تحولات اوکراین| هشدار واشنگتن به مسکو درباره عواقب استفاده از تسلیحات هسته‌ای

تحولات اوکراین| هشدار واشنگتن به مسکو درباره عواقب استفاده از تسلیحات هسته‌ای

وزیر خارجه آمریکا از وجود برنامه اقدام در صورت وقوع جنگ هسته‌ای خبر داد و مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز به کرملین در خصوص عواقب فاجعه بار استفاده احتمالی روسیه از سلاح‌های هسته‌ای هشدار داده و وعده داد که پاسخ به چنین اقدامی قاطع و سریع خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، واشنگتن به مسکو درباره عواقب استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات هسته‌ای هشدار داده است. "جیک سالیوان"، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.بی.اس نیوز در این باره گفت: «ما به طور مستقیم و در سطح بسیار بالایی به کرملین اطلاع داده‌ایم که هرگونه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای عواقب فاجعه باری برای روسیه خواهد داشت و پاسخ ایالات متحده و متحدان ما به چنین اقدامی قاطع خواهد بود. ما بسیار شفاف و مشخص در این باره که این تصمیم چه چیزی به دنبال خواهد داشت و واکنش آمریکا سریع و بدون انتظار خواهد بود، به کرملین هشدار داده‌ایم.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به نوبه خود در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی یادآور شد که واشنگتن در صورت استفاده فرضی روسیه از تسلیحات هسته‌ای برنامه اقدام مشخص دارد.

مجری برنامه سخنان هفته گذشته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را یادآوری کرد که گفته بود نوعی پیام از روسیه درباره استفاده از سلاح هسته‌ای دریافت کرده و عواقب آن را ذکر کرد. بلینکن گفت: «من قصد ندارم وارد جزییات این موضوع شوم که عواقب چنین اقدامی چه خواهد بود. ولی هر گونه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای پیامدهای فاجعه باری برای کشوری که از آن استفاده کند و برای بسیاری کشورهای دیگر خواهد داشت.»

بلینکن تایید کرد که دولت آمریکا برنامه‌ای در صورت بروز تحولات منفی دارد و افزود: آمریکا در ارتباط مستقیم با روسیه درباره تهدیدات هسته‌ای است.

پیش از این کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید گفت که دولت آمریکا اظهارات ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه درباره  امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را جدی گرفته است. وی در عین حال گفت که واشنگتن قصد ندارد سطح آمادگی نیروهای راهبردی خود را افزایش دهد.

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز یک روز قبل، همین موضوع را اعلام کرد. به گفته وی، با توجه به اظهارات اخیر رهبری روسیه، میزان آمادگی نیروهای هسته‌ای کشور بدون تغییر باقی مانده است.

ولادیمیر پوتین  روز چهارشنبه گذشته این واقعیت را مورد توجه قرار داد که ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا اوکراین را به سمت انتقال عملیات نظامی به خاک روسیه تحت فشار قرار می‌دهند. وی با بیان اینکه باج خواهی هسته‌ای از سوی غرب نیز مورد استفاده قرار می گیرد، یادآور شد: برخی از نمایندگان کشورها از مجاز بودن استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه صحبت می‌کنند. پوتین گفت: روسیه نیز ابزارهای مختلف و حتی پیشرفته تری برای تخریب در اختیار دارد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و پانزدهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اولیانوف: روسیه نیز بر اهمیت پیشگیری از حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپروژیا تاکید دارد

 میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد که طرف روسی با دستورالعمل‌های رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره لزوم جلوگیری از بروز حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپریژژیا موافق است، فقط پیشنهادات در این زمینه باید مشخص شود.

وی گفت: «رافائل گروسی تاکنون تنها یک چارچوب مفهومی کلی را تدوین کرده است که معنای آن نیاز به اقدامات مؤثر برای جلوگیری از بروز حادثه هسته‌ای و غیرقابل قبول بودن استفاده از نیروگاه هسته‌ای به‌عنوان هدف یا سکوی اقدام برای درگیری‌ها است. ما کاملاً با این موارد موافق هستیم. برای ما، آنها اصولی هستند، با این درک که طرف اوکراینی باید گلوله باران نیروگاه زاپروژیا را متوقف کند.»

