بدون اغراق و بزرگنمایی درباره دفاع مقدس صحبت کردیم

بدون اغراق و بزرگنمایی درباره دفاع مقدس صحبت کردیم

تدوینگر «جان‌وتَن» گفت: چالش اصلی پروژه این بود که باید گفته‌ها و روایت‌های مهمانان برنامه بدون هیچگونه بزرگنمایی و اغراق و پردازش هنری خاصی بازگو می‌شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مهدی محمدی تدوینگر برنامه ترکیبی «جان‌وتَن»، محصول مشترک مرکز مستند سوره و مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، با اجرای محمدجعفر خسروی که در هفته دفاع مقدس روی آنتن شبکه سه سیما و شبکه افق رفت، بیان کرد: پیشنهاد حضور در این برنامه را به واسطه همکاری‌های قبلی که با مهدی مستوفی تهیه‌کننده و علی فراهانی‌صدر کارگردان «جان‌وتَن» داشتم و همچنین علاقه‌ای به حوزه دفاع مقدس پذیرفتم.

وی ادامه داد: این پروژه سومین همکاری جدی من با عوامل اصلی آن است و تجربه متفاوتی برایم رقم خورد. «جان‌وتَن» روایت‌های دفاع مقدس را در قالب و فُرم جدید روایت می‌کند؛ فرمی که برای نسل و مخاطبان امروز تا حدی جذاب باشد، از آن لذت ببرند و با این برنامه و مهمانانش که قصه‌های خود را روایت می‌کنند، ارتباط مثبتی برقرار کنند.

به گفته تدوینگر «جان‌وتَن»، چالش اصلی پروژه این بود که باید گفته‌ها و روایت‌های مهمانان برنامه بدون هیچگونه بزرگنمایی و اغراق و پردازش هنری خاصی بازگو می‌شد. همچنین نبود فیلمنامه خاص و تمرکز روی روایتی که مهمانان برنامه تعریف می‌کنند و خاطراتی که بر آن‌ها گذشته است، تولید و تدوین را سخت می‌کرد.

محمدی با بیان اینکه مهمترین نکته‌ای که «جان‌وتَن» را از برنامه‌های دیگر متمایز می‌کند، محوریت برنامه است، مطرح کرد: «جان‌وتَن» بر مهمانان و روایت‌ها و خاطراتی که برای ما تعریف کردند، استوارست. در حقیقت هدف ما از این برنامه ترکیبی این بوده است که روایت‌هایی را که مهمانان تعریف می‌کنند در عین سادگی اما با ریتمی تند و رفت ‌و برگشت‌های داخل و خارج از استودیو بیان شود و برای مخاطب جذاب باشد.

وی با اشاره به اینکه تدوین رفت و برگشت‌های داخل و خارج از استودیو چالش‌های خاص خودش را داشت، گفت: ما ابتدا باید سناریوی کامل روایت‌های مهمانان پس از ضبط در داخل و خارج از استودیو را روی میز تدوین به گونه‌ای با هم ترکیب می‌کردیم که ساختار منسجم مثل فیلمنامه به خود بگیرد تا بتوانیم برنامه‌ای 25 دقیقه‌ای را به گونه‌ای تولید کنیم که در عین حال که برای مخاطب جذاب است و پای برنامه می‌نشاند، روایت هم به طور کامل و با جزییاتی که مهمانان برای ما تعریف می‌کنند، بازگو شود.

دفاع مقدس , تلویزیون , مستند ,

تدوینگر «جان‌وتَن» ادامه داد: در عین حال که ساختار این برنامه از قبل مشخص شده بود، اما به لحاظ اقتضای روایت‌هایی که از دل گفت‌و‌گو استخراج می‌شد، جزییات روایت و دقیق شدن مسیر برنامه از دل تدوین گفت‌و‌گوها حاصل شد. همچنین همراهی و نظارت کارگردان که شامل وزن دادن به تدوین بود، باعث شد شکل کلی برنامه در تدوین خود را بهتر پیدا کند.

محمدی با بیان اینکه مخاطب در «جان‌وتَن» خاطره‌ها و روایت‌هایی را می‌بیند و می‌شنود که تا به حال نشنیده و ندیده است، مطرح کرد: این برنامه ترکیبی به زوایای جدیدی از دفاع مقدس پرداخته است. در حقیقت تک‌تک مردم ایران اتفاقات تلخ و شیرینی را تجربه کردند که نسل امروز باید بداند پدران و مادران و پدربزرگ و مادربزرگ ما در آن دوران چه اتفاق بزرگی را رقم زدند و چه جانفشانی‌هایی کردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروزه کمتر از آنچه که باید به دفاع مقدس پرداخت می‌شود اگرچه این دوران ناگفته‌های بسیاری دارد که به آن توجه نشده و روایت‌هایش زوایای پنهانی دارد که درباره آن صحبت نشده است. در صورتی که بازگو کردن آن می‌تواند برای نسل امروز چراغ راه و برای حل بسیاری از مشکلات امروز راهگشا باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران