تحولات اوکراین| آلمان: ما سخنان پوتین را بسیار جدی می‌گیریم/احضار سفرای روسیه در پایتخت‌های اروپایی

تحولات اوکراین| آلمان: ما سخنان پوتین را بسیار جدی می‌گیریم/احضار سفرای روسیه در پایتخت‌های اروپایی

دبیرکل ناتو تأکید کرد که این ائتلاف به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد، ولی این باعث نمی‌شود ناتو به یک طرف درگیری نظامی با روسیه تبدیل شود و به‌عقیده وی، ماهیت درگیری‌ها در اوکراین در صورت استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای تغییر خواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو، شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان.بی.سی. آمریکا به این سؤال مجری که آیا امکان تسریع در روند پذیرش اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی وجود دارد یا خیر، پاسخی صریح نداد.

وی به گفتن این نکته بسنده کرد که «ناتو سیاست درهای باز دارد و هر کشوری، از جمله، البته اوکراین، حق انتخاب مسیر خود را دارد، به‌ویژه که به‌دنبال تضمین‌های امنیتی است.»، علاوه بر این، استولتنبرگ سخنان قبلی خود را تکرار کرد که تصمیم در خصوص عضویت باید با اجماع تمامی 30 کشور متحد در ناتو اتخاذ شود.

دبیرکل ناتو در همین مصاحبه اطمینان داد که این ائتلاف به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد، اما این باعث نمی‌شود که این کشور به یک طرف درگیری نظامی کنونی با روسیه تبدیل شود. استولتنبرگ تأکید کرد، حمایت از کی‌یف همچنان اولویت اصلی اتحاد ناتو است، برای اینکه اوکراین به کمک‌های طولانی‌مدت بیشتری نیاز دارد.

"لوید آستین"، وزیر دفاع آمریکا نیز روز گذشته در واکنش به درخواست کی‌یف برای پیوستن فوری به ناتو یادآور شد که مقامات ایالات متحده به سیاست درهای باز ناتو متعهد هستند، ولی می‌گویند که تصمیم درباره گسترش ناتو باید از سوی تمامی 30 کشور عضو این ائتلاف گرفته شود.

ضمن اینکه رهبران 9 کشور اروپایی از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کردند، در یک بیانیه مشترک تأکید کردند: «ما قویاً از تصمیم نشست ناتو در بخارست در سال 2008 در خصوص عضویت آینده اوکراین در این ائتلاف حمایت می‌کنیم.»

این سند توسط رؤسای جمهوری رومانی، جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، مقدونیه شمالی، لهستان، مونته‌نگرو و اسلواکی امضا شده است. آنها همچنین از متحدان خود خواستند کمک‌های نظامی به کی‌یف را به‌میزان قابل‌توجهی افزایش دهند.

هفته گذشته، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی گفته بود که پذیرش فوری اوکراین در این سازمان در زمان حاضر غیرممکن است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در همان روز اعلام کرد که این کشور درخواست عضویت خود را به‌سرعت به ناتو ارسال کرده است.

سرگئی تسکوف، سناتور روس در این باره یادآور شد که اگر ناتو خواسته رهبر اوکراین در این باره را بپذیرد، این ائتلاف در واقع وارد درگیری نظامی مستقیم با روسیه خواهد شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و بیست و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

21:12- افزایش تمایل اوکراینی ها برای عضویت در ناتو

بر اساس یک نظرسنجی، حدود 83 درصد از اوکراینی ها از عضویت در ناتو حمایت می کنند. این بالاترین توافق از زمان آغاز بررسی ها است. در نظرسنجی که توسط یک موسسه نظرسنجی در کی یف انجام شد، تنها چهار درصد از جمعیت اوکراین با عضویت در ناتو مخالفت کردند.

در نوامبر 2021 - یعنی قبل از حمله روسیه - فقط 55 درصد از اوکراینی ها می خواستند عضو ناتو باشند. اوکراین روز جمعه درخواستی برای عضویت سریع در ناتو ارائه کرد. با این حال، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه فدرال، هیچ شانسی برای پیوستن سریع اوکراین به ناتو نمی بیند.

20:58- ابراز تاسف سفیر آلمان در روسیه از روابط پر تنش کنونی شرق و غرب 32 سال بعد از وحدت آلمان

سفیر آلمان در روسیه در سالروز وحدت آلمان از روابط بسیار پرتنش کنونی شرق و غرب ابراز تاسف کرد. بر اساس متن سخنرانی که از قبل توزیع شده بود،  وی عصر دوشنبه در مراسمی در مسکو گفت: 24 فوریه، جنگ روسیه علیه کشور مستقل اوکراین و پیامدهای آن همه چیز را تغییر داد.

21:50- کمک‌های جدید مالی اتحادیه اروپا به اوکراین به مبلغ 5 میلیارد یورو

بر اساس اطلاعات  از کی یف اتحادیه اروپا طرحی را برای کمک مالی جدید به مبلغ پنج میلیارد یورو به اوکراین جنگ زده امضا کرده است. دنیس اشمیهال، نخست وزیر اوکراین  امروز دوشنبه در توییتر نوشت: این یکی دیگر از ژست های اتحادیه اروپا است مبنی بر اینکه مایل است به اوکراین برای پیروزی در این جنگ، بازسازی و تلاش برای آینده اروپایی کمک کند. وی از اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و معاون وی، والدیس دامبروسکیس برای این کمک که در قالب وام های بلندمدت است تشکر کرد.

دامبروسکیس در توییتر نوشت که این پول برای کمبود نقدینگی فوری و پرداخت دستمزد و بازنشستگی استفاده خواهد شد. به گفته وی  قسمت اول در اواسط اکتبر و دو بخش دیگر  تا اواخر سال جاری اعطا خواهد شد.

20:45- بورل: اتحادیه اروپا به صورت هماهنگ به الحاق های غیر قانونی به روسیه واکنش نشان می‌دهد

به گفته جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اتحادیه اروپا به طور هماهنگ به الحاق غیرقانونی چهار منطقه اوکراین به روسیه واکنش نشان می دهد. جوزف بورل به خبرگزاری فرانسه گفت، عالی ترین دیپلمات روسیه به بروکسل احضار شد.  به گفته وی سفرای روسیه نیز به کشورهای عضو احضار شده اند.

 به گفته بورل سران کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرده بودند که الحاق غیرقانونی مناطق خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوریژیا را هرگز به رسمیت نمی شناسند. به دلیل این الحاق، اتحادیه اروپا در حال آماده سازی تحریم های جدید علیه روسیه است. از جمله، این در مورد سقف قیمت نفت فروخته شده در سراسر جهان از روسیه است. آمریکا نیز تحریم های جدیدی را اعلام کرد.

20:37- نشتی گاز از خطوط نورد استریم کامل قطع نشده است

برخلاف انتظارات، نشت گاز از خطوط لوله آسیب دیده نورد استریم در دریای بالتیک هنوز به طور کامل خشک نشده است. به گفته گارد ساحلی سوئد، منطقه ای که گاز از آب خارج می شود، در واقع در دو نقطه خروجی کوچکتر در منطقه اقتصادی این کشور افزایش یافته است.  بر این اساس نشتی در خط لوله نورد استریم 2 وجود دارد.

به گفته گارد ساحلی سوئد، با این حال، گاز دیگری از نقطه خروجی بزرگتر اولیه در نورد استریم 1 خارج نمی شود و دیگر هیچ نشتی در سطح آب وجود ندارد.

مقامات دانمارکی در آخر هفته اعلام کردند که دیگر گازی در دو نقطه در منطقه اقتصادی آنها نشت نمی کند. اپراتور Nord Stream AG مطلع شده بود که فشار در خط لوله نورد استریم 1 تثبیت شده است. این نشان می دهد که دیگر گازی خارج نمی شود. دانمارکی ها قبلاً وضعیت مشابهی را برای نورد استریم 2 در روز شنبه اعلام کرده بودند.

20:30- معاهدات الحاق چهار منطقه اوکراین در دومای روسیه تصویب شد

پس از همه پرسی و الحاق مناطق اوکراین به روسیه، معاهدات الحاق در دومای دولتی( مجلس سفلی) پارلمان روسیه به تصویب رسید. بیش از 400 نماینده دوما به اتفاق آرا قوانین مربوط به الحاق مناطق خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوریژیا را تصویب کردند. این خبررا برخی رسانه های غربی اعلام کردند.

انتظار می رود مجلس اعلای پارلمان روسیه که تحت کنترل دولت است، روز سه شنبه در مورد الحاق رای گیری کند.

این طرح های الحاق تنها با تصویب قوانین متعدد برای ادغام مناطق، که برای امروز نیز برنامه ریزی شده است، از جمله اعطای خودکار شهروندی روسیه تکمیل می شود. شورای فدراسیون و مجلس اعلا نیز باید این قوانین را تصویب کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از آن باید قوانین ادغام را امضا کند. یک دوره انتقال تا سال 2026 برنامه ریزی شده تا زمانی که قوانین به طور کامل اجرا شوند.

20:26- لهستان نیز سفیر روسیه را احضار کرد

لهستان نیز مانند چندین کشور اروپایی، سفیر روسیه را احضار کرده است. مارسین پرزیداچ، معاون وزیر امور خارجه این کشور به TVN24 گفت که دولت ورشو می خواهد به سرگئی آندریف، سفیر روسیه  اطلاع دهد که همه پرسی ساختگی و الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه را نمی پذیرد. این اقدام چندین کشور اتحادیه اروپا بود که همه آنها موافقت کرده بودند که موضع خود را هم زمان برای سفرای روسیه روشن کنند. دولت آلمان و ایتالیا نیز سفرای روسیه را احضار کرده اند. در بلژیک، این اتفاق روز جمعه افتاد.

20:26- انگلیس مدعی شد: روسیه در اجرای طرح بسیج محدود با مشکلات قابل توجهی مواجه است

بر اساس اطلاعات سرویس های مخفی انگلیس، روسیه در اجرای بسیج محدود خود با مشکلات قابل توجهی مواجه است. بر اساس گزارش کوتاه روزانه وزارت دفاع بریتانیا در روز دوشنبه، نیروهای ذخیره که به خدمت سربازی اعزام شده اند در حال حاضر به طور موقت در اردوگاه های خیمه ای تجمع می کنند. این نشان می دهد که ارتش در آموزش نیروهای استخدام شده و یافتن افسرانی برای رهبری واحدهای جدید با مشکل مواجه است.