اولیانوف یادآور شد که طرف روسی این موضوع را به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است. نماینده دائم روسیه در عین حال یادآور شد که پیشنهادات ارائه شده توسط گروسی برای اطمینان از ایمنی نیروگاه زاپریژژیا باید مشخص باشند.

وی توضیح داد: از آنجایی که ماموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نیروگاه زاپریژژیا و حضور مستمر دو کارشناس آژانس در آنجا منجر به توقف گلوله باران این تاسیسات از سوی طرف اوکراینی نشده، مدیرکل آژانس برای تضمین امنیت هسته‌ای و فیزیکی در این نیروگاه و منطقه اطراف آن باید ابتکارعمل و پیشنهاد مشخصی ارائه دهد که این کار هنوز انجام نشده است.»

اولیانوف گفت: «بعد از آن ما نگرش نهایی خود نسبت به آن را بیان خواهیم داد. البته در هر صورت، اقدام به اصطلاح غیرنظامی‌سازی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، نمی‌تواند مطرح باشد،  به این دلیل که آنجا هرگز نظامی نشده است.»

ژاپن تحریم‌ها علیه روسیه را گسترش داده است

وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن صلح امروز، دوشنبه اعلام کرد که توکیو تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه را گسترش داده است.

در بیانیه این وزارت ژاپن مشخص شده است که اقدامات محدود کننده بر 21 شرکت تأثیر خواهد گذاشت. آنها همچنین بر صادرات کالاهای «مرتبط با تسلیحات شیمیایی» نیز  موثر خواهند بود.

یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن هفته گذشته در جریان نشست وزرای خارجه گروه 7 در نیویورک از قصد کشورش برای گسترش تحریم‌های ضد روسی خبر داده بود.

پیش از این، در ماه ژوئن، توکیو تعدادی از بانکهای روسیه و بلاروس را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده بود.

اجرایی شدن محدودیت ورود روس‌ها از طریق بنادر دریایی و هوایی در لهستان

دستور محدود کردن ورود اتباع روسیه به خاک لهستان از امروز، دوشنبه، در پست‌های بازرسی مرزهای هوایی و بنادر دریایی لهستان اجرایی شده است. پیش از این، این اقدامات از قبل در ایست‌های بازرسی زمینی در مرزهای این کشور اعمال می‌شد.

اکنون وسایل حمل و نقل دریایی و هوایی، اگر یک تبعه روس را سوار کرده باشند، اجازه ورود وی به خاک لهستان را نداشته و باید این شخص را با هزینه شخصی خود به کشورش بازگردانند.

اتحادیه اروپا امروز درباره اعطای روادید بشردوستانه برای مردم روسیه بحث می‌کند

به گفته یک مقام آگاه در کمیسیون اروپا، نمایندگان مکانیزم واکنش یکپارچه سیاستی (IPCR) اتحادیه اروپا روز دوشنبه برای بحث در خصوص امکان صدور روادید بشردوستانه برای شهروندان فدراسیون روسیه با یکدیگر ملاقات خواهند کرد.

به گفته این منبع خبری، این بحث ممکن است در روز سه شنبه و در نشست شبکه بلوپرینت (جلسه کشورهای عضو و آژانس‌های مربوطه) ادامه پیدا کند. اکنون اعضای انجمن در تلاشند تا به یک رویکرد مشترک (در خصوص صدور روادید بشردوستانه) دست یابند. مدیریت مرزهای خارجی اتحادیه اروپا باید مطابق با قوانین این سازمان، از جمله احترام به حقوق اساسی بشر و تضمین دسترسی به امور مربوط به پناهندگی انجام شود.

وزیر خارجه مجارستان: سیاست تحریم‌های اتحادیه اروپا شکست خورده است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان شب گذشته، یکشنبه اعلام کرد که تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه آسیب بسیار بیشتری به اقتصاد خود کشورهای اروپایی وارد کرده و وضعیت اقتصادی کل این قاره را وارد یک رکود بی سابقه کرده است.

وی در یک مصاحبه رادیویی، گفت: تحریم‌ها بیشتر از روسیه به اروپا آسیب زده و به شدت به اقتصاد اروپا لطمه زده است، برای اینکه تورم در اروپا، قبوض آب و برق، هزینه گاز طبیعی و قیمت مواد غذایی بسیار بالا رفته است و همه اینها به دلیل اعمال تحریم‌ها بوده و اقتصاد این قاره وارد یک رکود شدید شده است.

