طرح جامع گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نهایی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح جامع گردشگری این استان نهایی شده و بزودی تعیین تکلیف میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سعید طالبیپور ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح جامع گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از سال 97 پیگیری شده ولی هفته قبل کار آن انجام شد و جلسه بررسی و کارشناسی آن صورت گرفته در کارگروه گردشگری استان تصویب و سپس به برنامه و بودجه ارسال میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه مسئولان باید اهتمام جدی برای رونق این حوزه داشته باشند یادآور شد: باید گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد را به جایگاه واقعی خود برسانیم و این امر میسر نمی شود مگر اینکه از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
طالبیپور در ادامه به نقش رسانهها در معرفی ظرفیتهای گردشگری استان و همچنین بیان کمبودها و نقاط ضعف و قوت اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری استان کارهای خوبی انجام شده با توجه به این که استانی نوپا در حوزه گردشگری هستیم اما ظرفیتهای قابل توجهی داریم و همچون نگینی در جنوب و جنوب غرب کشور میدرخشیم.
مدیرکل گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مهمتر از همه فراهم کردن زیرساختها است زیرساختهایی همچون رستورانها، کافی شاپها، ایجاد امنیت، سرویسهای بهداشتی و همچنین محلهای اقامتی که از عوامل مهم در معرفی و شناسایی ظرفیتها به شمار می رود.
این مسئول به آماری از حضور گردشگران و مسافران در استان اشاره کرد و گفت: طبق آمار دقیقی که از راهداری استان داشتیم تعداد 3 میلیون و 300 هزار خودرو در مسیرهای استان تردد داشتند و اگر بتوانیم حداقل یک چهارم آنها را برای یک شب در استان خودمان اسکان دهیم درآمد سرشار از آن نصیب ما خواهد شد.
وی در ادامه با مقایسه میان درآمدهای حوزه کشاورزی و صنعتی با حوزه خدمات در استان گفت: بخش کشاورزی و صنعت به تنهایی 20% و بخش خدمات 50 درصد از درآمدزایی استان را شامل میشود که گردشگری یکی از زیر مجموعههای حوزه خدمات است.
طالبیپور در ادامه با بیان اینکه از ترمینال گرفته تا نانوایی و میوه فروشی و تاکسی همگی درگیر در بخش گردشگری هستند گفت: بسیاری از مشاغل دیگر نیز از رهگذر حوزه گردشگری ارتزاق می کنند و برای درآمدزایی حوزه گردشگری همین بس که 2.5 برابر سازمان اوپک درآمدزایی ایجاد کرده است و کشور ما از این قافله نباید عقب بماند و همچنین باید در استان کهگیلویه و بویراحمد مسئولان در همه رده ها اهتمام ویژه به توسعه این حوزه داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید طبق سند توسعه پیش برویم و بنیادین و علمی در حوزه گردشگری کار کنیم گفت: باید بر اساس طرح آمایش سرزمین اقدام کرده و اعتبارات و جهت گیریهای ما نیز بر همین اساس باشد.
طالبیپور با ذکر مثالی در خصوص توجه به موضوع آمایش سرزمین گفت: مثلاً کشاورزی در دنا یک کشاورزی خردهپا بوده و صنعت هم جایگاهی ندارند ولی با رونق گردشگری میتوان توسعه همه جانبه را در آن شهرستان ایجاد کرد تا استان نیز از رهگذر آن منفعتی حاصل کند.
وی یادآور شد: در حوزه گردشگری باید از ظرفیت جشنواره ها نیز استفاده کنیم همان گونه که در سال های گذشته جشنواره برفی موجب رونق درآمد در شهرهای ما شده بود از استانهای جنوبی برای حضور در این جشنواره هجوم آورده بودند این موضوع هم اکنون نیز در دستور کار است.
طالبیپور با بیان اینکه در بسیاری از مناطق استان اکنون شاهد رونق اشتغال و درآمدزایی هستیم یادآور شد: در کوه خامی باشت بوم گردی آقای غریب توانسته به خوبی خود را جا انداخته و اکنون بسیاری برای حضور در آن مکان در نوبت یک تا دو ماهه قرار دارند.
وی ادامه داد: همین موجب شده تا مهاجرت از روستاها به شهرهای ما اکنون صفر شده و برای مثال خانه هایی که در کریک در حال تخریب بودند اکنون با تبدیل به بومگردی شبانهروز 800 تا یک میلیون تومان اجاره داده شود و خوشبختانه اکنون مهاجرت ها در استان خودمان به صفر برسد.
طالبیپور افزود: در برخی از مناطق مشکل اینترنت و تلفن همراه معضلی برای حوزه گردشگری به شمار می رود و مسئولان فناوری هم میگویند تنها برای روستاهای 20 خانوار به بالا می توانند اقدامی انجام دهند اما در صددیم با فوریت و با راه حلی این مشکل را برطرف کنیم چنان که مشکلات آب و برق و گاز در بسیاری از مناطق گردشگری برطرف شده است هر چند در بعضی زیر ساختها کارهای خوبی انجام شده اما معتقدیم که کافی نیست و باید بخش خصوصی را بیشتر پای کار بیاوریم.
وی به تسهیلات تبصره 18 در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 70 میلیارد تومان در بخش گردشگری برای پروژه های نیمه تمام و بالای 30 تا 40 درصد اختصاص داده شد مقداری از اعتبارات جذب شده البته خلاهایی وجود داشت و متاسفانه برخی از بانکهای عامل خوب عمل نکردند اما قاعدتاً در آینده این اعتبارات بهتر و بیشتر جذب و پرداخت خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: امسال حدود 48 پروژه با 170 میلیارد تومان به بانک معرفی شده که از محل تبصره 18 معرفی کردیم و اشتغال زایی آنها 375 نفر به صورت مستقیم است.
طالبی پور در ادامه با بیان اینکه بخش عمدهای از گردشگری ما مربوط به گردشگری شهری است و می بایست زیرساخت ها را در حوزه شهری به خوبی فراهم کنیم یادآور شد: در بعضی از نقاط مشکل راه های دسترسی وجود دارد چرا باید جاده های دسترسی مثل سیسخت بعضاً به مانند جادههای روستایی باشد این مشکلات را در کارگروه گردشگری به عنوان دبیر کارگروه همواره مد نظر قرار داده ایم اما در زیرساخت های گردشگری در حال حاضر کارهای خوبی در حال در حال انجام است.
وی گفت: در رود رونه باشت اعتبارات قابل توجهی تزریق کرده ایم در حوزه کهگیلویه و آبشار کمردوغ و بلادشاپور و همچنین سی سخت و جاده کوهگل پروژه ها در دست اجراست در حوزه مارگون پارک اسکان معرفی کردیم فعالیت هایی در دست اقدام است و استان باید تبدیل به یک استان گردشگری شود و معتقدیم که باید همه دستگاه ها برای پروژه های خود پیوست گردشگری داشته باشند.
او به یک نمونه از همکاری میان اداره کل گردشگری و بنیاد مسکن اشاره کرد و گفت: به بنیاد مسکن پیشنهاد دادیم در اجرای معابر روستای تاریخی کریک از سنگ فرش استفاده کند که مورد استقبال آنها قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دهکده گردشگری در سد چمشیر قابلیت پایلوت گردشگری را دارد گفت: بخشی از زیرساخت ها در حال انجام است تا بتوانیم با تکمیل زیرساختها آن را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.
طالبیپور به پارک آبی و دلیل عقب افتادگی آن از لحاظ زمانی اشاره کرد و گفت: جلسات مختلفی برگزار شد 13 میلیارد تومان به آن اختصاص دادیم و احتمالاً تا دو ماه دیگر کار آن تمام خواهد شد که از مهمترین زیرساخت های گردشگری استان به شمار می رود.
وی در ادامه به اقدامات این اداره کل در 6 ماهه اخیر اشاره کرد و گفت: در حوزه صدور مجوز ها 10 مورد موافقت اصولی تاسیسات گردشگری داریم که حجم سرمایهگذاری آن 884 میلیارد ریال با اشتغال 118 نفر است.
این مسئول گفت: تعداد مجوز ایجاد تاسیسات گردشگری 4 مورد با سرمایه گذاری 236 میلیارد ریالی و با اشتغالزایی 242 نفر است.
طالبیپور یادآور شد: تعداد پروژه تاسیسات در دست ساخت و احداث 48 مورد با پیشرفت میان 10 تا 95 درصد است با حجم سرمایهگذاری 742 میلیارد ریال با اشتغالزایی 951 نفر خواهد بود.
وی گفت: در حوزه اشتغال روستایی تعداد 4 طرح به بانک معرفی شده که 35 میلیارد ریال با اشتغال زایی 27 نفر خواهد بود.
طالبی پور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت تله کابین و اینکه چرا تاکنون کار آنچنانی انجام نشده است گفت: تلهکابین از مطالبات مردم و جز حقوق عامه است از ابتدا سرمایهگذار با مشکلاتی روبرو شد و نظارت از سوی بانک هم بسیار ضعیف بود و سرمایهگذار هم خود قصوراتی داشت هر چند کابینها خریداری شده اما در همان ابتدای کار مشکلی با بانک پیدا شد.
وی افزود: بعد از روی کار آمدن ما بیش از 10 جلسه برگزار کردیم زیرا یکی از طرحهای پایلوت گردشگری استان است.
طالبیپور در ادامه با بیان اینکه شخصاً در ابتدا دنبال خلع ید سرمایهگذار بودم گفت: به دنبال این هستیم که حقوق عامه پایمال نشود و در همین خصوص تعداد 42 طرح را هم پیشنهاد خلع ید دادهایم و در خصوص تله کابین نیز اگر ظرف یک ماه آینده اقدامی صورت نگیرد قطعاً برای خلع ید کردن سرمایه گذار از توان خود استفاده خواهیم کرد و از رسانه ها نیز انتظار داریم که مطالبه گری داشته باشند.
انتهای پیام/