انگلیس به این مسئله اشاره کرد که حتی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، یک هفته بعد در شورای امنیت ملی خود اعتراف کرد که اشتباهاتی مرتکب شده است و هشدار داد که این خطاها نباید دوباره تکرار شوند. انگلیسی ها این پذیرش را نشانه مشکلات جدی می دانند.  بنا بر ادعای انگلیس افسران منطقه احتمالاً از دامنه یا اهداف بسیج اطلاعی ندارند.

20:24- چارلز میشل خواستار واکنش قاطع اتحادیه اروپا به الحاق چهار قلمرو اوکراین به روسیه شد

چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، با توجه به تهدید الحاق چهار قلمرو اوکراین به روسیه و افزایش قیمت انرژی، خواستار واکنش قاطع اتحادیه اروپا  است. میشل پیش از اجلاس سران اتحادیه اروپا در روز جمعه در پراگ گفت: ما در مورد چگونگی حمایت اقتصادی، نظامی، سیاسی و مالی اوکراین تا زمانی که لازم باشد بحث خواهیم کرد. هدف همچنین تضمین امنیت عرضه و انرژی مقرون به صرفه برای خانوارها و شرکت ها قبل از زمستان است.

20:20- لیتوانی هم کاردار موقت روسیه را اخراج کرد

لیتوانی هم کاردار موقت روسیه را نامطلوب اعلام کرده و او را از این کشور اخراج کرده است. بنا به درخواست وزارت خارجه در ویلنیوس، این دیپلمات باید ظرف پنج روز از اتحادیه اروپا و این  کشور ناتوی حوزه بالتیک خارج شود.

این اخراج روز دوشنبه با اقدامات و اظهارات اخیر این مقام توجیه شد که به تفصیل توضیح داده نشد و تنها اعلام شد که  با وضعیت دیپلماتیک وی سازگاری نداشت. در این بیانیه آمده است که  این اظهارات می توانند به عنوان مداخله در امور داخلی کشور میزبان و نقض کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک تلقی شوند.

20:17- ایتالیا از تعلیق تحویل گاز روسیه به این کشور خبر داد

به گفته شرکت انرژی انی، تحویل گاز روسیه به ایتالیا به دلیل الزامات رسمی به حالت تعلیق درآمده است. کلودیو دسکالزی، رئیس  این شرکت انرژی در ایتالیا توضیح داد که این واقعیت که دیگر گازی از طریق گره تاروویزیو جریان نمی‌یابد مطمقاً ربطی به شرایط ژئوپلیتیکی ندارد.

 به گفته وی در عوض، گازپروم باید امنیت ترانزیت از طریق اتریش که تا به حال وجود نداشته را تامین کند. به گفته وی مشکل می تواند در این هفته حل شود.

20:14- درخواست جمهوری چک از شهروندان خود برای ترک روسیه

جمهوری چک از شهروندان خود خواست روسیه را ترک کنند. وزارت خارجه چک اعلام کرد با توجه به وخامت اوضاع امنیتی به دلیل ادامه جنگ در اوکراین، از سفر به روسیه نیز باید خودداری کرد.

20:10- تاکید صدر اعظم آلمان بر لزوم تداوم حمایت از اوکراین

اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان بر حمایت آلمان از اوکراین تاکید کرد. شولتز روز دوشنبه در حاشیه مراسمی که توسط دولت فدرال و ایالتی به مناسبت 32 سال وحدت آلمان در ارفورت برگزار شد، گفت: ما در کنار هم هستیم و از اوکراین و شهروندان در مبارزه برای آزادی، وحدت و عدالت در کشورشان حمایت می کنیم و واضح است تا زمانی که لازم باشد از این کشور حمایت خواهیم کرد.

شولتز گفت: همچنین واضح است که آلمان متعهد است اطمینان حاصل کند که نظم صلح اروپا، که به دلیل جنگ تجاوزکارانه روسیه در اوکراین به خطر افتاده است، دوباره اعمال شود. این بدان معناست که نباید به همسایگان خود حمله کنیم و مرزها را با خشونت جابجا نکنیم.

وی افزود: این همان چیزی است که ما بر سر رئیس جمهور روسیه فریاد می زنیم: او باید به جنگ خود پایان دهد.

20:07- توافق کشورهای اروپایی برای آموزش سریع حدود 15 هزار سرباز اوکراینی در خارج از این کشور

بر اساس گزارش هفته نامه "اشپیگل" کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سطح کاری توافق کرده‌اند که حداکثر 15 هزار سرباز اوکراینی را در سریع‌ترین زمان ممکن در خارج از کشور آموزش دهند. این مجله به نقل از دیپلمات ها می نویسد 3000 نفر از این سربازان قرار است آموزش های ویژه ای مانند آموزش رزمی تاکتیکی ببینند. آخرین جزئیات باید هفته آینده در بروکسل مورد مذاکره قرار گیرد و این پروژه باید در نشست رسمی بعدی شورای خارجی اتحادیه اروپا در 17 اکتبر تصمیم گیری شود.

20:01- گروسی از آزادی رئیس نیروگاه اتمی زاپوریژیا خبر داد

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، رئیس نیروگاه اتمی اوکراین در زاپوریژیا که توسط روسیه دستگیر شده بود، دوباره آزاد شد. رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در توییتر گفت که او از آزادی ایهور موراشوف، رئیس این نیروگاه  استقبال می‌کند.  به گفته وی موراشوف به سلامت نزد خانواده اش بازگشته بود.

19:57- آلمان: ما سخنان پوتین را بسیار جدی می‌گیریم

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه فدرال آلمان، نسبت به تهدیدهای مکرر هسته‌ای از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ابراز نگرانی کرده اما در عین حال تاکید کرده است که دولت فدرال اجازه نخواهد داد که باج گیری شود. وی در گفتگویی با یک روزنامه آلمانی گفت:  ما سخنان  پوتین را بسیار جدی می گیریم، هر چیز دیگری سهل انگاری خواهد بود. پوتین بارها نشان داده است که از بدترین جنایات جنگی ابایی ندارد.

وی همچنین گفت می‌داند که هیچ کشوری در جهان - حتی آن‌هایی که مانند چین هنوز موضع روشنی اتخاذ نکرده‌اند - به سادگی تشدید بیشتر اوضاع در این مورد را نمی‌پذیرند.  بائربوک گفت: ما نباید درگیر باج خواهی شویم و نخواهیم بود، پوتین این را دعوتی برای تشدید بیشتر می‌داند.

19:50- جمهوری چک هم سفیر روسیه را احضار کرد

جمهوری چک در اعتراض به الحاق چهار منطقه اوکراین سفیر روسیه را به وزارت خارجه احضار کرد. "یان لیپاوسکی"، وزیر امور خارجه این کشور روز دوشنبه اعلام کرد که برای  وی روشن است که تجاوز جنایتکارانه و سرقت سرزمین ها تحمل نخواهد شد. وی افزود:  این نقض آشکار قوانین بین المللی است.

بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه و روزهای قبل سفرای مربوطه روسیه در کشورهای خود را احضار کردند. جمهوری چک در حال حاضر ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.

14:00- دکترین روسیه در استفاده از سلاح‌های هسته‌ای

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در خصوص درخواست رمضان قدیروف، رئیس جمهور چچن برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای کم قدرت به عنوان بخشی از عملیات ویژه در اوکراین گفت: براساس دکترین روسیه، استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در دو صورت ممکن است: 1. در صورت تجاوز به روسیه یا متحدانش با استفاده از سلاح های کشتار جمعی؛ 2. هنگامی که موجودیت دولت مورد تهدید قرار گیرد.

12:40- پولیتیکو: مجارستان، یونان، قبرس و مالت مانعی برای تصویب تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه هستند

روزنامه پولیتیکو به نقل از دیپلمات‌های ارشد اروپایی می نویسد، اعمال بسته جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه ممکن است به دلیل مواضع کشورهای مجارستان، قبرس، یونان و مالت به تعویق بیفتد، برای اینکه این کشورها با تعیین سقف قیمت نفت روسیه مخالف هستند. 

به گفته منابع خبری این روزنامه، قبرس، یونان و مالت نگران هستند که اتحادیه اروپا با ممنوع کردن نفتکش‌هایشان از حمل نفت روسیه (که بالاتر از سقف قیمت مشخص فروخته می‌شود) به پای خود شلیک کند.

این کشورها همچنین یادآور شدند که ترکیه، هند و اندونزی ممکن است جای خالی شده در بازار نفت را به خود اختصاص داده و به حمل و نقل ادامه دهند. 

همانطور که در این نشریه اشاره شد، ناوگان نفتکشهای مجارستان، قبرس، یونان و مالت بیشترین سوخت را از روسیه به اروپا منتقل می‌کند.

پولیتیکو یادآور شده که وضعیت در خصوص بوداپست، متفاوت است. در این مقاله آمده است: «مجارستان باید اجازه صادرات مجدد سوخت روسیه به کشورهای همسایه را داشته باشد که به دلیل مستثنی شدن از بسته ششم تحریم‌ها دریافت می‌کند».

به گفته دیپلمات‌ها، کمیسیون اروپا نگران آن است که بدین ترتیب بوداپست مزیت ناعادلانه‌ای در بازار نفت به دست آورد.

12:22- علت خروج نیروهای روسی از روستای "کراسنی لیمان"یک اقدام تاکتیکی بود

آخر هفته گذشته، یکی از شدیدترین نبردها در نزدیکی روستای "کراسنی لیمان" در منطقه دونتسک رخ داد. با پیشروی در مواضع نیروهای متحد (ارتش روسیه و نیروهای مردمی دونتسک و لوهانسک)، تلفات تشکیلات نظامی اوکراینی به صدها نفر رسیده و آنها ده‌ها خودروی زرهی را از دست دادند. وزارت دفاع روسیه توضیح داد که به دلیل خطر در محاصره قرار گرفتن، واحدهای نظامی روسی از کراسنی لیمان خارج و به خطوط سودمندتری عقب نشینی کردند.

به گفته کارشناسان، نیروهای نظامی وظیفه خود را به پایان رساندند - آنها دشمن را خسته کرده و خسارات سنگینی به ارتش اوکراین وارد کردند.

دیمیتری بولتنکوف، کارشناس نظامی در گفتگو با روزنامه ایزوستیا توضیح داد: «در هنر و تاکتیک عملیاتی، مفهوم «دفاع قابل مانور» وجود دارد که با یک جابجایی تاکتیکی، خطوط دفاعی مستحکم تری ایجاد شود که دشمن مجبور به حمله مجدد شود. پس از حمله و وارد کردن تلفات، طرف مدافع به خط بعدی عقب نشینی می‌کند.

به گفته وی، البته خوشایند نیست که نیروهای روسی از روستای لیمان عقب نشینی کردند. این مسئله از نظر رسانه‌ای به نظر یک شکست است. ولی از لحاظ نظامی، این امر دور از واقعیت است. باید اعتراف کرد که نظامیان روسی وظیفه را به طور کامل انجام داده و خسارات سنگینی به دشمن وارد کردند و سپس برای امنیت نیروها و ایجاد مواضع جدید از آنجا خارج شدند. 

بولتنکوف یادآور شد که طی چند هفته نیروهای اوکراینی متحمل خسارات جدی در مقابله با نیروهای متحد شده و برای جبران، مجبور شدند نیروهای ذخیره را از جهات دیگری بکار بگیرند.

11:44- قدیروف از اعزام گروه دیگری از نظامیان چچنی به اوکراین خبر داد

رمضان قدیروف، رئیس "جمهوری چچن" از اعزام واحد دیگری از نیروهای داوطلب چچنی به اوکراین به منظور شرکت در عملیات ویژه برای محافظت از دونباس خبر داد. 

قدیروف امروز در کانال تلگرامی ادامه داد: یک گروه رزمنده دیگر برای اعزام در آینده نزدیک آماده می‌شود. این اقدام به این دلیل است که خط مقدم حمله ما تا حد امکان متراکم باشد و نیروهای مسلح بتوانند به راحتی جایگزین یکدیگر شوند و در حملات تهاجمی متناوب شرکت کنند.

وی همچنین تأکید کرد: با وجود عقب نشینی نیروهای متفق از برخی مواضع، تهاجم متوقف نشده و تمامی وظایف محوله تحقق خواهد شد. ما همه شهرها و روستاها را دوباره آزاد خواهیم کرد.

11:22- ژاپن به سیاست تحریم‌ها علیه روسیه در ارتباط با وضعیت اوکراین ادامه خواهد داد

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن صبح امروز، دوشنبه اعلام کرد که توکیو قصد دارد قاطعانه به سیاست تحریم‌ها علیه مسکو ادامه داده و از کی‌یف حمایت کند. به گفته وی، وضعیت اوکراین به دلیل الحاق چهار منطقه از خاک این کشور به ترکیب فدراسیون روسیه و اعلام بسیج نسبی از سوی مسکو وارد مرحله جدیدی شده است.

کیشیدا در نشست امروز دو مجلس با اشاره به اینکه روابط ژاپن و روسیه به دلیل روند اوضاع در اوکراین در وضعیت دشواری قرار دارد، تأکید کرد: با وجود این، دولت وی قصد ندارد از مسیر مسالمت آمیز سیاست خود در قبال روسیه منحرف شود تا در آینده مشکل ارضی با این کشور حل و فصل شده و معاهده صلح بین دو طرف امضا شود.

نخست وزیر همچنین یادآور شد که دولت ژاپن به طور فعال راه‌های مختلفی را برای تقویت توان دفاعی این کشور و بررسی احتمال حملات تلافی جویانه به قلمرو دشمن بالقوه آغاز خواهد کرد.

استولتنبرگ: استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین ماهیت درگیری را تغییر خواهد داد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان.بی.سی. ابراز عقیده کرد که ماهیت درگیری‌های نظامی در اوکراین در صورت استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای تغییر خواهد کرد. به‌گفته وی، اگر روسیه تصمیم به چنین اقدامی بگیرد، "عواقب بسیار سختی" در انتظارش است.

پیش از این، روز یکشنبه پنتاگون اعلام کرد که مسکو هیچ برنامه‌ای برای استفاده از سلاح هسته‌ای ندارد. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت: ایالات متحده علائمی از تمایل مسکو برای اتخاذ چنین اقدامی مشاهده نکرده است.

در همان روز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز گفت که واشنگتن در حال آماده‌سازی طرحی برای اقدام در صورت استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات هسته‌ای است، در عین حال، وزیر خارجه یادآور شد که فعلاً هیچ دلیلی برای مشکوک شدن به مسکو درباره استفاده قریب‌الوقوع از سلاح هسته‌ای وجود ندارد.

استولتنبرگ کمک نظامی به اوکراین را مداخله ناتو در مناقشه تلقی نمی‌کند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بخش دیگری از مصاحبه با شبکه ان.بی.سی. ابراز عقیده کرد که پیمان آتلانتیک شمالی به حمایت خود از اوکراین ادامه خواهد داد، ولی این باعث نخواهد شد که این ائتلاف به یک طرف درگیری نظامی کنونی با روسیه تبدیل شود.

وی گفت: ناتو یک طرف این مناقشه نیست. ما از اوکراین، به‌عنوان یک کشور مستقل در اروپا که حق دفاع از خود را دارد، حمایت می‌کنیم.

دبیرکل ناتو افزود، حمایت از کی‌یف همچنان اولویت اصلی این ائتلاف است. استولتنبرگ تأکید کرد که اوکراین برای دفاع از خود به کمک‌های طولانی‌مدت بیشتری نیاز دارد.

وعده ماکرون به زلنسکی درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه

کاخ الیزه شب گذشته گزارش داد که امانوئل ماکرون، رئیس‌‌جمهوری فرانسه در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز یکشنبه با همتای اوکراینی خود، ولادیمیر زلنسکی، به وی قول داده است که با شرکای خود در اتحادیه اروپا برای تحریم‌های جدید ضدروسی همکاری کند.

علاوه بر این، ماکرون مخالفت قاطع خود با همه‌پرسی‌های انجام‌شده در «چهار منطقه اوکراین» و الحاق متعاقب این مناطق به خاک روسیه را تأیید کرد. رهبر فرانسه همچنین گفت که این کشور خواستار ادامه کمک به اوکراین برای «احیای حاکمیت کامل و تمامیت ارضی آن» است.

پیش از این، خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داده بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بسته هشتم تحریم‌ها علیه روسیه به توافق اولیه دست یافته‌اند.

رئیس دفتر زلنسکی با مشاوران بایدن و اردوغان دیدار و گفتگو کرد

آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین روز یکشنبه در ترکیه با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا و ابراهیم کالین، سخنگوی رسمی رهبر ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

این مذاکرات در قالب سه‌جانبه انجام شد. یرماک، سالیوان و کالین درباره روند درگیری نظامی در چارچوب حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین و همچنین اقدامات بیشتر برای پاسخ‌گویی شدیداللحن به اقدامات مسکو تبادل نظر کردند. طرفین سناریوهای مختلفی را برای ادامه کمک به ارتش اوکراین، نیازهای فوری نیروهای دفاعی و لزوم تسریع و افزایش حمایت از کی‌یف را مورد بررسی قرار دادند.

آندری یرماک بر اهمیت دریافت تضمین‌های امنیتی بین‌المللی توسط اوکراین قبل از پیوستن این کشور به ناتو تأکید کرد، علاوه بر این، او توصیه‌های ذکرشده در توافقنامه امنیتی کی‌یف را که به‌طور مشترک با آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو تهیه شده است، یادآور شد.

در نهایت، رئیس دفتر زلنسکی خواستار واکنش "بسیار قاطع و سخت" کشورهای غربی به الحاق مناطقی از خاک اوکراین به ترکیب فدراسیون روسیه در پی برگزاری همه‌پرسی اخیر شد.

یرماک پس از این نشست سه‌جانبه، جلسات جداگانه‌ای با کالین و سالیوان در قالب دوجانبه برگزار کرد.

9 کشور اروپایی از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کردند

 رهبران 9 کشور اروپایی از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کردند. این مسئله روز یکشنبه در بیانیه‌ای از سوی کلاوس یوهانیس، رئیس جمهوری رومانی اعلام شد.

در بیانیه مشترک رهبران آمده است: «ما قویاً از تصمیم نشست ناتو در بخارست در سال 2008 در خصوص عضویت آینده اوکراین در این ائتلاف حمایت می کنیم.»

این سند توسط رؤسای جمهور رومانی، جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، مقدونیه شمالی، لهستان، مونته نگرو و اسلواکی امضا شده است. آنها همچنین از متحدان خود خواستند تا کمک‌های نظامی به کی‌یف را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این سیاستمداران گفتند: ما حمایت خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تأیید می‌کنیم.

لازم به یادآوری است که رهبران هر 9 کشور امضا کننده در طول مدت درگیری نظامی روسیه و اوکراین، به کی‌یف سفر کردند.

معاون نخست وزیر روسیه سه کشور علاقه مند به تخریب خطوط لوله نورد استریم را نام برد

الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه در مسائل مربوط به انرژی شب گذشته، یکشنبه، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات مسکو مطمئن هستند که ایالات متحده، اوکراین و لهستان که بارها علیه پروژه ساخت خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم- 2 صحبت کردند، علاقه مند به خرابکاری و حملات به این ساختار هستند.

به گفته وی، نورد استریم قابل تعمیر است، ولی این کار زمان بر و هزینه زیادی می طلبد. نوواک ابراز اطمینان کرد که توانایی‌های فنی برای بازسازی زیرساختارها پیدا خواهد شد. با این حال، قبل از هر چیز، روسیه قصد دارد بفهمد چه کسی در خرابکاری در این خطوط لوله مقصر است.

وی افزود: ما مطمئن هستیم که برخی از کشورها با توجه به مواضع قبلی آنها به این موضوع علاقه دارند. هم ایالات متحده، هم اوکراین و هم لهستان طور همزمان گفته بودند که «این زیرساختار به کار نخواهد کرد و آنها برای توقف آن هر کاری انجام خواهند داد»، بنابراین، البته، این باید مکان دست داشتن آنها در این خرابکاری به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد.

