۴۰درصد از مرغ استان مرکزی بهصورت قاچاق خارج میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۴۰درصد از مرغ استان مرکزی بهصورت قاچاق از این استان خارج میشود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی صفری ظهر امروز در کارگروه آرد و نان و ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: در استان مرکزی ششماهه نخست سال گذشته 15 میلیون و 933 هزار قطعه جوجهریزی انجام شد که این میزان در سال جدید به 13 میلیون و 494 هزار قطعه کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: جوجهریزی استان مرکزی در سال جدید نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 15درصدی داشته است اما جوجهریزی در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل روند افزایشی داشت اما در ماههای بعد بهجهت تغییر سیاستهای ارزی روند کاهشی پیدا کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی در شهریور ماه امسال یک میلیون و 600 هزار قطعه جوجهریزی داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 35درصدی داشته است.
صفری عنوان کرد: در استان مرکزی تا پایان مهرماه روزانه 116 تن مرغ و تا پایان آبان ماه حدود 100 تن مرغ تولید میشود این در حالی است که مصرف استان در شرایط عادی بین 80 تا 90 تن است و در صورت جلوگیری از قاچاق مرغ از استان تولید بیش از مصرف نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه خروج مرغ از استان مرکزی ممنوع است خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مرغ در برخی استانها نسبت به استان مرکزی موجب شده است حدود 40 درصد از مرغ استان بهصورت قاچاق از استان خارج شود در این راستا برای جلوگیری از این امر هیچگونه مجوزی برای خروج مرغ توسط دامپزشکی صادر نمیشود و نیاز است نیروی انتظامی همکاری لازم را برای جلوگیری از خروج مرغ با این سازمان داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم پس از حذف ارز ترجیحی 59 هزار و 800 تومان مصوب شد که اعتراض مرغداران بهجهت پایین بودن قیمت مصوب نسبت به قیمت تمامشده را در پی داشت همچنین اختلاف قیمت تمامشده نسبت به قیمت مصوب مرغ کاهش جوجهریزی در شش ماه امسال را بههمراه داشته است.
صفری ادامه داد: قیمت عرضه مرغ در کشور 58 هزار تومان برای مرغداران تعیین شده است که در استان مرکزی این رقم 42 هزار تومان است بنابراین اگر بهصورت دستوری عمل کنیم بهروی جوجهریزی تأثیرگذار است همچنین عرضه مرغ در برخی استانهای کشور برای مصرفکننده 68 هزار تومان تعیین شده است که این قیمت در استان مرکزی بین 61 تا 68 هزار تومان است.
وی اضافه کرد: 59 واحد مرغداری با دو هزار تن مرغ بالای 45 روز سن و قابل عرضه در استان مرکزی وجود دارند که در انتظار اصلاح قیمت هستند.
کالاهای اساسی بهمیزان کافی در استان مرکزی ذخیرهسازی شد
"غلامرضا ملکی" مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در این نشست اظهار داشت: خرید گندم استان مرکزی در سال گذشته 88 هزار تن و امسال 196 هزار و 400 تن بوده و تا امروز 2 هزار و 226 میلیارد و سال گذشته در همین مدت 446 میلیارد بابت خرید گندم پرداخت شده است.
وی افزود: در زمان حاضر در استان مرکزی 133 هزار تن ذخیره گندم وجود دارد که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 54 هزار تن بوده است که رشد چشمگیری در کشاورزان تحویلدهنده گندم ایجاد شده و تعداد آنها امسال به 20 هزار کشاورز رسیده است و سال گذشته 17 هزار و 400 محموله و امسال 44 هزار و 100 محموله گندم تحویل شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی عنوان کرد: طول دوره خرید گندم در سال گذشته چهار ماه بود که در سال جدید به پنج ماه افزایش یافته است و مراکز خرید ادارهکل غله و خدمات بازرگانی تا پایان مهرماه از آمادگی کامل برای دریافت محصول گندمکاران برخوردار هستند.
ملکی ادامه داد: سال گذشته میانگین سنزدگی گندم 1.33 و امسال 95صدم درصد بوده که کاهش خوبی داشته است همچنین سال گذشته 3 هزار تن گندم و امسال 65 هزار تن گندم به استان وارد شده است و شازند رتبه نخست شهرستانی در خرید گندم را داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی یکهزار و 556 نانوایی وجود دارد که از این تعداد یکهزار و 550 نانوایی به کارتخوان هوشمند مجهز شدهاند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با ابراز اینکه "هماکنون کالاهای اساسی بهمیزان کافی در استان مرکزی ذخیرهسازی شده و مجوز حمل این کالاها به استان صادر شده است"، گفت: در زمان حاضر 4800 تن شکر، 1500 تن برنج هندی و 2200 تن برنج تایلندی به استان وارد شده است.
"جعفر مددی" رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز در این نشست اظهار داشت: دو هزار و 511 مورد بازرسی در شهریور ماه توسط بازرسان اتاق اصناف انجام شده و 56 پرونده تشکیل و 62 تخلف ثبت و 280 اخطاریه صادر شده است.
وی افزود: امروز در شهرستان اراک 35 تن گوشت مرغ کشتار شده است این در حالی است که همچنان پاسخگوی نیاز استان نیست.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی تصریح کرد: عرضه گوشت مرغ منجمد با قیمت 48 هزار تومان بالاست و کاهش 3 هزار تومانی نیز در این قیمت تأثیرگذار نیست و مردم استقبالی از این محصول ندارند تنها ممکن است مورد استقبال رستورانها قرار گیرد.
مددی با اشاره به کمبود مرغ در بازار خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود با افزایش مقطعی قیمت مرغ عرضه مرغ نیز افزایش پیدا کند و ویترین مغازهها پر شود.
انتهای پیام/ن+