حمایت "ستاد توسعه فناوری نانو" از پایاننامههای فناوری نانو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
دبیر گروه توسعه سرمایههای انسانی ستاد نانو گفت: آییننامه حمایت از پایاننامههایی که در حوزه فناوری نانو است، اجرایی شده است و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از همه پایاننامههای فناوری نانو در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد حمایت میکند.
محمد ختمیمآب؛ دبیر گروه توسعه سرمایههای انسانی ستاد نانو در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ستاد نانو از بدو آغاز به فعالیت خود در سال 1383 از پایاننامههایی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه میشدند حمایت کرده است تا به بهبود کیفیت پایاننامههای دانشگاهی کمک کند. این حمایتها باعث میشود که محققان ما بتوانند در حوزه فناوری نانو فعالیت کرده و در آینده بتوانند در صنایع و مشاغل نانویی فعالیت کنند و حتی به عنوان کارآفرین و فناور در حوزه فناوری نانو مطرح شوند.
ختمیمآب افزود: این حمایتی که در آییننامه جدید حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی داریم شامل دوم مرحله حمایت در پایاننامهها است. مرحله اول حمایت از پروپوزالِ پایاننامههای ارشد و دکتری است که این پروپوزالها بعد از اینکه در دانشگاه تصویب شد و دانشجو کار خود را آغاز کرد برای ستاد ارسال میکنند و با داوری در ستاد مشخص میشود که این پروپوزال در حوزه نانو است یا خیر.
دبیر گروه توسعه سرمایههای انسانی ستاد نانو ادامه داد: اگر این پروپوزالها در حوزه فناوری نانو بود، در مرحله پروپوزال یک مبلغ تشویقی به استاد و دانشجو اختصاص به صورت مجزا پرداخت میشود که برای دانشجویان دکتری 4 میلیون تومان حمایت نقدی و 2 میلیون تومان اعتبار توانمندسازی است که با برگزاری یکسری دورههایی درباره مسیر شغلی و یکسری مهارتهای نرم، آموزش میبینند. استاد راهنما نیز 4 میلیون تومان حمایت نقدی و 2 میلیون تومان گرند شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی داده میشود که بتوانند در مسیر انجام پایاننامه خود از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه حمایتهای در سه سطح انجام میشود، تصریح کرد: مبالغ ذکر شده مبالغ پایه تا سطح 1 است. ما یکسری پایاننامههای اولویتدار و صنعتی داریم که سطح دو هستند و حمایت آنها 1.5 برابر است. پایاننامههای اولویتدار مواردی است که براساس رصد فناوری، ستاد این عناوین را اعلام میکند و پایاننامههای صنعتی مبتنی بر نیاز یک صنعت در دانشگاه تعریف میشوند و دانشجو قرار است برای یک صنعت این کار را انجام دهد. پایاننامههای سطح 3 نیز موضوعات ویژه هستند که در مرز دانش بوده و موضوعات جدید هستند و یکسری از عناوین نیز بر روی سایت ستاد به عنوان RFB قرار دادیم که یکسری محصولاتی که امروز در بازار قرار دارند یا در آینده قابلیت این را دارند که وارد بازار شوند و دانشجویان میتوانند به عنوان پایاننامه خود از این موضوعات استفاده کنند که حمایت این پایاننامهها دو برابر حمایت پایاننامههای معمولی است.
ختمیمآب گفت: بعد از اینکه دانشجو از پایاننامه خود دفاع کرد و یکسری دستاوردهایی را در آییننامه مشخص کردیم مثل اینکه ثبت اختراع داشته باشند یا نمونه محصول داشته باشند یا مقاله چاپ کنند، براساس هرکدام از این دستاوردها برای پایاننامه دکتری 6 میلیون تومان به عنوان حمایت نقدی به دانشجو واریز میشود و 2 میلیون تومان نیز به استاد راهنما تعلق میگیرد که این رقم برای سطح 1 است.
دبیر گروه توسعه سرمایههای انسانی ستاد نانو تصریح کرد: اگر دستاوردهایی که پایاننامه دارد شامل رسیدن به نمونه اولیه یک محصول باشد، علاوه بر پایاننامه، این نمونه اولیه محصول، حمایت دریافت میکند که استاد راهنما و دانشجو مجموعاً 10 میلیون تومان دریافت میکنند یا اینکه حاصل پایاننامه، یک پتنت خارجی باشد که باز هم 10 میلیون تومان به صورت مجزا دریافت میکنند و یا اینکه مقالاتی را در نشریات Q1 و Q2 چاپ شده باشد که برای Q1 دو میلیون تومان و برای Q2 یکونیم میلیون تومان به حساب دانشجو و استاد به صورت مجزا واریز میشود.
ختمیمآب خاطرنشان کرد: این حمایتها در قالب آییننامه از مردادماه 1401 شروع به اطلاعرسانی به دانشگاهها و دانشجویان شده است. تا سال 1397 از همه پایاننامهها حمایت میشد بعد از آن حمایت از پایاننامههای کاربردی و صنعتی در دستور کار قرار گرفت و از امسال نیز از همه پایاننامههایی که در حوزه فناوری نانو هستند حمایت میکنیم.
انتهای پیام/