پیش از این، روز شنبه داگلاس مک گرگور، یک سرهنگ بازنشسته آمریکایی و مشاور سابق رئیس پنتاگون نیز اظهار نظر کرد که ایالات متحده یا انگلستان ممکن است به نورد استریم حمله کرده باشند.

مک گرگور به پوچ بودن اتهامات وارده به روسیه در سازماندهی این حوادث اشاره کرد و یادآور شد که تخریب یک پروژه بسیار گران قیمت برای مسکو هیچ فایده ای برای این کشور ندارد. علاوه بر این، این کارشناس افزود، طرف روسی درآمد قابل توجهی از صادرات منابع انرژی خود به اروپا دارد و قطعاً به دست خود آن را از بین نخواهد برد.

زاخارووا: بلینکن آشکارا درباره انگیزه آمریکا و ناتو برای نابودی نورد استریم صحبت کرد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، آشکارا و بدون شرم از انگیزه آمریکا و ناتو برای تخریب خطوط لوله گاز نورد استریم-1 و نورد استریم-2 صحبت کرد. 

زاخارووا با اشاره به بخشی از سخنرانی بلینکن یادآور شد که نورد استریم 1 و نورد استریم 2 در آن لحظه گاز به اروپا پمپاژ نمی کردند. وی به نقل از بلینکن نوشت: «همانطور که می دانید "نورد استریم - 2" هرگز به بهره برداری نرسید. "نورد استریم-1" هم به دلیل اینکه روسیه از انرژی به عنوان سلاح استفاده می‌کند، برای چند هفته متوقف شد.»

زاخارووا در تفسیر ادعای بلینکن علیه تأکید کرد: «روسیه هرگز از انرژی به عنوان سلاح استفاده نکرده است. روسیه و قبل از آن اتحاد جماهیر شوروی، به مدت 50 سال به سادگی و بطور قابل اطمینان و بدون وقفه همیشه گاز اروپا را تامین کردند تا اینکه آمریکا به دنبال مشتریانی برای گاز مایع خود در اروپا گشت. دروغ های واشنگتن تنها دستکاری جنایتکارانه خود آنها در این حادثه را تأیید می‌کند.»

اوکراین راه خروج به بخش آزاد شده منطقه زاپروژیا را مسدود کرد

نیروهای مسلح اوکراین راه خروج به بخش آزاد شده منطقه زاپروژیا را مسدود کرده است. این مسئله توسط ولادیمیر روگوف، رئیس جنبش "ما با روسیه هستیم" و یکی از اعضای شورای اداره این منطقه اعلام شد.

وی وضیح داد: «نیروهای نظامی اوکراینی راه خروج به بخش آزاد شده منطقه زاپروژیا را از طریق پست‌های بازرسی مسدود کرد. متأسفانه تاکنون افراد به دلایل و تهدیدهای دور از ذهن مختلف از طرف مقابل قادر به عبور از این پست‌ها نیستند.»

به گفته روگوف، تعداد کسانی که مایل به ترک قلمرو تحت کنترل کی‌یف هستند به هزاران نفر می رسد.

در حال حاضر، بیش از 70 درصد از منطقه زاپروژیا تحت کنترل نیروهای روسی قرار دارد. در عین حال، خود شهر زاپروژیه، مرکز منطقه‌ای آن، همچنان تحت کنترل نیروهای اوکراینی است.

لازم به یادآوری است که پنجشنبه گذشته نیروهای مسلح اوکراینی به کاروانی شامل دهها خودروی غیرنظامی که برای وارد شدن به مناطق تحت کنترل نظامیان روسی در صف ایستاده بودند، حمله کردند. بر اساس آخرین آمار، در نتیجه این گلوله باران 30 نفر از مردم غیرنظامی کشته و 36 نفر دیگر زخمی شدند.

پوتین لایحه پذیرش مناطق جدید به روسیه را به دوما فرستاد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز یکشنبه پیش‌نویس قانونی جدید در قانون اساسی این کشور در رابطه با پذیرش مناطق جدید دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون به فدراسیون روسیه را برای تصویب شدن به دومای دولتی ارائه کرد.

دفتر مطبوعاتی کمیته ساختار دولتی و قانون اساسی دومای روسیه در بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد: چهار پیش نویس قانون اساسی فدرال در خصوص پیوستن جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق زاپروژیا و خرسون به ترکیب فدراسیون روسیه توسط رئیس جمهور به دوما ارائه شده است. طبق این سند، مناطق دونتسک، لوهانسک به عنوان دو جمهوری و دو منطقه زاپروژیا و خرسون بعنوان مناطق جدید در ترکیب فدراسیون روسیه پذیرفته می شوند.

پوتین همچنین موافقت‌نامه‌های امضا شده در رابطه با پیوستن دو جمهوری دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپروژیه به فدراسیون روسیه را برای تصویب به دومای دولتی تسلیم کرد.

دادگاه قانون اساسی فدراسیون روسیه روز گذشته اسناد مربوط به پیوستن چهار منطقه جدید به خاک روسیه را تصویب کرد.

همانطور که در دادگاه قانون اساسی توضیح داده شد، رهبران فعلی مناطق خرسون و زاپروژیا فرماندار آن مناطق نامیده شده و رهبران دو جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک، رؤسای این جمهوری‌ها نامیده می‌شوند.

ساکنان مناطق جدید پیوسته به روسیه شروع به دریافت گذرنامه روسی خواهند کرد

شهروندان دو جمهوری مردمی لوهانسک و دونتسک از روز پذیرش آنها به عنوان بخشی از خاک روسیه، شروع به دریافت گذرنامه روسی خواهند کرد. این مسئله بخشی از توافقات مربوط به الحاق لوهانسک و دونتسک به ترکیب فدراسیون روسیه است که برای تصویب توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دومای دولتی ارائه شده است.

طبق اطلاعات دوما و بر اساس این سند: «از تاریخ پذیرش جمهوری مردمی دونتسک در فدراسیون روسیه و تشکیل یک منطقه جدید در فدراسیون روسیه، شهروندان منطقه دونتسک، اتباع اوکراینی و افراد بدون تابعیت که در حال حاضر به طور دائم در قلمرو دونتسک اقامت دارند، به عنوان شهروندان فدراسیون روسیه شناخته می شوند، به استثنای افرادی که ظرف یک ماه آینده پس از این تاریخ، تمایل خود را برای حفظ تابعیت دیگر خود و (یا) فرزندان خردسال خود یا بی تابعیتی را اعلام کنند.

این مسئله در رابطه با شهروندان جمهوری لوهانسک نیز صدق خواهد کرد.

در این سند آمده است که وضعیت شهروندی دونتسک و لوهانسک از تاریخ پذیرش آنها و تشکیل یک منطقه جدید در فدراسیون روسیه متوقف می شود.

دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از روز جمعه گذشته و پس از امضای توافق نامهای دوجانبه در کاخ کرملین، در ترکیب فدراسیون روسیه پذیرفته شده‌اند.

دونتسک و لوهانسک بعنوان جمهوری‌های دارای زبان روسی بخشی از روسیه شدند

دو جمهوری‌ مردمی دونتسک و لوهانسک با وضعیت جمهوری‌هایی دارای مردم روس زبان، بخشی از خاک فدراسیون روسیه شدند. این مسئله در متن تصمیم دادگاه قانون اساسی فدراسیون روسیه که روز یکشنبه در وب‌سایت رسمی این دادگاه منتشر شده، آمده است.

همانطور که دادگاه قانون اساسی اعلام کرده، اعطای وضعیت جمهوری به دو منطقه دونتسک و لوهانسک مغایرتی با قانون اساسی روسیه ندارد. زبان رسمی این جمهوری‌های نیز روسی است.

طبق این اطلاعات، مناطق خرسون و زاپروژیا به عنوان یک منطقه جداگانه با حفظ نام فعلی خود در ترکیب فدراسیون روسیه پذیرفته شدند.

دادگاه قانون اساسی توضیح داده است که پایه و اساس الحاق مناطق جدید به روسیه، تهدید جان و سلامت شهروندان این مناطق از سوی نیروهای خارجی است.

هشدار وزارت خارجه روسیه درباره تهدید ناتو برای ایجاد حوادث نظامی در قطب شمال

نیکولای کارچونوف، نماینده تام الاختیار وزارت خارجه روسیه و رئیس کمیته مقامات ارشد شورای قطب شمال، روز یکشنبه در حاشیه مجمع مالی جهانی ابراز نگرانی کرد که اقدامات ناتو امکان بروز درگیری نظامی ناخواسته در منطقه قطب شمال را افزایش داده و ممکن است حوادثی با ماهیت نظامی را در این منطقه تحریک کند.

وی یادآور شد که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت که این ائتلاف ممکن است حضور خود در عرض‌های جغرافیایی بالای کره زمین را به دلیل همکاری اقتصادی روسیه با کشورهای غیرقطبی در منطقه مانند چین افزایش دهد. این دیپلمات تأکید کرد که این مسئله تنها یک بهانه برای تقویت حضور ناتو در منطقه است، برای اینکه بروکسل همکاری روسیه با این کشورها را به عنوان یک تهدید امنیتی برای ائتلاف تلقی کرده است

این مقاموزارت خارجه روسیه افزود: این روند در غیاب گفتگو با مشارکت همه کشورهای قطب شمال، طبیعتاً درجه درگیری را افزایش داده و ممکن است بروز حوادث نظامی را در منطقه تحریک کند. به گفته کارچونوف، افزایش قابل توجه فعالیت ناتو در قطب شمال و همچین برخی کشورهای غیرمنطقه ای مانند انگلیس، نمی تواند باعث نگرانی روسیه نشود.

این دیپلمات تأکید کرد: در عین حال روسیه به عنوان بزرگترین کشور منطقه قطب شمال، در حال اجرای دستور کار گسترده‌ای برای توسعه این منطقه است و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی انجام داده و خواهد کرد.

در اوایل ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که روسیه در حال بازگشت به قطب شمال هم در حوزه اقتصادی و هم در زمینه تضمین توان دفاعی است. به گفته وی، آینده روسیه تا حد زیادی با قطب شمال مرتبط است و یکی از وظایف اصلی آن است که این منطقه را از آنچه در نتیجه فعالیت‌های انسانی در سال‌های گذشته در آنجا انباشته شده، پاک‌سازی کند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت