دورانی ناآرام در پیش روی ایتالیا و اتحاددیه اروپا

دورانی ناآرام در پیش روی ایتالیا و اتحاددیه اروپا

پیروزی راستگراها در انتخابات پارلمانی ایتالیا خطر رویایی بروکسل و رم در اهداف و مواضع سیاسی را افزایش داده به گونه‌ای که کارشناسان دورانی ناآرام را در پیش روی هر دو ارزیابی می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "وینر سایتونگ" در مطلبی با اشاره به نتیجه انتخابات پارلمانی در ایتالیا و پیروزی ائتلاف راستگرا در این کشور نوشت: به گفته اقتصاددانان، اتحادیه اروپا در حال حاضر تهدیدی برای رویارویی با ائتلاف راست میانه جدید ایتالیا نمی بیند. اما در میان مدت، اهداف بروکسل و رم ممکن است با هم برخورد کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: در غروب انتخابات پارلمانی ایتالیا، جورجیا ملونی، رهبر حزب برادران ایتالیا از سراسر اروپا پیام تبریک دریافت کرد: از طرف احزاب راست افراطی در فرانسه گرفته تا حزب حاکم لهستان PiS و حزب افراطی اسپانیا تا حزب افراطی جایگزینی برای آلمان و حزب آزادی اتریش. راست اروپا پیروزی ائتلاف راست میانه متشکل از احزاب لگا، برادران ایتالیا و فورزا را جشن می گیرد. از سوی دیگر، این پیروزی قاطعانه باعث ایجاد نگرانی در مراکز کنترل اتحادیه اروپا در بروکسل شده است - علیرغم اینکه ملونی و سیلویو برلوسکونی بعد از پیروزی در این انتخابات گفتند که جهت گیری طرفدار اروپایی ائتلاف دولتی را تضمین خواهند کرد.

با این حال، کمیسیون اتحادیه اروپا از قضاوت رسمی خودداری کرده و گفته است که تنها به "همکاری سازنده" امیدوار است، همانطور که سخنگوی این نهاد مهم در بروکسل اعلام کرده است.

در هر صورت، از نظر سیاسی و اقتصادی، تغییر مسیر در ایتالیا احتمالاً به روزهای پرتلاطم تری منجر خواهد شد. یورگ زیونر، اقتصاددان ارشد در شرکت صندوق سرمایه گذاری اتحادیه رویترز می گوید: ایتالیا دوباره به یک نامزد متزلزل سیاسی تبدیل می شود. برنامه ریزی بودجه سال آینده و ارزیابی آن توسط اتحادیه اروپا از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود. پرداخت میلیاردها یورو کمک از صندوق کمک کرونا اتحادیه اروپا نیز می تواند به محل اختلاف تبدیل شود.

توماس گیتزل، اقتصاددان ارشد VP Bank مستقر در لیختن اشتاین هم گفت: اما در میان مدت، ما این خطر را می بینیم که دستور کار سیاسی جناح راست با اهداف اتحادیه اروپا برخورد کند. باد مخالف سیاسی از ایتالیا در حال افزایش است.

گونتر پالاور، کارشناس علوم سیاسی غربی هم به خبرگزاری اتریش گفت: ایتالیا اکنون پتانسیل باج‌گیری از اتحادیه اروپا را دارد. این کشور موسس اتحادیه اروپا همراه با لهستان و مجارستان می تواند تصمیمات سیاسی از جمله در حوزه سیاست خارجی را مسدود کند.

همچنین ممکن است بر سر پیمان ثبات اتحادیه اروپا که هدف آن محدود کردن بدهی ها در اروپا است، اختلافاتی وجود داشته باشد. برنامه های انتخاباتی احزاب راست میانه نوید کاهش شدید مالیات را می دهد که تامین مالی مجدد آن به هیچ وجه تضمین شده نیست و احتمالاً کاهش قوانین بدهی اروپا را ضروری می کند.

با این همه با وجود تغییر جهت به راست، دولت های کشورهای غربی به مسئولیت ایتالیا در قبال اروپا تاکید کرده اند. از بروکسل تردیدهایی در این باره وجود دارد. لهستان و روسیه هم در این میان از نتیجه انتخابات استقبال کردند.

پس از پیروزی حزب ملی گرای راست گرای جورجیا ملونی در انتخابات پارلمانی ایتالیا، فرانسه و ایالات متحده بر تمایل خود برای ادامه همکاری با این کشور تاکید کردند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتر خود نوشت: ما مشتاق هستیم تا با دولت ایتالیا بر روی اهداف مشترکمان کار کنیم: حمایت از اوکراین آزاد و مستقل، احترام به حقوق بشر و ساختن یک آینده اقتصادی پایدار. وی افزود: «ایتالیا یک متحد بسیار مهم، یک دموکراسی قوی و یک شریک ارزشمند است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز در پاسخ به درخواست برای همکاری بین دو کشور گفت: مردم ایتالیا تصمیمی دموکراتیک و مستقل گرفته اند. ما به آن احترام می گذاریم. وی تاکید کرد: ما به عنوان کشورهای همسایه و دوست باید به همکاری خود ادامه دهیم.

دولت فدرال آلمان هم واکنش محتاطانه ای داشته است. ولفگانگ بوشنر، معاون سخنگوی دولت در این باره گفت، با این حال، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان ایتالیا را کشوری بسیار طرفدار اروپا می‌بیند و تصور می‌کند که این تغییر نخواهد کرد.

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه سوسیالیست اسپانیا، نسبت به گرایشات پوپولیستی در اروپا هشدار داد. او به خبرگزاری اروپا پرس گفت: در مواقع ناامنی این گرایشات همیشه گسترش می‌یابند و همیشه به فاجعه ختم می‌شوند، زیرا پاسخ‌های کوتاه و ساده‌ای به سوالات بسیار پیچیده ارائه می‌دهند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت روسیه آماده استقبال از هر نیروی سیاسی است که از جریان‌های پر از نفرت علیه روسیه جدا شده و در روابط با روسیه سازنده‌تر است.

آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، انتقاد از پیروزی ملونی در انتخابات را تکبر آمیز خواند. دودا در توییتر خود نوشت: «چقدر احساس برتری، تکبر و تحقیر قوانین دموکراتیک باید در یک فرد وجود داشته باشد که در مورد نتیجه انتخابات یک کشور دیگر بگوید «فرد اشتباه پیروز شد!».

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت