خانههای صلواتی مشهدیها در دهه آخر صفر
مجاورین آقا به رسم میهماننوازی هر ساله، از ماهها پیش آماده خدمترسانی به زائران و میهمانان ولی نعمتخود شدهاند و این روزها هرکسی به زعم و توان خود سعی میکند، قطرهای در این دریای مهربانی و مهرورزی باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، این روزها جادههای منتهی به مشهد شاهد خیلی عظیمی از زائرین و کاروانهای پیاده حضرت رضا(ع) است. زن و مرد، پیر و جوان همه فقط به عشق امام رضا(ع) راهی شهر خورشید میشوند و سختی راه را تحمل میکنند تا به حرم جان برسند و بوسه بر ضریح آقا بزنند.
مردم مشهد نیز در این ضیافت، سنگ تمام گذاشتهاند و هر کس به نوبه خود به میهمانان آقا خدمت میکند. یکی در موکبهای بین راهی خدمت میکند، یکی با نذری و دیگری با خودروی شخصی، اما عده ای نیز به شوق میزبانی منازل شخصی خود را به رایگان در اختیار زائرین آقا میگذارند. جریانی زیبا که در قالب چند پویش مردمی (هرخانه یک زائر سرا) شکل گرفته است.
مجاورین آقا به رسم مهمانوازی هر ساله، از ماهها پیش آماده خدمترسانی به زائرین و مهمانان مولا و ولی نعمتخود شدهاند و این روزها هرکس به زعم و توان خود سعی میکند قطرهای در این دریای مهربانی و مهرورزی باشد؛ یکی با برپایی موکب، یک با اسکان زائر در منزل شخصی خود و یکی با جابجایی زائرین توسط وسایل شخصیشان...
در این بین پویشهایی نیز مانند پویش هرخانه یک زائرسرا برای مدیریت و ساماندهی جریان خدمت مردمی شکل گرفته و از این طریق، هم مجاورین علاقه مند به خدمت به راحتی به خدمت میپردازند و هم زائرین بیدغدغه مجموعه ای از خدمات مورد نیاز را به خوبی دریافت میکنند.
زائرین بسیاری از طریق این پویش در منازل سطح شهر اسکان داده شدهاند و علاوه بر اسکان، غذای مورد نیاز آنها نیز تامین شده و حتی وسیله حمل و نقل برای مراجعه به حرم یا سایر نقاط شهر نیز در اختیار زائرین قرار میگیرد. ارایه زنجیرهای از خدمات مورد نیاز که کیفیت خدمترسانی به زائرین در دهه آخر صفر را چمد پله بالاتر برده است...
ما مجاورین باید رسم میزبانی را به جا بیاوریم
علیزاده یکی از این افراد است که چهار سال گذشته پذیرای زائران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در منزل شخصی خود بوده است.
وی میگوید: هر سال یک آپارتمان کامل با تمام تجهیزات، که خودمان در آن ساکن هستیم را در اختیار زائران قرار میدهیم؛ اگر هم مهمانهای ما تمایل داشته باشند، تمام وعدههای غذایی را نیز برایشان مهیا میکنیم.
علیزاده ادامه میدهد: معتقدم دهه آخر صفر یک مسئله ویژه است و با وجود اینکه ارگانهای دولتی، تمام امکاناتشان را در این ایام پای کار میآورند اما باز هم خیل عظیم زائران بیش از توان ارگانهای دولتی است و اینجاست که ما باید به عنوان یک مجاور رسم میزبانی را بجا آوریم و به یُمن همجواری با حضرت رضا(ع) و متنعم شدن از سر سفره رحمت ایشان، بخشی از این را برای خدمت به میهمانان آقا اختصاص دهیم.
این مجاور امام رضا(ع)عنوان میکند: حضرت رضا علیه السلام همیشه خودشان از میهمانانشان پذیرایی میکردند. چه بهتر ما نیز رنگ و بوی حضرت را داشته باشیم، و باری از دوش این عزیزان برداریم.
وی میگوید: فرهنگ میزبانی همان فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است و ما طبق روایات وسنتهای قدیمی و به رسم مهماننوازی ایرانیان باید به زائرین خدمت کنیم.پویش هر خانه یک زائر سرا یک جریان بسیار عالی و اثرگذاراست و باید خیلی زودتر از این صورت میگرفت؛ چون خودم هر ساله در بحث زائرین بودم و میدیدم خیلی از زائرین با سختی بسیار در کمپهای اسکان، با امکانات کمتر و برخی در وسایل نقلیه خود شب را سپری میکردند و فضای استراحت مناسبی نداشتند.
مدیون مشهدیهای مهماننوازیم
خانم احساننژاد نیز که میهمان آقا و خانم علیزاده بود، از اهالی بیرجند است، او میگوید: به همراه خانواده و فرزند معلول خود برای زیارت آمده است و هر ساله آخر سفر برای زیارت حضرت رضا(ع) عازم شهر مشهد میشود.
وی از راهاندازی این پویش نیز قدردانی میکند و میگوید: یکی از اولویتهای زائران به خصوص در این ایام بحث اسکان است و اگر این مشکل حل شود شاهد حضور بیشتر زائرین در مشهد خواهیم بود.
احساننژاد ادامه داد: میزبانی مشهدیها بینظیر است و ما چه در طول مسیر و موکبها و چه از زمانی که وارد شهر شدیم شاهد استقبال گرم مشهدیها و پذیرایی خوب آنها بودیم.
رسم همجواری پذیرایی از میهمانان آقاست
مجاهدین مهندس حقوق است. خادمی افتخاری که میگوید از طریق شبکه پنج صدا و سیمای خراسان رضوی با پویش هر خانه یک زائرسرا آشنا شده و علاقه به خدمت به زائران امام هشتم او را به میدان خدمت کشانده است.
وی میگوید: سه روز است که با پویش هر خانه یک زائرسرا آشنا شده و با این عزیزان کار میکنم. از آنجایی که گفته شد یکی از خدمات مورد نیاز زائران حمل و نقل است من نیز با ماشین شخصی خودم اعلام آمادگی کرده و اکنون به زائران آقا خدمترسانی میکنم.
مجاهدین ادامه میدهد: زمانی که زائران و مهمانهایی از طریق پویش ثبت نام کردهاند به مشهد میرسند، من و سایر دوستان در حوزه تاکسی صلواتی، به استقبال آنها رفته و با خودروی خود آنها را به محل اسکان که از قبل برای آنها مشخص شده میبریم. همچنین اگر زائران بخواهند پس از استراحت به حرم بروند مجدد آنها را از محل اسکان به حرم برده و بالعکس به خانه برمیگردانیم.
این خیر نیکوکار میافزاید: یکی دیگر از کارهای ما در حوزه حمل و نقل، تحویل غذا است. یعنی در وعدههای نهار و شام، برای آن دسته از محلهای اسکان که در خود منزل پذیرایی ندارند، از طرف پویش غذا تامین شده و ما آنها را تحویل گرفته و به محل های اسکان میرسانیم. به نظر من این پویش بسیار عالی و خوب است و باید در تمام مجاورین آقا نهادینه شود و هر کس به نوبه و با روش خودش هم خدمترسانی و هم فرهنگ سازی کند.
اجاره منزل با پول کارگری برای اسکان زائر در دهه آخر صفر
در میان کسانی که منازلشان را در اختیار زائرین قرار دادهاند خانمی هست که نخواست نامش ذکر شود. این خانم خیر میگوید: من به بیماری صعبالعلاج سرطان مبتلا بودم و نذر کرده بودم در صورت شفا گرفتن از امام هشتم(ع) هر سال به زائران آقا خدمترسانی کنم.
وی ادامه داد: از آنجائی که توان مالی ضیعفی دارم و منزل ما نیز اجارهای، کوچک و محقر است و در شان زائران آقا نیست در طول سال با کارگری در منازل مردم، بخشی از درآمدم را پسانداز و در دهه آخر صفر یک منزل در اطراف حرم را به مدت یک ماه اجاره میکنم و در اختیار زائران قرار میدهم.
انتهای پیام/282