سییارتو پیش از این نیز ابراز عقیده داشت که اقتصاد اروپا به سمت رکود در حال حرکت است که مغایر با منافع اروپا و مردم آن است. بنابراین، مجارستان هیچ منفعتی از حمایت از بسته جدید تحریم‌های ضد روسی نمی‌بیند.

زلنسکی: اوکراین سامانه‌های پدافند هوایی NASAMSاز آمریکا دریافت کرده است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که این کشور به تازگی سامانه‌های موشکی ضدهوایی ناسامس (NASAMS) وعده داده شده توسط ایالات متحده را دریافت کرده است.

او در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس گفت: «می خواهم از رئیس جمهور [آمریکا] جو بایدن به خاطر تصمیم مثبتی که از قبل گرفته شده و از کنگره ایالات متحده تشکر کنم – ما سامانه‌های موشکی ضدهوایی NASAMSرا دریافت کردیم.»

زلنسکی تاکید کرد که ایالات متحده هر ماه 1.5 میلیارد دلار به اوکراین برای حمایت از بودجه عملیات نظامی اختصاص داده است.

پیش از این ژنرال پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته بود که ایالات متحده طی دو ماه آینده دو سامانه موشکی ضد هوایی NASAMSرا به اوکراین تحویل خواهد داد. پنتاگون در اواخر ماه آگوست بود که قراردادی برای خرید سامانه‌های پدافند هوایی برای اوکراین به مبلغ 182 میلیون دلار با شرکت ریتون (Raytheon) امضا کرد.

صدراعظم آلمان ارسال تانک به اوکراین را خطرناک دانست

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز یکشنبه اعلام کرد که دولت آلمان نمی‌خواهد تانک به اوکراین بفرستد، برای اینکه این اقدام می‌تواند گامی خطرناک در گسترش رویارویی نظامی در این کشور باشد.

وی گفت: «ما از اوکراین حمایت می کنیم. ما این کار را به گونه ای انجام می دهیم که منجر به تشدید تنش و جنگ بین ناتو و روسیه نشود، زیرا چنین روند اوضاعی یک فاجعه خواهد بود و ما اجازه نخواهیم داد کار به آنجا بکشد.»

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از آلمان به دلیل خودداری از ارسال تانک‌های مدرن به این کشور انتقاد کرده بود. وی از مقامات آلمانی خواست تا به تصمیم آمریکا و دیگر کشورها در زمینه تامین تسلیحاتی کی‌یف نگاه نکرده و خود بطور مستقل در این باره تصمیم بگیرد.

کاخ سفید:  آمریکا به تسهیل ارسال تانک‌های ساخت شوروی از کشورهای ناتو به اوکراین کمک خواهد داد

جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور امنیت ملی شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده به تسهیل تامین تانک‌های ساخت شوروی از کشورهای عضو ناتو به اوکراین ادامه خواهد داد. 

سالیوان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.بی.اس نیوز با تاکید بر اینکه واشنگتن تاکنون بیش از 15 میلیارد دلار سلاح در اختیار اوکراین قرار داده است، گفت: «از جمله سیستم‌های دفاع هوایی، صدها توپخانه، اگر نگوییم میلیون‌ها، صدها هزار گلوله توپخانه. علاوه بر این ما انتقال تانک‌های دوره شوروی از سوی متحدان خود در ناتو که توسط اوکراینی‌ها با کار با آنها آشنایی دارند، را نیز تسهیل کرده‌ایم.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته، یکشنبه،آمریکا را یکی از طرفین درگیری نظامی در اوکراین خواند. وی یادآور شد که ایالات متحده و سایر کشورهای عضو ناتو با ارسال تسلیحات برای کی‌یف، نمی توانند ادعا کنند که در درگیری اوکراین دخالت ندارند.

آمریکا در واکنش به همه پرسی‌ها در اوکراین، تحریم‌های جدیدی علیه روسیه اعمال خواهد کرد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته هشدار داد که  در روزهای آینده، ایالات متحده تحریم‌های جدید ضدروسی را در پاسخ به همه پرسی برای پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه در منطقه دونباس و جنوب اوکراین اعلام خواهد کرد.

سالیوان یادآور شد: رهبران کشورهای گروه G7در بیانیه‌ای در روز جمعه پس از آغاز [رفراندم] تأیید کردند که این اقدام عواقب سختی برای روسیه در پی خواهد داشت، به ویژه تحریم‌های تقویت‌شده مضاعف، از جمله تحریم‌ها علیه اشخاص حقوقی و شرکت‌های خارج از روسیه که از این همه پرسی حمایت می‌کنند.»

سالیوان تاکید کرد که "این اقدام تنها تلاش ما برای تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی اوکراین را مضاعف خواهد کرد."

روز قبل، جو بایدن، رئیس کاخ سفید در واکنش به همه پرسی گفت که این کار هزینه اقتصادی سنگینی برای روسیه خواهد داشت. رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که با متحدان و شرکای خود همکاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که این هزینه برای مسکو سریع و بسیار دشوار باشد.

حمایت اکثریت مردم ساکن دونباس، خرسون و زاپروژیه از الحاق به روسیه

رئیس کمیسیون انتخابات منطقه خرسون شب گذشته به خبرنگاران اعلام کرد که میزان مشارکت مردمی در همه پرسی در حال برگزاری در منطقه خرسون در پایان سومین روز 48.91 درصد است. این مقام محلی تاکید کرد که همه پرسی در این منطقه در صورتی معتبر خواهد شد که مشارکت مردمی بیش از 50 درصد باشد.

پیش از این، آمار مشارکت مردمی در جمهوری مردمی لوهانسک نیز اعلام شده بود. به گفته رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات لوهانسک، "در سومین روز رای گیری، بیش از 50 درصد از شرکت کنندگان در همه پرسی شرکت کردند. به گفته وی، در صورتی که بیش از نیمی از رای دهندگان واجد شرایط در همه پرسی شرکت کنند، تصمیم بدست آمده در جریان همه پرسی در جمهوری لوهانسک قانونی و تایید شده تلقی خواهد شد.

رئیس کمیته انتخابات منطقه زاپوروژیه نیز به نوبه خود گفت که همه پرسی در این منطقه زمانی معتبر تلقی می شود که بیش از 50 درصد از مردم رای دهند.

در اوایل روز یکشنبه میزان مشارکت پس از اعلام نتایج دو روز نخست همه پرسی مشخص شده بود. تا آن زمان در جمهوری مردمی دونتسک- 55 درصد ، در منطقه لوهانسک-  45.9درصد ، در منطقه زاپروژیه- 35.5درصد و در منطقه خرسون 31.8درصد بود.

البته رای گیری در تمامی این مناطق تا پایان روز سه شنبه همچنان ادامه خواهد داشت.

ضمن اینکه نظرسنجی انجام شده توسط موسسه تحقیقات سیاسی و جامعه شناسی جمهوری کریمه نشان داده که 93 درصد از ساکنان منطقه زاپروژیه از پیوستن به روسیه حمایت می‌کنند. طبق این داده‌ها، تنها 7 درصد از مردم ساکن این منطقه از حاکمیت اوکراین بر این منطقه حمایت می‌کنند.

اکثریت قاطع رای دهندگانی که در روز نخست همه پرسی منطقه زاپروژیه شرکت کرده بودند، به اتحاد مجدد با روسیه رای مثبت دادند.

همه پرسی درباره پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه در روز جمعه در دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک و همچنین در مناطق زاپروژیه و خرسون که تحت کنترل روسیه قرار گرفته‌اند، آغاز شد و تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.

صربستان بلگراد نتایج همه پرسی در دونباس را به رسمیت نخواهد شناخت

نیکولا سلاکوویچ، وزیر امور خارجه صربستان روز یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که بلگراد، مطابق با اصول حقوق بین‌الملل، نمی‌تواند نتایج همه‌پرسی در حال انجام در جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک و همچنین در مناطق زاپروژیه و خرسون را به رسمیت بشناسد.

وی گفت: از یک سو تعهد اساسی ما به اصول حقوق بین الملل، منشور ملل متحد مطرح است و از سوی دیگر، این امر کاملاً در تضاد با منافع دولتی و ملی ما خواهد بود، این برخلاف سیاست ما در حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت و اصل عدم تخطی از مرزهای شناخته شده است.

شهردار کی‌یف: مقامات اوکراینی در آغاز عملیات ویژه روسیه اشتباهات زیادی مرتکب شدند

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی El Paisاعلام کرد که مقامات اوکراینی در آغاز حمله نظامی روسیه به این کشور مرتکب اشتباهات زیادی شدند و پس از پایان جنگ باید در این خصوص به مردم اوکراین پاسخگو باشند.

کلیچکو گفت: «اشتباهات زیادی وجود داشته، سؤالات زیادی در مورد اینکه چرا روس‌ها بدون مواجهه با هر نوع مقاومتی، تا این حد به داخل خاک اوکراین پیشروی کردند، وجود دارد».

شهردار کی‌یف همچنین یادآور شد که البته هنوز «زمان صحبت درباره اشتباهات» فرا نرسیده، اما پس از پایان جنگ در خصوص همه آنها صحبت خواهد شد.

بلاروس با توجه به افزایش تهدیدات ناتو خواستار به روز رسانی دکترین امنیتی کشور متحد شد

الکساندر ولفوویچ، دبیر امور خارجه شورای امنیت بلاروس یادآور شده که هواپیماهای شناسایی نیروهای ناتو به طور متوسط ​​30-35 پرواز در نزدیکی مرزهای بلاروس انجام می‌دهند و در این رابطه ضروری است که دکترین امنیتی کشور متحد روسیه-بلاروس، به روز رسانی شود.

وی یادآور شد: «سال گذشته، استراتژی امنیت ملی جدید فدراسیون روسیه تصویب شد. امسال ما در حال تکمیل کار بر روی سند مربوط به امنیت ملی جمهوری بلاروس هستیم. البته، زمان اصلاح و ایجاد تغییرات در دکترین امنیتی کشور متحد فرا رسیده است.»

وی افزود: «روسیه و بلاروس به طور مشترک "در حال کار کردن به روی مکانیسم‌هایی برای مقابله با تهدیدات مدرن علیه امنیت ملی دو کشور متحد هستند. با توجه به افزایش تعداد رزمایش‌های نیروهای ناتو در مناطق شرقی اروپا و تقویت حضور نیروهای نظامی و هواپیماها، رویکرد تهدیدها برای مسکو و منسک باید مورد بازنگری مجدد قرار گیرد.»

اذعان نیویورک تایمز به تلفات گسترده نظامیان اوکراینی در جبهه جنوبی

روزنامه نیویورک تایمز در مصاحبه با برخی نیروهای نظامی اوکراینی به این نتیجه رسیده که تلفات ارتش اوکراین در جبهه جنوبی عملیات بسیار سنگین بوده است. این مسئله که نیروهای مسلح اوکراین  متحمل خسارات سنگینی در جنوب شده‌اند، از سوی نظامیان اوکراینی در مصاحبه با این نشریه بیان شده است.

طبق اطلاعات نیویورک تایمز، دولت اوکراین معمولاً آمار تلفات را فاش نمی‌کند، ولی سربازان و فرماندهان با مصاحبه خود، تلفات میدان نبرد را «بالا» و «بسیار زیاد» ارزیابی کردند. طبق اطلاعات این روزنامه، ارتش روسیه به شدت در مناطق جنوبی این کشور مستقر شده و بر شدت حملات خود افزوده است.

علاوه بر این، نظامیان اوکراینی یادآور شدند که کمبود مهمات دلیل اصلی تلفات زیاد شده است.

روز یکشنبه وزارت دفاع روسیه نیز از تلفات سنگین ارتش اوکراین خبر داد. در گزارش روزانه ایگور کوناشینکوف، سخنگوی این وزارتخانه یادآوری شده که بیش از 100 نیروی نظامی اوکراینی در حمله موشکی به نقطه استقرار موقت مزدوران خارجی در نزدیکی شهر زاپروژیه کشته شدند. در این حملات 15 واحد تجهیزات نظامی دشمن نیز منهدم شد.

 طبق این اطلاعات، علاوه بر این، در شبانه روز گذشته در منطقه  نیکولایف نیز تلفات ارتش اوکراین بالغ بر 110 کشته و زخمی بود.

پیش از این نیز گزارش شده بود که بیش از 300 مزدور خارجی با حمله موشکی نیروهای مسلح روسیه در منطقه نیکولایف کشته شدند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت