام شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon