بحران انرژی خطری برای دستاوردهای وحدت آلمان

بحران انرژی خطری برای دستاوردهای وحدت آلمان

نخست وزیران ایالات شرقی در سالروز وحدت آلمان بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین را تهدیدی برای دستاوردهای وحدت این کشور در این مناطق ۳۲ سال بعد از وقوع آن دانستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در مطلبی نوشت: در حالی که روز وحدت آلمان در ارفورت آلمان جشن گرفته می شود، برخی از سیاستمداران رفاهی را که نسل در حال چرخش در سی سال گذشته ایجاد کرده است در معرض تهدید می بینند.

نخست وزیران ایالات آلمان شرقی این خطر را می بینند که بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین موفقیت های ساخت این منطقه از زمان اتحاد مجدد 32 سال پیش را به خطر بیاندازد.

دیتمار ویدکه، نخست وزیر ایالت براندنبورگ از حزب سوسیال دموکرات و راینر هاسلوف نخست وزیر زاکسن-آنهالت از حزب دموکرات مسیحی در سالگرد وحدت آلمان همگان را به انسجام اجتماعی در آلمان دعوت کردند. آنها همچنین به نگرانی بسیاری از ساکنان آلمان شرقی در مورد از دست دادن چیزی که برای ساختن آن زحمت کشیده بودند، اشاره کردند.

ویدکه به راینیشه پست گفت که بسیاری از آلمان شرقی‌ها هنوز خاطرات بسیار روشنی از شکست‌های ساختاری عمده با بیکاری گسترده در دهه 1990 دارند. بنابراین واضح است که وضعیت کنونی با نگرانی زیادی دنبال می‌شود و بسیاری می ترسند که همه چیزهایی که طی سه دهه با زحمت ساخته اند، فرو بریزد.

هاسلوف هم به این روزنامه گفت که جنگ روسیه علیه اوکراین نیز موفقیت بازسازی شرق را به خطر می اندازد. به‌ویژه در شرایط سخت، آلمانی‌ها نباید اجازه ایجاد بازی تقابل را بدهند. هاسلوف گفت: امروز همبستگی و روحیه جامعه مهمتر از همیشه است.

"ماریو فوگت"، رهبر گروه پارلمانی حزب دموکرات مسیحی در ایالت تورینگن هم در این باره گفت: نسل انقلاب مسالمت‌آمیز در شرف از دست دادن رفاه به دست آمده از طریق افزایش قیمت ها است.

بودو راملو، نخست وزیر ایالت تورینگن (سمت چپ) نیز علیرغم مشکلات موجود، برای مثال به دلیل اختلاف دستمزد بین شرق و غرب، به اشتراکات آلمانی‌ها هم اشاره کرده و گفت: هنوز روند رشد همراه با وقفه وجود دارد، اما انگیزه‌های مثبت بسیاری نیز وجود دارد. راملو در ارفورت گفت: برای او مسئله نیمه خالی لیوان مطرح نیست، بلکه نیمه پر لیوان مهم است.

مایکل کرچمر، نخست وزیرایالت زاکسن (CDU) هم به شبکه تحریریه آلمان گفت که دیدگاه‌های مختلف در شرق و غرب آلمان باید همچنین در مورد جنگ در اوکراین پذیرفته شود.

وی افزود: این جنگ نقطه عطفی خواهد بود که در حافظه جمعی آلمانی‌ها به عنوان یک تجربه تلخ مشترک باقی خواهد ماند. کرچمر گفت زمان آن رسیده است که از نگاه کردن به آینه عقب دست برداریم و طلوع عصر جدیدی را با هم شکل دهیم.

شکاف حقوق بازنشستگی در آلمان بعد از 32 سال وحدت

نشریه دی سایت آلمان هم نوشت: حتی با گذشت 32 سال از اتحاد مجدد، هنوز شکاف حقوق بازنشستگی در جامعه آلمان وجود دارد و در شرق، بازنشستگان به طور متوسط ​​200 یورو کمتر از غرب دریافت می‌کنند.

بر این اساس با گذشت بیش از 30 سال از اتحاد مجدد، سطح بازنشستگی در آلمان شرقی هنوز کمتر از سطح آن در غرب است. در سال 2021، بازنشستگان در شرق آلمان پس از 45 سال حق بیمه به طور متوسط ​​1329 یورو دریافت کردند، در حالی که این رقم در غرب آلمان 1527 یورو بود. این نتیجه پاسخ وزارت کار فدرال به پرسش کتبی سورن پلمان، عضو چپ‌گرای پارلمان آلمان در روز وحدت این کشور است که در اختیار شبکه تحریریه آلمان (RND) و خبرگزاری آلمان قرار گرفت.

براین اساس در سال 2019، بازنشستگان در شرق آلمان 1287 یورو و در غرب آلمان 1487 یورو دریافت کردند. پلمان به RND گفت، بنابراین نمی‌توان بحث واحد بازنشستگی در آلمان را مطرح کرد. وی از بی توجهی به دستاوردهای مادام العمر آلمان شرقی صحبت کرده و گفت: کاهش دستمزدهای ساکنان شرقی منجر به کاهش حقوق بازنشستگی در شرق خواهد شد. ما بالاخره باید از این دور باطل خارج شویم که سالهای زیادی در آن گرفتار بودیم.

صنعت آلمان تحت فشار افزایش قیمت انرژی

در این شرایط بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین بر بسیاری بخش‌های این کشور تاثیر گذاشته است.

به نوشته روزنامه "هندلزبلات" آلمان، بخش ساخت ماشین آلات به طور خاص گلوگاه‌های تحویل را گزارش می‌کند و صنعت خودروسازی آلمان نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. افزایش قیمت انرژی نیز باعث کاهش تولید می شود.

بر اساس ارزیابی انستیتو ایفوی آلمان تنگناهای عرصه در صنعت آلمان دوباره در حال افزایش است. در ماه سپتامبر، 65.8 درصد از شرکت‌های مورد بررسی کمبود مواد را گزارش کردند، در حالی که در ماه اوت 62.0 درصد از این کمبودها شکایت داشتند.

"کلاوس وهلرابه"، رئیس این نظر سنجی در این باره گفت: متأسفانه، آرامش پایدار مورد انتظار محقق نشد. بنابراین در حال حاضر هیچ حمایتی از اقتصاد در دوران رکود وجود ندارد.

به گفته وی، بنابراین تنگناهای تحویل همچنان یک مشکل عمده در بخش‌های مرکزی صنعت آلمان است. در زمینه ساخت ماشین آلات 86.2 درصد از شرکت‌ها گزارش دادند که تمام مواد و محصولات اولیه را دریافت نمی‌کنند. بر اساس اطلاعات انستیتو ایفو 82 درصد نیز در صنعت خودروسازی متاثر از این شرایط هستند.

در صنایع انرژی بر مانند مواد شیمیایی، شیشه و سرامیک، پلاستیک و کاغذ، این سهم زیر 45 درصد است و بنابراین نسبتاً پایین است. با این حال، کاهش تولید به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی نیز در اینجا نقش دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon