۲۵ سال حبس برای یک فعال توییتری سعودی

25 سال حبس برای یک فعال توییتری سعودی

دادگاه کیفری عربستان سعودی یک فعال فضای مجازی این کشور را به دلیل نوشتن توئیت‌هایی در حمایت از آرمان فلسطین و انتقاد از سیاست‌های آل سعود به ۲۵ سال حبس محکوم کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر اعلام کرد که یک شهروند بازداشت شده سعودی به دلیل انتشار توئیت‌هایی در توئیتر به حبس طولانی مدت محکوم شده است.

مقامات سعودی به سرکوب‌گری‌ها و بی عدالتی‌های خود علیه منتقدان و فعالان ادامه می‌دهند،همانطور که دادگاه عربستان «داود العلی » فعال سعودی را که در سال 2020 بازداشت شد، به دلیل منتشر شدن توئیت‌هایی در توئیتر به 25 سال زندان محکوم کرده است.

بر اساس گزارش سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر، دادگاه کیفری تخصصی در ریاض داود العلی را به اتهامات مرتبط با نوشته‌هایش در توییتر به 25 سال زندان محکوم کرد.

داود العلی اهل الاحساء است به دلیل مخالفت قاطع خود با عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها شهرت دارد و حساب توییتر خود را به تریبونی برای انتقاد از سیاست‌‌های متزلزل آل سعود تبدیل کرده و با توجه به تهدید پی در پی از سوی دستگاه امنیتی عربستان، بدون ترس و تردید از آرمان فلسطین حمایت می‌کند.

علیرغم افشای احکام خودسرانه و ناعادلانه دادگاه‌های سعودی که فاقد شفافیت و عدالت است، به نظر می‌رسد که مقامات سعودی به صدور احکام طولانی ناعادلانه خود علیه فعالان ،مدافعان و منتقدان ادامه خواهند داد.

از سوی دیگر «ناصر القرنی» پسر «عوض القرنی» واعظ بازداشت شده سعودی، روز شنبه اعلام کرد که توانسته عربستان را از ترس بازداشت‌شدن به دلیل انتقاد از مقامات سعودی، ترک کند.

ناصر القرنی با منتشر کردن کلیپی در حساب کاربری خود اعلام کرد :«من ناصر هستم و پدرم دکتر عوض القرنی، زندانی که دادستانی خواستار اعدام او است، امروز در این ویدئو اعلام می‌کنم که توانستم کشورم را ترک کنم و به محل امنی بروم».

وی در ادامه افزود: «من برای دفاع از پدرم ، مدافعان و منتقدان عربستان را ترک کردم. می‌دانم که صحبت کردن در داخل منجر به بازداشت می‌شود و حتی زمانی‌که سکوت کردم بازداشت شدم ، تنها به این دلیل که فرزند دکتر عوض القرنی هستم».

فرزند عوض القرنی تاکید کرد:«متاسفانه کشور من نه تنها در زمینه حقوق بشر؛ بلکه در همه زمینه‌ها اعم از اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در حال سقوط و فروپاشی است».

این فعال سعودی اعلام کرد:«رویاهای جوانان در عربستان از بین رفته و به دلیل انتشار توئیتی یا ابراز عقیده خود، حکم‌های طولانی علیه آن‌ها صادر می‌شود و یا حتی آن‌ها ممکن است اعدام شوند».

وی در پایان گفت: «متأسفانه اعلام می‌کنم که خارج از کشورم هستم، من هم مثل همه جوانان در زمانی که در کشورم بودم آرزو داشتم نظرم را بیان کنم».

در این زمینه «سعید الغامدی» مخالف سعودی، اقدام ناصر القرنی را ستود و از بقیه خانواده‌های بازداشت شدگان خواست تا عربستان را ترک و جنایات رژیم آل سعود را فاش کنند.

پیش از این 16 انجمن اسلامی در سراسر جهان با صدور بیانیه‌ای تشدید سرکوب‌گری در عربستان و احکام سنگین حبس علیه مبلغان سعودی که اخیراً توسط مقامات قضایی عربستان صادر شده است را محکوم کردند.

این درحالی است که چند روز گذشته سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر اعلام کرد که دادگاه عربستان «ناصر المبارک» فعال سعودی را که در بازداشت به سر می برد، به دلیل منتشر شدن یک پیام وی در توئیتر به 16 سال زندان محکوم کرده است.

این حکم درحالی صادر شده که طی دوره اخیر فعالان سعودی به طرز قابل توجهی هدف موج جدید سرکوب‌ها در این کشور قرار گرفته‌اند.

طی هفته‌های گذشته، دستگاه قضائیه عربستان برای تعدادی از مبلغان سعودی حکم طولانی حبس را صادر کرد و حکم شیخ «ناصر العمر» را از 10 سال به 30 سال زندان افزایش داد. همچنین شیخ «عبدالرحمن المحمود» به 25 سال، شیخ «عصام العوید» به 27 و شیخ «ابراهیم الدویش» به 15 سال حبس محکوم شدند.

در این میان «سلمی شهاب» فعال زن سعودی یکی از جنجال‌برانگیز ترین حکم‌ها را از دستگاه قضایی عربستان دریافت کرده و طی ماه گذشته تنها به خاطر انتشار چند توئیت به 34 سال زندان محکوم شد.همچنین قوه قضائیه عربستان در ماه اوت گذشته نوره القحطانی را به 45 سال حبس محکوم کرد.

صدور حکم‌های طولانی و ناعادلانه برای فعالان حقوق بشر در عربستان بعد از سفر اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان و دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی صورت می‌گیرد. بسیاری از رسانه‌ها و محافل حقوق بشری به این نکته اشاره دارند که احکام ناعادلانه علیه فعالان در عربستان در زمانی صادر شده که در سایه تغییر سیاست‌های آمریکا و اروپا به دلیل نیاز آنها به نفت عربستان، دولت سعودی و شخص محمد بن سلمان از انزوای چهارساله خود بعد از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی خارج شده‌اند.

به این ترتیب ناظران پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به تحرکات فراوان محمد بن سلمان برای نشستن بر تخت پادشاهی عربستان، گذشته از فعالان و معارضان ، شاهزادگان سعودی و حتی نزدیکان محمد بن سلمان نیز از موج تازه سرکوبگری‌های وی در امان نخواهند بود.

رژیم آل سعود می‌خواهد از طریق صدور حکم های طولانی علیه فعالان نشان دهد که هیچ فردی نمی‌تواند از نیروهای امنیتی فرار کند. ولیعهد سعودی و نیروهای امنیتی آن، مخالفان و منتقدان را در خارج تحت تعقیب قرار می‌دهد و آن‌ها را مجازات می‌کند و دولت سعودی از رسانه‌های اجتماعی برای هدف قرار دادن، آزار و تهدید بسیاری از فعالان و منتقدان سعودی استفاده کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت