سنت وقف؛ صفات نیکو و شایسته کردستانی‌ها

سنت وقف؛ صفات نیکو و شایسته کردستانی‌ها

سنت وقف از دیرباز در دنیای اسلام وجود داشته و هنوز نیز در جوامع اسلامی و میان مردم استان کردستان رایج است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سنت وقف، از جمله صفات نیکو و کارهای شایسته است که سابقه طولانی در فرهنگ، ملل و تمدن‌های تاریخ داشته و تاریخچه آن به پیش از از ظهور اسلام بر می‌گردد و از دیرباز در فرهنگ اسلامی وجود دارد. پوقف دارای اثرات ارزشمند بسیاری است و به عنوان اقدامی فرهنگی و اجتماعی، سابقه تاریخی بسیاری دارد. این سنت برکات و آثار معنوی بسیاری برای مسلمانان به ارمغان می‌آورد.

سنت وقف از دیرباز در دنیای اسلام وجود داشته و هنوز نیز در جوامع اسلامی و میان مردم استان کردستان رایج است. این سنت سهم عمده‌ای در تحول ساختار فرهنگی، توسعه علمی و اقتصادی کشور و استان بازی می‌کند و زمینه‌ساز و بسترساز تحقق اهداف دینی و مقاصد شریعت است.

همایش یاوران وقف در سنندج در حالی برگزار شد که به گفته نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، هرکس بنیانگذار یک سنت حسنه یا یک سنت سیئه باشد تا مادامی که آن سنت پابرجاست اجر و ثوابش یا گناهش برای آن شخص خواهد بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی گفت: انسان بهتر است پایه‌گذار سنت حسنه ایمان دین ومعنویت باشد و آن را در وجود خود تقویت کرده و از غیبت، تهمت و افترا پرهیز کند.

وی با بیان اینکه واقفان تا قیامت از خیرات و برکات معنوی این عمل ارزشمند و خیرخواهانه بهره می‌برند، تصریح کرد: ماموستایان و روحانیون فعالیت‌ها و خدمات نظام و نتایج وقف را برای مردم تبیین کنند تا فضای جامعه به سمت آرامش سوق داده شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان افزود: همه با هم خیرات، مبرات و امیدآفرینی را به جامعه تزریق کنیم و قدر این وحدت، انسجام، امنیت و آرامش کنونی را بدانیم.

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز در این همایش بر ضرورت استفاده بهینه و مولدسازی موقوفات برای بهره‌مندی بیشتر آحاد مردم نیازمند تأکید و بیان کرد: باید برای بهره‌مندی بیشتر جامعه از این موقوفات، با همفکری و هم‌اندیشی روحانیون و مسئولان اوقاف بازنگری‌هایی صورت بگیرد.

به گفته وی، گاهی اختلافاتی میان مردم و اداره‌کل اوقاف و امور خیریه بر سر برخی از اراضی موقوفه وجود دارد که اگر این اداره هدفش رفع مشکلات باشد، باعث همدلی و توسعه بیشتر فرهنگ وقف خواهد شد.

استاندار کردستان با تأکید بر اینکه فرهنگ اسلامی وقف در جامعه باید استمرار پیدا کرده و به نسل‌های آینده منتقل شود، عنوان کرد: موقوفاتی‌ در استان وجود دارد که باید حسب نیّت واقف هزینه شوند، در همین راستا حوزه عمرانی استانداری کردستان برای مولدسازی موقوفات با رعایت همه اصول فقهی و شرعی آمادگی همکاری را دارد.

حجت الاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه 13 میلیارد تومان از محل موقوفات استان برای ساخت مساجد هزینه شده است، افزود: به‌منظور حمایت از اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه، 6هزار سبد کالا در شش ماه گذشته در کردستان توزیع شده است.

وی از برپایی کارگاه‌های خیاطی و قالی‌بافی برای 300 زن سرپرست خانوار در استان خبر داد و تصریح کرد: زمینی برای ساخت مسکن روحانیون آماده شده که در صورت تغییر کاربری این زمین، مشکل مسکن این قشر تاحدودی مرتفع می‌شود.

کاروند با اذعان به اینکه نیمی از مشکلات ما در زمینه وقف، نبود سند مالکیت است، اعلام کرد: کردستان در سال‌جاری رتبه نخست کشور را در بخش سند دار کردن زمین‌های وقفی کسب کرده است.

پایان‌بخش این مراسم، تجلیل از قاریان ممتاز استانی و واقفان نمونه بود که باعث خوشحالی فعالان این عرصه شد.

بیش از 2 هزار موقوفه در استان کردستان وجود دارد، استان کردستان همچنین دارای یک هزار و 50 مسجد و 70 مکان مذهبی اعم از آرامگاه، مقبره و امامزاده و چهار قرآن تاریخی است.

انتهای پیام/486/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon