اجاره‌نشینی، شایسته اداره اوقاف اردبیل نیست


اجاره‌نشینی، شایسته اداره اوقاف اردبیل نیست

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: اوقاف اردبیل بعد از سالیان سال ساختمان اداری ندارد که این یک ضعف اساسی است و متاسفانه اقدامات لاک پشتی در این زمینه مشهود است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت دهه وقف در اردبیل با اشاره به آغاز دهه وقف از دوم مهرماه اظهار داشت: اوقاف در اجرای برنامه‌ها شش سیاست را دنبال می‌کند که از جمله آن می‌توان به آمایش سرزمینی براساس اقدامات امور خیریه، اجرای امینانه نیات واقفین که اولین بحث مهم در این زمینه است و انتظار برای حصول عوایدات به عنوان اجر و آخرت اشاره کرد. با توجه به این که کار خیر و نیک به عنوان درآمدی برای یتیمان است باید با اجرای این طرح واقفان را به این امر تشویق کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: اصلی‌ترین وظیفه این اداره این است که از انحراف در هزینه که بزرگ ترین مشکل  بوده و سرمایه اجتماعی را از بین می‌برد جلوگیری کند و در این راستا با توجه به این که بنای کارهای اداره اوقاف بنای مجموعه براساس کارهای درست و صادقانه و امینانه است و پایه وقف برهمین اساس اتفاق می‌افتد.

ستوده تصریح کرد: یکی از برنامه‌های دیگری که در دستور کار قرار گرفته احیای بافت فرسوده و تاریخی شهری به عنوان موقوفات است که بافت فرسوده تاریخی مجتهد به عنوان یکی از مجموعه‌ای مهم تاریخی مخروبه‌ای تمام عیار بود که تجهیز و ترمیم برای موضوعات مراسمات دینی در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: تغییرات جدی در امامزادگان رقم خورده و کارکردهای مختلف در این زمینه مشهود و ملموس است و بررسی‌ها نشان می‌دهد که نتایج ارزشمندی رقم خورده است.

ستوده افزود: 170 مورد بقعه و امامزاده داریم که حتی از برخی‌ها هیچ بازدیدی وجود نداشته است و در هر جا شرایط برای بازدید وجود داشته باشد ورود جدی پیدا کرده‌ایم و در این راستا احیاگری‌ها با جدیت در حال انجام است.

وی اظهار کرد: امامزادگان در مسیر بحث‌های جاده‌ای گردشگری زائران قرار گرفته بسیار مناسب است که در این راستا صدرالدین، دانیال و سایر امامزادگان که به نوبه خود هر کدام پذیرای زائران هستند و البته در اردبیل مردم همراه ما هستند تا نگاه به مکان‌های مقدس را بتوانیم توسعه بخشیم که نمونه آن مسجد سرچشمه است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: در سقاخانه حضرت ابوالفضل ترمیم جدی در این بقاع متبرکه و امامزادگان در حال انجام است و در بحث تولید باید نگاه جدی داشته باشیم که با همکاری پاک علم و فناوری برگرفته شده و امید می‌رود نتایج ارزشمندی حاصل شود.

ستوده اظهار کرد: استفاده از پنل خورشیدی و درآمدزایی از ظرفیت‌هایی که وجود دارد و درآمد نیز در نیت واقفان استفاده می‌شود که از این ظرفیت‌ها در جهت ساخت و ساز استفاده می‌شود؛ زائرسرای شهرستان سرعین آماده بهره‌برداری است و بیدستان به نام موقوفه شیخ صفی که در قزوین بود با رایزنی‌های به عمل آمده برای اردبیل برگشت و موقوفه‌ای باتمان قلنج بعد از 60 سال تعیین تکلیف شد.

وی تصریح کرد: ورود به مباحث سرمایه‌گذاری اعم از شیلات، بحث ساخت و ساز و اشتغال‌زایی و درآمدزایی و تعیین تکلیف وضعیت موقوفات بسیار مهم است که همکاری با راه و شهرسازی در حال انجام است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با بیان اینکه برخی زمین‌های موقوفه تبدیل به فضای سبز، آموزشی و ورزشی و خیابان شده است و این در صورتی که وقف و موقوفه باید در جای مناسب استفاده شود. در این زمینه در طول 130 سال گذشته زمینی که به متراژ 12 هکتاری وقف شده بود و راه و شهرسازی آن را برای خود می‌داند باید تعیین تکلیف شود.

ستوده افزود: در اردبیل 52 مدرسه جزو موقوفات بوده و تمرکز روی تعیین تکلیف اراضی موقوفات و رفع مشکلات موجود است تا با همکاری دستگاه‌های مربوطه به خصوص راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و میراث فرهنگی مشکلات موجود را در این زمینه حل کنیم.

وی افزود: حمام ملاهادی ظرفیتی که به عنوان ثبت جهانی نیز شناخته شده اما در این زمینه میراث فرهنگی همکاری کافی را ندارد و چگونگی عدم احیای حمام ملاهادی موضوع مورد توجه است که باید به رفع مشکلات موجود در این زمینه پرداخته شود در حالی که می‌توان از این ظرفیت بسیار مهم به صورت ویژه استفاده کرد و متاسفانه تاکنون در اختیار سرمایه‌گذار قرار نگرفته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل خاطرنشان کرد: در حال حاضر عدم مدیریت متمرکز و جزیره‌ای عمل کردن مشخص است و در حالی که اوقاف اداره‌ای مستقل نیست و باید با ادارات مربوطه همکاری داشته باشند تا تعیین تکلیف برای توسعه شهری و شهرسازی رقم بخورد.

ستوده ادامه داد: خانه‌هایی داریم که مجهول المالک هستند که نیازمند ساماندهی هستند و تثبیت مالکیت در طول 3 سال گذشته انجام می‌یابد که 983 سند مالکیت برای املاک خریداری شده و 1576 بازدید با نتایج مثبت به عمل آمده و 198 رای صادره از دادرسی گرفته شده و110 مورد اقدام شده است.

وی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت امامزادگان برای برنامه‌های فرهنگی و خروج از تصدی‌گری در دستور کار است و در قسمت فرهنگی، قرآنی و اجتماعی مرکزی به نام مرکز افق اجتماعی فرهنگی و قرآنی برای استفاده از ظرفیت‌های موجود و برگزاری برنامه‌های مختلف در امامزادگان است چرا که قطب فرهنگی محسوب می‌شود و توجه به آن اولویت اساسی است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: امسال 200 درصد ثبت نام قرآنی نسبت به گذشته افزایش یافته است به طوری که سال گذشته 375 نفر شرکت کننده داشتیم و 1117 نفر امسال شرکت کننده داریم.

ستوده ادامه داد: سه عامل سبب شده تا موقوفات در حال افزایش باشد اعتماد مردمی، اجرای امینانه نیت واقفان در راستای بحث های کارکردی و کارمندان اداره اوقاف که علاوه بر این که خودشان در سرعت کاری شرکت کرده‌اند سبب شده تا امین در موقوفات توسعه یافته و به همین دلیل سرمایه‌گذاران در حال افزایش است و دید به مسائل گسترده خواهد بود.

وی تصریح کرد: اوقاف اردبیل بعد از سالیان سال ساختمان اداری ندارد و در مکان موقوفه خدمت‌رسانی می‌کنیم چرا که اداره اوقاف ساختمانی مستقل ندارد و برای این مکان اجاره پرداخت می‌‌شود که این یک ضعف اساسی است و متاسفانه اقدامات لاک پشتی در این زمینه مشهود است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در پایان گفت: اوقاف استان در تمام مجموعه‌های مربوط به کارهای فرهنگی ورود پیدا کرده و اگر اداره اوقاف حمایت نکند بی‌شک با مشکل مواجه می‌شویم که از جمله می‌توان به تسهیل فرهنگ ازدواج و جهیزیه، آزادی زندانیان و بسیاری از امورات فرهنگی و خیرخواهانه و کمک به معلولان و سالمندان اشاره کرد.

ستوده گفت: متاسفانه موضوع دیگری که هست این است که در سال‌های آینده اردبیل در نگهداری سالمندان با مشکل مواجه می‌شود که امیدواریم واقفی باشد تا 22 هکتار زمین را وقف کند تا بتوانیم به صورت الگومداری نگهداری سالمندان با نظر جدید برای نگهداری سالمندان ورود پیدا کنیم.

وی بیان کرد:چند مورد اشکال در بحث اوقاف وجود دارد که اولین نقص این است که موقوفات اردبیل اکثرا سرقفلی هستند، موقوفاتی که فاقد درآمد هستند شناسایی مالک در آن بسیار سخت شده است که 400 رقبه زراعی مسکونی هستند و کارشناسی‌های اجارات به صورت گذشته اتفاق نمی‌افتد و ضعف چهارم این است که موقوفات در مسیر تبدیل به احسن و در مسیر درآمدزایی اتفاق نمی‌افتد چرا که اگر در مسیر تولید و ثروت زایی بود بسیار مهم و حائز اهمیت می‌شد.

ستوده افزود: در برگزاری نمایشگاه عملکرد مجموعه کارکردهای وقف ورود پیدا می‌کنیم تا نقش این مجموعه به صورت مشخص و محرز شناخته شود که هفتم مهرماه تا 11 مهرماه واگذاری کار بقعه شیخ صفی به اوقاف استان محقق خواهد شد.

انتهای پیام/132/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران